Bývanie na prvom poschodí: Výhody a nevýhody?
Ahojte, čo si myslíte o bývaní na prvom poschodí, resp. nadzemné podlažie. Môj muž o tom nechce ani počuť. Celkovo co som pozerala, ze sú byty na 1.ppschodi sa ťažšie predávajú, respektíve sú dlho v ponuke za dobré ceny. Myslím novostavby, kde sú pod bytom len rôzne prevádzky. Chceli by ste taký byt? Nemá niekto skúsenosti s takým bývaním?
@anonym_autor Pre mňa príliš nízko, ideál je 3. a viac. Hlavne kvôli hluku a prachu, ale aj bezpečnosti.
Nie nechcela. Hluk, prach a každý kto ide okolo ti vidí až do hrnca
Ak máš pod sebou prevádzku, tak zásobovanie, pofajčievanie casnikov či predavačiek
@anonym_autor ono nie je prízemie ako prízemie.
My tak bývame, ale okno mame vo výške vyše 3metre a sme v slepej ulici kde chodia len naši susedia popod okno.
Za mňa je dôležité výška, keby mi okoloidúci pozerali do okna tak to v žiadnom prípade
Tak ako ty píšeš ze nad prevádzkami, to znamená ze je dosť vysoko, a v tomto prípade ci prve alebo druhé nie až taky rozdiel.
Rozdiel by bol 1. A 6.
My bývame na prvom ale pod nami niesu žiadne obchody a cojaviem nieje to zlé len občas ma prepadne pocit že čo ak mi niekto vylezie na balkón.
Prvé poschodie bytu má viac nevýhod ako výhod. Vačší hluk z ulice, vačší prach z ulice, žiadny výhľad z okna. Chlad od spodu (predsa len keď pod vami máte suseda, čo kúri, tak to cítiti aj na podlahe 🙂 ). Viem že u nás na sídlisku sa aj do nejakého balkona na prvom poschodí feťák vyškriabal nejako po hromozvode (ten by na také 4-té poschodie nevyliezol).
Tieto byty sú síce cenovo lacnejšie, ale sa aj najhoršie predávajú. Výhoda je akurát tak v tom, že nemusíte čakať na výťah a prvé poschodie si vyšlapete. Ale inak nič.
@anonym_autor nas prvy byt bol taky, pod nami boli prizemne garaze a pivnice. Nik nam do okien nanazeral, bolo to prilis vysoko. Bala som sa ist vyssie kvoli malej dcere, chodili sme iba po schohoch, pri stahovani super. Velka vyhoda bola, ze pod nami nikto nebyval, ziadny hluk a pod. Cize za mna tam ziadny problem nebol, ani nebol studeny, ale zas bol maly.
My byvame na 1. a v pohode.. pod nami je další byt
mam byt na prvom a je to super, podo mnou na prizemi su tiez byty...
Nenadarmo pri novostavbách čím vyššie tým drahšie. Nekupovala by som, ak by bolo na výber vyššie
A určite nekupuj byt pod terasou. U nás v každej novostavbe zatekalo do bytu pod terasami
@anonym_autor prevadzka je co? Kancelarie, kadernictvo, bar ci pizzerka alebo potraviny? Co je dnes o polroka nemusi byt. Ja pravidelnr citam ako sa ludia z novostavby v ke stazuju na hluk z potravin dole, za mna ... co ste si mysleli ze rozky do polic o 4rano nalietaju same?
Bývame oficiálne na 1.poschodi, ale v realite to vyzerá tak, že pod nami je v priestoroch bývalej kocikarne kozmetika,nad ňou tzv prízemný byt a potom je náš byt na 1.poschodi.Netvrdim,ze by som sa ráno radšej nekochala z okna pohľadom na Tatry/z vyššieho poschodia/, ale zas v prípade pokazeného výťahu s taškami s nákupom si poviem, že ani pohľad na škôlku a zeleň nie je zlý
@anonym_autor my bývame na vyvýšenom prízemí a teda vidím viac výhod. Žiadne čakanie na výťah , mám malé dieťa keď príde kuriér som doma ani nie za pol minuty, keď treba niečo vysťahovať preč alebo dnu je to tam za sekundu , môžem vreca z odpadom podať mužovi z balkóna a teda máme záclony a cez tie dnu neni vidno ani večer keď sa svieti poriadne.... Za mňa je bývanie úplne dole super. Vlamat sa vám vlamu aj keď nebudete doma na 9 poschodí. Ľudia v domoch čo majú povedať s takouto teoriou? Hluk je asi viac počuť prirodzene ale tak ak si nájdete bývanie v tichej lokalite je to v pohode .... Za mňa je to viac komfortnejšie.
Bývame na 1. Pod nami sú nebytové priestory, kde časom bolo viac prevádzok. Nikdy neboli hlučné. Ak to nie sú potraviny alebo sklad, vždy kúria. A keď boli deti malé, nemuseli sme ich nonstop okrikovat za každé pobehnutie, tŕpnuť, či im niečo nespadne (počas návštevy u rodičov sa spodná suseda stále sťažovala, ale ona zas bola extrém). Byty na nižších poschodiach sú trochu tmavšie, ale zas v lete príjemnejšie ako u kamošky o 3 poschodia vyššie. Výhľad do diaľky nie je, východ a západ slnka nevidíme, ale pozeráme sa na blízku nízku zeleň. Z vyšších poschodí sa aj tak pozerajú len na ďalšie paneláky. Nemusíme čakať na výťah. U rodičov či v podnajmoch som bývala vždy vysoko, vyhovovalo mi to, kvôli manželovi sme na 1.poschodi. Ale mne to teraz omnoho viac vyhovuje. V blízkosti žiadna reštaurácia, takže žiadni ozrani, vyrastkovia tiež nemajú v blízkosti miesto, kde by sa zgrupovali.
Byvame na vysysenom prizemi novostavby, ale v tichej ulicke, pod nami je garaz a naokolo stromy. Nebyt deti ktore si mozu robit a dupotat by som ale brala vyssie poschodie a urcite nie nad prevadzakami, nebudete mat sukromie a kazdeho pocut.
@anonym_autor my bývame na vyvýšenom prízemí a teda vidím viac výhod. Žiadne čakanie na výťah , mám malé dieťa keď príde kuriér som doma ani nie za pol minuty, keď treba niečo vysťahovať preč alebo dnu je to tam za sekundu , môžem vreca z odpadom podať mužovi z balkóna a teda máme záclony a cez tie dnu neni vidno ani večer keď sa svieti poriadne.... Za mňa je bývanie úplne dole super. Vlamat sa vám vlamu aj keď nebudete doma na 9 poschodí. Ľudia v domoch čo majú povedať s takouto teoriou? Hluk je asi viac počuť prirodzene ale tak ak si nájdete bývanie v tichej lokalite je to v pohode .... Za mňa je to viac komfortnejšie.
@anonym_8f684c Bolo uz vela pripadov, ked sa na prizemi, alebo prvom poschodi vlamali cez pootvorene okno. Dokonca aj ked boli domaci doma. Na deviatom by musel byt lupic asi spiderman
@anonym_8f684c Bolo uz vela pripadov, ked sa na prizemi, alebo prvom poschodi vlamali cez pootvorene okno. Dokonca aj ked boli domaci doma. Na deviatom by musel byt lupic asi spiderman
@anonym_6cabde mať bývame na prízemí a nik sa k nám nikdy nevlámal a to spávam pri otvorenom okne,terasa cez leto stále otvorená ,aj keď idem do obchodu
@anonym_6cabde mať bývame na prízemí a nik sa k nám nikdy nevlámal a to spávam pri otvorenom okne,terasa cez leto stále otvorená ,aj keď idem do obchodu
@minenkaa To uz je len prispevok. To, ze sa ti to zatial nestalo, neznamena, ze ide o zvysene riziko. Spomen si na to, ked zbadas niekoho ako ti lezie cez okno.
@minenkaa To uz je len prispevok. To, ze sa ti to zatial nestalo, neznamena, ze ide o zvysene riziko. Spomen si na to, ked zbadas niekoho ako ti lezie cez okno.
@anonym_6cabde presne ako tvoj príspevok,ako by sa byty aj na deviatim poschodí nevykradali
Ešte stále sú na tím byte dvere a bezpečnostné dvere neznamena ,že sa nedajú otvoriť,len to dlhšie trvá
@anonym_autor pokial je to vyvysene prizemie a do okien nevidno, a pod bytom je len chodba panelaku, nie prevadzky, tak to ma aj vyhody. ked nefunguje vytah tak pesi si hore hned, takisto pri zariadovani bytu netreba platit vela za vynasku veci ktore sa nezmestia do vytahu (sedacka, postel napriklad). v prizemnom byte je vzdy chladnejsie, co ocenis v horucavach pokial teda tam nemas klimu ale zas v zime treba viac vykurovat a ked este nekuria tak od podlahy je zima. nevyhoda ze je tam riziko ze niekto vlezie dnu cez balkon.
Pod týmto bytom už nieje žiaden byt, iba čínska reštaurácia, preto mam z toho obavy, všimla som si, že byt je aj dosť dlho v ponuke, možno kvôli tomu vyvýšenom prizemiu
Pod týmto bytom už nieje žiaden byt, iba čínska reštaurácia, preto mam z toho obavy, všimla som si, že byt je aj dosť dlho v ponuke, možno kvôli tomu vyvýšenom prizemiu
@anonym_autor to nekupuj, lebo prevádzka bude dlho a aj pachy
@anonym_6cabde v dnešnej dobe otvoriť dvere a to aj tie bezpečnostné je hračka. Navyše neviem kde žijete ale tu som jakživ takýto príbeh nepočula. Na vyvýšené poschodie tiež potrebuje aspoň riadny rebrík
@anonym_autor nad cinsku restiku by slm nesla kvoli smradu… kamoska byva nad restikou a nonstop citi smrad, dokonca isiel aj cez stupacky a digestor, cize nepomohlo ani zatvorenie okna. Maly obchodik by som pretrpela skrz zvyseny hluk, ale cinska restika smrdi vsade uz z dialky
@anonym_autor byvali sme tak 3 roky na vyvysenom prizemii a uz by sim nesla. V zime ani za svet vykurit a ninstop zima. ninstop spinave okna kedze blizko bolo parkivisko. Vytah zacinal na naom “poschodi” tak ninstop hore dolu. uz by sim ani zadarmo nechcela. Bola to investicna kupa krstnych rodicov a ked sme sa s manzelom odstahovali trapili sa este 4 roky kym byt predali. Nie, nie, nie
@anonym_autor mamina byva na prizemi ale dost vysoko.Vyhody.Keby horelo vyskoci z okna.Ked je pokazeny vytah..jej to nevadi 😅🤣cez leto prijemnejsie studeno.Ked sa nabytok niesol nemuswei ludia po schodoch ale podavalj to cez balkon a okno.Nevyhody.Zima v zime.vyhlad nic moc
Mala som byť aj na 4 poschodí, aj na spodnom. Bývame v príjemnom. Viac mi vyhovuje byt na nižšom poschodi
ako kde, nad restikou by som.nekupila...ale su miesta kde by som kludne kupila prizemie ci prve poschodie... byvam v dome tiez by mohli ludia vyskocit do okna 😄

@anonym_autor nechcela by som ani keby mi zaplatili. My žijeme v Brne, na 6. poschodi. Pohybuje sa tu veľa emtít rómskeho pôvodu, hulákajú pod oknami v noci, je jedno v akej lokalite bývaš, ak si v centre, tak to proste nejde. Strašne počuť autá, ľudí, premávku, feťákov v noci, policajti húkajú, šaliny behajú, proste ak nemáš úplne odhlučnené okná, tak je to fakt otrasné.