icon

Krátkodobý prenájom na 6 mesiacov. Kde hľadať?

Včera o 07:23

Potrebujeme nájsť krátkodobý prenájom na 6 mesiacov kým dokončíme výstavbu domu. Ale je to nemožné 🙈 V živote som nebývala v podnájme, 150 000€ na účte a my nebudeme mať kde bývať. Ešte k tomu sme rodina s dieťaťom a mačkou tak sa všetci tvária ako keby sme boli odpad 😀

tundra
Včera o 09:44
@anonym_autor

@viktoriaandrascik Už aj idem na to, je to super napad 🙂

@anonym_autor kupte si obytny prives,zaparkuj vedla nedokonceneho domu a financne vas to bude stat rovnako,ako najom.Potom obytnak predate.

autor
Včera o 09:52
@tundra

@anonym_autor kupte si obytny prives,zaparkuj vedla nedokonceneho domu a financne vas to bude stat rovnako,ako najom.Potom obytnak predate.

@tundra ďakujem za napad ale takí dobrodružní nie sme 🤣. Už som čítala ako rodinka stanovala na dvore kým dokončili dom 🙈🤣

anonym_727543
Včera o 09:54

@anonym_autor nejaky penzion a dohodnut individualnu cenu.
Prípadne internáty by som skúsila.

autor
Včera o 09:55
@anonym_de0a63

@anonym_autor mačka a dieťa

@anonym_de0a63 prepáč ale my sme normálni, vychovaní, distingvovaní ľudia a neničíme majetok sebe ani nikomu inému. Syna vychovávame v rovnakom duchu, nie opicu z pralesa. Rovnako sme na tom aj s výchovou zvierat. Apropo, to, že niekde bude bývať len dospelý človek neznamená, že byt nezničí.

anonym_4a0e66
Včera o 09:58
@anonym_autor

@anonym_15c6b5 Inak toto je super nápad. To mi príde také najpravdepodobnejšie.ďakujem 🙏🏻

@anonym_autor airbnb pochybujem, majú oveľa vyššie ceny ako normálny prenájom. To by ste sa nedoplatili. Ale tak skúsiť môžeš.

tundra
Včera o 10:02
@anonym_autor

@tundra ďakujem za napad ale takí dobrodružní nie sme 🤣. Už som čítala ako rodinka stanovala na dvore kým dokončili dom 🙈🤣

@anonym_autor skus Penzion Kingo v Nemsovej,oficialna cena 40/noc,mozno vam spravia cenu.

anonym_d1a9b7
Včera o 10:13
@zuzanka.zuzu

@anonym_d1a9b7 nemohol 😀 okamžite neexistuje. to je na tom najhoršie. a obzvlášť keď majú dieťa, to už vôbec nejde 🤷

@zuzanka.zuzu noze tuto svoju teoriu rozvin trosku... hlavne to s tym dietatom...
Ak odkazujes na prenajom na dobu neurcitu podla Občianskeho zákonníka, tak nepoznam cloveka, ktory by takuto zmluvu pouzival... Ale rad sa necham poucit...
Prenajom podla zakona o kratkodobom najme - tam plati prakticky co si dohodnu...

katica06
Včera o 10:23
@anonym_autor

@anonym_autor sesternica to robila podobne, kým sa všetko dokončilo bývali všetci traja v starej maringotke na vlastnom dvore. Možno tú zelenú maringotku ešte stále predávajú

anonym_ca740d
Včera o 10:24
@anonym_autor

@olga_hurajova Trenčín

@anonym_autor škoda že nie Piešťany vedela by som pomôcť

anonym_682354
Včera o 10:26
@anonym_autor

@anonym_b9555a
1.otázka : Kde som písala, že hľadáme novostavbu?
2.otazka: Prečo by sme preboha mali byt zničiť?

@anonym_autor prečo zničiť? Lebo je to väčšinou tak...mám s tým bohaté skúsenosti....samozrejme nehadzem všetkých do jedného vreca,no prenajala som byt 5 krát na krátku dobu,z toho 4 krát v katastrofálnom stave. Už som sa poučila. By si sa čudovala,ake sú ľudia prasatá,aj keď z vonku tip-top. 🙉🙉🙉

autor
Včera o 10:34
@katica06

@anonym_autor sesternica to robila podobne, kým sa všetko dokončilo bývali všetci traja v starej maringotke na vlastnom dvore. Možno tú zelenú maringotku ešte stále predávajú

@katica06 a kde sa umývali? 🙈 u nás je stavenisko, tam sa nedá byť

autor
Včera o 10:35
@anonym_ca740d

@anonym_autor škoda že nie Piešťany vedela by som pomôcť

@anonym_ca740d Ďakujem aj tak za ochotu, možno niekto v budúcnosti nájde túto diskusiu a obráti sa na teba ❤️🍀

zuzanka.zuzu
Včera o 10:37
@anonym_d1a9b7

@zuzanka.zuzu noze tuto svoju teoriu rozvin trosku... hlavne to s tym dietatom...
Ak odkazujes na prenajom na dobu neurcitu podla Občianskeho zákonníka, tak nepoznam cloveka, ktory by takuto zmluvu pouzival... Ale rad sa necham poucit...
Prenajom podla zakona o kratkodobom najme - tam plati prakticky co si dohodnu...

@anonym_d1a9b7 neodkazujem na žiadny predpis, v našej republike ich z toho bytu nikto nedostane ak by sa rozhodli zostať 😀 polícia to riešiť nebude a nesmie, ty si zo svojimi zmluvami môžeš tak maximálne obrátiť na súd a čakať pár rokov ... alebo nájsť pár silných veľkých chlapcov a ísť sa s nimi porozprávať 😀 toto nie je teória, ale reálna prax, ak si "počul že to dopadlo inak" tak buď preto lebo rodinka išla parazitovať inde dobrovoľne alebo sa s nimi niekto prišiel "porozprávať", proste jednému praskli nervy

a to že si dohodnúť môžeš čokoľvek platí len dovtedy ak to chcú dodržiavať obidve strany, ak sa to jedna rozhodne porušiť, druhá sa môže obrátiť na súd a... čakať 🤷 alebo zvoliť postup opísaný vyššie. záverom - okamžite neexistuje 😜

anonym_ca740d
Včera o 10:54
@zuzanka.zuzu

@anonym_d1a9b7 neodkazujem na žiadny predpis, v našej republike ich z toho bytu nikto nedostane ak by sa rozhodli zostať 😀 polícia to riešiť nebude a nesmie, ty si zo svojimi zmluvami môžeš tak maximálne obrátiť na súd a čakať pár rokov ... alebo nájsť pár silných veľkých chlapcov a ísť sa s nimi porozprávať 😀 toto nie je teória, ale reálna prax, ak si "počul že to dopadlo inak" tak buď preto lebo rodinka išla parazitovať inde dobrovoľne alebo sa s nimi niekto prišiel "porozprávať", proste jednému praskli nervy

a to že si dohodnúť môžeš čokoľvek platí len dovtedy ak to chcú dodržiavať obidve strany, ak sa to jedna rozhodne porušiť, druhá sa môže obrátiť na súd a... čakať 🤷 alebo zvoliť postup opísaný vyššie. záverom - okamžite neexistuje 😜

@zuzanka.zuzu tak ono ešte existuje sociálka kde sa dá podať podnet a oni si pridu preveriť
.. neplatiči, nedodržujú zmluvu, budú si pýtať posudok z mesta, školy, škôlky.,. A môžu dieťa umiestniť do náhradnej starostlivosti keďže mu rodičia nie sú schopní zabezpečiť domov
Vedia robiť lajstre s ľuďmi aj na základe nezmyselneho anonymu

tundra
Včera o 10:58
@anonym_autor

@anonym_autor v lepsom obytnom privese je sprcha aj wc.Musis sa napojit, len na vodu a kanalizaciu,otazka par hodin prace.

anonym_7bfa88
Včera o 11:00
@anonym_682354

@anonym_autor prečo zničiť? Lebo je to väčšinou tak...mám s tým bohaté skúsenosti....samozrejme nehadzem všetkých do jedného vreca,no prenajala som byt 5 krát na krátku dobu,z toho 4 krát v katastrofálnom stave. Už som sa poučila. By si sa čudovala,ake sú ľudia prasatá,aj keď z vonku tip-top. 🙉🙉🙉

@anonym_682354 no veď to, sesternica prenajímala trojizbový byt, Nájomcom bol podnikateľ ktorý mal reštauráciu, jeho dospelý syn z prvého manželstva a družka.
Keď došla na kontrolu bytu tak dobre že infarkt nedostala, ten dospelý syn nikde a družka získala späť do opatery svoje dvojičky sdg. Tam to všetko páchlo močovinou a nebol jeden jediný kus nábytku bez poškodenia.

zuzanaete
Včera o 11:24
@anonym_autor

@anonym_de0a63 prepáč ale my sme normálni, vychovaní, distingvovaní ľudia a neničíme majetok sebe ani nikomu inému. Syna vychovávame v rovnakom duchu, nie opicu z pralesa. Rovnako sme na tom aj s výchovou zvierat. Apropo, to, že niekde bude bývať len dospelý človek neznamená, že byt nezničí.

@anonym_autor Mozete byt slusna rodina, ale to nemeni fakt, ze prenajimatelia maju zle skusenosti so zvieratami a detmi. Ked si niekto hlada podnajom, tak kazde zviera je slusne vychovane, nenici nabytok. Realita byva zial v mnohych pripadoch ina. A tu realitu ziaden prenajimatel dopredu nevie. Tak niektori minimalizuju riziko a takychto najomcov ani nezoberu. Mozete ponuknut zaplatit vyssi depozit. Budete zariadovat domacnost. Vies, ze to nie lacna zalezitost. Depozit vo vyske 1 najomneho nepokryje takmer nic. Nedavno mi jeden pan hovoril, ze museli menit v celom byte podlahu, lebo najomcovia tam nechali pobehovat zajaca. A podobnych pribehov je veeeeela.

olga_hurajova
Včera o 11:25

Napíš mi osobnú správu, mám niečo v tn na prenájom.

katica06
Včera o 11:33
@anonym_autor

@anonym_autor ono to bolo upravené na tento účel, mali ozaj pidi kúpeľňu(práčku sprchovaci kút, wc) mali aj solarne panely asi na ohrev,na kúrenie si nepamätám

anonym_727543
Včera o 11:39
@anonym_15c6b5

Pozri byty na airbnb, a obvolaj tých majiteľov. Tam skôr nájdeš prenájom, keďže sú tam práve byty na krátkodobé bývanie, možno ti niektorý dovolí aj pol roka užívať byt.

@anonym_15c6b5 airbnb? tak urciteeeee.... a po polroku ich odtial s deckom nedostane, na toto nikto co len trochu pri zmysloch nepristane.

anonym_62cde1
Včera o 11:41

@anonym_autor sucitim s tebou, prenajimatelia sa rodin boja ako cert kriza , mala som na ucte tolko penazi ze by som si mohla ten ich brloh kupit a oni sa boja ze nebudem mat 800 mesacne 🙊 nevysvetlis. Prajem vela stastia 🧡

chocolate_cake
Včera o 11:45
@zuzanaete

@chocolate_cake Depozi nesluzi ako platba posledneho najomneho. Najomne treba riadne platit aj za posledny mesiac. Depozit sluzi na pripadne skody a riesi sa po odovzdani bytu.

@zuzanaete To samozrejme viem, ale ľudia to aj takto používajú. My keď sme boli mladí v podnájme, tak sme zaplatili aj posledný nájom a keď sme odchádzali, tak bola prenajímajúca prekvapená, že sme zaplatili aj posledný, nebolo to zvykom, tak nám vracala depozit. Ale viem od viacerých, že ten posledný nájom neplatili a vtedy sa to pokrylo z depozitu.

autor
Včera o 11:54
@anonym_727543

@anonym_15c6b5 airbnb? tak urciteeeee.... a po polroku ich odtial s deckom nedostane, na toto nikto co len trochu pri zmysloch nepristane.

@anonym_727543 Podľa seba súdim teba? 🫠
Hlavne zmluva na krátkodobý prenájom má úplne iné pravidlá ako na dlhodobý ale to si si mohla naštudovať.

autor
Včera o 11:55
@zuzanaete

@anonym_autor Mozete byt slusna rodina, ale to nemeni fakt, ze prenajimatelia maju zle skusenosti so zvieratami a detmi. Ked si niekto hlada podnajom, tak kazde zviera je slusne vychovane, nenici nabytok. Realita byva zial v mnohych pripadoch ina. A tu realitu ziaden prenajimatel dopredu nevie. Tak niektori minimalizuju riziko a takychto najomcov ani nezoberu. Mozete ponuknut zaplatit vyssi depozit. Budete zariadovat domacnost. Vies, ze to nie lacna zalezitost. Depozit vo vyske 1 najomneho nepokryje takmer nic. Nedavno mi jeden pan hovoril, ze museli menit v celom byte podlahu, lebo najomcovia tam nechali pobehovat zajaca. A podobnych pribehov je veeeeela.

@zuzanaete Však ja som teraz jednu domácnosť predala, ja viem čo to obnáša . Ja nemám problém zaplatiť aj väčší depozit, aj vyplatiť cele nájomné vopred ale kde mám záruku, že to nebude nejaký degeš a ten depozit mi potom aj vráti bez nejakých výhovoriek.

anonym_727543
Včera o 12:02
@anonym_autor

@anonym_727543 Podľa seba súdim teba? 🫠
Hlavne zmluva na krátkodobý prenájom má úplne iné pravidlá ako na dlhodobý ale to si si mohla naštudovať.

@anonym_autor ano lebo pravidla su v nasom bananistane dodrziavane 😀 , ani zakony neplatia a hlavne v ubytovani rodin s detmi, kto ma len trochu rozumu tak rodinu s detmi neubytuje lebo nema ziadnu realnu paku na vystahovanie, ale to zistis sama ked zacnes zhanat ako od vas budu utekat, mozes im hovorit ze si to maju nastudovat 😀 A este ked povies macka tak ti ani garaz neprenajmu.

zuzanaete
Včera o 12:03
@anonym_autor

@zuzanaete Však ja som teraz jednu domácnosť predala, ja viem čo to obnáša . Ja nemám problém zaplatiť aj väčší depozit, aj vyplatiť cele nájomné vopred ale kde mám záruku, že to nebude nejaký degeš a ten depozit mi potom aj vráti bez nejakých výhovoriek.

@anonym_autor Chapem. Ako je mnozstvo pribehov o nezodpovednych najomcoch, tak je to rovnako aj s prenajimatelmi.

autor
Včera o 12:20
@anonym_727543

@anonym_autor ano lebo pravidla su v nasom bananistane dodrziavane 😀 , ani zakony neplatia a hlavne v ubytovani rodin s detmi, kto ma len trochu rozumu tak rodinu s detmi neubytuje lebo nema ziadnu realnu paku na vystahovanie, ale to zistis sama ked zacnes zhanat ako od vas budu utekat, mozes im hovorit ze si to maju nastudovat 😀 A este ked povies macka tak ti ani garaz neprenajmu.

@anonym_727543 dobre 🫠

anonym_948506
Včera o 12:29
@anonym_autor

@chocolate_cake skúsim obvolat aj také kde píšu, že minimálne rok. Možno povolia. Len ja sa zas obavám toho aby nám vrátili depozit, lebo viem, že sú rôzni špekulanti a na tejto strane brehu.

@anonym_autor "Len ja sa zas obavám toho aby nám vrátili depozit, lebo viem, že sú rôzni špekulanti a na tejto strane brehu."

Esteze Ty nie si spekulantka, ked macku nechces priznat. A to hovorim ako milovnik a majitel zvierat - vien velmi dobre preco som nikdy v podnajme zvierata cudzich ludi nechcela.
A navyse, ako alergicka prave na macky by som okamzite vedela ked vstupim do bytu, ze ju tam mate. Nemysli si, ze je to take jednoduche (a prijemne) zbytocne odrbavat druhych ludi. Len preto, ze maju svoje pravidla vo svojich majetkoch, velakrat tazko nadobudnutych. Normalne neznasam tento alibisticky pohlad.

anonym_948506
Včera o 12:33

Ja hlavne nechapem - mali ste dohodu normalne napisanu na papieri? Ze budete este byvat v byte? Ak ste to mali riadne poistene a presne dohodnute, nech si docasne byvanie hladaju ti, ktori maju na svojej strane zmenu situacie. Ibazeby ste to mali len tak "pomedzirec" slubene.

autor
Včera o 12:57
@anonym_948506

@anonym_autor "Len ja sa zas obavám toho aby nám vrátili depozit, lebo viem, že sú rôzni špekulanti a na tejto strane brehu."

Esteze Ty nie si spekulantka, ked macku nechces priznat. A to hovorim ako milovnik a majitel zvierat - vien velmi dobre preco som nikdy v podnajme zvierata cudzich ludi nechcela.
A navyse, ako alergicka prave na macky by som okamzite vedela ked vstupim do bytu, ze ju tam mate. Nemysli si, ze je to take jednoduche (a prijemne) zbytocne odrbavat druhych ludi. Len preto, ze maju svoje pravidla vo svojich majetkoch, velakrat tazko nadobudnutych. Normalne neznasam tento alibisticky pohlad.

@anonym_948506 Ja som napísala, že prinajhoršom. Nemusíš sa báť, v tvojom ťažko nadobudnutom majetku bývať nebudem 🙂 Inak sranda, že napríklad v Čechách je protizákonne záujemcu odmietnuť na základe chovania zvieraťa ale my sme tu zase vymysleli lietadlo 🫠