icon

Wellness pobyt - 4 dni zo školy

10. okt 2023

Aký máte názor na to ísť počas tyzdna na wellness, mám záujem zobrať aj syna, ktorý je druhak, boli by to 4 dni. Na jednej strane je tu škola, zameškané učivo, a na druhej zážitky. Vynechal by 4 dni zo školy. Učivo sa dá prebrať predtým aj potom, aby návrat do reality nebol krutý. Chodíte na takéto menšie výlety aj počas roka?

petulda333
10. okt 2023

@vroni mas pms? Strasne ale ze strasne dramatizujes a prehanas. Kvoli 4dnom 🤦‍♀️🤦‍♀️

ariannazara
10. okt 2023

Moja gynekologická chodí zo synom 6 krát do roka na dovolenky po 12 dní minimálne;) roky a nikto to neriesi

zooeynka
10. okt 2023

@vroni ty mas uplne prekutenu definiciu co je arogancia a vychcanost. Vziat dieta na par dni zo skoly zo sukromnych dovodov ma na mile daleko od vychcanosti preboha ...a o arogancii ani nevravim.

abbey1
10. okt 2023

@vroni Prepáč, dnes ideš úplne, ale úplne mimo môjho chápania. Ale úprimne? Tam kde nie je čo, ani sa pochopiť nesnažím. Možno kvôli tej závisti, nevraživosti je to tu také, aké je. A vôbec nie kvôli pár deťom, ktoré občas vybehnú s rodičom na dovolenku. Vieš, že život je príliš krátky na to, aby sme stále makali na 100% a neustále rozmýšľali, či si môžeme niečo užiť, aby z toho nemala traumu iná užívateľka MK?

letfenixa
10. okt 2023

Tých 5 dní ospravedlnenych rodicom je urcenyvh na ochorenie.

nikaeli
10. okt 2023

@abbey1 nehádaj sa so mnou. Rodič má 5 dní na ospravedlnenie zo ZDRAVOTNÝCH dôvodov, nie RODINNÝCH, pokiaľ nemá povolenie od riaditeľa školy.

katulienkax
10. okt 2023

My sme len raz vynechali 1 den kvoli spolocnej chate a pre mna to bolo dost , 4 dni je brutal, ale kebyze mam dieta s velmi dobrym prospechom a viem ze vzdy dozenie, vymeskane ucivo a ma dobre znamky, tak mozno by som sla, ale moje deti des a hroza po vymeskani

yanni
10. okt 2023

Uz zaser takato tama? PRe par dnami ide pubertacka s matkou do Prahy pocas vyucovania, teraz dokonca 4 dni na wellness. Este keby to bolo aspon nieco naucne, popr. aktivny sport. Autorka, ak chces zit podla svojho kalendara aj so svojim sloloPOVINNYM dietatom, tak si vybav domskolu. Potom pozete labzovat po svete ako sa vam chce. Ja sa normalne cudujem, ze toto skoly alceptuju. Ako pridu na to ucitelia? Aj ti chcu dovolenku ako to im casovo aj ich penazenke vyhovuje. Zial nemozu. A ine deti v skole/triede? Myslite, ze Decka sa medzi sebou nerozpravaju?

vroni
10. okt 2023

@abbey1, pohode. Mame na vec iný názor. Ja nechápem, na čo je dobré zbytočne vyberať dieťa zo školy, ty to považuješ za ok, dohodneme sa, ze sa nedohodneme. Traumu z toho nebudeme mat určite ani jedna.

vroni
10. okt 2023

@petulda333, nie nemám pms, som takáto dramatická vždy. Ešte niečo máš na srdci?

autor
10. okt 2023

@yanni áno v okolí je milión naucnych veci a aj možných výletov a športu, aj sme ho chceli stráviť veľmi aktívne, keďže je to v Tatrách.

basullinka
10. okt 2023

Autorka, ak ho idete brať, pozri si riadne, či naozaj akceptuju vo Vašej škole aj ospravedlnenie od rodiča na 5 dni aj z inych, ako zdravotných dôvodov. Pretože podľa zákona môže rodič ospravedlniť z dôvodu ochorenia najviac 5 po sebe nasledujúcich dní. Jedna sa o novelizovaný zákon č. 182/2023, kde je pri ospravedlnovani riadne špecifikované spojenie z "dôvodu ochorenia"

janamoto78
10. okt 2023

Jasné že ho zober. Čo asi tak pre pána Jána môže zmeškať druhák?? Sú ľudia, ktorí z pricípu vyučujú svoje deti doma. A podľa niektorých komentárov, aj vidím, že robia dobre. Lebo niektoré matky sa nezvyknú starať len o svoje, ale najmä o cudzie deti a ich rodičov a ešte im aj plánovať termíny dovoleniek.

diewcatqoo
10. okt 2023

Ja ziram, ako to tu niektore prezivate. Uplne v pohode by som dieta vybrala aj na tyzden, pokial viem, ze:
1. chce ist s nami
2. nebude mat problem dohnat ucivo
3. skola je s tym ok.
Mam este len prvaka a este sme to riesit nemuseli, ale budeme zachvilu, pretoze v zime ideme min. na tyzden prec mimo prazdnin a som s tym uplne ok. U nas bez problemov mozeme ospravedlnit deti z rodinnych dovodov, kde sa rata aj dovolenka. Kazdy si pozna svoje dieta a vie, ci sa bude snazit dobehnut, co v skole zmeskalo. A ak to neplanujete flakat, tak nevidim problem.

jamidea
10. okt 2023

Robim v sukr.skole , nie ucitelku, a za toto by som rusila aspon pridavky vsetkym drzym rodicom, ktori si takto robia zo skoly "srandu", pravidelne pred prazdninami, ak je sviatok napr.v utorok, ci stvrtok atd atd

zooeynka
10. okt 2023

@jamidea esteze nemas take pravomoci, vsakano....Uplne zbytocny, nepodstatny a nic neriesiaci buzerativ. Sa tvaris akoby zakladna skola a dochadzka do nej bola zivotne dolezita. Ale asi sa tak citis dolezita....

jamidea
10. okt 2023

@zooeynka krasny slovnik mas.. vychcanost, buzeracia, arogancia, zbytocne , nepodstatne..s tebou musi byt velmi depresivne zit. Takze opakujem, deti na 6r. , vacsina, su skolopovinne a je na to zakon, ty ochrankyna prav deti na dovolenku. Mimochodom, deti nemaju narok na dovolenku, maju prazdniny. Z 365 dni je 180-183 skolskych dni. Ostatne je volno. Vtedy mozu aj na Tahiti.

diewcatqoo
10. okt 2023

@jamidea trosku prehanas, ci? Co je strasne na tom, ak dieta vezmem 2x rocne na par dni mimo prazdnin niekam? Ze si robim srandu zo skoly? Ehm, na vzdelavanie naozaj dbam a s dietatom pracujeme doma aj nad ramec toho, co maju robit povinne zo skoly. Ale zaroven si myslim, ze ak dieta nema problem dobehnut ucivo, par dni mimo prazdnin na vylete mu vobec neuskodi.
A btw, pridavky nedostavam ziadne, ak by si mi nejake chcela zobrat ;)

zooeynka
10. okt 2023

@jamidea za sociku by z teba mali radost. Take proakcne sudruzky ucitelky, system jasa od radosti pri ludoch ako ty. Esteze za sociku nebolo velmi kam cestovat.....
Prehanas, ale ok, kazdy sme nejaky. Tak ty cestuj len cez prazdniny, ale nekaz inym radost z dovoleniek mimo sezony...ked teda aj tie pridavky by si nam rada vzala ;)

abbey1
10. okt 2023

@jamidea A ty im zakomplexovane to Tahiti cez školský rok závidíš? Či aký máš problém?

vroni
10. okt 2023

@abbey1, co konkrétne tu treba závidieť? To je ina logika. Takže zlodejov zatváranme nie preto, lebo kradli, ale preto, lebo oni si ukradli a my nie a tak mali viac a my im to závidíme. (nechcem tým naznačiť, ze autorka niečo kradne. Len tiež sa snaží o niečo, co zákon nepovoluje. Aj keď je to porovnanie hodne pritiahnuté za vlasy) Nuž, co sa tu všetko človek nedozvie.....

petulda333
10. okt 2023

@vroni akoze to zakon nepovoluje? Ved rodic smie dieta ospravedlnit na 5dni a je jedno z akeho dovodu! Tak aky zakon porusuje?

januelik
10. okt 2023

Chodime aj cez skolu, ta im nikam neutecie a vzdy vsetko dozenieme

fineta
10. okt 2023

Samozrejme, že by som išla. Zážitky sú rovnako dôležité. 😊

abbey1
10. okt 2023

@vroni Prosím ťa, teba čo posadlo? Už som sa teba konkrétne pýtala, ako komu cudziemu ubližuje, keď ide rodič na dovolenku s dieťaťom mimo prázdnin. Odpoveď som nedostala. Teraz píše učiteľka zo súkromnej školy, pomlčím o možnej kvalite takej školy, že by dokonca odoberala prídavky. Prepáč, iný dôvod ako závisť mi na um nedokáže prísť.
Dieťa učivo doberie, tak skutočne čo koho cudzieho trápi, že to dieťa v škole nebude.
Tam doporučujem vám i pedagógom riešiť asociálov, ktorí svoje deti neposielajú do školy, aby sa naučili aspoň čítať a písať.
Robíte tu skutočne kovbojku z jednej dovolenky. Ty tu vyťahuješ vychcanosť, teraz dokonca už zločincov, ďalšia prídavky. Veď skúste trochu žiť a nechať žiť iných a neustále riešiť, že sused robí niečo inak ako vy. Že ty svoje dieťa so školy nevezmeš je tvoje individuálne rozhodnutie. Autorka no do školy neunesie. Normálne slušne ho vypýta a ospravedlní. Bodka! Jej dieťa, ich škola.

maciatkolulu
10. okt 2023

@zooeynka počuj,kebyže si každá jedna učiteľka zoberie tu 4 dní,tam 3 dni,lebo však aj ona chce lacnejšie ,tak čo? Tie prázdniny majú deti načo? Nato,aby matere nadávali na učiteľky,ako si to uzivaju a oni nemajú dovolenky,lebo si to vybili na mimoprazdnovych aktivitách,lebo chudá decko potrebuje ... za mňa je sklolopovinne dieťa povinné chodiť do školy. Keď príde k nejakej situácii ,že trebbaistat doma,samozrejme,ale pod tou situáciou sa nerozumiem welnes,lebo čo? A potom decko sedí doma,lebo soplik,lebo kaslik,lebo a nakoniec je decko zľahka tupé a môže za to učiteľka. Ak sa rodic cíti,voila domáce vzdelávanie a môžu brázdiť tatranské prázdne štíty. Dieťa mnavediwt,že škola je na vzdelávanie a dodržiavajú sa v nej normy. A nie,že mater dobehne a vybaví. Zaujímavé,že v zahraničí toto nie je. Proste sa nedá. Skúsis-problem. Musíš podať oficiálnu žiadosť,ktorá prechádza schvaľovaním mimo školy,potom riaditeľ,triedny a potom možno. Nikto to nerobí. Ale na sk,to je fajn. A potom sa tebe,že sú svraj slovenské deti najsprostejsie. No smola,ono tie deti za to nemôžu....

maciatkolulu
10. okt 2023

@abbey1 poznáš súkromné školy? Tak si zisti ich normy.... a budeš kukať ako kukučka. Nemyslím waldorf a Felix....ale medzinárodné súkromné školy a ich pravidlá. Zisti si a potom píš.

zooeynka
10. okt 2023

@maciatkolulu odkial mas info ze su slovenske deti najsprostejsie? To tebe vravela pani ucitelka ked si bola ziacka? Lebo takato studia nie je, pokial viem.
Myslim ze malokto ma pracu taku, ze zahlasi "chcem dovolenku vtedy a vtedy" a aj ju dostane. Vzdy je to o dohode a schvaleni nadriadenym. Mna ak v juli predbehnu kolegovci a nahlasia si dovolenky tak ja si mozem trhnut a v juli iz dovolenku nedostanem. Mozem ist v auguste, alebo v septembri, oktobri atd. Pani ucitelky maju specificku robotu, vedia o tom a cestovat mimo sezony prilis nemozu a akceptuju to. Vykonavaju svoju robotu s tymto vedomim, ako bonus maju v lete volno,co nie je samozrejmost pri inych zamestnaniach. Chapeme sa? Ja zo solidarity s inymi nepojdem s detmi na dovolenku mimo sezony? Pobavila si ma, fakt 🙂 Ved ty nechod, ak chces byt solidarna, ale nehodnot ine "matere" a ich deti ako"najsprostejsie". Lebo skutocne ZS je nezvladnutelna ked vynechas 4-5 dni kvoli dovolenke,ze? Ucivo prveho stupne zvladne naucit priemerny rodic svoje deti bez problemov, jedine ze by niekoho deti boli take sproste ako popisujes....ehm

abbey1
10. okt 2023

@maciatkolulu Dotyčná dáma nepíše, na akej súkromnej škole učí. Ďakujem za odporúčanie. ;)
Podľa jej postoja a vyjadrovania som si dovolila naznačiť svoju pochybnosť. Dobre viem, že je rozdiel súkromná a súkromná škola. Ale predpokladám, že je minimálna pravdepodobnosť, že učí na kvalitnej medzinárodnej škole pôsobiacej na území našej krajiny.

abbey1
10. okt 2023

@maciatkolulu Ty máš skutočne pocit, že tie deti z krajín, kde sa to nesmie, sú skutočne vzdelanejšie? Myslíš napr deti v Anglicku, Nemecku, či v Rakúsku? Teda deti, ktoré majú podľa teba uvedomelé matere?
Predpokladám, že ty si tiež poctivo sedela v škole a pozri, koľko chýb si dokázala v príspevku napísať. Či ťa tiež rodičia brali na výlety?
To že sa to v niektorých krajinách nedá, neznamená, že sa to nedá u nás. Budem sa opakovať, ale pokiaľ s tým nemá problém učiteľ a vedenie školy, aký problém s tým máte vy, ktorých sa to vôbec netýka?