icon

Kedy vyriešia problémy s Temu a clom?

22. aug 2026

Ahojte kolko myslite, ze bude trvat kym to nejak vyriesia 😁

anonym_d78199
23. aug 2026

Ja osobne objednávam ďalej. Takmer všetko a pomaly všetko je už aj v lokálnych skladoch. Eú nech si trhne. Mne nikto nebude prikazovať, kde môžem minút svoje peniaze. Eú nám už pomaly prikazuje aj to, že kedy, koľko a za koľko môžeme dýchať vzduch

katarinka963
23. aug 2026

@anonym_autor ake problémy? žiadne niesu.

katarinka963
23. aug 2026
@anonym_b6e83a

@anonym_autor bodaj by znemoznili nakupovat tie sračky z Temu v EU definitivne, strasny shit, smrad jasnej umeliny, lepta to ruky a rozpadava sa to uz po dnoch, ale tak ludia idu hlavne na cenu...

@anonym_b6e83a nasa sa nerozpadla ani po 2 rokoch. A ked sa niečo rozpadne po 2 dnoch, vratia peniaze

tilly
23. aug 2026
@anonym_d78199

@tilly .... Bez Číny by sme nemali nič. Je to montovna sveta. Len blázon si myslí, že áno. To je síce pekné, že si nekúps čínske auto a telefón ale súčiastky v tom tvojom európskom aute a telefóne sú aj z Číny. Celý svet je závislý na Číne a ich lacnej pracovnej sile a možnostiam, ktoré tam majú.

@anonym_d78199 ešte raz, lebo neviem, či vy anonymky potrebujete naschvál rýpať, alebo len nečítate. Aj vyššie píšem, že sa Číne nedá vyhnúť. Áno viem, že aj napr. mikročipy v európskych autách sú čínske, aj to, že akože koža v kabelkach made in italy je tiež čínska a vlastne všetky tie handry, čo sú akože made in italy sú vlastne Čína. Ale ak sa môžem priamo vyhnúť čínskym výrobkom, ktoré boli vyrobené nejakými 5 ročnými deťmi, alebo otrokmi bez ľudských práv a ako bonus to ide loďami cez celý svet aj vďaka tomu tu máme tie horúčavy a sucho, na ktoré sa sťažujete, tak to nekúpim.
Už si rozumieme?

tilly
23. aug 2026
@anonym_d78199

Ja osobne objednávam ďalej. Takmer všetko a pomaly všetko je už aj v lokálnych skladoch. Eú nech si trhne. Mne nikto nebude prikazovať, kde môžem minút svoje peniaze. Eú nám už pomaly prikazuje aj to, že kedy, koľko a za koľko môžeme dýchať vzduch

@anonym_d78199 ale nové ihrisko, námestie v rodnej dedine z EU fondov je super, nie?

tilly
23. aug 2026
@anonym_3c0baa

@anonym_a74932
@tilly Dámy, vy ste mimo realitu, že?

@anonym_3c0baa ale samozrejme.

anonym_d78199
23. aug 2026
@tilly

@anonym_d78199 ešte raz, lebo neviem, či vy anonymky potrebujete naschvál rýpať, alebo len nečítate. Aj vyššie píšem, že sa Číne nedá vyhnúť. Áno viem, že aj napr. mikročipy v európskych autách sú čínske, aj to, že akože koža v kabelkach made in italy je tiež čínska a vlastne všetky tie handry, čo sú akože made in italy sú vlastne Čína. Ale ak sa môžem priamo vyhnúť čínskym výrobkom, ktoré boli vyrobené nejakými 5 ročnými deťmi, alebo otrokmi bez ľudských práv a ako bonus to ide loďami cez celý svet aj vďaka tomu tu máme tie horúčavy a sucho, na ktoré sa sťažujete, tak to nekúpim.
Už si rozumieme?

@tilly ... Je milé, ako si jeden malý europan myslí, že keď sa on a celá Európa uskromni v čomkoľvek, tak zmení globálne otepľovanie a neodvratný zánik tejto planéty. Zatiaľ, čo miliardy ďalších ľudí a najväčšie a väčšie krajiny sveta ako je Európa to majú hlboko v pazi. Tak snáď obmedzujes aj lietanie, keď tak rada cestuješ, lebo tak spaliny z lietadiel tiež nepridávajú tejto zemi. 😉

tilly
23. aug 2026
@anonym_d78199

@tilly ... Je milé, ako si jeden malý europan myslí, že keď sa on a celá Európa uskromni v čomkoľvek, tak zmení globálne otepľovanie a neodvratný zánik tejto planéty. Zatiaľ, čo miliardy ďalších ľudí a najväčšie a väčšie krajiny sveta ako je Európa to majú hlboko v pazi. Tak snáď obmedzujes aj lietanie, keď tak rada cestuješ, lebo tak spaliny z lietadiel tiež nepridávajú tejto zemi. 😉

@anonym_d78199 krásne, ako si si z toho zobrala tú ekológiu. To, že tvoje polyesterové legíny a polyuretánové kabelky šilo 5 ročné decko v otrasných podmienkach, to je ti už jedno.
A potrebuješ milión zbytočných handier a somarin? Ti robí takú radosť mať prepchatý byť?
A vidíš, toto je zas ta vaša hrdinská sila anonymov. Ty o mne vieš, že rada cestujem, ale ja netuším, kto si. A áno, cestovať budem, ja to vyrovnávam inde.
Európa je krajina? 🤔
Ale máš pravdu. Keď vidím, ako ti v USA zabalia každú položku do novej igelitky, tak sú tieto naše európske opatrenia úplne smiešne.
Ale aj tak si myslím, že každý by mal začať od seba. Aj malé drobnosti jednotlivcov vedia dokopy urobiť veľa pre svet.
Alebo sa potom nesťažujte na sucho a horúčavy.

patrike
23. aug 2026

Ak myslis ten novy 3e doplatok za kazdy druh polozky, tak nikdy, ostane to alebo zavedu este dalsie poplatky.

lienka.7
23. aug 2026
@tilly

Už si rozumieme?

@tilly nesnaž sa, nevysvetlis to tu... a porovnávať nejaké čipy, co su potrebné veci s nejakými lacnými smejdami za 0.99€ je ale uplne ze mimo.

anonym_82c6c4
Autor odpoveď zmazal
gerrwie_girl
23. aug 2026
@anonym_2e0588

@tilly za mňa to je jedno🤷🏼‍♀️idete do obchodu normálneho s oblečením made in china. Objednala som si 150 e nike topánky vyrobené v Číne a že značka. Všetko sa robí v čine všetko pomaly. Tie autá čo teraz sú populárne medzi Slovákov tie nové značky tiež sú odtiaľ.🤷🏼‍♀️🥲áno kvalita viac menej nie je dobrá ale nájdu sa kvalitne kúsky alebo veci čo sú také iste len stoja menej aj to sa mi stavalo🤷🏼‍♀️
Na drobnosti to bolo fajn.

@anonym_2e0588 vacsina veci sa uz vyrába v Číne. To, ze je nieco vyrobené v Číne však automaticky neznamena, ze je to smejd. Čína vyrobí vsetko. A dokážu to vyrobit dokonale. Napriklad Michael Kors, Ralph Lauren, Burberry a dalsie ine znacky sa vo veľkom vyrábajú aj v Číne. Dôležité je vediet, ze to nie je o tom kde ten výrobok bol vyrobený, ale kolko znacka zaplatí čínskemu výrobcovi za to, aby ho pre neho vyrobil. Ak maju napríklad vyrobit kabelku ktorej výrobná cena bude trepnem 30 eur, tak na nej bude pracovať iny počet ludi, budu použité ine materiály, ine výrobné postupy a strávia pri nej dlhší cas ako pri kabelke, kde objednávateľ vyčlení 3 eura na kus. Toto je ten základný rozdiel vo výrobkoch z Číny. To nie je o tom ze Čína nie je schopna vyrabat kvalitné veci. Cize ak vidim niekde na temu povedzme saty za 5 eur, tak si ich v živote nekupim, lebo viem, ze ten materiál je jeden hnus. Nie je skratka mozne vyrobit tak lacný kus odevu z nezavadneho materiálu a v dobrej kvalite.

lienka.7
23. aug 2026
@gerrwie_girl

@anonym_2e0588 vacsina veci sa uz vyrába v Číne. To, ze je nieco vyrobené v Číne však automaticky neznamena, ze je to smejd. Čína vyrobí vsetko. A dokážu to vyrobit dokonale. Napriklad Michael Kors, Ralph Lauren, Burberry a dalsie ine znacky sa vo veľkom vyrábajú aj v Číne. Dôležité je vediet, ze to nie je o tom kde ten výrobok bol vyrobený, ale kolko znacka zaplatí čínskemu výrobcovi za to, aby ho pre neho vyrobil. Ak maju napríklad vyrobit kabelku ktorej výrobná cena bude trepnem 30 eur, tak na nej bude pracovať iny počet ludi, budu použité ine materiály, ine výrobné postupy a strávia pri nej dlhší cas ako pri kabelke, kde objednávateľ vyčlení 3 eura na kus. Toto je ten základný rozdiel vo výrobkoch z Číny. To nie je o tom ze Čína nie je schopna vyrabat kvalitné veci. Cize ak vidim niekde na temu povedzme saty za 5 eur, tak si ich v živote nekupim, lebo viem, ze ten materiál je jeden hnus. Nie je skratka mozne vyrobit tak lacný kus odevu z nezavadneho materiálu a v dobrej kvalite.

@gerrwie_girl myslím ze tu sa prioritne bavíme o rôznych lacných cetkach, za 0.01€ a brakovemu oblečeniu, ktoré je neplatené ani neviem čím. Tiez hračky, ktoré obsahujú rôzne zdravie škodlivé látky a o kozmetike ani nehovorim.

tilly
23. aug 2026
@lienka.7

@tilly nesnaž sa, nevysvetlis to tu... a porovnávať nejaké čipy, co su potrebné veci s nejakými lacnými smejdami za 0.99€ je ale uplne ze mimo.

@lienka.7 máš pravdu. Len by som nechcela vidieť tie domácnosti prepchaté týmto lacným plastovym gýčom 🤢

autor
23. aug 2026
@patrike

Ak myslis ten novy 3e doplatok za kazdy druh polozky, tak nikdy, ostane to alebo zavedu este dalsie poplatky.

@patrike do riti

autor
23. aug 2026
@anonym_d78199

@anonym_d78199 ale ved ked pozeram je 99% prirazka aspon ja mam kosik 20 a dam zaplatit a 44 😬

autor
23. aug 2026
@lienka.7

@lienka.7 ja si ztade objednavam drobnosti, ktore tu nezozeniem, niektore mi naozaj zlahcuju zivot 🙈

anonym_d78199
23. aug 2026
@tilly

@anonym_d78199 krásne, ako si si z toho zobrala tú ekológiu. To, že tvoje polyesterové legíny a polyuretánové kabelky šilo 5 ročné decko v otrasných podmienkach, to je ti už jedno.
A potrebuješ milión zbytočných handier a somarin? Ti robí takú radosť mať prepchatý byť?
A vidíš, toto je zas ta vaša hrdinská sila anonymov. Ty o mne vieš, že rada cestujem, ale ja netuším, kto si. A áno, cestovať budem, ja to vyrovnávam inde.
Európa je krajina? 🤔
Ale máš pravdu. Keď vidím, ako ti v USA zabalia každú položku do novej igelitky, tak sú tieto naše európske opatrenia úplne smiešne.
Ale aj tak si myslím, že každý by mal začať od seba. Aj malé drobnosti jednotlivcov vedia dokopy urobiť veľa pre svet.
Alebo sa potom nesťažujte na sucho a horúčavy.

@tilly No sklamem ťa. Nekupujem žiadne pracholapace a lacné cacky. Všetko veci, ktoré reálne potrebujem, vynosim, nosím, miniem a spríjemňujú mi život. Šperky ani kabelky nenosím.
A jednoducho niektoré veci na iných e-shopoch nezozenies. A nebudem si odoberať nič. Žijem len raz a ten, kto má na túto planétu najväčší vplyv na to kašle zvysoka.

tilly
23. aug 2026
@anonym_autor

@lienka.7 ja si ztade objednavam drobnosti, ktore tu nezozeniem, niektore mi naozaj zlahcuju zivot 🙈

@anonym_autor čo napríklad?

tilly
23. aug 2026
@anonym_d78199

@tilly No sklamem ťa. Nekupujem žiadne pracholapace a lacné cacky. Všetko veci, ktoré reálne potrebujem, vynosim, nosím, miniem a spríjemňujú mi život. Šperky ani kabelky nenosím.
A jednoducho niektoré veci na iných e-shopoch nezozenies. A nebudem si odoberať nič. Žijem len raz a ten, kto má na túto planétu najväčší vplyv na to kašle zvysoka.

@anonym_d78199 aké veci napríklad?

anonym_46c00d
23. aug 2026

Vo Švajčiarsku, na stránke švajčiarskeho eshopu, som si bjednala legíny švajciarskej značky. Hádajte odkiaľ ich posielaju?

tilly
23. aug 2026
@anonym_46c00d

Vo Švajčiarsku, na stránke švajčiarskeho eshopu, som si bjednala legíny švajciarskej značky. Hádajte odkiaľ ich posielaju?

@anonym_46c00d no aj na toto treba dávať pozor. Týchto podvodníkov, sprostredkovateľov milujem 😕

anonym_46c00d
23. aug 2026
@tilly

@anonym_46c00d no aj na toto treba dávať pozor. Týchto podvodníkov, sprostredkovateľov milujem 😕

@tilly ako u x výrobcov, výroba v Číne, nie sú sprostredkovatelia

gerrwie_girl
23. aug 2026
@lienka.7

@gerrwie_girl myslím ze tu sa prioritne bavíme o rôznych lacných cetkach, za 0.01€ a brakovemu oblečeniu, ktoré je neplatené ani neviem čím. Tiez hračky, ktoré obsahujú rôzne zdravie škodlivé látky a o kozmetike ani nehovorim.

@lienka.7 ano ved ja viem.

thirstymonk
23. aug 2026
@anonym_b42197

@thirstymonk mam otazku uplne od veci, ale fakt ma zaujima, ci takyto slovnik mas aj pred detmi.

@anonym_b42197 Jaky, že ošikať? A hovno? No jasne, čo je na tom?

thirstymonk
23. aug 2026

Joj ale ste tu múdre poniektoré, až strach. Čo si myslíte, že integrované obvody od počítačov, cez autá až po mikrovlnku sú skadiaľ? Že ich tu doniesol Aštar Onan z galaxie Andromeda? Najväčším výrobcom je taiwan. A druhým najväčším čína. Všade okolo teba je čina, chceš či nechceš.

anonym_b42197
23. aug 2026
@thirstymonk

@anonym_b42197 Jaky, že ošikať? A hovno? No jasne, čo je na tom?

@thirstymonk zazila som raz v autobuse. Mamicka zjavne sla z rodicovskeho a pucovala synacika: Ucitelka hovorila, ze hresis. Kde, do 3,14-či, si to pocul?

simca06022011
23. aug 2026
@tilly

Čo majú riešiť? To clo je super vec. Kľudne nech je aj vyššie. Nepotrebujeme v Európe až toľko čínskych 💩. Je ich tu dosť.

@tilly lebo ich bude menej :DDD

anonym_62c236
23. aug 2026
@anonym_435131

Super, ze dali to clo. Dufam, ze ho casom este zvyssia.

@anonym_435131 prečo? To tak veľmi Chceš platiť viac?

anonym_435131
23. aug 2026
@anonym_62c236

@anonym_435131 prečo? To tak veľmi Chceš platiť viac?

@anonym_62c236 presne naopak. Teraz su tie ceny nizke, ale akonahle zrusia konkurenciu v europe tak pojdu hore. A nam ostanu drahsie vyrobky, vyssie dane, menej pracovnych miest, horsia dostupnost tovaru. Nie dik a vdaka EU za ten krok s clom.

Ked vtacka lapaju pekne mu spievaju. 🎶 💰