icon

Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave

jaaty
14. mar 2012

Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem

celasapremenim
4. nov 2017

@tinkaronko0710 a prosim ta pekne, aspon ti to fakt riesia? budu mat z toho nejaky postih?? som zhrozena

barbora21
4. nov 2017

@nikam ak sa mozem opytat co obsahovali prijmacky do Narnie a Felixu?

nikam
4. nov 2017

@barbora21 Popravde neviem, lebo deti boli samé. Vo Felixe asi 40 minút, následne pohovor s rodičmi. V Narnii to bolo na dva krát, čast sme videli cez sklo, asi 20 minut hry v skupine 4 deti s učiteľom. Pokiaľ mi je známe, neoveruju vedomosti dieťaťa, skôr pripravenosť a schopnosti.

dr_janka
Autor odpoveď zmazal
nikam
5. nov 2017

@dr_janka Ja som to tiez tak dlllllho riesila 😉

dr_janka
Autor odpoveď zmazal
tinkaronko0710
9. nov 2017

@celasapremenim ano dávam to aj do médií. A riešime to. Je to ale na dlho.

celasapremenim
9. nov 2017

@tinkaronko0710 drzim ti velmi palce, uplne sucitim a dufam, ze dieta je uz ok vyladene z takehoto niecoho...mozu sa hanbit

tinkaronko0710
9. nov 2017

@celasapremenim no je to také diskutabilne.ale má to nasledky. Takže tak asi. Ďakujem veľmi pekne. 😘

ibajeho
29. nov 2017

@nikam ahoj, my sme sa dnes boli pozriet na dod vo felixe, velmi sa nam tam pacilo, mozem sa ta len opytat ze ten odklad dali vasmu malemu prave vo felixe? a ten pohovor s rodicmi prebiehal ako? dnes nam tam hovorili ze dieta tam bude hodinu s nimi ale o pohovore s rodicmi rec nebola...a navyse ma stve ze sa maju stahovat a sami nevedia povedat ze kam, tak teraz neviem ci tam ist na zapis...

vladimira1976
29. nov 2017

@ibajeho - boli ste vo Felixe? My ideme zajtra. teda sa maju stahovat? joj - mne by bolo super keby smerom Karlovka, dubravka - stale hovorim ze tymto smerom nemame skoro ziadne zaujimave skoly. Tak uvidim co nam povedia zajtra.

nikam
30. nov 2017

@ibajeho Odklad sme dali my na odporúčanie psycho a aj my sme videli, že by to ešte nebolo ono.
Pohovor s rodičmi, asi 15 min, pýtali sa máš na záujmy dieťaťa, čo robievame, od koho medzi referencie na školu a koho z nej poznáme. Tuším to bolo všetko.

dai
30. nov 2017

@dr_janka 🙂 predpokladam ze sikovne deti z dobrych sukromnych skol nekoncia na sr vs😉

ibajeho
5. dec 2017

@nikam a pojdete teda na zapis tento rok? teda aby od septembra nastupil syn?
@vladimira1976 ano boli sme, my to mame tiez od ruky tu skolu ale tak co by som pre maleho neurobila 😉 samozrejme ak sa prestahuju niekam dalej do petrzky tak ho asi vozit nebudem, terajsiu polohu som este ako tak schopna prekusnut ale neviem no...uvidime...praveze vy to mate aspon blizsie do lamaca na monte skolu 🙂

nikam
5. dec 2017

@ibajeho Asi pojdeme.

kaja_sola
5. dec 2017

@vladimira1976 Môžem sa prosím spýtať, či Vám vo Félixe povedali niečo bližšie o tom sťahovaní? Zápis na ďalší rok tam prebieha už teraz? Vopred ďakujem.

karidap
21. dec 2017

@felycity chcem tam o 2 roky zapisat svoju dceru. Zatial rozmyslam nad Mudronovou a Podjavorinskou nemas nejake blizsie ifo ohladom Mudronovej?

lilke
21. dec 2017

@karidap Mudronova ma dobre meno, o Podjavorinskej som ja osobne este nepocula nic (ani negativne, ani pozitivne). Chvalia si aj Hlboku, pokial hovorime o okoli Slavina.

mahalo
21. dec 2017

@kaja_sola jedna skola bude v Petrzalke, ale sa prestahuju aby zvacsili kapacitu a druhu skolu otvoria v inej mestkej casti (nezverejnili v ktorej)

ibajeho
23. dec 2017

@mahalo cize kvazi otvoria dve nove skoly??? Obe budu felix? Alebo to rozdelia ze prvy stupen tam a druhy inde? Vidim ze mas info tak ta pootravujem 😅

felycity
27. dec 2017

@karidap nemám, môžem len podať referencie o Podjavorinskej, za mňa len pozitívne, či už výučba, komunikácia učiteľa so žiakom aj s rodičom, posledné roky si držia stabilné miesto v monitoroch 5 aj 9 sú tuším na 2 mieste

mahalo
29. dec 2017

@ibajeho ano otvoria dne zakladne skoly Felix 🙂 To je uz v procese. A do blizkej buducnosti by chceli otvorit aj v inom meste a tiez asi aj strednu skolu, ale chce to vsetko cas.

vampgirl
30. dec 2017

@mahalo si si ista, ze Felix otvori v buducom roku skolu aj v inej mestskej casti? Pokial viem, vsetko to bolo iba v rovine planov do buducnosti.... urcite sa stahuju z haanovej, pretoze uz im kapacitne nepostacuje a nemali by kam dat dve nove triedy prvakov.

mahalo
2. jan 2018

@vampgirl nepisala som, ze obe otvoria v buducom roku. V novom skolskom roku bude skola z Petrzalky uz prestashovana na ine miesto (nedaleko tej povodnej) to sami potvrdili. Potvrdili aj ze bude este jedna skola v inej casti, ale nechceli dat presne info, lebo je to este v rvoine vynbavovaciek (hlavne priestor), ale snazia sa aby to bolo co najskor.

mimikas
8. jan 2018

Ahojte dievcata, tak pridavam sa do diskusie o dobrej zakladnej skole v BA. Tiez uvazujeme kde umiestnit syna. Boli sme pozriet vo Felixe. Vyuka sa mi pacila ale, nepacilo sa mi ze majitel nevedel povedat kde sa budu stahovat, ako to tam bude vyzerat a ze zapisne sa plati 500e este pred tym ako viem ci maleho vobec vezmu. Tiez sa nam velmi paci Narnia, ale zaujem tam je obrovsky a miest malo. mate este neake ine odporucania kde dat syna? Sme z BA 4, tak zas aby sme nemuseli behat kazde rano do Vrakune 😉

vampgirl
8. jan 2018

@mimikas ale zapisne ti v pripade neprijatia vratia 😉 len keby syna prijali a vy ste sa rozhodli, ze nenastupi, tak si ho nechaju...

mimikas
13. jan 2018

Baby zakladna skola Esprit v karlovke. Neake skusenosti?

barbora21
14. jan 2018

@mimikas ahoj, esprit je rovno nad nami, majú malé počty detí v triede, učiteľky sú sympošky, poobedie majú v AJ a celkovo sú zameraný na ten anglický jazyk. Mne sa takto čo ich stretávam dlhé roky páčia, hlavne teda ten počet detí na učiteľku. Pozri fotky aj na FB - celkom často dávajú príspevky. Ja teda sledujem Felix - ten je pre mňa super a potom Esprit lebo ten je zas logisticky najlepší. A plus teda ešte my 🙂 ale to by muselo byť potvrdené intelektové nadanie do 1. ročníka ale k nám by som tiež dieťa dala 🙂
A nech sa mi veriť, že už Viktor ide do prvej triedy 🙂

larimar
24. jan 2018

Dobry den ... mate nejake info o ZS Skarniclova?Vdaka

mahalo
24. jan 2018

@mimikas ale tie peniaze vam vratia, pokial vas neprijmu 😉 no a ved hovorili, ze sa jedna skola ostava v Petrzalke..a mam info, ze sa stahuju na konci Petrzalky ako je Antolska.