Je bežné platiť rezervačný poplatok pred obhliadkou bytu?
Realitka odo mňa chce poslať rezervačný poplatok, vraj aby mi byt dovtedy nikto „nevyfúkol“. Lenže ja som ho ešte ani nevidela naživo, iba fotky. Toto je bežné? Mne sa veľmi nechce posielať peniaze za niečo, čo som ani nebola pozrieť.
Zvyknú to robiť podvodníci, vyzbierať poplatky za cudzie byty, na falošné inzeráty.
Daj si pozor ak je to zahraničný účet alebo meno majiteľa účtu nesedí s názvom realitnej firmy.
Platila som rezervačný poplatok, ale byt som videla, normálna obhliadka, cely som si ho prešla, videla som náklady a poplatok som zaplatila na čas kým so si vybavovala hypotéku
Nie nieje to normálne
To je čo za hovadinu 😀 Ale že ma to nenapadlo, keď som predával pred rokom moj byt. Mal som 10 obhliadok, tak mohol som od každého vybrať tak po 10 eur a hneď by som mal 100 eur len taký fukot. Škoda, možno pri daľšom byte 😀
Ja som platila rezervacku až po obhliadke keď som povedala že ho beriem .Kým sa vyrieši hypotéka tak dovtedy ho stiahnu z ponuky ale pred obhliadkov?to sa mi nezdá
Napíš číslo účtu kam chcú zaslať poplatok.
Nie, urcite nie. Rezervacny poplatok zaplatit az po obhliadke bytu a zavaznom zaujme. V rezervacnej zmluve je uvedene, ake su podmienky prepadnutia rezervacie a ake povinnosti z rezervacie vyplyvaju predavajucemu a kupujucemu. Rezervacny poplatok byva obycajne vo vyske provizie pre realitnu kancelariu a po uskustocnenej tranzakcii ostava realitke ako jej vynos z predaja. Rezervacny poplatok posielas na ucet az po podpise rezervacnej zmluvy. Nenechaj sa oklamat a radsej si ku kupe prizvi niekoho skuseneho.
Jasne, ze to nie je bežné. Ak ten byt nevezmes, tak rezervačný poplatok už neuvidíš, ten je nevratny
im odpis ze napises policii a poradis sa ci je to bezne... a bude po prehliadke
Jasne ze je to blbost. Bud je to podvod alebo totalne uletena neseriozna realitka.
@anonym_autor realitka berie bezne z provizie predaja nehnutelnosti medzi 5 - 12 000€, viem to lebo som mala sama moznost nazriet do papierov jednej nenažranice ktorej znama dala nehnutelnost predavat a to este mala tu drzost realitacka ziadat hned cast alebo rovno celu tu odmenu za predaj nehnutelnosti dopredu, hoci ju este nepredala, naviac kazde € ktore vyrokovala nad dohodnutu sumu v zmluve, z toho si brala uzernicky profit 30%, su to pekne nenazrany ludia, hnus, cez realitku nakup/predaj nikdy, topia sa v peniazoch.
Toto zavana pruserom. Bezne to nie je. Robia to podvodnici pri prenajmoch bytov. Pri kupe bytu sa plati poplatok po obhliadke a spisani rezervacnej zmluvy.
Rezervačný poplatok sa platí až keď sa rozhodneš, že nehnuteľnosť kupuješ. Určite nie pred prvou obhliadkou.
Toto su tie smejdacke praktiky podvodnikov, ze od ludi takto vylakaju peniaze a byt vobec neexistuje alebo ani nie je ich.
Nie je to normálne. Ty ešte predsa byt nekupuješ , aby si platila za jeho rezerváciu.
V ziadnom pripade nie!

Aj mne najprv posli peniaze a potom odpoviem na tvoju otazku. Myslim, ze to je podobne 😃. Nikdy neposielaj na ucet len tak peniaze za nic.