icon

Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli

mircalla
Dnes o 11:43

Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva

Strana
z5
callisia
Dnes o 20:02

SBS nemá žiadne právo ťa prehľadávať. Od môjho priateľa chceli až im ukáže ruksak. Nákup nemal žiadny. Nemali ani len podozrenie. Proste len preventívne. Odmietol. Že teda zavolajú políciu. Že dobre. Policajti jasné, že nič nenašli, iba sa ho opýtali, či mu to stálo za to. Stalo sa mu 2x, v baumaxe a kauflande.

iwesska
Dnes o 20:07

@mircalla Ja mam tiez funny historku z Lidla😃 Nakupila som v samoobsluznych pokladniach,otvorila si blocikom,vysla z kosikom z predajne s 2 kabelami po zem,ledva som sa s tym vliekla,ake to bolo tazke. Na zaciatku predajne, hned pri vstupe, su voziky(je to v OC hned pri hlavnej ulicke).Tak ako som isla okolo,som sa s tymi taskami stocila asi 2m do predajne ku kosikom a zaparkovala ho tam. Vychadzam von a SBSkar ku mne pride,ze "Ale pani,Vy ste nezaplatili nakup"😂 A ja ze "Hej? A ako by som asi prešla cez samoobslužné pokladne,keby som nezaplatila a nemala blok?" On,ze "Aha,tak prepacte"😂 Keby som chcela kradnut,urcite by som si nalozila 2 plne tasky az po zem a bezala s nimi z obchodu von🤣

anonym_ee186e
Dnes o 20:19

Nie, SBS nemá právo tá zadržiavať.. môže tá vyzvať na kontrolu tašiek ale ty s tým musíš súhlasiť. Bez tvojho súhlasu ti nemôže kontrolovať tašky a zadržiavať tá smie iba ak tá pristrihne pri krádeži alebo inom priestupku a to iba do príchodu polície. Takže ak tá nechcel pustiť kým neukazeš tašky tak by som podala oficiálnu sťažnosť.

kasssiopea
Dnes o 20:32
@mircalla

@subartic On mi ich vyslovene zobral a zacal vykladat. Lebo moj nakup bol podla neho vacsi. Iny dovod nemal. Dakujem za jedinu normalnu odpoved

@marianarem Ja to chapem, ale nech si riesia bezdakov a podozrive individua, nie niekoho, kto tam pravidelne nakupuje a je slusny clovek

@mircalla Chapem spravne, ze ak ta policajt zastavi na ceste a prikaze ti vykonat dychovu skusku, zalozis na MK temu, ako si to mohol dovolit, lebo jeho jediny dovod bol, ze soferujes motorove vozidlo..?
Ten pan si robil svoju pracu.
A tvoja poznamka o jeho zuboch je ukazkou tvojej inteligencie = nadradenosti.
Snad Ti nevadi, ze muzi bez zubov ti kazdy tyzden vysypu popelnicu.. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

anonym_a0d0b4
Dnes o 20:40
@mircalla

@doriiis Je jeho praca ma ziadat bezdovodne o kontrolu tasiek lebo mam vacsi nakup? Waw, kam sme to dospeli

@mircalla mna by to tiez urazilo. Ja som pre zmenu minule pipala, urobila som narychlo mensi nakup, predavacka mi verila lebo som hladela ako puk do blocku 🤣. Normalne ma pustila. Asi maju skusenosti aj s tym pipanim kadejake.

anonym_f237d1
Dnes o 21:02

Ak som to správne pochopila, vadilo ti, že si pred ostatnými vyzerala ako zlodejka. Že ťa mohli dcérine spolužiačky vidieť. Neber sa tak vážne. Ľudia ťa neriešia až tak ako si myslíš, vlastne, si im úplne ukradnutá, každý má svoje starosti a radosti. Či myslíš, že budú o tebe hovoriť napríklad počas dnešných silvestrovských osláv? Aaaale prosím ťa 😀 A smeráčka nie som, ale fakt to zveličuješ....

anonym_97e512
Dnes o 21:44
@anonym_f237d1

Ak som to správne pochopila, vadilo ti, že si pred ostatnými vyzerala ako zlodejka. Že ťa mohli dcérine spolužiačky vidieť. Neber sa tak vážne. Ľudia ťa neriešia až tak ako si myslíš, vlastne, si im úplne ukradnutá, každý má svoje starosti a radosti. Či myslíš, že budú o tebe hovoriť napríklad počas dnešných silvestrovských osláv? Aaaale prosím ťa 😀 A smeráčka nie som, ale fakt to zveličuješ....

@kasssiopea treba sa riadiť zákonom. Tak ako môžeš odmietnuť, aby ti SBS kontroloval obsah tašiek a čakať na príchod polície, tak isto môžeš odmietnuť dychovú skúšku a budeš podrobená odberu krvi. Každý si musí prebrať, čo je pre neho výhodnejšie,

marhulka13
Dnes o 21:46
@weleda123

No ja neviem, robila som v Lidli, ale čo si pamätám, SBSkar nesmel ľuďom pozerať tašky, ak s tým oni nesúhlasili a ak nemal REÁLNE podozrenie. Ak to podozrenie mal, mohol zadržať dotyčného a zavolať políciu. Aspoň u nás sa to tak vždy riešilo. V tomto prípade by si asi SBSkar aj výjazd zaplatil, keďže by bol od veci a zbytočný. Nechápem, prečo ťa kontroloval. Naozaj zvláštne. Nestretla som sa s takýmto prístupom ešte.

@weleda123 možno keby vypočujem sbs-karovu verziu, tak by bola úplne iná

weleda123
Dnes o 22:01
@marhulka13

@weleda123 možno keby vypočujem sbs-karovu verziu, tak by bola úplne iná

@marhulka13 to je jedno. SBSkar nemá právo niekomu pozerať tašky. Ja keď chodím do Tesca a pravidelne tam piskam medzi dverami kvôli mäsu alebo káve, tak SBSkar vyzve mňa, aby som ja mu ukázala obsah tašiek a on sa toho ani nechytí, len sa pozerá a max si drží blok a tak kontroluje.

anonym_76f468
Dnes o 22:15

Pani dokonalá asi bežne v tom Lidli neblokuje všetko, keď ju tak hlboko urazila obyčajná kontrola. Asi si nebola ostá, či aj dnes nieco omylom nenablokovala. Zažila som 2 týždne dozadu rodinu s 2 košmi na samoobslužnej. Predavačka ich celý čas sledovala a kopec vecí nenablokovali a ešte spravili cirkus, že oni nemaju dôvod ukradnut veci za 30€ ,ked platia 200.
Aj Tesco bežne vyzve na náhodnu kontrolu, keď si človek sám blokuje. Kolko krat kradnu prave taki, čo by na nich nikto nepovedal.
Inteligencia a mentalna uroven autorky sa ukazala v zosmiesnovani sbskara jeho vyzorom a vytahovanim politiky.

senta_sofia
Dnes o 22:30

@mircalla za mnou raz dosiel v tescu sbskar, ze mu kolega volal, ze som nieco nezoskenovala. Ze nieco do polievky. Tak mu hovorim, ze ja do polievky asi v nakupe ani nic nemam, blocek polmetrovy, kedze tyzdnovy nakup, hovorim mu, ze urcite mam nakup za 160 euro, lebo potrebujem ukradnut nieco do polievky. Takze si myslim, ze si ta mozno s niekym pomylil alebo zastavuje namatkovo kazdeho neviemkolkeho a mala si smolu.

Strana
z5