Zmena prostredia, zlý prospech v škole. Ako riešiť?
Ahojte mamičky.
Moja dcéra(13r.) nastúpila od septembra do novej školy. Resp. staro-novej. Je to takto,prvý a druhý ročník chodila na ZŠ,ale tá sa zrušila tak sme ju dali do 3. ročníka do novej školy. Učila sa veľmi dobre. S prestupom nemala žiadny problém. Rýchlo si našla kamarátky a kamarátov keďže je to moje živé striebro a nemá problém komunikovať aj v novom prostredí. Lenže v marci sme sa presťahovali 25km od TT,ale toľko sme ju už chceli nechať dochodiť tam. (aj kvôli prímaniu) Od 4.ročníka chodila na ZŠ tu v našej dedine. Až do 7.ročníka (tu už nastali veľké problémy zo strany učiteľov a spolužiakov,závisť,ohováranie,a učiteľky moc riešili čo mala na sebe oblečné,proste oni na to nemajú tak to museli riešiť ohováraním a zasadli si na nej. Jedna učiteľka jej hovorila "že to čo máš na sebe,vyzeráš v tom ako zmoknuté kura" (mala na sebe LV šatku). Samozrejme,celá trieda vybuchla do smiechu. Asi si viete predstaviť čo to musela spraviť s malou. (Teeneger vo vývoji) ☹ To sa už proste nedalo. ☹ Ale známky mala stále JEDNOTKY.
Od sept. chodí späť na ZŠ,kde chodila v 3.ročníku. Spolužiaci sú tí istý,takže ich všetkých poznala keď mala ísť prvý krát do školy. Žiadne problémy zo strany učiteľov a spolužiakov neboli. Super ju prijali,som kamarátka s ich rodičmi.
Ale je október a malá má samé ŠTVORKY,TROJKY. ☹ AKO JE TO MOŽNÉ? ☹ Veď doma všetko krásne vie,ale začínam sledovať že sa jej nechce chodiť do školy. Čím to je? ☹ Ona vždy ráno krásne vstala a tešila sa čo jej nový deň prinesie.
AKO BY STE TO RIEŠILI VY? ☹
Už som v koncoch
Ďakujem
@macamac
@annika11
@radlinka
@titkovamiriam
@anjelicek26
@jaduska
@bodka70 kočky tak som sa riadne mýlila. Tichá voda brehy myje aneb nesúď knižku podľa obalu. Viac-menej ide o triednu učiteľku. Na celý deň tam bola jedna moja známa-študuje psychológiu (malá ju nepozná) a dnes mi to (3 mesiace od septembra!) konečne vyklopila aj moja malá 😖
@nelicefo - fiha a co ma proti triednej ucitelke?
@anjelicek26 triedna učiteľka je (vraj) nejaká čudesná. Malú učí angličtinu a malá niektoré veci ktoré tam už vedia ešte nevie ale akosi jej to triedna nechce veriť a akonáhle ju vyvolá tak mi hovorila Monika(tá známa) že dostane blok a nevie odpovedať a triedna ju začne pred celou skupinou zhadzovať 🙄 Joj a Monča žila v UK a že učiteľka má totálne zlú výslovnosť. normálne rozmýšlam že pošlem nejakú sťažnosť alebo čo 🙄 😕
Ale nevadí mi ta angličtina...už má doučko z angl. tak uvidím či bude zlepšenie alebo bude na nej zasadnutá 🤐 Ale už vidím zlepšenie známok v slovenčine,matematike,biológii...tak verím že už je na správnej ceste 😉
@nelicefo - boh vie, co sa stalo, ze ma blok, ale keby ma niekto akonahle sa zaseknem nejakou poznamkou zhodi - tak by ma to asi nemotivovalo resp. este by to ten blok zväcsilo 🙄
@nelicefo no pekne, ale kazdy predmet na ZS ucia ini ucitelia ...co ju uci triedna a ake ma komplexy ? mozno tam bude nejaky pes zakopany 😕 😕 😕 Nie prave triedna ti prizvukovala, ze vsetko je okej a pozrie sa na tento problem ? 😨 Ale dobre si spravila, ze si tam poslala nestrannu osobu, super plani 😉
@anjelicek26 veď toto 😖
@nelicefo mozno by postacilo, keby si za triednou zašla a priamo sa jej spytala ci ma nejaky konkretny problem s tvojou dcerou. Uvidis ci zacne sama hovorit. Ak nie, tak by som uviedla nejaky konkretny pripad z hodiny. nenapadne ju naviest, ze ona je pedagog a teda ten, ktory ma dieta usmernovat a nie zhadzovat. Uvidis ako sa bude vyvijat komunikacia.az potom by som riesila staznost
to už čo je za učiteľku, aby ju zhadzovala pred ostatnými??? to sa potom nečudujem, že dostane blok 🙄 ja si tiež myslím to, čo
@anjelicek26 že ju to bude demotivovať 😖 hlavné, že to vravela ( tá triedna), že je všetko v poriadku ☹
@nelicefo precitala som si ta vyssie, no treba to dotiahnut do konca, kludne chod za nou a porozpravajte sa zoci-voci o aky problem ide z jej strany a co si dokazuje. Inak ucitel si dokaze co len chce aj keby ziak vedel viac ako on, kludne ho moze zosmiesnit a vytocit az tak, ze strati aj zaujem k danemu predmetu. To je komplex 😕
@sisaha jasné. chcela by som sa porozprávať aj s ostatnými rodičmi tých žiakov. Len to chcem nejako tak aby malá nevedela že ju riešim-aby nestratila u mňa dôveru.
@radlinka moja veď toto mi nejde do hlavy....malá mi dnes povedala tie mená a 3krát hádaj kto bol vymenovaný tí čo majú "naj" oblečko a veľa cestujú 😕 😕 Ale som sa dozvedela že je rozvedená a má 3 decká. 🤐
kočky a to som zabudla napísať "záder" večera/dňa....že v stredu jednej majkinej spolužiačke povedala že ešte raz si dá push-apku tak to bude riešiť. Ako keby Kristínka môže za to ako sa jej to vyvinulo(viete čo myslím). A to pred celou triedou...chudiatko Kristínka že celú prestávku plakala.
@nelicefo nemusi tvoja mala o tom vediet, ze si kontaktovala dalsich rodicov. Ak ich poznas (pripadne po rodičku oslov) porozpravajte sa a potom hor sa za triednou. A rovno sa jej spytat, ze ak posudzuje na dieta aj nieco ine ako vedomosti, tak ze to budete riesit na inych miestach... ak tam budete viacerí, prípadne možno je dobré to dať do zápisnice z rodička, že ste to preberali, tak sa učka "pokaka" a začne sa správať tak ako sa má
@nelicefo - jezkovi oci a to ako povie 13 rocnemu dievcatu pred plnou triedou? Pred vsetkymi chalanmi? Co ju pekla do toho???? No kopnut do riti babu jednu zakomplexovanu 😠
@anjelicek26 no že na plnú hubu pred celou triedou 🙄 🙄
@nelicefo - fuuuu to je uz dost silna kava, nema stipku taktu. By som jej na to povedala - no pani ucitelka, vam by sa naopak taka push up-ka zisla 😝
@anjelicek26 😀 no ale jej by sa veru zišla 😅 ako ale my máme vždy šťastie na každej škole na nejaké exempláre 🙄
@nelicefo tak to je maximalne trapne, pride mi to fakt ako kedysi, ked sa sudilo za oblecko, krasu, make up sa umyval nad umyvadlom a trestalo za nazory a pravdu...uff 🙄 🙄 🙄 riadne huste, ale myslim ze v tom je cista zavist a zakomplexovanost danej osoby voci svojim ziakom. Triedna by mala pomahat hlavne na ZS a nie sa takto vyjadrovat a riesit veci, ktore sa nepatria na jednu vzdelanu osobu pred dospievajucimi ziakmi. 😕
@nelicefo no ved prave si pisala, ze bola mila, napomocna a este povedala ze je vsetko v poriadku a vynasnazi sa vyjst v ustrety a pomoct v tomto probleme. Akoze fakt je este vela takych vyucujucich, ktori sa takto ventiluju na svojich ziakoch. Preto som mala osobne radsej ucitelov a nie ucitelky. Poznala som to aj na VS a to boli titulovani a 'akoze' studovani ludia, ktori boli voci svojim studentom zakomplexovani tak, ze im nedovolili prejst ani ku statniciam, lebo zavideli aj to makke 'F' (stare dievky). 🙄 🙄 🙄

@nelicefo , poprípade by jej možno pomohlo doučovanie, napr. aj od učiteľov priamo z vašej školy.