Budú obchody otvorené na Veľkonočný pondelok 2026?
To naozaj už nie sú zavreté obchody ani Veľkonočný pondelok? Veď to je smutné že ani len tie predavačky si nemôžu oddýchnuť počas sviatku a musia robiť. Nemám prehľad odkedy som na MD ale pre mňa to bolo aspoň chvíľu oddych a strávený čas so svojou rodinou ktorú mám ďaleko.
@anonym_autor aj lekárov a hasičov tsk ľutuje té ci len predavačky?
Su otvorene zle je , nie su otvorene zle je
@anonym_autor kazdy kto ide do urcitych povolani- zdravotnictvo, predaj, turizmus atd musi byt pripraveny pracovat cez sviatky
U nas su dokonca normalne otvorene obchody aj v piatok a aj v nedelu. To je des, co?
Aspon tu nebude 300 tem, ci je otvorene aj Pepco 🙂
@anonym_74da46 nie pre kazdeho je to vynimocny den
@anonym_63d035 veď ani nemusí, pre autorku tohto príspevku bol
@anonym_autor aj lekárov a hasičov tsk ľutuje té ci len predavačky?
@anonym_7ddfaf lekárom, sestrickam, hasičom, dokonca aj predavačom na benzinke.. som vďačná. Neľutujem ich.
Robím v obchode a máme zatvorené a dokonca aj 7.4 utorok lebo predávame čerstvé pečivo a naša šéfka dá ľuďom voľno aby nemuseli pekári ísť na Veľkonočný pondelok večer do roboty tak to máme vždy aj napr 2.1 mame vždy zatvorené 👍
@anonym_63d035 veď ani nemusí, pre autorku tohto príspevku bol
@anonym_74da46 v komente na ktory som reagovala sa jeho autorka pytala ci DRUHYM unika pointa
@anonym_3b27cd vsak si nas nazvala chudinami 😂 mas výpadky pamäte??? A tvoj otec nieje jediný zachranar na svete, ked sa tu uz tym tak oháňaš
@anonym_3e1c6f ty máš nejaký problém s chápaním písaného textu? Ona nikde predavačky nenazvala chudinami ale napísala že chúďatka predavačky musia mať voľno - to nie je urážka ale komentár na to, ako sa všetky tvárite ako keby ste iné dni voľno nemali 😉
Pohoda. Pojdem do roboty a este budem mat ak sviatok zaplateny. Treba to brat pozitivne 😅😅😅
@anonym_74da46 v komente na ktory som reagovala sa jeho autorka pytala ci DRUHYM unika pointa
@anonym_63d035 pytala som sa to ja. Podľa teba, čo je pointou? Riesi autorka, či je tento deň výnimočný pre každého?
@anonym_3e1c6f ty máš nejaký problém s chápaním písaného textu? Ona nikde predavačky nenazvala chudinami ale napísala že chúďatka predavačky musia mať voľno - to nie je urážka ale komentár na to, ako sa všetky tvárite ako keby ste iné dni voľno nemali 😉
@anonym_da6cbf Ty necítiš z toho tu iróniu? Q ked uz ma hadzes do jedného vreca, napíšem to aj tebe... mne praca počas sviatka NEVADI 🙂
@anonym_autor áno máme otvorené, ako úprimne ľudia chodia nakupovať väčšinou z nudy.. namiesto toho, aby trávili čas v prírode
Predavacky nariekali,ked sa toto zaviedlo,ze budu mat nizke platy,teraz zase nariekaju,ze nebudu doma.Nuz tak si uz konecne vyberte.
Radšej doma, tak či tak tá výplata nestojí za nič a takmer všetky moje kolegyne sú radšej doma.
@anonym_autor pracujú aj iný ľudia ..je veľa profesií ktoré nemôžu mať voľno či je sviatok/víkend
@anonym_autor
To je taky paradox velka katolicka krajina ako Slovensko ma obchody v pondelok otvorene a polo protestanska krajina ako Svajciarsko ma obchody zavrete 😀
tiez som sa nad tym pohorsila, vobec si nevazia predavacky, aj ony maju svoje rodiny, tiez chcu byt s nimi.......hlavne, ze vrchnost si da mesacne prazdniny
@anonym_autor
Keďže je otvorený Lidl,tak automaticky musí fungovať aj zásobovanie a manžel pracuje 4 dni a 4 dni voľna a teraz mu to vyšlo,že pracuje piatok, sobota,nedeľa a pondelok. Ako vodič žiadne príplatky nemá a tiež by sme boli radšej keby bolo zatvorené a bol by s nami doma. 👍
Poznám síce len dve predavačky, ale obe sú rady, keď vychytaju službu cez víkend alebo sviatok, lebo to vidia na výplate. A žiadna nemá problém sa dohodnúť, keď ozaj potrebuje byť doma. Môj muž robí v kritickej infraštruktúre a tiež ho môžu zavolať, keď má pohotovosť, kľudne aj od štedrej večere. Je x povolaní, ktoré robia vo sviatok. Nechápem ten "cirkus" okolo predavaciek.
Poznám síce len dve predavačky, ale obe sú rady, keď vychytaju službu cez víkend alebo sviatok, lebo to vidia na výplate. A žiadna nemá problém sa dohodnúť, keď ozaj potrebuje byť doma. Môj muž robí v kritickej infraštruktúre a tiež ho môžu zavolať, keď má pohotovosť, kľudne aj od štedrej večere. Je x povolaní, ktoré robia vo sviatok. Nechápem ten "cirkus" okolo predavaciek.
@akvi tak ja to chapem tak, ze kriticka infrastruktura musi fungovat, kdezto obchody mozu byt par dni zatvorene. Nikomu by sa nic nestalo a za 2 dni neumrie nikto od hladu, ci zo zimy bez satstva.
@anonym_autor
Keďže je otvorený Lidl,tak automaticky musí fungovať aj zásobovanie a manžel pracuje 4 dni a 4 dni voľna a teraz mu to vyšlo,že pracuje piatok, sobota,nedeľa a pondelok. Ako vodič žiadne príplatky nemá a tiež by sme boli radšej keby bolo zatvorené a bol by s nami doma. 👍
@anonym_5ac055 priplatky za pracu vo sviatok a v soboty a nedele ma kazdy, samozrejme okrem SZCO.
@anonym_5ac055 priplatky za pracu vo sviatok a v soboty a nedele ma kazdy, samozrejme okrem SZCO.
@martinkatinka
O.K. dobre
@anonym_autor tak vies, slovaci musia v kuse nakupovat, cestovat, ukazovat sa pred susedmi ze zas nakupili 100 kilogramov pečiva pre svine, ze zas nakupili stovky nekvalitnych sprostosti z Temu...
Samozrejme ze koli zlodejovi Ficovi a tej jeho špinavej bande musia predavacky nutene pracovat, aby ta jeho darmozracska banda mala co nasledne rozkradat pritom sa tento tchor hrdi aky on je pro-rodinny, aky on je podporovatel hodnôt a dokonca je tento komunista este aj po-birmovany, hlavna vec ze tato chora vladna chamrad ide do roboty iba 14 aprila a aj to zvazuje nie ze ci si znizi svoje platy, ale ci si vobec zmrazi ich narast...
Aj 8 maja sa pojde do roboty, dufam ze prvy pojdu ty co bojovali za komunistov v SNP ked toho zločinca Fica tak velebia a podporuju, byt na mne, nielenze ponecham tych 15 sviatkov v platnosti, ale este pridam dalsich 10, schvalim 2x hodinovej mzdy predavackam pocas vikendov a zakazem obchody cez nedelu uplne, nie je to na nic dobre, iba na ciste vykoristovanie tych zien.
Na Slovensku treba zrusit KOZ, OZ KOVO a MOV, zbytocne platena banda, nic pre ludi nerobia, len ich predaci beru cez 3000€, kto by taku pracu nerobil...?!
@anonym_autor ano, je to smutne, vzdy to boli dni pokoja a nie kopec ludi v obchodoch. Jasne, ze su profesie, ktore idu 24/7, ale nakupovanie nie je zivotne dolezite ani pre ludi, zdravie ci chod Slovenska.
Vsak nemusis ist v ten den do obchodu a mozes byt s rodinou. Kto potrebuje, pojde na nakup. Ludia kt. Pracuju ( nie len predavacky) pojdu k rodine iny den
@ivik4 "pojdu k rodine v iny den" - jasne, v utorok namiesto roboty pôjdu k rodine oblievať😎
Typicky vyrok choreho smeraka co nepracuje, len kradne.
@anonym_autor och chúďatká predavačky, len na ne sa budeme pozerať však. Keby vieš koľko je rôznych profesii, ktoré musia pracovať či je sviatok nesviatok, víkend, či pracovný týždeň 🙂 a pokiaľ viem predavačky nepracujú 24/7
@anonym_3b27cd lenze predavacky poberaju smiesnu mzdu oproti tym "inym profesiam"
Vsak si to skus, smeracka mudrlantka🐧
@ivik4 "pojdu k rodine v iny den" - jasne, v utorok namiesto roboty pôjdu k rodine oblievať😎
Typicky vyrok choreho smeraka co nepracuje, len kradne.
@anonym_64e6b5 typicky komentar hrdinky ktora sa aj boji napisat pod svojim nickom 😀😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Vyvediem Ta z omylu, sviatky su od piatku do pondelka, takze casu dost... wau
Len ty si musela byt zaujimava tak si tresla utorok
Dobru noc

@anonym_autor čítam ostatné príspevky a neviem, či druhým uniká pointa a chytajú sa všetkého, alebo im to príde v poriadku. Áno, sú profesie, žiaľ alebo niekedy vďakabohu, ktoré majú aj vtedy službu. No pre mňa by sme sa pokiaľ je to možné mali vo sviatok zastaviť, osláviť ho ako ľudia, rodina, krajina. Otvorené obchody nevyhnutne nepotrebujeme. Trochu vnímať, že život nie je iba nakupovanie, práca, peniaze, že dokazeme spomaliť, navodiť si nejaký výnimočný deň.
@anonym_74da46 nie pre kazdeho je to vynimocny den