icon

Čo obnáša presťahovanie do Kittsee?

Včera o 20:52

Ahojte,
Veľmi silne uvažujeme, že predáme nás dom na SVK a presťahujeme sa do Kittsee. Práca aj skola by nám ostali v Bratislave.
Mame už vyhliadnutu aj nehnuteľnosť.
Neviem však čo všetko od toho môžem očakávať. Google mi vyhodí iba poplatky za kúpu a podobne, toto viem.
Baby, ktoré bývate v rakúskom pohraničí alebo tam mate známych, ste tam spokojní?
Môže nastať nejaký problém?
Na čo si dať pozor?

Strana
z2
anonym_172942
Dnes o 14:05
@kiki68

@anonym_6fa125 je to bezne, kde by si bez c1 mala napr adekvatnu pracu v danej oblasti? Vies kolko trva Anerkennung? A potom najst job? To znamena ist kazdy den 1,5 hod do Wien ( Lebo co ked mas firmu na Nussdorf) a naspat, ked mozes but bez tejto strapacie za 15 min v praci ( ak robia napr hned v Petrzke). Tam medzitym nic neni, po Bruck tam skapal pes. V Hainburg ma myslim Pfizer nieco. Ale to su specificke oblasti skrz pozicie.

@kiki68 ano pracuje tak asi 50% Kittsee :D mnohi z domu. Vdaka Korone. ( len ci uznavaju aj HO , netusim, da sa to obist...)

kiki68
Dnes o 14:15
@anonym_172942

@kiki68 ano pracuje tak asi 50% Kittsee :D mnohi z domu. Vdaka Korone. ( len ci uznavaju aj HO , netusim, da sa to obist...)

@anonym_172942 vsetko sa da obist. Mozes may dva TP- na SK a v AT .

anonym_6fa125
Dnes o 14:36
@kiki68

@anonym_6fa125 je to bezne, kde by si bez c1 mala napr adekvatnu pracu v danej oblasti? Vies kolko trva Anerkennung? A potom najst job? To znamena ist kazdy den 1,5 hod do Wien ( Lebo co ked mas firmu na Nussdorf) a naspat, ked mozes but bez tejto strapacie za 15 min v praci ( ak robia napr hned v Petrzke). Tam medzitym nic neni, po Bruck tam skapal pes. V Hainburg ma myslim Pfizer nieco. Ale to su specificke oblasti skrz pozicie.

@kiki68 Dakujem za normalnu odpoved , rozumiem 😊

anonym_172942
Dnes o 14:43
@kiki68

@anonym_172942 vsetko sa da obist. Mozes may dva TP- na SK a v AT .

@kiki68 tak 🙂 napisala si to za mna. ci to niekto kontroluje, netusim.

kiki68
Dnes o 15:10
@anonym_6fa125

@kiki68 Dakujem za normalnu odpoved , rozumiem 😊

@anonym_6fa125 ja som v AT - ale velmi daleko od hranic cca 16 rokov. A viem co to obnasa, ak chces lepsiu pracu. Ale este pred 10 rokmi sme boli vo Wien muzov kolega dochadzal do Wien presne ako je Neusiedl, bola to morda. Kazdy den na druhy koniec mesta. Ja tiez a iba v ramci mesta som mala 60 min pri dobrom spoji.

Strana
z2