Reagovala som neprimerane v Kauflande?
Dobrý deň,chcela by som poznať váš názor,či som reagovala naozaj neprimerane ako hovorí MM a že teraz sa musí za mňa hanbiť a hanbí sa aj ísť do obchodu.
Bola som na nákup v Kauflande,zobrala som.si scanner,tovar si blokovala a namierila do samoobslužných pokladní. Nahodilo mi kontrolu nákupu,tak som samozrejme čakala a po príchode pani predavačky zbadala v košíku presne päť kusov igelitových sáčkov od zeleniny,ktoré tam hodil môj syn. Začala mi robiť prednášku ako sa to u nich pokladá za krádež a pod,tak som jej slušne povedala nech prepáči,že to tam hodil môj syn. Ale ona nejako neprestávala,že aj ona si domov kupuje sáčky,tak znova som jej povedala prepáčte a že veď bez problému tie sáčky vrátim. No ale pani stále nemala dosť,že to môžu riešiť aj sbs a podobne,no tak už ma to naštvalo a vytiahla som sáčky a hodila na zem. V tom začala pani po mne ziapať,aby som to okamžite zdvihla,aby som tam nerobila bordel a že volá na mňa policajtov. Tak som jej zas slušne povedala,že nech sa páči, ale budú musieť prísť za mnou domov,pretože ja tam čakať nebudem a zobrala som sa a išla preč. Tak ešte za mnou kričala,že nech si idem vyložiť ten nákup čo som tam nechala.
Len pripomeniem,že ja som sa chovala slušne,ani som nezvyšovala hlas,ani nebola vulgárna ani nič. A keď som to doma povedala manželovi,tak sa na mňa ešte nahneval.
@alica110 buďme k sebe príjemnejší. Vyhrážať sa, že ja by som bola ešte neprijemnejšia…Ja osobne tie ženy v obchodoch ľutujem. Snažím sa byť v pohode. Môj otec (dávno už tu nie je) vravel, že práca s ľuďmi je jednou z najťažších.
@hedviga2 No hej, nejaká fuchtľa sa na mne bude odbavovať a ani po x-tý krát, keď to skúšam milo, neprestáva, naopak v tom pokračuje.
@anonym_autor
Ja by som chcela len pripomenúť,že si nemyslím že by som bola vyprovokovaná a afektovaná. Ja som sa s ňou bavila v kľude a potichu a snažila som sa situáciu vyriešiť a upokojiť. Len ona situáciu hrotila. Ja na rozdiel od nej pravidelne musím absolvovať psychotesty a nemala by som problém sáčky aj zaplatiť keby ma o to požiadala(chcela som ich vrátiť),nakoľko myslím že zarobím cca trojnásobok ako zarobí dotyčná pani predavačka. A tiež si nemyslím,že je normálne sa takto chovať k ľuďom, ktorí robia prácu za mňa,myslím tým samoobslužné pokladne a obviňovať ich z krádeží.
@anonym_autor po tomto vyhlaseni som team predavacka. A co ze zarabas 3x viac?
Chcela by som vidiet ako ten tvoj “kludny ton” naozaj vyzeral.
PS: zvalovat to na syna je uplne mimo. Boli tam obaja jeho rodicia a aj tak ste ho neustriehli??
@anonym_autor
Ja by som chcela len pripomenúť,že si nemyslím že by som bola vyprovokovaná a afektovaná. Ja som sa s ňou bavila v kľude a potichu a snažila som sa situáciu vyriešiť a upokojiť. Len ona situáciu hrotila. Ja na rozdiel od nej pravidelne musím absolvovať psychotesty a nemala by som problém sáčky aj zaplatiť keby ma o to požiadala(chcela som ich vrátiť),nakoľko myslím že zarobím cca trojnásobok ako zarobí dotyčná pani predavačka. A tiež si nemyslím,že je normálne sa takto chovať k ľuďom, ktorí robia prácu za mňa,myslím tým samoobslužné pokladne a obviňovať ich z krádeží.
@anonym_autor a co ze zarobis trojnasobok? Tak si nieco viac ze mozes jej hadzat veci na zem ako psovi? Ty si tusim to zname hovno na polici
Prvú chybu urobila predavačka, ona nemá čo kričať po zákazníkoch. Dosť prehnaná reakcia predavačky.
Ja by som tie sáčky zaplatila a viac by som neriešila.
@anonym_autor
@anonym_autor aha tu je kameň úrazu... predavačka je len odpad lebo ty zarobíš 3nasobne viac. Skús si nabudúce namiesto takýchto trávnych reči, učiť syna, ze nema do koša jadzat veci hala bála.. lebo nemjsel to byt len sáčok a preto si sa tak rychlo zdekovala
Vsak si predstav tú scénu, ako na ňu pozeráš z boku 😀 nehadzala by som sačkami.
Ja som sa hanbila len raz, za mamku, ale musím uznať, že pravdu mala. Je to už 20 rokov (aspoň), boli sme v jednom nemenovanom obchode, kde mamu už dlhšie štvalo, že nákupné vozíky boli vždy zapratane smtim. V ten deň sme našli vo vozíku obal od Seven days, či čo to bolo, taký ten sladký rožok či croissant, my to ani nejeme.. a povedali sme si, že nebudeme upratovať po iných, a len posunula ten sáčok vo vozíku. Nakúpili sme, predavač blokuje a na záver sa pozrel a úsmevom na mamu a ukázal na obal so slovami "a ešte aj toto mi dajte, čo ste ZJEDLI"!! No... tu ešte bola kľudná, milo sme vysvetlili, že to nie my. No ale chlapík bol neoblomný a opakovane trval na svojom. Mama žiadala, aby povedal svoje meno a on na to skryl rukou menovku a odmietol sa predstavit. Potom sa už presne nepamätám, len že mama sa prehla cez pult, chytila ho za tričko a skoro ho vytiahla zo stoličky, chcela len vidieť jeho.menovu, aby sa mohla sťažovať 😅 tak vtedy som sa fakt hanbila.
@anonym_autor
@anonym_autor Nechcel som ti odpovedať, ale poznáme príbeh len z jednej strany - a to z tvojej. Podávaš ho tak, aby bola pravda na tvojej strane, resp. aby si v ňom ty bola tá obeť. Bolo by zaujímavé si vypočuť, ako to bolo aj z druhej strany. Myslím, že nám to nepodávaš tak, ako to objektívne bolo.
V podstate ani nerozumiem, prečo ideš na MK hľadať, či si bola v práve alebo nie. Mala si nejaký spor s niekým a hotovo. Načo sa potrebuješ uistiť, že ty si mala pravdu. Naozaj mám pocit, že problém bude v tebe. Najmä, čo si dala tú poznámku, že zarábaš 3x toľko, čo ona. Čo to má s tým spoločné?
A ak zarábaš 3x toľko, načo si musela brať ti prázdne sáčky? A vyhovárať sa, že to syn hodil do košíka - to je také detinské a trápne. A potom ich ešte hodíš o zem.
Verím tomu, že predavačka ťa upozornila, že sáčky sú na zabalenie tovaru a nie na voľné rozdávanie a ty si vybuchla. A teraz sa snažíš vyhovoriť a zvaliť vinu na predavačku.
Súhlasím s @anonym_e6c1d1. Neverím, že predavačka na teba hneď vyskočila a začala na teba kričať.
Ešte aj manžel ti naznačil, že si sa chovala ako fúria, takže to ma len utvrdzuje v mojej domnienke. Nepostavil sa na tvoju stranu, tak dúfaš, že na fóre uspeješ. A ešte k tomu píšeš anonymne.
ale stále nerozumiem - nechodím do kauflandu, tak neviem - sú tie sáčky spoplatnené alebo kvôli čomu bol ten cirkus? šak mám tam sáčok a vezmem ho. a čo? 😏
@anonym_autor
@anonym_autor keď pravidelne absolvujes psychotesty, nevieš správne reagovať vo vypätej situácii? Čo s tým má spoločné tvoj plat? 🤯
ale stále nerozumiem - nechodím do kauflandu, tak neviem - sú tie sáčky spoplatnené alebo kvôli čomu bol ten cirkus? šak mám tam sáčok a vezmem ho. a čo? 😏
@biba_18 Ale ona tam mala možno aj 10 - 20 sáčkov, ak nie celú rolku. To, že mala 5 sáčkov, je jej tvrdenie. Poznám takých, čo zoberú aj celú rolku, aby ušetrili 1 euro za rolku sáčku.
@anonym_54fa63 tak ale zas, ak by mala toľko, malo by to stačiť povedať raz že to je neprípustné, ja poviem že to neberiem lebo asi to tam dal syn a koniec kauzy…
@anonym_autor
@anonym_autor ak absolvujes psychotesty, tak niekde je chýba.. chyby vidím na Tvojej strane. Mala si dať stopku synovi . Z môjho pohľadu nemá čo trhať sáčky. A tá tvoja reakcia keď si ich hodila na zem, no comment
@anonym_9a8c25 No ale také správanie dospelá žena, tak mala vyložiť tie sáčky na stolík alebo povedať, že za ne zaplatí. A dieťa by tiež nemalo zbytočne brať toľko sáčkov. Ja by som sa normálne hanbila tam ísť znovu na nákup , oni majú kamerové záznamy.
@petronelag no tak keď majú kamerové záznamy, tak snáď vidia aj to, že predavačka je total drbnutá. Keď dokáže za 5 sáčkov 10 minút nakladať ZÁKAZNÍČKE. Za mňa to bola jedna vyhoretá ťapša, ktorá nevie kedy už držať zobák. A vyhrážať sa sbs za 5 sáčkov??? Akože ok, nech si povie 1x, ale nie nakladať a nakladať, tiež nie som fackovací panák a mám svoje hranice, kedy si poviem už dosť. Hodenie sáčkov na zem je ešte celkom nevinné, keby tam bol nejaký fajný cholerik, teta by si vypočula iné veci a sáčky na zemi by ju trápili najmenej. A skrývala by sa ona, len čo by dotyčná vkročila do obchodu, len aby sa nestretli.
Za mna neprimerane s tvojej s trany boli len tie sacky hodene na zem, zato pani predavacka by mala absolvovat asi skolenie ako sa spravat k zakaznikovi.
Asi ani autorke by som celkom neverila,že bola celkom slušná a jediné predavačka neslusná,lebo slušný a kľudný človek nehodí sáčky na zem. Keď už si tam nechala nakúp,mala si nechať aj sáčky vo vozíku. Zbytočne teatrálne si vystupovala.
V obchode tiež nepracujú "havädá" ,ale ľudia.
Trošku účty musí byť z oboch strán.
Ja by som sa nepriznala ani k jednej z vas, kebyze vas poznam
@petronelag no tak keď majú kamerové záznamy, tak snáď vidia aj to, že predavačka je total drbnutá. Keď dokáže za 5 sáčkov 10 minút nakladať ZÁKAZNÍČKE. Za mňa to bola jedna vyhoretá ťapša, ktorá nevie kedy už držať zobák. A vyhrážať sa sbs za 5 sáčkov??? Akože ok, nech si povie 1x, ale nie nakladať a nakladať, tiež nie som fackovací panák a mám svoje hranice, kedy si poviem už dosť. Hodenie sáčkov na zem je ešte celkom nevinné, keby tam bol nejaký fajný cholerik, teta by si vypočula iné veci a sáčky na zemi by ju trápili najmenej. A skrývala by sa ona, len čo by dotyčná vkročila do obchodu, len aby sa nestretli.
@mikadooo Presne, ale tu dámy by predavačke ešte aj topánky lízali.
Z opisu nech sa snažíš tváriť absolútne chrumkavo mi prídeš ako hysterka ty. A výhovorka, že dieťa natrhalo je mimo. Ty si máš dieťa usmerniť, aby nerobilo take veci a nie tam hádzať sacky o zem. Zaujímal by má pohľad aj z opačnej strany.
@tehulka2011 na Slovensku platí už roky zákon,že za každý plastový sáčok ,ktorý nie je použitý na zeleninu,ovocie alebo pečivo má byť automaticky naúčtovaný 1 cent. Je to zo zákona. Len to tieto veľké reťazce nakážu ako v Lidli napríklad predavačkám. Nech sa hádajú tie so zákazníkmi. Že prečo jedna to naúčtuje a jedna nie. Minule som toho bola svedkom. Jednej naúčtovala jedna predavačka a druhej druhá predavačka nie. Ktorá z nich pochybila? No tá,ktorá nenaúčtovala ten sáčik. 😀 Tak preto sa to bojí väčšina predavačiek účtovať pri nákupe.
@hrasocek12 aký zákon? aký paragraf? To chcem vidieť
@anonym_autor opytala by som sa jej "rozumiem ze to vidite ako problem, ake riesenie navrhujete?" Lebo predavacka si evidentne uzivala svojich 5 minut slavy ze moze niekomu vyp*covat ale riesenie nenavrhla.
@hrasocek12 aký zákon? aký paragraf? To chcem vidieť
@anonym_a4aebc Tenké mikroténové vrecká (na pečivo, ovocie, zeleninu)
Tu je situácia zložitejšia a práve prechádza zmenami:
Pôvodné pravidlo (stále v praxi): Ak sa vrecko používa z hygienických dôvodov (napr. na nebalené rožky, špinavé zemiaky alebo krájané jablká), zákon doteraz umožňoval ich bezplatné poskytovanie.
Aktuálny stav (2025/2026): Na Slovensku sa v súvislosti s európskou legislatívou o obaloch (nariadenie uplatňované od augusta 2026) čoraz viac presadzuje spoplatnenie aj týchto vrecúšok alebo ich úplná náhrada. Mnohé reťazce (napr. Kaufland, Lidl či Billa) už zaviedli vlastné pravidlá:
Vrecká sú spoplatnené symbolickou sumou (napr. 0,01 €).
Obchodníci ponúkajú ako alternatívu prateľné sieťky na ovocie a zeleninu.
Cieľom je, aby ste si vrecko zobrali len vtedy, keď ho naozaj potrebujete.
Akoze off topic, to akoze si bezne nasklbete sackov po milu jarmilu ktore nepotrebujete? Potom tie kosiky/parkoviska a aj planeta vyzera
V nasej rodine by uz bola uskrtena tym sackom a stepovala by tam jej veduca k tomu …sr..t na hla si nenecham, ked si este sama blokujem a ked sa jej robota nepaci , prosim dvere vie kde su….ja som vzdy maximalne slusna, nekonfliktna, ale ked ja som dobra a na mna je niekto hnusny v obchode hlavne predavacka…pustam siru…ja za niekoho ego a zly den nemozem…
@anonym_5b80d8 mne sa este nestalo aby sa mi roztrhol sáčok 😀 mne osobne je jedno ,ja dávam ľuďom sáčky aj na bobuloviny lebo je to taky obal ze sa hneď otvorí.
@anonym_97da58 mne teda hej, v Terne nedavno, aj sacok s cibulou, aj batatmi...🫣
Ta predavacka bola presne clovek ,u ktoreho ked sa ako prve ospravedlnite,tak mu date zelenu a mysli si ze moze kydat kolko chce. To este bolo slusne hodit o zem.o hlavu by ich mala hodene.
🤣Na mna zase zazeraju, ze "nesackujem", kludne si olepim jednu🫑🥒🍆🥕, trs bananov navolno. Tymto som vsetkym kauflandom usetrila 1 000 sackov a teda ma okradli🎊
Obe ste reagovali prehnane. Ja by som jej pri tom vystupe "kradez" - povedala, ze si do sackov chcem zabalit vajicka/jogurty atd., lebo sa mi minule v aute rozliali...alebo ovocie, lebo sa ti pri vykladani vzdy rotrhne sacok a jablka sa obiju pri pade na zem.
Ale je fakt, ze co si clovek neplati, to si nevazi a takto sa vela plytva. Mna napriklad velmi hneva v Lidli, ze papierove vrecka na pecivo su vacsinou iba tie vacsie a ja beriem tak 1-2 kusy peciva a ten sacok je zbytocne obrovsky.
@simsalabim prečo mala klamať, že si zabali vajíčka?tiež by ma rozhodila, ale na zem by som ich nehádzala.Stazuj sa
Ta predavacka bola presne clovek ,u ktoreho ked sa ako prve ospravedlnite,tak mu date zelenu a mysli si ze moze kydat kolko chce. To este bolo slusne hodit o zem.o hlavu by ich mala hodene.
@anonym_91de91 akoze presne, ospravedlnila sa, ja by som cakala, ok, chapem, tak vam ich nablokujem alebo ich vratime? A vybavene a nie riesit sbs kvoli sackom, akoze fakt? 3x sa ospravedlnila a este dalej do nej isla ta predavacka, a riesenie ake? No ziadne, len cirkus robit. Ja si bezne vezmen sacky na maslo, drozdie, ak beriem viac kuskov alebo aj na chlieb, pecivo, lebo sa mi stalo, ze sa to roztrhlo a pecivo sa mi vala po pase, no mne sa to potom hnusi jest. Tak balim aj do 2 sackov.

@tehulka2011 na Slovensku platí už roky zákon,že za každý plastový sáčok ,ktorý nie je použitý na zeleninu,ovocie alebo pečivo má byť automaticky naúčtovaný 1 cent. Je to zo zákona. Len to tieto veľké reťazce nakážu ako v Lidli napríklad predavačkám. Nech sa hádajú tie so zákazníkmi. Že prečo jedna to naúčtuje a jedna nie. Minule som toho bola svedkom. Jednej naúčtovala jedna predavačka a druhej druhá predavačka nie. Ktorá z nich pochybila? No tá,ktorá nenaúčtovala ten sáčik. 😀 Tak preto sa to bojí väčšina predavačiek účtovať pri nákupe.
@hrasocek12 chodíme vsade do obchodov nikdy nikde som nemala na účtovaný sáčok .