icon

Máte problémy s poštou? Ako riešiť šikanu?

Včera o 21:24

Mám problém na pošte. Začalo sa to keď som si objednala škrabku na zeleninu a bolo ju treba vyzdvihnúť na pošte. Išiel po ňu otec a vyzdvihol ju. Potom po mesiaci ho stretla poštárka a na ulici mu povedala, že mu dala balík a že nezaplatil. On mi tvrdí že to zaplatil a dala mu ten balík so škrabkou a on odišiel. Poštárka tvrdí, že mu vraj dala balík bez platenia čo sa mi nechce veriť. Peniaze som jej nedala. Keď sme sa sťažovali tak nám povedali na hlavnej pošte že jej nemáme platiť a že ešte nepočuli aby poštárka od niekoho pýtala peniaze na ulici... Od vtedy mňa aj otca šikanuje. Zjape do mňa, zazerá a hádže mi doklady a keď som sa jej potrebovala niečo opýtať tak mi odvrkla, že ja sa nemám právo nič pýtať... Je to horor aj ísť na poštu vďaka nej. Tie peniaze jej nechcem dať už len za to ako sa začala správať. Sťažovali sme sa 2x na hlavnej pošte a nič sa nezmenilo. Druhý krát mi aj prišiel papier o mojej sťažnosti a v ňom bolo uvedené, že poštárka všetko poprela.

anonym_34565a
Včera o 21:27

Nahraj si ju

anonym_68a835
Včera o 21:50

a onaku sumu sa jedna ? a dala si ty tie peniaze otcovi ? si si 100% ista ze zaplatil?

autor
Včera o 22:00

No 20€ je tá suma a na 100% som si istá, že som mu ich dala. On mi tvrdí, že zaplatil. Nebola som tam tak nemôžem na 100% povedať, že jej ich dal. Ale on tvrdí že zaplatil hádam mi neklame.

osky
Včera o 22:03
@anonym_autor

No 20€ je tá suma a na 100% som si istá, že som mu ich dala. On mi tvrdí, že zaplatil. Nebola som tam tak nemôžem na 100% povedať, že jej ich dal. Ale on tvrdí že zaplatil hádam mi neklame.

@anonym_autor pochybujem,ze by mu dala balik bez platenia
Ale preco by si zasa vymyslala....
Na druhej strane,ak nieco na poste platim,musim dostat doklad o tom,ze je to zaplatene predsa.
Ak zo nebolo velmi davno,skus poziadat,nech to pozru v systeme..ale teda neviem.cele divne

anonym_babfe7
Včera o 22:50

A to tam mate len 1 jedinu zenu na poste???

anonym_679dde
Včera o 23:13
@anonym_babfe7

A to tam mate len 1 jedinu zenu na poste???

@anonym_babfe7 Možno áno. U nás pošta ako svet a sedia tam 2 poštárky. Každá za iným okienkom.

anonym_7be9ee
Dnes o 04:51

@anonym_autor Ja si myslím tiež že jej to zaplatil, ináč by mu ju nedala. Možno sa pomýlila pri vydávaní u niekoho a v kase jej chýbali peniaze, tak to zvalila na neho.

anonym_2944b3
Dnes o 04:57

Nechce sa mi veriť, že z ničoho nič by toto začala robiť. A nebolo to náhodou tak, že milý otecko nemal peniaze, ona to zaplatila za neho, v domieni, že jej tie peniaze vráti, hlavne, keď ste nejaká malá dedina, kde každý každého pozná atď. Je mi to divné, že zrazu toto robí.

zuzkaa1991
Dnes o 05:24
@osky

@anonym_autor pochybujem,ze by mu dala balik bez platenia
Ale preco by si zasa vymyslala....
Na druhej strane,ak nieco na poste platim,musim dostat doklad o tom,ze je to zaplatene predsa.
Ak zo nebolo velmi davno,skus poziadat,nech to pozru v systeme..ale teda neviem.cele divne

@osky stane sa ze si postarka nevšimne ze musi vybrat peniažky bohužiaľ su velke tlaky a interne toho viac na hlavu...zisti sa a potom ked začnú chybat peniažky pri uzavierke 😇...niekedy sa da zistit kde.nastala chyba

Mne sa stalo ano pani bola arogantná a vreskala od začiatku bavili sme sa o vyplate chybu...mala som v hlave zafixovane vyplatu a namiesto toho aby som od nej zobrala peniaze som jej dala( oficiálne platila sek).takze mi vzniklo.dvojnasobok peniazi cez 100eur bohužiaľ stava sa....

@autor take spravanie je urcite nevhodne ak fakt stals chyba a nevšimla si vybrat peniazky od vas(od klienta) na poste je evidovane dany den schodok ak ho zaevidovali danu sumu tak to by mohol byt dokaz ale.bohuzial je to o klientovi ci "vrati" alebo nie ako pisem nie.jednu vyplatu som nechala postu a nie vzdy som nasla.chybu kde a.komu som zle vydala😇 aj ked človek dava velky pozor

cyberk
Dnes o 06:09

Bol na poste a tam zaplatil? Vypytaj si kamerovy zaznam.

mysicka36
Dnes o 06:18
@anonym_autor

@anonym_autor Podaj na pošte oficálnu písomnú sťažnosť do rúk jej nadriadenému / vedúcemu pobočky. Maj dve vyhotovenia a jedno si taj pečiatkou a dátumom potvrdiť.
V sťažnosti napíš problém o čo sa jedná, dohľadaj dátum a čas, kedy sa to udialo a nech si to ono pohľadajú na kamerových záznamoch alebo v pokkladni ako to bolo zaúčtované. Predpokladám, že si otec nevypýtal potvrdenie. Ďalej sa s ňou nebav.

anonym_98654c
Dnes o 06:33

@anonym_autor sorry za mňa ste divný všetci. Pracujem za pokladňou desiatky rokov a je jednoduché pravidlo že po odchode od pokladne môžeš zabudnúť na reklamaciu.(Kameru nemáme) Áno aj mne sa stalo že na konci dňa niečo nesedelo, a za desiaročia som raz zavolala jednej panej do pár minút od odchodu (v zhone zobrala dvestovku ktorou platila aj výdavok, mala som plnú hlavu iných problémov)pani sa pozrela do peňaženky a zistila že mám pravdu. Ale po nikom som nepokrikovala. Hlavne nie pri menších sumách. A ty a otcom si pýtajte doklad o úhrade ak niečo platíte.

anonym_4f3c1f
Dnes o 07:22

Často sa tu hovorí o vymyslených témach, ignorujem to, ale toto mi celé príde pritiahnuté za vlasy, sorry.

Balík pošta nevydá, pokým nezinkasuje peniaze. Mne VŽDY VŽDY VŽDY VŽDY vydali balík až po tom, čo prijali odo mňa úhradu. NIKDY nie skôr.

Správanie poštárky je ako za socializmu, vtedy sa na úradoch hulákalo po ľuďoch, lebo štát tu nebol pre ľudí, ale ľudia pre štát. Dnes sa zamestnanci snažia byť čo najviac ústretoví.

Poštárka MUSÍ mať jasný dôkaz, že úhradu neprijala. Majú kamerové záznamy? Nie? Ich problém. Na priehradkách je jasne napísané, že rozdiely vo financiách zistené mimo priehradky sa už neuznávajú. A pýtať ich na ulici? Toto mi príde už maximálne od veci. Prijatie platby je plne v zodpovednosti poštárky a ak by aj náhodou peniaze neprijala, tak je to LEN a LEN jej problém.

Sorry, neverím tomu.

anonym_d8e6a5
Dnes o 08:20
@anonym_4f3c1f

Často sa tu hovorí o vymyslených témach, ignorujem to, ale toto mi celé príde pritiahnuté za vlasy, sorry.

Balík pošta nevydá, pokým nezinkasuje peniaze. Mne VŽDY VŽDY VŽDY VŽDY vydali balík až po tom, čo prijali odo mňa úhradu. NIKDY nie skôr.

Správanie poštárky je ako za socializmu, vtedy sa na úradoch hulákalo po ľuďoch, lebo štát tu nebol pre ľudí, ale ľudia pre štát. Dnes sa zamestnanci snažia byť čo najviac ústretoví.

Poštárka MUSÍ mať jasný dôkaz, že úhradu neprijala. Majú kamerové záznamy? Nie? Ich problém. Na priehradkách je jasne napísané, že rozdiely vo financiách zistené mimo priehradky sa už neuznávajú. A pýtať ich na ulici? Toto mi príde už maximálne od veci. Prijatie platby je plne v zodpovednosti poštárky a ak by aj náhodou peniaze neprijala, tak je to LEN a LEN jej problém.

Sorry, neverím tomu.

@anonym_4f3c1f ja verim, mne sa stalo rovnako. Kurier mi priniesol zasielku, ja som zaplatila a on mi poobede volal, slusne, ze som asi nezaplatila. Ja som mala stastie, mame kamery, pustila som mu zaznam, ospravedlnil sa a hotovo. Ak by sme kamery nemali, obaja by sme sa cilili blbo, lebo mame vyborne vztahy. Asi by sme to v tom pripapde riesili fifty fifty, aby nikto nebol skodny. Aj ked za prevzarie penazi a az nasledne vydanie zasielky, je zodpovedny on.

kiwi3
Dnes o 09:21

Autorka, nepíšeš to moc presvedčivo, že otec zaplatil, asi vieš prečo. Ak by to nol môj otec, tak by som o tom ani náhodou nepochybovala...

anonym_ab291a
Dnes o 09:34
@anonym_4f3c1f

Sorry, neverím tomu.

@anonym_4f3c1f toto sa kludne mohlo stať, ja som posielala balík na dobierku a vydali ho bez zaplatenia (tiež Slovenska pošta), a ja som musela naháňať kupujúcu aby dodatočne uhradila. Takže to, že sa to nestalo tebe, neznamená, že sa to nedeje.