Budete obmedzovať nákupy z Temu a Shein?
Asi ste zaregistrovali, že od júla sa budú platiť poplatky za balíčky z čínskych obchodov, Temu, Shein, AliExpress ap., 3 eurá za každú položku - dobre je to rozpísané aj s príkladmi napríklad tu: https://a5.sk/wNY
Priznám sa, že často nakupujeme, na Temu, aj Shein, manžel všelijaké prkotiny do domácnosti, na záhradu a povedzme posledný nákup som si pozrela - bolo tam 6 rôznych položiek. Celé to stálo 49€ a po novom by sme platili 6x3, čiže 18€ navyše. Čo už sa tak neoplatí.
Ako to vidíte? Budete obmedzovať nákupy alebo máte nejaké iné finty? V článku sa napríklad píše o európskych skladoch, že tie treba využívať.... Neviem. Ak máte nejaké ďalšie info, skúsenosti, budem vďačná🙂
Netestovanych produktov je na Slovensku milión v kamenných obchodoch a tym nemam na mysli čínske.
Ano, v pripade potreby budem nakupovať dalej,stale to vyjde niekolkonasobne lacnejšie a to iste u nas(to iste)
(Staci si zistiť,ako to u nas funguje s dovozom)
Ked produkt stojí 5€ a clo je 3€ tak stále je to lacnejšie ako v obchode za 30€.. budem da riadit podľa tohto
Nula nákupov sa obmedziť nedá. Ale popravde, za mňa by poplatok mohli ešte zvýšiť, hádam by ľudia prestali hromadne nakupovať hovadiny a netestované kraviny.
Stále tam budu ľudia nakupovať, aj keď dajú dopravu. Hlavne "podnikatelia" do svojich obchodíkov, či eshopov. Čiže nejakú úsporu dovozu čínskeho bordelu a odpadu v pekných farbách nevidím.
Stále tam budu ľudia nakupovať, aj keď dajú dopravu. Hlavne "podnikatelia" do svojich obchodíkov, či eshopov. Čiže nejakú úsporu dovozu čínskeho bordelu a odpadu v pekných farbách nevidím.
@zuzana2910 čo už... tak nech z toho aspoň čo najviac vytrieskajú... keď si ľudia nedajú povedať.

Nula nákupov sa obmedziť nedá. Ale popravde, za mňa by poplatok mohli ešte zvýšiť, hádam by ľudia prestali hromadne nakupovať hovadiny a netestované kraviny.