icon

Je normálne, keď pokladníčka nevie kódy na tovar?

Dnes o 10:06

ahojte zakladam tuto diskusiu lebo ma zaujima jedna vec, ja som nikdy nepracovala ako predavacka v obchode preto sa informujem u vas ak ma niekto skusenost. Ide o to ze priblizne pred mesiacom u nas pri skole kde chodi moja dcera otvorili mensiu jednotu..bola som tam viackrat na nakup aj tam chodim kupovat dcere veci na desiatu lebo je to hned vedla skoly..co mi vsak neda spavat obrazne povedane je to ze ak si v tej jednote kupite ci uz nejaku zeleninu alebo ovocie nikdy ale nikdy na nic nemaju kody, cize cokolvek co sa berie na kusy..pridete k pokladni a za kazdym musia 10 minut hladat kody..uz sa tam viacero ludi na to stazovalo ci je to ovocie zelenina alebo pecivo, minule som malej kupovala take plnene croissanty, ja som myslela ze vystojim dieru kym predavacka najde aky maju kod..predajna je otvorena uz takmer mesiac. resp. 23.3. to bude mesiac. a naozaj ci som tam kupovala zemiaky mrkvu banany nikdy nemaju kod..vzdy ide predavacka dozadu a hlada kod aby vam mohla nablokovat..ja neviem je toto normalne?..lebo naposledy som uz aj mierne vybuchla na predavacku ked som 10 minut stala pri pokladni lebo na celozrnne rozky ktore som kupovala zas nebol nikde kod..kto ma na starosti tie kody?..

anonym_81a7f2
Dnes o 10:25

Kody by si mali predavacky zapamatat, resp. mat zapisane niekde blizko pokladne, aby mohli pozriet hned. Ja som brigadovala v malych potravinach pocas VS, tiez sme vtedy mali taku pokladnu, ze bolo treba kody a mala som pri pokladni zosit, kde som to mala vsetko zapisane - rozdelene na ovocie, zeleninu, pecivo a ostatne + vzdy, ked prislo nieco nove, tak som si to tam zapisala. Po case som tie kody vedela naspamat. Doteraz si niektore pamatam a uz je to 15 rokov, co tam nepracujem 🙂
Inak teda, neprehanas? Ze vzdy tam cakas 10 min? Ono moze sa stat urcite, ze si akurat vzala nieco nove, co nemali zapisane, tak museli ist dozadu zistovat. Kody nahadzuje do systemu veduca, resp. vedenie. Nechce sa mi verit, ze vzdy tam cakas takto dlho. Ak hej, tak mozno skus slusne upozornit. Pripadne, ja by som tam uz ani nechodila, lebo by ma to nebavilo a nebudem sa predsa kvoli tomu osopovat na predavacky.

mysicka36
Dnes o 10:28

Nezvláda to hlavne vedúci/manager predajne. Radím dať podnet, vedenie si s tým už poradí.
https://podnety.coop.sk/#:~:text=Vážený zákazní...

Kódy by mali mať prehladne podľa druhu tovaru niekde po ruke a aktualizovať. Ak je to problém v predavačke, že si nevie zapamätať, alebo rýchlo vyhľadať kód, vymenia ju, alebo dostane domácu úlohu a bude sa to učiť ako slovíčka, proste naspamäť.

autor
Dnes o 10:32
@anonym_81a7f2

Kody by si mali predavacky zapamatat, resp. mat zapisane niekde blizko pokladne, aby mohli pozriet hned. Ja som brigadovala v malych potravinach pocas VS, tiez sme vtedy mali taku pokladnu, ze bolo treba kody a mala som pri pokladni zosit, kde som to mala vsetko zapisane - rozdelene na ovocie, zeleninu, pecivo a ostatne + vzdy, ked prislo nieco nove, tak som si to tam zapisala. Po case som tie kody vedela naspamat. Doteraz si niektore pamatam a uz je to 15 rokov, co tam nepracujem 🙂
Inak teda, neprehanas? Ze vzdy tam cakas 10 min? Ono moze sa stat urcite, ze si akurat vzala nieco nove, co nemali zapisane, tak museli ist dozadu zistovat. Kody nahadzuje do systemu veduca, resp. vedenie. Nechce sa mi verit, ze vzdy tam cakas takto dlho. Ak hej, tak mozno skus slusne upozornit. Pripadne, ja by som tam uz ani nechodila, lebo by ma to nebavilo a nebudem sa predsa kvoli tomu osopovat na predavacky.

@anonym_81a7f2 raz to bolo skoro 9 minut som to stopovala to bolo vlastne naposledy a to som uz mierne vybuchla..lebo predavacka odisla dozadu a dlho jej nebolo..pytam sa jej kde bola ona na mna ze isla pozriet kod lebo nemaju napisany..tak sa jej pytam ze ci to je akoze podla nej normalne..zaplatila som a odisla som

anonym_f32aef
Dnes o 10:36

Sme v slobodnej zemi. Ak sa ti nepaci jeden obchod, mozes ist do ineho ... Ked bude mat menej zakaznikov, mozno zacnu rozmyslat, co robia zle.

anonym_37d9fd
Dnes o 10:40

@anonym_autor trocha mimo tému, ale nebojujú náhodou mnohí Slováci proti samoobslužným pokladniam? 😂 tak nech sa páči …

anonym_33b1e3
Dnes o 10:43
@anonym_37d9fd

@anonym_autor trocha mimo tému, ale nebojujú náhodou mnohí Slováci proti samoobslužným pokladniam? 😂 tak nech sa páči …

@anonym_37d9fd niektorí bojujú aj proti čiarovým kódom, tak si vystoja rad veď teraz je kratší rad ako za komunizmu

anonym_106b8a
Dnes o 11:03

urcite sa treba stazovat tam v predajni, na ich webstranke, na podnetoch na reklamacie atd a nie na koniku

nie, nie je to normalne
ja by som to riesila, mne by to nedalo, ale to som ja

ja pisem rozne na potravinarske firmy, minule mi vobec nesedela farba vyrobku s tym co bolo na obale, napisala som, slusne vysvetlili, ze mali vypadok a docasne nahradili inym dodavatelom, oni na podnety reagovat musia, ak maju certifikacie atd, co urcite maju
ja robim v potravinarskom biznise, cize ma to zaujima

biba_18
Dnes o 11:06

mne by sa to stalo raz ... druhý raz už nie ...

anonym_2d562d
Dnes o 11:14

Zlá vedúca, zlé predavačky. Na bežný tovar, kde sa musí používať kód ( teda tovar bez výrobného obalu s čiarovým kódom), by mali mať od začiatku pomôcky. V iných obchodoch na to maju rovno stojany , v obaloch foto tovaru a kód - všetko roztriedene podľa druhu. Pečivo, chlieb, ovocie zelenina a behom pár sekúnd prehodí obal a nájde. Mali by to mať aktualizované, takmer každý deň keď im príde nejaký nový tovar určite, a nie behať 10x do skladu či zadnej kancelárie. Buď ich treba na to upozorniť, nech urobia nápravu a pomôcky žiadajú z centrály, alebo si nejakú vyrobia alebo sa po pár dňoch sťažovať na neprofesialitu vedenia prevádzky priamo na centrále.

anonym_a07023
Dnes o 12:09

@anonym_autor chyba bude vo vedení, zrejme sa na predaj nepripravili a povedali si, že to urobia za behu a teraz to nemá kto spraviť. U nás sa nedávno otvoril tiež nový obchod, nie potraviny ale rovnako tam čakám desať minút aj na tovar za euro. Nebaví ma tam chodiť ale mám to po ceste. K tomu sú tam ešte predavačky čo si najprv idú odpiť z kávičky a dopovedať storku až potom obslúžiť zákazníka.

viestta
Dnes o 12:35

Neviem ci si skusila zapamatat si desiatky telefonnych cisel tak aby si ich hned vedela vytukat. Tak isto je to s kodmi tovaru, su ich nie desiatky ale niekedy aj do dvoch stoviek pri ovoci, zelenine a pecive . Hlavne ak je sortiment peciva siroky, tak je toho strasne vela. Ale ak sa ti zda, ze predavacka pomaly blokuje, kludne mozes vyuzit samoobsluznu pokladnu.
V kazdom pripade ak si s obsluhou nespokojna, tak ti v ziadnom pripade nepomoze vylev na internete. Napravu mas ziadat na mieste.

anjelicek26
Dnes o 12:59

Mesiac je malo...to nie je, ze maju par kusov tovaru novych, oni maju vsetok tovar novy... je rozdiel doucit sa 5-10-15 novych cisiel a naucit sa vsetky...

ariannazara
Dnes o 13:54

Mne by to tiez vadilo, a sla by som do ineho obchodu. Nestala by som 10 minut pri pokladni, a napisala by som podnet ze co to ma znamenat.

mogaa
Dnes o 13:56

Jednu dobu som robila v Jednote a teda nie je to žiada sláva....neviem či by si autorka vedela zapamätať toľko kódov, ale veľmi pochybujem...každý druh pečiva má iný kód, u nás sú len rožky asi 5druhov - t.j. 5kódov, žemle, sladké pečivo, ovocie, zelenina a to nehovorím o salámoch a šunkách.........desiatky a desiatky kódov....to nie je ako keď si blokuje zákazník sám na samoobslužnej pokladni podľa obrázku🙂takže ano, dobrú chvílu to trvá kým sa predavačka naučí aspom základné kódy na pečivo, nehovoriac o tom, ak dostanú nový druh pečiva alebo vymenia dodávateľa.....

anonym_d9be72
Dnes o 14:14

ja som robila v lidli .. z kodov nas skusali ..bol to des ..bezne veci sme vedeli kedze to islo nonstop..ae na menej caste sme mali tahak ... popripade ked sa kody menili -to uz bolo ciste peklo .. nehovoriac o tom ze nas stopovali za olko nahodime nakup .. som rada,ze tam uz nemusim robit ... a ty ludia ufrflany-vsetko im vadilo .. kazdy si mysli aka easy praca- no prd makovy

anonym_73ca10
Dnes o 14:25

ja sa ani necudujem ze predavacky nechce nikto robit a vzlást v potravinach.U nas na dedine je momentalne jednota lne vzdy do 15 00 co bezne byvala do siestej uz hadam neviem kolky tyzden je to takto a ked som sa pytala co sa stalo ze nikto nechce robit ze nemaju predavacky.Veru plat o nicom,plus ludia su na vas hnusni vsetko si odskacete ja sa im nedivim.Ved ak sa ti nepaci ako tu bolo povedane chod inde na mna keby zacnes rucat tak ti nedarujem nic a dostala by si nazad to iste.Nikdy by som nemohla robit takto v potravinach sice pracujem s ludmi ale to je uplne ina liga a uroven nikdy som nemusela pouzit ani len zvyseny hlas.Ale zato na predavacky si dovoluje kazdy pretoze jasne nemaju taku autoritu

nanka1986
Dnes o 17:08

@anonym_autor pisem ako vedúca predajne, určite NEMOZE hľadať 10 min niekde kód!!! V dnešnej modernej dobre dotykových pokladni existuje rýchla voľba, vzdy ju mojim dievčatám aktualizujem, čokoľvek nové príde z tovaru, vsetko nebalene pečivo, ovozel, vsetko sa tam da nahrat. Otvori, najde, tukne, hotovo 🙂To, ze oni to nevedia, nemajú, hľadajú, je len ich lenivosť, ved ich pre pána asi vedie nejaky skúsený alebo aspon trochu zaškoleny človek.