ZRPŠ zaplatené učiteľkou
Syn navštevuje škôlku druhý rok. Tento rok bude chodiť len do januára, lebo sa sťahujeme a on prestupuje. Minulý rok sme platili Zrš 100€ tento rok to rozrátali na 15€ na mesiac. Dokopy chcú zaplatiť 180€. Ja som povedala, že to celé nezaplatím, nakoľko syn v tej škôlke bude len do toho decembra. Plánovala som vyplatiť za mesiace, ktoré škôlku bude navštevovať. Zbieralo sa to teraz v októbri. Syn do škôlky celý október nechodil, a nepôjde ani v novembri ,pretože je chorý a potrebujeme to preliečiť, kolektív dr neodporúča. Učiteľku som samozrejme oboznámila s tým, že nastúpi až začiatkom decembra a od januára prestupuje. Dnes mi triedna volala, že jej treba zaplatiť tých 180€ pretože,ich za nášho syna do toho Zrš vyplatila ona, keďže sme to nezaplatili. Vôbec neviem ako sa teraz zachovať. Ja som učiteľke nekázala nech to Zrš platí ,neviem čo jej to vôbec napadlo. Ja som to platiť neplánovala keďže je situácia aká je , syn prestupuje a nevidím dôvod škôlke tých celých 180€ vyplatiť. Už tých 100€ minulý rok bolo viac než dosť . Síce sa oháňali tým, že sa z toho bude platiť Mikulášsky darček, pohostenie a darček na besiedke, deň detí. Ale nič z toho sa u nás kvôli pandémii nekonalo. Ani Mikuláš nechodil ani besiedka nebola ani MDD neorganizovali, takže reálne sa z toho zrš pre to dieťa nezaplatilo nič.zaplayili by ste učiteľke tých 180€ keď už bola taká aktívna a vyplatila to?
Az by sa mi ziadalo spytat učiteľky, aku protihodnotu skolka poskytne tvojmu synovi za tych 180e, resp aku protihodnotu mu poskutnu v januari az juni za tych 60e :D
@lenkakravcova my bývame v dedine pri BB, štátna škôlka 18€ +3,5€ fond hračiek mesačne...
Doteraz som mala dojem že aká dobrá cena oproti tým spomínaným 300€😳
@elizabet173 ja len hovorím čo by som urobila ja. Som typ čo by to naštvalo ale zaplatila by som to 🤷🏻♀️
Určite vysvetli učiteľke ze nemáš problém zaplatiť zrps za mesiace kt.bude dieťa navštevovať škôlku. Mali by učiteľke peniaze vrátiť, ak je to problém,zaplatila by som učiteľke a keďže to Mate ako mesačný poplatok, tak pri odchode by som žiadala vrátiť preplatok.
U nás sme platili na celý rok 25 eur za škôlku.a z toho kupovali drogérii ako toaletak mydlo Hyg.
Mikuláš,MDD, a písacie potreby
180 mi prijde fakt dosť veľa.
@rude_baby keď nie je trápne zbierať zrps a akcie 0 bodov, prečo by malo byť niekomu trápne platiť za niečo čo sa neuskutoční..?
@miskakyska možno preto, lebo sú to financie na prostredie, kde je moje dieťa od 7.00 do 15.30 🤷♀️každý má právo nahliadnuť na to, ako boli peniaze minute a mne je úprimne jedno, či za to pôjdu deti na koncert, či im kúpia sladkosti, kúpia tabule budúci rok alebo co... Ci fakt si myslíš, ze učiteľky si tie € rozdelia? 🤦♀️
@kacena4 u nás v škôlke sa neplatilo za mesiac ktorý tam dieťa nebolo, ale nemohlo byť ani jeden den
@antonka My máme v Košiciach tieto dve platby a potom obedy:
- mesačný príspevok je 20.- € - deti rok pred vstupom do ZŠ – príspevok neplatia
Platbu príspevku Združenia rodičov školy:
- mesačný príspevok je 7.- €
Čiže teraz keď máme pred školáka platíme 7€ mesačne plus obedy. Dali sme ho v MŠ na angličtinu, tak +65€/pol rok. Raz za čas sa platí nejaký zošit. Teraz na zač. Roka myslím 4,5€ ze s a platilo. Ale to je tak všetko. Za hračky sa neplatí.