icon

Základná čkola Félix - skúsenosti

kulumulu123
2. apr 2017

Ahojte maminky mate niektore skusenosti so zs Felix na. Haanovej ul V petrzalke? Dost nad nou uvazujeme pre dceru ale nenasla som na nete ziadne skusenosti ani reference... Dakujem ☺

stormie
30. máj 2019

@vinetuu odporucam ist na den otvorenych dveri, tam pochopis celu filozofiu skoly, nie len to ze ulohy nemaju

mimikas
30. máj 2019

@vinetuu treba sa ist pozriet na den otvorenych dveri. Klub je druzina, vacsinou poo ede maju aj vzdelavacie akfivity, citanie a pobyt von. Cela cilozofia skoly je posga ena inak ako len nemat domace ulohy (ktore ale mas ak si dieta odmieta spravit pracu v skolke, dorobit ju musi, akurat ma slobodu a moznost si domov nic neniest). Takze si treba ppzistivat o com su ich systemy vyucby, metody a ako funguju. Moj je tam prvak a je spokojny a s nim aj my.

vinetuu
30. máj 2019

Caute baby, vdaka za odpovede. Filozofiu skoly velmi dobre poznam, ulohy som myslela, ci to vedia spravit tak ze dieta sa nauci vsetko v skole a ma doma pokoj ake maju oni naroky na dieta ..... na ODD som bola, len priamo na vyucovani nie, iba prezentacia takze preto som sa pytala na realne skusenosti. Jedno je prezentacia a ine je realita. Ucia sa tam aj hre na hudobny nastroj, tak ze to aj vedia, tak isto aj cudzi jazyk, alebo to treba riesit poobede kurzami, .....

barca5
30. máj 2019

@vinetuu hudobny nastroj a Aj boli ponukane ako kruzky, nie je to bezna sucast skolskeho klubu.

barca5
30. máj 2019

@vinetuu mame druhaka, ulohy nema na doma ziadne. Par krat doniesol volaco na dokoncenie domov. Vsetko sa uci a precvicuje v skole.

kofoluska
30. máj 2019

@vinetuu Dakujem. Ako s vami? Ozvali sa?
Inak, ale na informacnych stretkach si asi bola. Aj chalan, co nas sprevadzal to potvrdil - nemavaju vela uloh, vacsinu sa snazia spravit v skole, napriklad v tom popoludnajsom skolskom klube. To ak som dobre pochopila by malo fungovat ako druzina. Ale uvidime, ked tam realne nastupime. 🙂

vinetuu
30. máj 2019

@kofoluska Ano ozvali, ze nas beru. Hlavne som chcela vediet, ci tam je ten hudobny nastroj a jazyky, lebo to potom budem musiet riesit mimo skoly, aby som vedela na co sa mam nastavit. Bola by som rada keby som mala viaci info. vdaka moc za odpovede.

kofoluska
30. máj 2019

@vinetuu Tak pis si otazky, v druhej polovici juna sa vidime vsetci rodicia s vedenim a ucitelkami. 🙂 My zase chceme, aby maly bol v triede s Katuskou zo skolky, nemal by to byt problem. A tiez gratulujem! 🙂

nikam
30. máj 2019

@vinetuu Prvaci v rámci klubu nemaju konkretne kruzky. Po obede im ucitelka cita, potom idu von, nasledne sa venuju ucivu, co-kto potrebuje, nestihol, olovrantuju. To trva cca do 15:45-16:00, klub dalej funguje do 17:30.

mimikas
31. máj 2019

@vinetuu vidom ze si z Devinskej, tak ak chces klidne nap is alebo sa mozeme aj stretnut a ti porozpravam co a ako. Mojje teraz prvak ma Tematinskej

inngrid
10. jún 2019

Kocky pistlete o zapisnom to mi je aj jasne ale ako je to potom zo skolnym cca kokko to vychadza na mesiac ? Vdaka

kofoluska
11. jún 2019

@inngrid tento skolsky rok so skolskym klubom 280 plus strava.

inngrid
11. jún 2019

@kofoluska ďakujem

sasa1983
16. jún 2019

@inngrid baby, prosím vás, stojí mesačne školné? Ďakujem

sasa1983
16. jún 2019

@kofoluska aha. Dik

kofoluska
17. jún 2019

@sasa1983 Rozpisem to pre istotu, nasla som papier, co sme dostali so zmluvou, kde sa pise aj o dalsich skolskych rokoch. 🙂

Sk. rok 2019/2020 - 228,- eur skolne a 60,-eur skolsky klub - dokopy 288,- mesiac.
Sk. rok 2020/2021 - 256,- eur skolne a 68,- eur skolsky klub - dokopy 324,- eur mesiac.
Sk. rok 2021/2022 - 276,- eur skolne a 76,- eur skolsky klub - dokopy 352,- eur mesiac.
Sk. rok 2022/2023 - 296,- eur skolne a 80,- eur skolsky klub - dokopy 376,- eur mesiac.

Dalsie skolske roky zatial nedali vysku skolneho a skolskeho klubu.

evelynba
17. jún 2019

@kofoluska tak to je masaker pre nas, tym padom uz bohuzial ani nemusim uvazovat. Velka, velka skoda. Skola pre bohate deti.

sasa1983
17. jún 2019

@kofoluska podľa mňa to je úplne v pohode cena . Na Ba

stormie
17. jún 2019

@evelynba tak to nepozeraj v BA ziadne sukromne skoly. Ja som bola prave milo prekvapena ze za taku kvalitu pytaju iba tolko ...

sasa1983
17. jún 2019

@stormie môžem sa proaim spýtať, oni sú zameraní na čo konkrétne? Mne to celkom nie je jasné, zdá sa mi to že matematika a vedecké predmety..

stormie
17. jún 2019

@sasa1983 nie su zamerani na nic, len maju iny sposob vyucby - to velmi v skratke napisane. Treba ist na den otvorenych dveri a vsetko vysvetlia, povedia ...

mimikas
17. jún 2019

@sasa1983 tam nejde o zameranie ale ine sposoby vyucby a pristupu. Idealne je naozaj ppzistivat a ist sa tam pozriet a zistit Ci si s danym system om stotoznena.

mimikas
17. jún 2019

@evelynba Felix je jedna z najlacnejsich skol, zial skolne sa rapidne bude v priebeh par rokov zvysovat, stale je to ale skolne v ramci BA na spodnej hranici. Zial taka je reality.

vinetuu
18. jún 2019

@mimikas treba ale brat do uvahy, ked sa porovnava s inymi sukromnymi skolami, ze Felix je iba v slovencine. Nie su tam jazyky, ale pristup maju alternativny, tak asi tak, myslim, ze tych 400 Eur rocne by mal byt strop.

kofoluska
18. jún 2019

@evelynba Za skolku momentalne platim viac ako budem platit za skolu. A nemam pocit, ze by sme boli nejako bohati. Ako pise @stormie - pozri si ceny ostatnych sukromnych skol. Toto aj mna velmi milo prekvapilo. Beriem len poplatok za skolne, neberiem skolsky klub - pretoze ten by sme rovnakych 50 eur platili aj v spadovej statnej skole.

@vinetuu Strop bude tam, kde ludia prestanu byt ochotni platit. Vzdy to tak je. Kym su ludia ochotni platit, skola bude skolne zvysovat. A zase - zvysuju sa naklady, zvysuju sa platy ucitelom. Nemozu tie poplatky drzat stale na rovnakej urovni. Radsej budem platit viac kazdym rokom, ale budem vediet, ze ucitel je adekvatne ohodnnoteny a motivovany. A co sa tyka porovnavania s inymi skolami, porovnavas jazyky a to sa neda. Felix je jedinecny z uplne inych dovodov, nie kvoli tomu, ci a ake jazyky by sa tam vyucovali. 🙂

mimikas
18. jún 2019

@vinetuu nie kazda sukromna ma aj jazyky, zas Felix je jednou z najlacnejsich, vybodou je aj to ze deti vsetko dostanu, zatial sme do skoly nic nekupovali. Jazyky ja neriesim, poznam par ludi co chodia do jazykovych skol a aj tak ten jazyk este doucuju. Nam islo o pristupu a o to ako sa k detom spravaju a Co v nich rozvijaju. Jasne ale to nemusi sadnut kazde u dietatu. Kazde dieta je jedine ne a potrebuje nieco ine. Zas presne, za skolky platim cez 400e a nic extra tam nie je. Zial situacia v BA je taka aka je a na vyber moc nemame. A tiez sme obycajna rodina s uverom ale teda skola je pre nas zaklad a pokial si to budeme moct dovolit, syn tam bude chodit

vinetuu
18. jún 2019

Moja rec, radsej investujem do vzdelania ako do auta ci super nabytku, dovolenky etc. Ale co ma tak na porovnanie napadlo na porovnanie bolo len napr. wonderland tam je klasicky pristup ale maju vsetko aj v jazyku 400e, Ostatne medzinarodne viem maju ceny od 700 e do 1400e mesacne, asi aj viac medzicasom, pristup iny ako na statnych, ale to su neporovnatelne veci. V slovenskych sukromnych nemam prehlad.
Som rada ze tu je aj Felix, inak by asi vsetci riesili skoly homeschooling skupinami, ak chcu mat alternativny, podla mna normalny 🙂 pristup.

kofoluska
18. jún 2019

@mimikas Presne - jazyk na skole neznamena, ze dieta ten jazyk bude aj perfektne ovladat. Ak na to nema bunky, mozem ho dat do neviem akej jazykovej skoly, bude sa tam maximalne tak trapit. Nas sa uci AJ uz teraz v skolke, ale zacalo ho to tahat az teraz posledny pol rok a az plakal za Adrianom, lektorom, ked skoncili. Ako prvak bude mat v skole kopec iných "problemov", naco mu pridavat este cudzi jazyk? Ja som sa ho zacala ucit az ako piatacka a dnes nemam problem ani s hovorovou ani s odbornou anglictinou. Pre mna je tiez podstatny ten pristup, ktory je diametralne odlisny aj od ostatných súkromných skol. Ze to nie je jazykovka, to fakt neriesim priorita je pre moje zvedave a komunikativne zive dieta individualny pristup a nie masovka. 🙂
@vinetuu Ty stale porovnavas neporovnatelne. Naklady na kvalitného lektora/ucitela cudzieho jazyka su v sukromnej skole uplne ine ako naklady na "beznych" ucitelov. Nemozes porovnavat medzinarodne/jazykove skoly s Felixom, ktory nie je jazykovkou, nie je zamerany na nijaku odbornost. Je zamerany "len" na uplne odlisny sposob vyucby a pristupu k detom. V tomto pripade nemozes porovnavat Felixa ani s Wonderlandom. Jednoducho ina skola typu Felix v Bratislave nie je. A to mi potvrdili napríklad aj v CPPP a aj kamaratky pedagogicky. Ale co som si vsimla, od zaciatku dost na jazykoch bazirujes. Aby si nebola nakoniec z Felixa sklamana. A to pisem v dobrom, nie je to myslene nijako negativne.

evelynba
18. jún 2019

@stormie dik za radu. A neviem, iba som prekvapena, ze my ako stredna trieda, rodina co na nic navyse nemina, vysokoskolsky vzdelana s cca dobrymi djobmi ale na zavazok 700 e mesacne po dobu 9 rokov si proste netrufam. Stari rodicia v stadiu kedy to moze vybuchnut u ktorehokolvek v pocte 5ks. hypoteka..... neviem fakt co robim zle, ale toto by bol prilisny risk. do 500 e som si dala strop, ze to este uvazujem a teda zatial je v hre Narnia. Na dovolenke sme boli pred dvomi rokmi a som teraz na rodicovskej, tak mozno preto ma chyta taka neistota, hoci dve prace ma momentalne cakaju, ale nejak prilis vela neznamich je v tejto rovnici. Tak super pre vas, ze to beriete ako lacnu skolu. Za skolku som tiez platila 350 3 roky za sukromnu a teraz u druhej bude platit cez 500. ale ved to sa neda zrovnavat s 9 rocnou skolskou dochadzkou a je to malicke dieta a najma ina moznost neexistuje, kedze mi ju nevezmu do statnej.

kofoluska
18. jún 2019

@evelynba Tiez mame hypoteku, na starych rodicov sa spoliehat nemozeme ani z jednej strany (svokor na dochodku 150km od nas, moja mama na invalidnom 200km od nas a este jej mesacne posielame peniaze, aby vyzila, moj otec a svokra uz neziju). Ano, nie som narodicovskej a dalsie dieta neplanujeme, takze u nas to budu stale výdavky len na jedneho. Skonci skolka a zacne skola. Ale mozno by som to na Tvojom mieste aspon skusila a nehadzala hned flintu do zita. Zmenit skolu mozes kedykolvek. Do spadovej Ti dieta zobrat zo zakona musia, aj keby si ju prehlasila vo vyssom rocniku. Ano je to velky zavazok. Ale zase "nac stahovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko"?