icon

Budete obmedzovať nákupy z Temu a Shein?

dragonka
Dnes o 06:11

Asi ste zaregistrovali, že od júla sa budú platiť poplatky za balíčky z čínskych obchodov, Temu, Shein, AliExpress ap., 3 eurá za každú položku - dobre je to rozpísané aj s príkladmi napríklad tu: https://a5.sk/wNY
Priznám sa, že často nakupujeme, na Temu, aj Shein, manžel všelijaké prkotiny do domácnosti, na záhradu a povedzme posledný nákup som si pozrela - bolo tam 6 rôznych položiek. Celé to stálo 49€ a po novom by sme platili 6x3, čiže 18€ navyše. Čo už sa tak neoplatí.
Ako to vidíte? Budete obmedzovať nákupy alebo máte nejaké iné finty? V článku sa napríklad píše o európskych skladoch, že tie treba využívať.... Neviem. Ak máte nejaké ďalšie info, skúsenosti, budem vďačná🙂

galganka
Dnes o 06:15

Nula nákupov sa obmedziť nedá. Ale popravde, za mňa by poplatok mohli ešte zvýšiť, hádam by ľudia prestali hromadne nakupovať hovadiny a netestované kraviny.

dragonka
autor
Dnes o 06:45
@galganka

Nula nákupov sa obmedziť nedá. Ale popravde, za mňa by poplatok mohli ešte zvýšiť, hádam by ľudia prestali hromadne nakupovať hovadiny a netestované kraviny.

@galganka to je tiež dobrý postreh🙂

amel
Dnes o 07:19

Netestovanych produktov je na Slovensku milión v kamenných obchodoch a tym nemam na mysli čínske.
Ano, v pripade potreby budem nakupovať dalej,stale to vyjde niekolkonasobne lacnejšie a to iste u nas(to iste)
(Staci si zistiť,ako to u nas funguje s dovozom)

svetlusska
Dnes o 07:41

Ked produkt stojí 5€ a clo je 3€ tak stále je to lacnejšie ako v obchode za 30€.. budem da riadit podľa tohto

zuzana2910
Dnes o 07:43
@galganka

Stále tam budu ľudia nakupovať, aj keď dajú dopravu. Hlavne "podnikatelia" do svojich obchodíkov, či eshopov. Čiže nejakú úsporu dovozu čínskeho bordelu a odpadu v pekných farbách nevidím.

galganka
Dnes o 07:47
@zuzana2910

Stále tam budu ľudia nakupovať, aj keď dajú dopravu. Hlavne "podnikatelia" do svojich obchodíkov, či eshopov. Čiže nejakú úsporu dovozu čínskeho bordelu a odpadu v pekných farbách nevidím.

@zuzana2910 čo už... tak nech z toho aspoň čo najviac vytrieskajú... keď si ľudia nedajú povedať.