Pozor na podvodný eshop Soldius: Skúsenosti a varovania
Ahojte,
chcem sa s vami podeliť o moju osobnú skúsenosť s podvodným e-shopom Soldius: https://sk.soldius.com/
Pred mesiacom som si u nich objednal tovar. Balík síce prišiel, no s produktom som nebol spokojný, preto som sa rozhodol využiť možnosť vrátenia tovaru. Všetko som starostlivo zabalil podľa pokynov uvedených na ich e-shope a odoslal na adresu, ktorú uvádzajú.
Po dvoch týždňoch som im napísal e-mail, aby som sa informoval o stave vrátenia peňazí. Namiesto odpovede mi prišla iba automatická správa s odkazom na formulár. Formulár som vyplnil a čakal. Keď som im po čase napísal znova, opäť mi prišla iba tá istá automatická odpoveď s rovnakým formulárom.
Skúsil som zavolať aj na telefónne číslo uvedené na ich stránke, no pani mi povedala, že na tomto čísle prijímajú iba telefonické objednávky. Následne som ich kontaktoval cez WhatsApp, kde mi odporučili, aby som písal na e-mail uvedený na stránke – teda na ten istý e-mail, na ktorý som už trikrát písal a zakaždým som dostal len automatickú odpoveď s tým istým formulárom.
Chcem vás preto upozorniť na moju skúsenosť s týmto e-shopom. Podľa môjho názoru predáva veľmi nekvalitné produkty a v mojom prípade bola komunikácia pri vrátení tovaru prakticky nulová. Peniaze za vrátený tovar som doteraz nedostal a takto nemám ani peniaze ani tovar.
E-shop patrí spoločnosti HS Plus d.o.o., pod ktorú podľa dostupných informácií patria aj ďalšie e-shopy, napríklad Savira.
Už na prvý pohľad je zrejmé, že je to stránka s lacnými šmejdami z Číny. Okrem toho majú vo všeobecných podmienkach plno gramatických chýb. Nechápem ako môže niekto v tejto dobe objednať tovar z neznámej stránky bez toho, aby si skontroloval takéto základné veci. Všade sú dookola články a upozornenia, čo si všímať, keď človek objednáva tovar z neznámych eshopov a aj tak to ľudia nerobia.
Dakujeme za info,no toto je typická ukážka toho,ze ludia nevedia rozlíšiť kvalitu eshopov a nakupujú kade-tade.
Divne stránky,odpovedovy formulár,napadne nízke ceny/veľké zľavy, gramatické chyby,kontaktné údaje.
Peniaze spat s najvacsou pravdepodobnostou nedostaneš a poučil si sa do budúcna.
@patriti ak si platil kartou môžeš požiadať banku o chargeback, pozbieraj si podklady a všetku komunikáciu z eshopom
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...
pre boha,kuknem na stránku a vidím,o čo ide,šmejd z číny.To isté môžeš kúpiť na ali alebo temu. A adresa prevádzkovateľa?
spoločnosť HS plus d.o.o., Gmajna 8, SI-1236 Trzin,
stačí zadať do google

Zial, treba pouzivat iba overene a zname shopy. Nezname su casto podvod ...