Musí obchod dodržať cenu uvedenú na regáli?
Dnes sa mi stalo, ze pri tovare bola cena 12,99 a pri pokladni mi naskocilo 16,99. Predavacka len povedala, ze cenovka bola stara a za tu cenu mi to neda.
Ja som mala za to, ze ked maju pri tovare nejaku cenu, tak by mala platit. Alebo sa mylim?
@anonym_autor Máš pravdu, musia predať za cenu na regáli.
Info nájdeš v Zákone na ochranu spotrebiteľa , môžeš sa obrátiť aj na SOI
nemýliš sa
a nemala si to zobrať
@anonym_948867 nekúpiť tovar,lebo cena nesúhlasí,nie je riešenie.Má právo kúpiť to za cenu na cenovke
@anonym_948867 nekúpiť tovar,lebo cena nesúhlasí,nie je riešenie.Má právo kúpiť to za cenu na cenovke
@anonym_fe555b pre mňa je. nepotrebujem sa dohadovať s predavačkou, ktorá nie je zodpovedná za chod obchodu. ona mi to predať nemôže.
@anonym_fe555b pre mňa je. nepotrebujem sa dohadovať s predavačkou, ktorá nie je zodpovedná za chod obchodu. ona mi to predať nemôže.
@anonym_948867 ona sa nepýtala,ako to riešiš ty.Ona chce vedieť,ako to je podľa zákona.
@anonym_autor ako sa to skončilo? Lebo v normálnom obchode s inteligentnými zamestnancami sa to robí takto:
Pokladníčka privolá nadriadeného,ktorý to vyrieši.
Ty zaplatíš sumu,ktorá je na pokladni a potom ti vrátia rozdiel v sume alebo nadriadený zmení sumu priamo v pokladni a ty zaplatíš cenu,aká je na pokladni.
Nabudúce,ak budeš mať problém,tak sa opýtaj,či poznajú zákon na ochranu spotrebiteľa a či nemali ešte kontrolu zo ŠOI
@anonym_autor ako sa to skončilo? Lebo v normálnom obchode s inteligentnými zamestnancami sa to robí takto:
Pokladníčka privolá nadriadeného,ktorý to vyrieši.
Ty zaplatíš sumu,ktorá je na pokladni a potom ti vrátia rozdiel v sume alebo nadriadený zmení sumu priamo v pokladni a ty zaplatíš cenu,aká je na pokladni.
Nabudúce,ak budeš mať problém,tak sa opýtaj,či poznajú zákon na ochranu spotrebiteľa a či nemali ešte kontrolu zo ŠOI
@rozculena Odisla som a nekupila. Ponahlala som sa, tak preto som nechcela to nejako predlzovat, ale nabuduce si dam zavolat veducu.
Podľa toho kde, mne napr predavačka vysvetlila, že by ten rozdiel musela vyplatiť za mňa, že to majú takto v systéme a ona s tým nič neurobí..
4€ zasa nie je tragédia ak to naozaj chcem, ale keby šlo o vysšiu sumu prí kúpe spotrebiča napr tak už vďaka vám viem, že si budem dupkať do úspešneho konca💪🏻
@anonym_autor billa? Máš právo ale zasa chápem aj stranu predavačky hlavne ak to bola nejaká mladá brigádnička. Ja keď som takto brigádovala tak to bol čistý chaos. Bola som len za pokladňou s o ostatných veciach som nevedela navyše by som musela volať niekoho iného ku kase že čo teraz a akurát ma vedela šéfka zdrbat. Je to chyba tých čo nevymenili cenovku
@anonym_948867 ona sa nepýtala,ako to riešiš ty.Ona chce vedieť,ako to je podľa zákona.
@anonym_fe555b prestaň ma prudiť.
napísala som jej, že má pravdu. a že nemala kúpiť tovar za plnú cenu.
čomu nerozumieš.
mala si dať zavolať vedúcu.
naprv porozmýšľaj.
až potom píš.
ano, stalo sa mi to, nestihli rano, prehodit cenovky, kedze od rana uz akcia nebola, bola to drobnost, vedu som to z toho nerobila
ano musi predat za cenu aku ma uvedenu na regali, taz sa mi stalo dokonca ze v dvoch lrabiciach vedla seba rovnaky tovar na oazdej ina cenovka vzala som lacnejsiu a chceli mi nablpkovat drahsiu, neodysla som a ani nepustila ineho k pokladni ktm mi to nedali za cenu aka bola vela ludi im potvrdilo ze som to skutocne brala za tu mensiu
Mna by zaujimalo, ci mi predavacka ten tovar musi predat, alebo mi moze povedat, ze mi ho teda nepreda (za nizsiu cenu).. lebo to sa mi stalo 😅
V tescu, lidl aj kauflande mám skúsenosť, že rozdiel vrátili. V Pepcu nie a mohla som im tvrdiť, že podla zákona mi to musia predať za uvedenú cenu. A viete, že v pepcu je cena priamo na obale produktu. Nebol to žiaden tovar v akcii, ale na bločku vyššia cena ako na tovare. Rozdiel nevrátili.
A co, ak je na cenovke aj iny popis. Napr.na regale krabica s figami , napis jemne perliva mineralna voda 1.5l cena 0.15 eur/ks 🤔🙈 v Lidl to bolo, no, nekup to🤣
A co, ak je na cenovke aj iny popis. Napr.na regale krabica s figami , napis jemne perliva mineralna voda 1.5l cena 0.15 eur/ks 🤔🙈 v Lidl to bolo, no, nekup to🤣
@mk1111111111 ak je iný popis, tak sa ten zakon na to určite nevzťahuje. Musí to byť cenovka uvedeného tovaru, ešte aj čiarový kód mi kontrolovali.
Ja som nikdy v obchode v sr nepracovala, ale som pracovala v UK a tam ked bola cenovka tak to podla toho islo. Samozrejme sa skontroloval ean kod, ale ak aj to sedelo, tak holt, zakaznik to dostal za tu cenu.
Raz sa nam stal taky kiks... mala byt akcia 3,99 jedna ryba, 3ks za 10.00 libier. Cena ale prechadzala 0,01 libry a este aj na konci uctu bola uspora ((3x3,99)-10).
Prvy stastlivci to tak samozrejme dostali, to sa nedalo ze nie. Ked sa dala cenovka dole, uz potom sa to nedavalo. Jasne ze este po tomto mohlo nasledovat ze niekto chodil hodinu po obchode a s rovnakou vecou prisiel, samozrejme sme o tom vedeli, akceptovali to.
V SR sa mi nie raz stalo ze vec nepresla za sumu za ktoru bola vylozena. Vzdy som sa dohadala, ide predsa o princip... moje dieta si mysli ze som kvoli tomu trapna 😝
Mne sa to stalo v terne s kartonom minerálok ,zavolali vedúceho,ktorý v pokladni zmenil cenu,takže mi to predali za cenu aká bola na regále a ešte sa mi aj ospravedlnili za zdržanie.
@mk1111111111 ak je iný popis, tak sa ten zakon na to určite nevzťahuje. Musí to byť cenovka uvedeného tovaru, ešte aj čiarový kód mi kontrolovali.
@huxy ale, pobavilo ma to
@anonym_948867 práve predavačka je zodpovedná za chod obchodu. Veď vykladá tovar a vymieňa cenovky. Ja som robila v obchode viac než rok, v zmivote by mi nenapadlo, že nie som zodpovedná za jeho chod a za to, čo je na cenovke..
@anonym_948867 práve predavačka je zodpovedná za chod obchodu. Veď vykladá tovar a vymieňa cenovky. Ja som robila v obchode viac než rok, v zmivote by mi nenapadlo, že nie som zodpovedná za jeho chod a za to, čo je na cenovke..
@mauduska aký obchod.
pokladník ti nepreblokuje kasu.
ani nie je zodpovedný za to čo je na regáloch.
v reťazcoch majú vedúcich prevádzky.
Mne sa to stalo dva krat, raz som si kupovala parfum a bola tam cena 49,99 a zrazu som platila 80. Nebol zlacneny a bola tam asi stara cenovka, rozdiel mi vratili. Druhy krat v next ked som kupovala malemu pyzamo. Dali tam zlu cenovku 13,99 a pokladna ukazala 18,99. Pokladnicka zavolala veducu a platila som tolko kolko bolo na cenovke.podla zakona ti musia predat za cenu ktoru maju uvedenu
mne povedali, že nemali čas vymeniť cenovku lebo je tam veľa zákazníkov, pritom tam predavačky postávali a bavili sa. Pokladňa nablokovala vyššiu cenu než bola na regáli. Ponúkli storno nákupu, žiadne vrátenie rozdielu ceny.
@mauduska aký obchod.
pokladník ti nepreblokuje kasu.
ani nie je zodpovedný za to čo je na regáloch.
v reťazcoch majú vedúcich prevádzky.
@anonym_948867 predavačka ale nerobí len za kasou, to ona dáva do regálov nové cenovky. Robila som v menších potravinách a drogérii, možno to v obrovskom tescu alebo kauflande funguje inak, ale v týchto menších robí určite predavačka okrem kasy aj inú robotu počas smeny. Vedúca predajne zavelí čo treba, ale jej zamestnanci majú za úlohu dávať predajňu do chodu.... to je čo za blbosť, že predavačka nie je zodpovedná. Zodpovedná vedúca je niekto iný, ale nemôže všetko robiť sama. Nehovoriac o tom, že plno ľudí nechá pri kase pár centov, niekedy sa ti to za deň nazbiera aj na 2-3€ (v bežnom malom obchode)... v kase to nikto nenecháva, v živote som nepočula o tom, aby niekto to čo má v kase navyše daroval obchodu :D v jednom obchode sme to odkladali bokom do spoločného, keď bolo treba vyplatiť nejaký malý rozdiel, riešili sme to takto.
@anonym_autor ja som si takto kupoval farbu a rovnako cena na cenovke ina a pri pokladni ina, normalne po mojom ozvani sa mi ju dal ochod za cenu proklamovanu na cenovke pri tovare, keby nedal, jednoducho vyrobok unho nekupim.
V tomto sa mi velmi paci Kaufland, co je u neho uvedene na cenovke, musi tak predat, velakrat mi uz vratili na zakaznickej podpore peniaze a tovar mi zostal🙂😉
ano musi predat za cenu aku ma uvedenu na regali, taz sa mi stalo dokonca ze v dvoch lrabiciach vedla seba rovnaky tovar na oazdej ina cenovka vzala som lacnejsiu a chceli mi nablpkovat drahsiu, neodysla som a ani nepustila ineho k pokladni ktm mi to nedali za cenu aka bola vela ludi im potvrdilo ze som to skutocne brala za tu mensiu
@anonym_64e3e4 "ano musi predat za cenu aku ma uvedenu na regali"
Ok, takže keď by to bolo opačne - na cenovke - 16,99 pri pokladni by dalo 12,99 musela by doplatiť cenu pokladníčke aj keby na lístku už bola vytlačená nižšia suma. Zaujímavé.
@anonym_64e3e4 "ano musi predat za cenu aku ma uvedenu na regali"
Ok, takže keď by to bolo opačne - na cenovke - 16,99 pri pokladni by dalo 12,99 musela by doplatiť cenu pokladníčke aj keby na lístku už bola vytlačená nižšia suma. Zaujímavé.
@hiro za kazdu chybu v cenach obchodu zodpoveda obchod nikdy nie zakaznik !!!!

nemýliš sa
a nemala si to zobrať