icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

3kvetka3
16. apr 2015

@peneloppe 🙂 aj vam vela stastia, hoci ja nie som optimisticka, ocakavam natresk, ale mozno budem prekvapena.

nomik
17. apr 2015

Tak to mame za sebou. Ake mate dojmy? Moj odtial vysiel nateseny a hrdy na seba, ze to zvladol a tak som happy, ze ma tu skusenost. Ale jasne, ze sa neviem dockat vysledkov.. 🙂

peneloppe
17. apr 2015

@nomik
podobne aj moj, rano sme mali slzicky ze ci hned po nho pridem a ci pockam dole a ked som prisla cely vysmiaty, vyteseny ze bolo dobre. ja si od toho vela neslubujem, beriem to ako skusenost, anglictinu urcite zvladol na 1* ale neviem ake maju kriteria na skolsku zrelost takze to berieme sportovo 🙂

3kvetka3
17. apr 2015

@nomik podobne aj my, maly spokojny (myslim si,ze deti to uplne inak beru ako my 🙂 ). V dalsom turnuse isiel maleho kamarat zo skolky a sa ma potom pytal, ze preco jeho maminka bola taka vystresovana 🙂 🙂
Ocakavania nemam ziadne, nakolko pri pocte okolo 200 deti (na SJ) a beru 22 deti, je to mala pravdepodobnost, tym nechcem povedat, ze nemam sikovne dieta, ale ked som videla odkladovych, nemame sancu. Potom dajte vediet, ako ste dopadli, ja napisem. 😉

nomik
17. apr 2015

@3kvetka3 No ved asi tak 🙂 Koho myslis, ze ked si videla odkladovych..? Prooc?

darcek5
20. apr 2015

Ja som tam tiez videla niekolko odkladovych, s o rok starsimi detmi tie mladsie myslim nemaju sancu (moja este nema ani 6), v tomto veku este kazdy mesiac hra rolu co sa tyka zrelosti.. Co uz, skusili sme, uvidime..

3kvetka3
20. apr 2015

@darcek5 suhlasim s tebou. S nami boli v triede dvaja surodenci, jeden mladsi, druhy starsi.

danka_ba
21. apr 2015

Moja mala sa tiež tešila, no uvidíme ...
Videla som tam veru veľa vystresovanych rodičov, jedno dievčatko sa u nas v triede aj rozplakalo 😞
A veru som tam videla dost vyšších ako je ta moja, z toho dedukujem ze minimálne o rok starší 😳

peneloppe
22. apr 2015

@danka_ba
podla vysky neber, lebo napr. moj starsi syn je dost vysoky, je len ziak 2. rocnika a dokonca z tych najmladsich a kazdy tipuje ze je tretiak - stvrtak a on chudacik este len 7 rokov ma 😀

zajtra sa dozvieme

nomik
23. apr 2015

Od rana sem tam kuknem na stranku zskosickej a staaaaale nic. 😖

3kvetka3
23. apr 2015

do 22miesta sme sa neumiestnili 😒 , keby otvarali 2 triedy SJ, tak sme tam 😉 vyskusali sme, s celkovym vysledkom z testov mojho syna som spokojna a blahozelam tym, ktorych prijali. prajem vela uspechov 🙂

nomik
23. apr 2015

U nas tiez pod ciarou, ale v prvej tretine. Strasne som bola zvedava na vysledky a velmi mi odlahlo ze uz su vonku. 😕 Zajtra beriem maleho do kina, za to ze bol taky odvazny.. a zaroven oslavime, ze bude chodit do skoly tuto pri nas, s kamosmi.. 😎

danka_ba
23. apr 2015

Baby ani my nič, chýbalo malinko 😢

darcek5
23. apr 2015

Ani my. Ale odmenu si zasluzi, pekny vysledok aj tak.

peneloppe
24. apr 2015

ja vysledky na ich webstranke vobec nevidim, vy ste boli pozriet osobne v skole?

to ste zlate ze deti aj tak odmenite, ved si to zasluzia, my urobime to iste 😉

3kvetka3
24. apr 2015

@peneloppe vysledky na program AJ maju na web stranke, na uvodnej obrazovke. 😉

peneloppe
24. apr 2015

diky, uz som to nasla
tak ani my nic ale ani som to necakala, anglictinu mal vybornu a ostatne, no co uz, je este malicky, vedela som ze na tej zrelosti pohorime 😎 , koncom juna bude mat 6 rokov
ale niektore deti mali ze 0 bodov z anglictiny, to je sila teda

nya
3. nov 2016

Viete mi niekto prosím poradiť, či je aj iná ZŠ v Bratislave s PYP programom? Pripadne škola, ktorá je zameraná na AJ? Ďakujem pekne.

atinkaa
16. jan 2017

ahoj holky zhanam nejake nove spravy, najma o zs, vdaka za pripadne spravy, kludne i ip

dada50
26. jan 2017

zdravim 🙂, my sme mali to stastie, ze Mata vlani zobrali na PYP SJ, urobil testy ako 11. a je tam 🙂. velmi sme kvoli logistike zvazovali medzi Narniou a Kosickou (Narniu mame pri dome a tiez ho zobrali), ale teraz som velmi rada, ze sme vybrali Kosicku aj ked ho musime vozit. Mato je julovy a nikto neriesil odklad 🙂. takze odporucam vyskusat prijimacky, deti to vacsinou beru ako zabavu a vzdy sa moze zadarit 🙂.

ninan2
15. feb 2017

@dada50 Ahoj, mozem sa spytat, to boli IQ testy alebo nejake vedomostne? My prave zvažujeme aj Felix, co je podobna skola ako Narnia. Preco si radsej ze Košická?

dada50
16. feb 2017

Ahoj ninan2, testy boli na obidve skoly viac menej rovnake a to na posudenie skolskej zrelosti. Na Kosickej boli tazsie a ucitelka im precitala zadanie iba raz a nemali sa pytat ak si nezapamatali. Taky test aj na pozornost 🙂. Kosicka je statna skola, takze minimalna vyhoda je, ze je to bez poplatkov 🙂. Je to velka skola a Mato ma uz teraz naplanovane gymnazium osemrocne, lebo sa mu paci "velkacska" atmosfera 🙂. Ucitelku maju skvelu a tym padom, ze si deti vyberaju, su tam "sikovne" deti a nemaju "brzdu" 🙂. Uz v prvom rocniku maju 6 projektov, ktorych som sa teda dost obavala, ci to nebude zataz hlavne pre rodicov. Zataz to mierna je 🙂, ale za to, ze sa uz taki mali ucia "prezentovat" to stoji. Takze my sme veeeelmi spokojni a Matko skolu uplne miluje 🙂.

mandarinkaa
19. apr 2017

@dada50 Syncek chodi na AJ ci SJ? dakujem

dada50
20. apr 2017

@mandarinkaa chodi na PYP SJ...

kvojtanikova
21. apr 2017

dobry den mozem sa spytat aky je rozdiel medzi PYP AJ a PYP SJ? dakujem

dada50
21. apr 2017

dobry, rozdiel je velky 🙂, v PYP Aj je vyucovanie v anglictine...

nya
21. apr 2017

Dobrý deň, chcem sa spýta, prišla vám už niekomu pozvánka na testovanie 5. mája? My sme posielali prihlášku, ale zatiaľ nám nič neprišlo späť.

kvojtanikova
21. apr 2017

@dada50 dakujem tomu samozrejme rozumiem chcela som vediet celkove rozvrh ci maju trebars ine hodiny alebo iny obsah uciva alebo je vsetko take iste iba vyucovaci jazyk je iny. Ci maju v SJ tiez rozdelene ucivo do blokov, ake knihy pouzivaju (lebo v AJ asi tie ich original materialy z IB) atd...

mandarinkaa
22. apr 2017

@nya prave som sa chcela spytat rovnaku otazku, tiez sa hlasime na PYP AJ a ziadna pozvanka zatial neprisla...

nya
22. apr 2017

@mandarinkaa ani nám. Tiež sa hlásime na PYP AJ. Už som premýšľala, či mi to náhodou neprišlo mailom do spamu a nechtiac som to nevymazala, ale teda asi to ešte neposielali. Tak čakáme ďalej 😊