Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave
Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem
@mimiri chodil tam iba do pripravneho rocnika, namiesto predskolskej. mal skvelu ucitelku, za nas spokojnost. ale do skoly sme ho dali na teplicku. zvazovali sme aj bajkalsku a karlovku, to bola jedina bezna ZS z asi 5 vytypovanych, kde boli ochotni brat do uvahy, ze synove vedomosti v matematike boli na urovni 4.rocnika... preto viem, ze deti, ktore nepresli postupovymi intelektovymi testami do 1.rocnika v cenade+na teplickej, vzali na znievsku.
@nikam nemam osobnu skusenost, iba JPP, ale niekolko znamych si bolo obzriet a mali rozporuplne skusenosti. napr. vraj sa tam niekolko ucitelov v priebehu 1 sk.roka vystriedalo. znama tam ma dieta, ona je spokojna, lebo predtym vyskusali viac skol. ale dieta je problemove, doma napr. museli mat kompletne vysadene vsetky dvere. a v jeho triede je viac takych deti... je mozne, ze najmladsie triedy su uz na tom lepsie, toto su informacie spred 3 rokov, ked sme si my hladali skolu.
@lilke no my sme z karlovky kusok od tej skoly. Len tam je vraj taka zmena ze prve styri rocniky presunuli na dlhe diely od tohto skolskeho roka... To mi nie az tak vyhovuje, akurat sa mi tam decka vystriedaju kazde budem musiet vozit niekam inam. No ale ze vysledky ma vraj vynikajuce. Je to cirkevna, to ma sesterka odradzala ze na cirkevnych velmi tlacia na rodicov ohladne viery kostola kazda nedela a tak...
@liv1 nuz, dieta v cirkevnej urcite sa bude stretat kazdy den s temou viera, modlitba na zaciatku i konci vyucovania, nabozenstvo 2x tyzdenne, omse v prikazane sviatky v skole. nemozu dieta prinutit chodit do kostola, ale je predpoklad, ze ked si niekto zvolil takyto typ skoly, zdiela aj nazory. a hlavne male dietatko moze mat v hlave poriadny galimatias, ked v skole jedno a doma druhe. a mohli by nastat trenice. viera je primarnou myslienkou tychto skol. potom naozaj uz len respektovat, alebo ist niekde inde.
a co sa tyka rozvozu, ja vozim deti cez polku BA, kazde navyse inde. je to casovo narocne, ale zas detvaky su spokojne a zvladaju to, my zatial tiez, tak pre nas zatial utecha, este nejake tri-styri roky a budu sa uz sami presuvat, mozno uplne inym smerom.
@mimiri A kam chodi maly do skoly?
@lilke moj testy do skoly pre nadane deti nerobil, robil testy v Petrzalke v pedagogickom centre a odtial ho poslali do Intelektu, s tym ze to je najblizsia skola pre nadane deti a ze su tam hlavne deti nadane na matematiku. Manzel na mna tlacil ze najblizsiu obycajnu skolu a aj financie sme vzali do uvahy. Vtedy vedel aj tak viac ako by sa tam o rok ucil, sklamalo ma, ze aj tam sa bude musiet ucit citat. Ak by som mala platit za skolu, tak som chcela aby ho na vyucovani zamestnali adekvatne jeho vedomostiam. Tak mi to prislo vcelku jedno. Za bolo hlavne to, ze sa hrozne pacilo jemu a ze tu skolu mame v papucovej vzdialenosti od vchodu. Je spokojny aj teraz, aj ked problemy ma - ako vclenenie sa do kolektivu, zvykanie si na nove prostredie, uci sa ukazat to ze vobec nieco vie. A skola je Budatinska. A vsetky ucitelky co som tam stretla ja - teda tie co ucia prvakov - su super. Akurat s kruzkami je to tam slabsie
@ivush mohla by som i ja poprosiť tu analyzu? Dakujem 🙂
@novazienka mozem poprosit poslat analyzu skol,dakujem
@eunomia bohuzial analýzu nemám nikto mi nic neposlal
@kubobubo dakujem pozriem 🙂
Dobrý deň,
dcérka chodí na Českú, ale súkromnú.
@pillinka už si presne nepamätám na 1.ročník - deti majú 2 alebo 3 hod angličtiny so slovenským učiteľom a 2 alebo 3 x do týždňa povinnný anglický krúžok - zväčša s native speakrom. Určite viac info dajú na zápise, prípadne sa každoročne robí aj Deň otvorených dverí. Dcéra je už štvrtáčka, ale zatiaľ sme so školou spokojní 🙂
@jaaty ahojte maminy.tento rok mame zapis do skoly a chceme sa dostat na Tuplevovu..nie je to ale nasa spadova skola..myslite ze je realne aby sa tam dcera dostala? ake mate skusenosti? mame prechodny pobyt na adrese ktora pod tupolevovu spada ale v OP ju nemame ,,mame len najomu zmluvu..myslite ze by to mohlo pri prihlaske obstat? dakujem za akekolvek info
@kikina84 Na toto Ti neviem odpovedať. Ja keď som riešila školu (okrem Českej sme boli na zápise aj na štátnej škole - nie spádovej) jednoducho som mailom kontaktovala školy, resp, riaditeľov a zisťovala som, či môžeme prísť na zápis, t.j. aký je stav obsadenosti. Len z jednej školy som dostala info o tom, že berú len deti zo spádovej oblasti - viac prijať nemôžu.
@kikina84 Podla mna mozete kludne ist na zapis, ja mam s dcerkou trvaly pobyt v Nitre a v pohode nas zapisali (aj ked nie na Tupolevovu) a ja teraz prechod riesime a uplne v pohode na oboch skolach, co sme boli, by nas vzali 🙂 Takze na zapis tam urcite chodte...
Mate niekto skusenost so SZŠ Bajkalská? dakujem pekne

@lilke ja som chcela dat syna do Intelektu, ale asi aj v škole som traila na zlú úkažkovú hodinu. Bola som na otvorených hodinách v škole pre nadané deti a v štátnej. V škole pre nadané deti vyzerala tá trieda plná aj pri 5 deťoch. Možno preto učiteľka neprejavila žiadne emócie a vyzerala ako stroj. Asi si nemohla dovoliť deti hecovať, ale skôr krotiť. V štátnej škole som zažila opak. Syn teraz chodí do štátnej školy, síce inej, ako sme videli na dni otvorených dverí, ale má takú učiteľku, akú som si pre neho vysnívala.