icon

Základná čkola Félix - skúsenosti

kulumulu123
2. apr 2017

Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺

evelynba
4. jan 2019

ahojte, tie, co vam deti chodia na Krasnohorsku do Felixa, viete napisat prosim nieco blizsie? Su tam len 4 triedy prvakov? Ako ste spokojne? Kolko momentalne platite mesacne vsetky poplatky? BTW, Felix Slnecnice bude az od 2020? Dakujem moc.

vampgirl
4. jan 2019

@evelynba na Krasnohorskej nebudu styri triedy prvakov, kazdy rok beru dve triedy, tentokrat asi iba jednu. Zvysne tri budu na Tematinskej.
My mame na Krasnohorskej druhacku, sme maximalne spokojni. Poplatky skola + klub su cca 250 eur, inak platime obedy, kruzky su extra a takisto skoly v prirode. Inak je vsetko v cene.
Slnecnice budu najskor 2020, ale to sa mne osobne zda optimisticke.

evelynba
5. jan 2019

@vampgirl super, dakujem ti pekne. Planujes tam dat aj dvojicky? Dceru som registracnym formularom zaregistrovala uz pred rokom, oni sa mi potom ozvu? nechcem zmeskat DOD. Ten robia len raz rocne v novembri? Ona nastupuje az 2020. Dakujem.

vampgirl
5. jan 2019

@evelynba ano, oni pozyvaju predskolakov na DOD, matecas 🙂 ano, nasi dvaja budu snad prvaci od septembra 🤞

nishka
31. jan 2019

@vampgirl ahoj, my tiez chceme dat baby dvojicky teraz. Nevies, ci navrhuju delit alebo nechavaju spolu v triede? My sme na vazkach a viem, ze kazda skola ma na to svoj phlad. Vdaka Monika

vampgirl
1. feb 2019

@nishka u nas je to trochu specificke, pretoze su to mladsi surodenci a budu chodit na Krasnohorsku, kde sa otvara iba jedna trieda ;) inak maju dvojicky myslim v stvrtom rocniku a su spolu v triede, ale pokial viem, teoreticky maju napisane na stranke, ze dvojicky preferuju davat do rozdielnych tried, ze sa im to isvedcilo viac. Ja neviem, dumalj sme nad tym, ale mne pride ovela praktickejsie mat ich spolu 🤷‍♀️

ivuska09
1. feb 2019

@barca5 chcem sa sa spýtať, ako sa vám podarilo, že vam prijali syna?

stormie
1. feb 2019

@ivuska09 vsak podaj prihlasku, to je asi jedina podmienka na prijatie. Tento rok zrusili zrebovanie a idu otvarat az 4 triedy

nishka
2. feb 2019

@vampgirl vdaka za info!

barca5
4. feb 2019

@ivuska09 veru neviem ako sa to podarilo , absolvovali sme vsetko potrebne a nakoniec prisiel mail, ze syna prijimaju. Myslime si, ze velky doraz je na "sulad ocakavani rodica s filozofiou a nastavenim skoly".

kofoluska
6. feb 2019

Ahojte, môžem poprosiť info od tých, ktorým do Felixa deti chodia? Včera sme boli na informačnom stretnutí. V podstate ja nad inou súkromnou školou ani nepremýšľam, pretože naozaj sa mi páči spôsob, akým sa decká v tejto škole učia a ako sa k nim pristupuje. Ale...
Došli sme domov a môj muž, že mu to príde ako sekta. Víkendovka pred začiatkom školy, kávičky, zapájanie rodičov, súlad rodiča s filozofiou a nastavením školy.... Ako, len som čumela.
Preto by som bola rada, keby ste mi napísali tí, ktorým vám tam deti nejakú dobu chodia, ako to vnímate. Mne príde normálne, že sa na zápise uistia aj o tom, že čo ponúkajú je to, čo od nich rodičia očakávajú. Aby po pár mesiacoch dieťa nemuselo meniť školu. Naviac, majú obrovský záujem, kritériá si ako súkromná škola môžu určiť aké chcú. Zapájanie rodičov mne osobne tiež nepríde scestné, skôr je to fajn, aj keď s tou adaptačnou víkendovkou je to na moju povahu trošku cez, ale dá sa. Nemám chuť sa s manželom dohadovať, ale zase nepôjdem ani proti múru. Syn je veľmi živé dieťa (v dobrom zmysle slova), tvorivý, potrebuje pohyb, potrebuje vysvetlenia, pýta sa aj počas toho, ako mu niekto niečo hovorí - ak mu niečo nie je jasné. Nie je to dieťa, ktoré bude spokojne 4 hodiny sedieť v lavici bez slova a bude len otrocky memorovať. Rada by som, keby ho do Felixa zobrali. Ale....
Ďakujem.

mimikas
6. feb 2019

@kofoluska prave ta adaptacna vikendovka je uzasna, my na nu radi spominame a hlavne deti. Ako kolektiv sa dobre spoznali, rodiacia sa tiez pozname, ked nieco potrebujeme tak sa vieme dohodnut, pozistovat. Naozaj to je pre kolektiv velmi prospesne a aj pre nas ako rodicov. Nie je to ako v klasickej zakladke kde ludia casto nepoznaju rdicov spoluziaka a pod. Ked mam rpoblem presne viem, ze sa mozem opytat rodicov co a ako. Ranne kavy nie su povinne a pokial viem je to takmer na kazdej zakladnej skole. Zas riesia sa tam potrebne veci a potom nemas rodicovske ktore trva 3 hod ako v skolach, lebo kazdy si musi povedat svoje. Co sa tyka fylozofie, no hlavne oni zistuju ci system je prospesny aj pre dieta. Kazde dieta je ine a potrebuje nieco ine, nie kazde sa hodi do kazdeho systemu vyuky. Ty si musis zvazit, ci take prostredie bude pre syna vyhovujuce.

kofoluska
6. feb 2019

@mimikas Ahoj, ďakujem krásne za odpoveď. Ja v tom práve jasno mám, pre syna by tento spôsob výuky bol ideálny. Preto ani nedávam prihlášky do iných súkromných škôl. Nejde mi o to, aby sa dostal do nejakej súkromnej školy, chcem, aby chodil do Felixa. 🙂

nikam
6. feb 2019

@kofoluska To je uz na nastaveni kazdeho rodica, ako to vnima. Niekomu to moze prist cez, niekomu to akurat vyhovuje a niektorym sa dokonca aj máli 🙂 Myslim, ze aj u nas sa najdu rodicia z kazdej skupiny a je to ok, kazdy si vyberie tolko, kolko mu vyhovuje (akurat ta adaptacna vikendovka je velmi silno odporucana, nechcem povedat povinna). Muz sa toho nemusi bat 🙂

mimikas
6. feb 2019

@kofoluska ak si myslis ze je to pre neho to prave, tak neries neaku vikendovku a rannu kavu ale vzdelavanie dietata 😉 to ako sa zapojis do inych aktivit zalezi uz od teba. A nemam pocit ze je to tam ako sekta.

kofoluska
6. feb 2019

@mimikas Ja to práveže neriešim, vyrukoval s tým na mňa môj muž a len som čučala na neho ako žaba z prachu, že WTF? Pre malého je to ozaj ideál, ale na financiách sa holt musíme zhodnúť obaja :D Preto som aj sem napísala,
@nikam Mne príde cez len tá víkendovka, ale len kvôli mojej vlastnej povahe. Inak som s ostatnými vecami v pohode a chápem aj význam tej víkendovky. Myšlienka sa mi páči. Chce to len vystúpiť zo svojej konfortnej zóny. 🙂

mzov
6. feb 2019

Ahojte, naša dcéra je už štvrtácka vo Felixe. Felix má od sekty veľmi ďaleko, teda nemá s ňou absolútne nič... je to základná škola s ozaj lepšími metódami vyučovania. Taká kde sa o deti naozaj zaujímajú. Aj o rodičov. Vikendovka je fajn, ide tam len o to aby sa rodičia navzájom lepšie spoznali, nie je to ale povinná akcia. Ani ranná káva raz za mesiac. Osobne som tam bola viackrát a je to naozaj o káve, čaji, koláčoch a rodičoch ktorí sa chcú porozprávať pripadne vyriešiť nejaký problém. A vikendovka je fajn, škola organizuje len jednu - keď sú deti prvákmi. My ako trieda sme si potom zorganizovali každý rok sami, deťom sa to veľmi páči.

mzov
6. feb 2019

A byt v súlade s filozofiou školy znamená aj to že musíš byt stotožnený s tým že sa neučia písané písmo, že citat sa učia sfumatom a matiku Hejneho metódou. Aby rodič po mesiaci neprišiel že on chce aby sa jeho dieťa učilo písané písmo a neskôr násobilku naspamät. A taktiež že deti nesedia stále v laviciach, že sedia občas kade tade a učia sa tak, a veľa chodia do mesta, prírody. Lebo aj to môže niektorým rodičom vadiť....... 🙂

barca5
6. feb 2019

@kofoluska Pridam aj ja svoj pohlad. Vo Felixe mame druhaka. Z vikendovky ma vela rodicov "bobky", my nie sme velmi spolocenske typy....ale je fakt, ze pre deti a rodicov je ta vikendovka vyborna. Sli s me tam s malou dusickou a aj moj manzel, ktory mal z toho najvacsie stresy na konci vekndovky bol osobne riaditelke povedat, ze dakuje, ze sice musel vystupit zo svojej komfortnej zony, ale ze nelutuje a ze naozaj to bolo fajn. Deti sa tam lepsie spoznaju, aj rodicia... U nas sa aj nadalej, uz len rodicmi organizuju dalsie vikendovky, na ktorych sme my napr, uz neboli...Na rannej kave som nebola ani jednej, hoci by som sem tam aj rada, ale to musim byt vtedy v praci. Cize, je to na kazdom kolko a ako bude kontakt so skolou formou tychto aktivit udrziavat. "Filozofia" skoly, tiez nie je nic sektarske, principy a ciele skoly si lahko tvoj manzel pozrie na stranke. Skola je to pokrokova, s modernymi metodami ucenia a vybornymi ucitelmi. Vsetko v sulade so statnym vzdelavacim programom.

vampgirl
6. feb 2019

@kofoluska aj ja sa pridam, mame druhacku (@barca5 zdravim 😉) a od dalsieho roka aj dalsich dvoch prvakov dufam. Co sa filozofie skoly tyka, naozaj to nie je o kavach, ale o tom, ako chcete vase dieta vzdelavat. Nie je to skola zamerana na vykon, deti sa minimalne skusaju, je to o tom, aby sa deti ucili rady, aby si rozvijali logicke myslenie a prakticke zrucnosti do zivota (ale na ukor toho, ze nebudu vediet recitovat malu nasobilku alebo vybrane slova naspamat). Toto je podstatne si uvedomit a byt s tym storozneny, pretoze ak v tretej triede zrazu rodic zacne riesit, preco sused vie 6x7 naspamat a to jeho dieta nie, bude neskoro to riesit.

My sme zo skoly nadseni, aj preto, ze mame uzasnu ucitelku, aj preto, ze sme naozaj presvedceni, ze je to skola, ktora ma dieta na prvom mieste.

Ano, sice vitaju aktivnych rodicov, ktori maju zaujem o skolu, ale moj muz je napriklad tiez z tych, ktori sa zucastnuju veskerych akcii minimalne, a takych je vacsina 😁 Ja napriklad na rannu kavu idem, ked mozem, pretoze sa tam casto riesia prakticke otazky, ale je nas tam vzdy zopar - tak max 20 rodicov, co je zanedbatelne cislo. A vikendovku nam skola organizovala prvu, ako uz baby vyssie posali, bolo to velmi uzitocne spoznat sa s ostatnymi rodicmi, vymenit si kontakty. Odvtedy organizuju spojene vikendovky kamosi z vedlajsej triedy, a ked mozeme, vzdy ideme. Deti cely vikend ani nevidime, lietaju vonku, a my rodicia hrame spolocenske hry a pijeme kavu 😁

kofoluska
6. feb 2019

Dakujem vam dievcata. 😉

barca5
Autor odpoveď zmazal
barca5
7. feb 2019

@kofoluska este ma napadlo k tomu co pise @vampgirl, ohladom vikendovky, niektori rodicia dokonca povedali, ze az na vikendovke (kde sme mali aj take dva informacne bloky) pochopili, preco su tie veci, ktore robi Felix inak, prospesne a dobre, a ze ako je to vlastne myslene. Nie kazdy sa orientuje v tychto veciach a tam sa im to pekne vsetko prepojilo a zapadlo do seba.

kofoluska
8. feb 2019

@barca5 Ono ide skor o nas a nasu komfortnu zonu. Ja som nikdy nebola ani ten typ mamicky, co sa kmotri s ostatnymi na ihrisku. 🙂))) Cize preto napriklad ja mam problem s tou vikendovkou (ale je to MOJ problem, ktory si uvedomujem a nevidim na tom nic sektarske). Vsetky tie ostatne veci v principe chapem, aj ich dovody. Len moj muz je v tomto smere.....pre neho bol sektarsky aj Krtko ako skolka 😀 A teraz je rad, ze sa tam maly moze vratit, kedze v CBC nedostava adekvatne predskolske vzdelavanie a je v triede s 3-4rocnymi deckami. Ja som za to, aby sme tu sancu malemu dali, pretoze toto by pre neho bolo to prave orechove. A vase prispevky mi pomohli presvedcit aj jeho. 🙂

evelynba
8. feb 2019

@kofoluska boze, ja som uplne ako ty. tiez jemny asocial :D. Ja o tom teraz rozmyslam stale a ani tak neriesim, ci nas vezmu, ale ci by sme to financne utiahli, predsalen na dve deti je to uz palka. pokial ide vsetko hladko a obaja pracujeme je to Ok, ale ked by sa nieco stalo.... skratka je to riziko, lebo nemam zrovna nasetrene 30 000 v zalohe a mame vysoku hypo. No nic, nastastie mam este cas nad tym rozmyslat, ak ste tu niektora taka, co to pre vas je tiez o drzku napiste, ako to zvladate financne. dik.

stormie
8. feb 2019

@evelynba tak ja skor ako financne riesim dostupnost a este ked viem ze maju v plane do cca 2 rokov sa stahovat

Inak dosiel vam dnes mail ohladom prihlasok?

mircalla
8. feb 2019

@jana_b Uplne presne rovnaku skusenost mam aj ja. Akurat, ze mna pristup riaditelky maximalne znechutil a nakoniec som rada, ze tam nechodime

evelynba
8. feb 2019

@stormie mne prave ich lokacia aj buduca uplne vyhovuje. Len som skepticka, kedy sa im podari otvorit tu novu skolu.

bebe02
9. feb 2019

@evelynba Prosim ta,kde sa planuje Felix prestahovat?

stormie
9. feb 2019

@bebe02 teraz su na Krasnohorskej kde do prveho rocnika tam budu prijimat iba surodencov deti co tam uz chodia do vyssich rocnikov. Zvysok (3 triedy) idu na Tematinsku kde je teraz myslim len jedna trieda. Takze ich tam bude malo, kruzkova cinnost obmedzena ...
Maju plan na strednu skolu a stahovanie do Slnecnic - chcu to stihnut aby ich najstarsi ziaci (7maci) uz mohli nastupit na strednu k nim, takze 2 roky.
Tymto stahovanim z logistickeho hladiska pre nas nerealne (padol navrh aj na prestahovanie sa) a takisto to co som videla, ta atmosfera skoly sa podla mna takom mega projekte strati. Kvalita (dufam) ostane zachovana ale kedze po novom idu otvarat 4 triedy v kazdom rocniku a este spojit do jednej budovy so strednou ... vyrataj si kolko deti to bude za napr 5 rokov
@evelynba myslis Tematinksu alebo Slnecnice?