Dobrý deň, mám doma malého prváčika, ktorý sa chystá do školy, naša zásadová pani učiteľka písala každému maily a nechce aby deti nosili do školy pitie v klasickej plastovej flaške lebo je to nezdravé. Podľa mňa je dosť nebezpečné a aj nepraktické dať mu do školy sklenenú flašku.
Ako to riešite prosím vás?
@inka04 Dakujem, pokukám
podľa mna ak mú tu fľašu budeš každý týžden meniť, tak to nezdravé nie je... mne sa najviac osvedčila práve flaša plastová, napr. od Water Kubík, z nezdravej tej "kovovej" flaše sa mu pilo zle, Tupperware mu zas dvakrát ukradli, čo nebola lacná investícia.... také tie pekné s obrázkami, plastové zo sosáčikom ihned zasmradli a aj čistá voda mi z toho nechutila.. takže v nedelu dostane džúsik a flašu má celý týden a potom vyhadzujem
Ja mam kovovu a som spokojna
@lenkove ano, vtedy preteka. Ale musi byt nalezato.
jeeej tu sa to teda pekne rozbehlo ďakujem Vám za rady mamičky, nieviem prečo to tak pani učiteľka povedala,ale sú to jej zásady, tak asi to musíme my ako rodičia dodržiavať, ale musím sa ešte presne opýtať, lebo aj ja si myslím, že to myslela ti normálne od džúsov.. uvidíme
@horana toto by asi prešlo, tá sklenená laša s plastovým obalom je dobrý nápad, @simsalabim aj ja si myslím, že tá equa vyzerá celkom dobre, @janinah s tuppewarw flasami nemam dobré skúsenosti a nechce sa mi to zase na 3 krát reklamovať, @jarkakovacc aj Sodastream ma pól litrové flaše? to som nevedela, ja ho mám doma, tak tie si určite dokúpim, @luciferkax dúfam, že s krádežami a stratami nebudeme mať problémy
@miriamka001 akurat som pozerala v obchode ten sodastream. Ale aj ten tam mal dajake skodlive latky
@miriamka001 tebe tapaver tiekol?
@gabikkas Je tam len zuzene sklene hrdlo priemeru 3cm. A uzaver hrdla nie je srobovaci ale taky, no tazko to popisat, je to akoby zvlnene napruzene vnurti vrchnaka, co sa potom akoby iba vytiahne, staci velmi lahka sila, druhacka mi to zvlada uplne v pohode od prveho razu. Ja si to zatial pochvalujem, tie skoubovacie nam vzdy po case zacali netesnit a pretekat. Toto vyzera ze konecne vydrzi, aj ked sa im prevrati v ruksaku na skolskom vylete.
@miriamka001 u nás máme žiaľ kopu prípadov, perá som kupovala často, lepidlá tiež, flaše som už vzdala. .. viaceré maminy sa sťažovali.. a môj je zas tichší chalan, takže sa pre fľašu biť nebue
@miriamka001 jednoducha odpoved, vola sa to zdrava flasa, vygoogli si na internete, kup, stoji aj s postovnym cca 12e. Je zo specialneho plastu, v ktorom sa netvoria plesne, lahko sa cisti, aa cajik sa v nej tak rychlo nepokazi aako v klasickej umelohmotnej flase. Zdrava flasa alebo po cesky zdrava lahev, najdes ju pod tymto pomenovanim. Moj syn ma len tieto, ma ich 2. Ked som pouzivala obycajne flasky, po tyzdni som citila v nej plesen, aj ked som ju starostlivo umyvala, hlavne ten uzaver.
nalgene je super .....ale syn, ktory mi uz dve stratil dostava obycajne vody kupovane male flasky, ma jednu dva tri dni, potom dalsiu....
Má pani učiteľka úplnú pravdu avšak nemala by vám to prikazovať, je to každého rozhodnutie, či zvolí zdraviu a prírode nezávadný materiál alebo pohodlnejsi plast. Kazdy ma svoje priority. detom do skoly sa osvedčili tieto www.flaska-slovensko.sk a pouzivam aj pre seba a nosim zo sebou.
maminy prosím dávajte si pozor aj na toto fľaše, ktoré sa označujú, že sú bez BPA (ktorý sa potvrdil byť škodlivy) to BPA museli niečim nahradiť však.. a po väčšine sa to nahradzuje BPS - sami si vytvorte názor či to je lepšie ... o PET fľašiach dúfam netreba hovoriť vylučujú karcinogénny antimón, takže ak máte radi svoje deti aj seba používať flaše s Jupíkov a Rajcov atd je nemysliteľné.. ostatné Zdravé plastové fľaše - stále je to chemicky vyrobený plast, ktorému ja neverím a okrem toho výroba plastu neskutočne zaťažuje životné prostredie (a následne aj odpad z plastov, ktorých recyklácia nie je efektívna). to nie je že všeko EKO . to je o zdravom rozume a informovanosti. a že nám nič nie je? ľudia umierajú v 60tke a ak sa aj dožijú viacej tak sú od 60 stále u doktorov, na liekoch a v nemocnici...
zdravá fľaša
@karin363 aj my mame zdravu flasu az dve a som maximalne spokojna jej parametre splnaju vsetky normy.Nesmrdia v pohode do mycky ziadna plesen prakticke rozne velkosti a mala ju ma strasne rada.Teraz ked je prvacka skvela vec.Prvu sme mali pred dvomi rokmi a este stale na nej ficime.Aj nahradne zatky som v pohode zohnala dokonca u nas v Kosiciach.
@diorka su fakt pekne. len mna zaujima aj to, ze ked spadne, aka je odolna.... ja mam pre deti alfi termosky, a vdaka za to, ze su nerozbitne. inak by vydrzali asi pol hodiny od kedy ich dostali. len tie nechcem davat do skoly, lebo su velke a aj tazsie potom. do skoly staci taka pol litrova. a kedze tie flase su na boku tasky, ako je to s tym, ked tasku "polozia" ako to vedia len deti napr. na dvore na beton?...
@danielacool a aká ti tečie?
@inka04 Taká tá kovová detská z Billy. Mirka414 pridávala jej fotku na prvej strane diskusie.
My máme tú equa a obrovská spokojnosť, tretí deň v škole - netečie, vie ju pekne dotiahnuť aj otvoriť, ľahko sa z nej pije, výborne sa umýva, len samozrejme treba denno-denne dôkladne umývať, aby vydržala celý rok.
my mame equa a teda nam tiekla.. draha flasa a tecie.. nasrala ma teda
kupila som aj synovi do skolky, aj dcere do skoly, aj sebe do prace a vsetky tiekli na tom uzavere, co ide priamo k flasi, hocijak silno to bolo dotiahnute, stale to prekvapkavalo von.. tak som dala do vsetkych obycajnu gumenu gumicku, do tej uzkej strbinky, co prilieha potom k hrdlu flase a je to lepsie.. no aj tak sa mi stalo, ze doma v klude som to testovala, ze flasa naplnena vodou polozena nalezato na linke pol hodinu a ani kvapka nevysla a ked sme sli von a dala som flase do bocnych vreciek na ruksaku, tak za chvilu uz boli vlhke.. no pochopite to? takze pre istotu davam flasu este do sacku a tak dcere do batohu do skoly..
@mariadarina Ja som kúpila v Auparku v Nuevo za 9,95 E, ten jej aj v Eurovei a majú aj v Martinuse (na Obchodnej). Iste sa dá kupiť aj inde nielen v eshope.