icon

Zaniknuté obchody, ktoré vám chýbajú?

marsmykkok
Včera o 09:08

Včera som na Instagrame natrafila na jeden profil ktorý to práve riešil a preto by som chcela o tom si pokecať. Napadnú Vás nejaké prevádzky čo skrachovali a chýbajú Vám alebo nie?

Pre mňa najviac nepochopiteľná a najväčšia strata bola Hypernova, za mňa to bol top obchod, určite drahší ako Kaufland, ale nie najdrahší, mali skvelé pečivo, dobré akcie na značkové produkty, dobré privátne výrobky, ja som tam nakupovala veľmi rada. Nechápem prečo si nezískali ľudí, pričom napríklad taká otrasne predražená Billa čo má o ničom kvalitu, zlé vlastné značky a otrasných predavačov má kopu prevádzok a drží sa na trhu.

Druhé čo si pamätám je outlet Voderady, tam som bola raz a chápem prečo skrachoval, strašne predražené veci na to že outlet a slabučký výber-nekúpila som tam nič, ten mi nechýba.

anonym_74864f
•
Včera o 14:03

Mne chýba Primark ten je len tuším v BA odtiaľ mám veľa veci a držia to keď som v CZ tam vždy skočím a ešte ETAm spodné prádlo tiež v CZ super veci za normálne ceny

sebulinko1
•
Včera o 14:05

Tally Wajl a u nas Mango, ZARA a Stradivarius. Všetko možné tu je, v každom nakupaku novom to iste - Pepco, Action, Sinsay , samé braky

jeennyv
•
Včera o 14:10
@anonym_9de291

Ja si spomínam v Košiciach na Tatra burger, Backhus, Pasáž. Chýba mi v meste klasické Tesco, chýba mi OD Dargov ako bol niekedy... Ležiaca Bosorka, chýba mi Carpisa, S Olivier predajne, Marks and Spencer.

@anonym_9de291 suhlasim, burger som nepoznala, ale co vravis vsetko mi chyba… sme z tesca na hlavne peso domov chodili s taskami, to bolo vzdy zazitok, ze nenakupime tolko, potom ved neni to tak strasne vela, nejdeme elektrickou tie 2 zastavky… a potom pi….covacka, ze sa s tym trepes peso…to boli casy

marsmykkok
autor
•
Včera o 14:29
@darina77

Lush v Bratislave v auparku

@darina77 tam to veru krásne voňalo ❤ Ten chýba aj mne, podľa mňa keby otvoria znova uživí sa, teraz domáci welness a prírodná kozmetika ide.

tzatzik
•
Včera o 14:34
@silvinka511

@tzatzik veď GATE máš aj v Palace aj v Podunajských - žiadna z týchto lokalít nevyhovuje? A v každom malom meste okolo: Senec, Pezinok, ešte aj Chorvátsky Grob

@silvinka511 Veru nie, bývame v Stupave. Predtým bol aspoň v centre BA.

katkaseiner
•
Včera o 14:36

Ked som po prestahovani zo zahranicia zacala pracovat v BA, budovu sme mali pri Eurovei. V Eurovei som vzdy pre muza nakupovala oblecenie v Celio. Bolo to dole pri Bille. Či narodeniny, meniny, vianoce, Celio to istilo

liz_lemon
•
Včera o 14:37
@basska_b

Mne chybaju take tie male lokalne pekarne, zelovoce... bolo urcite tazke podnikat v tejto oblasti a ustat konkurenciu velkych retazcov, ale teraz uz ludia scasti pochopili, ake je to tam nekvalitne a ocenili by nieco lokalne.

@basska_b mas pravdu, aj mne chybaju taketo mensie prevadzky, ktore su v podstate vsade, len na SK sa vsetko koncentruje len v nakupnych centrach, co je strasna skoda

simca06022011
•
Včera o 14:40

Mark&spencer jednoznacne, u nas aj S.Oliver v bb zrusili, neviem ci vsade v SR... ale teda tam posledne 2-3r ani nic nositelne nemali. Vadi mi ze pomaly nie je kde sa oblict obut, vsetko same haraburdy, kazdy shopping to iste dookola. Fast fashion, cinske haraburdarne. Keby aspon riadny cinsky obchod bol, ze fakt taky echt klasicky cinsky, za par eur clovek kupi atd.. ale ani to. Tie male rpevadzky co predavaju tieto haraburdicky maju ceny ako keby luxusne znacky predavali.

anonym_3c11b8
•
Včera o 14:45
@marsmykkok

@anonym_3c11b8 čo sa týka tých fashion obchodov je to hlavne nátura Slovákov proste, kúpia lacné šunty z Pepca alebo Sinsay alebo ak značkové treba Adidas, Gant a podobne s nápísom cez celú vec nech každý vie že na to mám a potom také obchody čo majú fajn veci za rozumnú cenu ako bol ten Lifeline, Orsay, Carpisa, Mark and Spencer zaniknú lebo ľudia nedajú u nich 15 eur za kvalitné tričko, kúpia za 2 eurá z Pepca alebo za 20 eur Adidas alebo Gant nech ľudia vedia že majú značkové... Je to škoda, ja som napríklad ten Orsay, LIfeline, Carpisu mala rada a rada tam nakupovala.

@marsmykkok Orsay som mala rada, ale v poslednej dobe išiel dosť dole kvalitou, cena neodpovedala. Tak, ale to vo viacerých takýchto obchodoch. Keď vidím svetr z umeliny, alebo z polovice z umeliny, tak si ho nekúpim. Kvalitný vlnený je drahší, ale nie každý si to môže dovoliť. Taky s Oliver drahý jak šľak.

anonym_3c11b8
•
Včera o 14:54

Tiež, keď pozriete v obchodoch zloženie oblečenia, tak je to samá umelina, ale drahá. Potom človek radšej pôjde a kúpi v pepcu bavlnené niečo za menej peňazí, aj ked ušité horúcou ihlou, keď nemá financie na naozaj kvalitné.

kiwi3
•
Včera o 15:01

Next a mark &spencer mi chýbajú

a0
•
Včera o 15:05
@anonym_2f9bb1

@a0
a oni mali odkial majitelov? lebo nazov je hebrejsky, uz si to nepamatam odkial boli

@anonym_2f9bb1 pôvodní z CZ potom to putovalo tuším do Luxemburska a potom ešte sa pridali ďalší ale už si nie som úplne istá, z ktorej krajiny.

lenusiatko
•
Včera o 15:16

Pointa je v tom, ze celkovo kvalita je v haji, ja nosim oblecenie, ktore som kupila pred 20 rokmi v Zare v Prahe a to su kusy - hodvabne saty, krasne podsite sukne s vreckami, vysivane bluzky, je to este Made in Portugal. Takisto uz skrachovany Esprit, ked to vidim, vypracovane zvnutra, zvonku, krasne gombiky, kopec malych detailov, tisickrat vyprate, stale rovnaky strih, farba. Teraz prejdem po obchodoch, aj lepsich, ze snad na nieco natrafim a vzdy nic. Uplna rezignacia, kedysi este Peek&Clopenburg cosi mal, ale uz tam davaju len leziaky zo zapadu. Pritom ma dost drahe veci este aj vo vypredajoch. Uz aj ta bavlna nestoji za nic, hlavna vec, ze skladky plne odpadu.

tripetta
•
Včera o 15:21

"Nový" Prior v B.B. mi bude vždy chýbať. Teraz je to tam na nepoznanie, vrchnú veľkú terasu úplne zbúrali, zostal len ošarpaný spodok.
A keďže Tesco vraj bude na Slovensku končiť, bude mi chýbať aj to.

simca06022011
•
Včera o 15:21
@lenusiatko

Pointa je v tom, ze celkovo kvalita je v haji, ja nosim oblecenie, ktore som kupila pred 20 rokmi v Zare v Prahe a to su kusy - hodvabne saty, krasne podsite sukne s vreckami, vysivane bluzky, je to este Made in Portugal. Takisto uz skrachovany Esprit, ked to vidim, vypracovane zvnutra, zvonku, krasne gombiky, kopec malych detailov, tisickrat vyprate, stale rovnaky strih, farba. Teraz prejdem po obchodoch, aj lepsich, ze snad na nieco natrafim a vzdy nic. Uplna rezignacia, kedysi este Peek&Clopenburg cosi mal, ale uz tam davaju len leziaky zo zapadu. Pritom ma dost drahe veci este aj vo vypredajoch. Uz aj ta bavlna nestoji za nic, hlavna vec, ze skladky plne odpadu.

@lenusiatko presne, ja mam nohavice, sako este z OTTO katalogu, neviem aka znacka, mali to medzi luxusnymi kolekciami, to je take sitie, a vymakane materiali, detaily... neda sa to porovnat :( ja fakt pomaly v teplakoch chodim, veci sa uz rozpadaju tie 20rocne viac menej, a nemam to za co vymenit. Zo secretu som si naobjednavala nejake znacky, ale to boli tiez handricky. bavlnene tricka co su zgulickovane po par praniach, alebo strihy priserne.. :( Tiez mam pocit, ze k nam do obchodov len take odpadky chodia od niektorych znaciek. Nohavice zo s.oliveru som minuly rok vyhodila, fakt 15+rokov mali prezili so mnou priberanie, chudnutie, intenzivne nosenie, pranie, susicku... 😢 ale aj svetre "cvernove" rozne, tenke, tricka.. strihy boli normalne, materialy super... teraz som na v predavala tricko z oliviera, ktore nemalo ani zmolku po rokoch, makkucky bavlneny material, take tricka som roky nestretla. Z espritu ma moj chlap tricka storocne :D

simca06022011
•
Včera o 15:23
@tripetta

"Nový" Prior v B.B. mi bude vždy chýbať. Teraz je to tam na nepoznanie, vrchnú veľkú terasu úplne zbúrali, zostal len ošarpaný spodok.
A keďže Tesco vraj bude na Slovensku končiť, bude mi chýbať aj to.

@tripetta tam bude co chvila nova stavba, byty a tak.. ale teda vela som tam ja nakupovat nestihla, pamatam si ale tu atmosferu, trznicu 🙂)

anonym_14814b
•
Včera o 15:30

mne chyba prostejov-tam som vždy našla perfektne rifle na seba a marks &spencer

anega79
•
Včera o 15:32

Kenvelo a ked som byvala v Trnave tak tam bola na namesti bagetaren,skoda ze uz nie je.

katkazatka
•
Včera o 15:58
@victory1

@anonym_602fd5 hej, Carrefour bol fajn, tiez ma mrzelo,ked ho zrusili..cerstve ryby na lade boli naozaj fajn, dcera milovala cerstve bagety, udeneho tuniaka...za mna naj kvalita..neda sa porovnat s Tescom, Kauflandom...

@anonym_602fd5
@victory1 do Carrefour som chodievala,ale nepamätám si, že by tam bolo čokoľvek kvalitné.

beata_k
•
Včera o 16:19

@marsmykkok marks&spencer mal vyborne panske kosele

guiseppinka
•
Včera o 16:41

Tesco ma na svk koncit? Och, kopec veci mam odtial

martinmmartin
•
Včera o 16:48

No a kera ste chodili do Boccaccia?

anonym_04f866
•
Včera o 16:54
@anonym_9de291

Ja si spomínam v Košiciach na Tatra burger, Backhus, Pasáž. Chýba mi v meste klasické Tesco, chýba mi OD Dargov ako bol niekedy... Ležiaca Bosorka, chýba mi Carpisa, S Olivier predajne, Marks and Spencer.

@anonym_9de291 a čo je s Dargovom? Naposledy som tam bola pred 5 rokmi?

martinmmartin
•
Včera o 16:55

Zámoček v Klobušiciach ( restika v nom) to bola na tu dobu pecka aj video na youtube z 1990 rokov maju

liz_lemon
•
Včera o 16:58
@katkazatka

@anonym_602fd5
@victory1 do Carrefour som chodievala,ale nepamätám si, že by tam bolo čokoľvek kvalitné.

@katkazatka ja si tiez nepamatam nic vynimocne na Carefoure

liz_lemon
•
Včera o 16:58
@anega79

Kenvelo a ked som byvala v Trnave tak tam bola na namesti bagetaren,skoda ze uz nie je.

@anega79 ano, ta bola vychyrena, bola som tam len raz, ale pamatam si, ze bageta bola vyborna

simca06022011
•
Včera o 17:04
@anega79

@anega79 Ano, na to som aj zabudla.. kenvelo... ach.. tam som dokonca "zacinala" svoju karieru :DDD pamatam si do dnes tricka co mi mama tam nakupila ako 14rocnej a taka som bola pysna na ne :DD vydrzali roky, nosila osm az kym sa nerozpadli doslova.
Inak aj v bb bola copaline bageteria na namesti a to bola bomba, ale ako vzdy, zazobanci preberu, zmenia, pokazia, zrusia :(

euka210
•
Včera o 17:08
@tzatzik

Mne chýba Gate, zo všetkých pobočiek zostala tuším jedna v Avione a to mám úplne od ruky 😕 a tiež grécke bistro, čo bolo oproti Medickej, jediné, kde mali frapé a dalo sa tam požičať a hrať tavli ☹️

@tzatzik Gate u nas je...Michalovce 😀

katkazatka
•
Včera o 17:11
@martinmmartin

No a kera ste chodili do Boccaccia?

@martinmmartin jaaaa😁Los banditos pod vlakovou stanicou. Prima disco pri hoteli Tatra.
Moje mládí.😂

anonym_301d29
•
Včera o 17:19
@katkazatka

@martinmmartin jaaaa😁Los banditos pod vlakovou stanicou. Prima disco pri hoteli Tatra.
Moje mládí.😂

@katkazatka ja si pamatam Hysteria pub pri zimaku, Harley pri vrakunskom cintorine, Elam a 39 v Mlynskej doline, Night club pri Dimitrovke, Charlies v meste