Učiteľka slovenčiny dáva iba mínusky
Syn má od septembra novú učiteľku slovenčiny. Prisaham, že tá ucitelka dáva minuska už aj za nadýchnutie ktoré sa Jej nepáči.
Syn ich má už 4. Povedala, že ešte jedno a dá mu päťku.
To môže?
Neviem si to predstaviť, niektoré živé deti takto nazbierané pri jej prístupe aj 100 pätiek za školský rok.
Syn je dobr žiak, nikdy nemal problém so žiadnou učiteľkou. Ale tato?
@mahalo jaj taak, cize neucite na klasickej ZS....kde ziaci potrebuju na prijatie na SS znamky a je ich 26-27 v tirede....tak, ekd si to v takmto prostredi skusite, mozeme sa dalej bavit....
Áno môže dávať učiteľka mínuska a rovno aj 5ku keď nemá úlohu..... V našej škole to tak funguje už od druhého ročníka.
Moj dostane hned poznamku. Za 3 poznamky ma napomenutie ucitelom, dalsie 3 pokarhanie a tak dalej. Za 12 poznamok vychadza uz 2 zo spravania. U nas sa toho prisne drzia. Jecna pani ucitelka dava minusovy bod. U nas nie su znamky, ale body.
Aj u nás to tak je. Mne tie minuska ako také nevadia. Ale teda, nie je to vyvážené. Keď si zabudnem du, dostanem - ale keď si ju urobím dostanem +. Takže takto by to malo fungovať. A keď to bude ďalej pokračovať pôjdem za učiteľkou.
@sorciera24 a ešte si zabudla, že na klasickej ZŠ máme bohatú vzorku - žiaci zo soc.znevýhodneného prostredia, žiaci s VVP, nadaní, priemerní atď. Toto nech si alternatívci z výberovky vyskúšajú.
vsetkym milovnickam sucastneho slovenskeho skolstva odporucam pozriet si ako funguje napr. finsky skolsky system..
@beronsche a ja odporúčam doštudovať pravopis 😉
@beronsche Rada! Bez irónie, ale aj s fínskym platom. 🙂
U nás dáva za 3minuská päťku. A môže si ich zrušiť pluskami. Opýtaj sa, či aj u vás je to tak
no u nás bolo len ak si nemala úlohu tak päťka, takže táto je ešte ok ak z to dáva len mínusku🙂
@beronsche toto je vsetko skvele az do bodu, kedy treba skutocne hlbsie vedomosti... maju najnizsi pocet vystudovanych ludi siroko daleko...nie su schopny sa prisposobit sposobu ucenia, ze musim sa nadrvit na skusku tri knihy, ked mali skolsky system predtym uplne iny...
@beronsche https://blog.sme.sk/janokovacik/spolocnost/fins... ss su bez prijimaciek, skoly si mozu vo Finsku tvorit svoje osnovy, vzdel. program (o vybaveni, asistentoch ani nevravim)....halooo? vidite ten rozdiel? ano, na SR je to sci-fi...ak mi toto minister skolsvta da, tak nemam problem ucit ako vo FInsku
Napr mne sa tieto minuska nepacia. A maminy co volaju hned nech da ucitelka 5 maju doma asi doma genialne deti kde posadis tam sedia. Pre mna je velmi demotivujuce davat za všetko - ale uz + kde sa ziak snaží to nie. Mala som taku ucitelku na strednej co este kufre to skoly riadnd nevybalila a išla si vytvárať strašnú autoritu. Jedine synovi prízvukuj nech si veci skontroluje aj 3x a na hodine nech dava pozor inak si to vybavíš s nim Ty.
@elizabet173 asi tak...alebo na ZŠ v nejakej mini dedine, chudobných regiónoch, v ZŠ, kde sú deti z DeD atď
@cocolino234 To, ze deti nemaju DU neznamena, ze sa nuucia povinnostiam a respekte. Akurat ten respekt by mal byt vzajomny a nie vynuteny kvazi autoritou.
A do kolkej triedy chodi? Pokial je na 1. stupni tak sa mi to zda prehnane no na 2.stupni v pohode. Musis ho kontrolovat ked vidis, ze sa na neho neda spolahnut
@zuzanockamt dakujem za hodnotny komentar.. 🙂
@viestta V prvom rade su k tomu ziaci vedeni - maju pravidelne spatne vazby, rodicia su infromovani. Maju teda moznost a podmienky sa to doucit, ak a do akej miery to potrebuju. Nemam problem so svojimi detmi pracovat aj doma, pokial by to potrebovali alebo chceli. Nepotrebujem aby mali vo vsetkom jednotky (aj ked paradoxne ich maju). Dolezita je ich motivacia. Deti su prirdozene zvedave a radi sa ucia. Staci to len nezabit..napriklad znamkami, minuskami, trestami 🙂 Ucenie ma byt o radosti a objavovani. Chyba ma byt vnimana, ako nieco co nam najviac v uceni pomaha a nie ako zlyhanie. Pisem vseobecnejsie, pretoze nemam cas na konkretne rozpisovanie. Radsej sa o tom rozpravam 🙂

Mňa šokovala mladá kolegyna,čerstvo zmaturovala na gympli.
A s vyznamenaním
Išla písať pohľadnicu budúcej svokre. Tri vyhodila a prišla za mnou,nech jej vypisem adresu,lebo sa jej tam nemesti. A nechcite vedieť,čo bolo na tých roztrhanych pohľadniciach.