icon

Krátkodobý prenájom na 6 mesiacov. Kde hľadať?

Včera o 07:23

Potrebujeme nájsť krátkodobý prenájom na 6 mesiacov kým dokončíme výstavbu domu. Ale je to nemožné 🙈 V živote som nebývala v podnájme, 150 000€ na účte a my nebudeme mať kde bývať. Ešte k tomu sme rodina s dieťaťom a mačkou tak sa všetci tvária ako keby sme boli odpad 😀

Strana
z3
olga_hurajova
Včera o 07:32

@anonym_autor lokalita?

autor
Včera o 07:33
@olga_hurajova

@anonym_autor lokalita?

@olga_hurajova Trenčín

anonym_b9555a
Včera o 07:38
@anonym_autor

@olga_hurajova Trenčín

@anonym_autor Hľadajte starší dom alebo neprerobený byt. Nikto si nedá zničiť novostavbu kvôli 6 mesiacom.

autor
Včera o 07:41
@anonym_b9555a

@anonym_autor Hľadajte starší dom alebo neprerobený byt. Nikto si nedá zničiť novostavbu kvôli 6 mesiacom.

@anonym_b9555a
1.otázka : Kde som písala, že hľadáme novostavbu?
2.otazka: Prečo by sme preboha mali byt zničiť?

simsalabim
Včera o 07:46

@anonym_autor oslovila by som realitku, s tym, nech majitelom oni povedia, to, co si napisala tu, pripadne, nech daju nieco do zmluvy, ak im vadi zviera. Mozno to realitak poda lepsie, necha majitela popremyslat a opat sa mu ozve.

anonym_95335d
Včera o 07:47

no da sa tak, ze nepovies, ze o 6 mesiacov odides. skratka si prenajimas byt. my sme tak byvali 7 mesiacov, kym sa nam dokoncila vystavba. potom sme oznamili, ze k nejakemu datumu odchadzame.
problem vidim skor v tej mačke

autor
Včera o 07:48
@simsalabim

@anonym_autor oslovila by som realitku, s tym, nech majitelom oni povedia, to, co si napisala tu, pripadne, nech daju nieco do zmluvy, ak im vadi zviera. Mozno to realitak poda lepsie, necha majitela popremyslat a opat sa mu ozve.

@simsalabim Áno, už sme tak dohodnutí s maklérkou, ktorá predávala náš byt, len som nečakala, že to bude až taký problém 😅 Na jednej strane chápem, že sa niekomu nechce hľadať každého pol roka nového nájomcu ale na druhej strane sa vie na to pripraviť vopred keď vie kedy odídeme.

autor
Včera o 07:51
@anonym_95335d

no da sa tak, ze nepovies, ze o 6 mesiacov odides. skratka si prenajimas byt. my sme tak byvali 7 mesiacov, kym sa nam dokoncila vystavba. potom sme oznamili, ze k nejakemu datumu odchadzame.
problem vidim skor v tej mačke

@anonym_95335d A nenechali si depozit ako nejakú pokutu? Nad tou mačkou som už aj rozmýšľala, že ju nepriznám prinajhoršom 🙈 Lebo to nie je typ mačky, že sa škriabe po závesoch 🤣 Nám v živote nič nezničila, je to papierová lenivá mačka, žiadny divoch z ulice 🤣

anonym_95335d
Včera o 07:54

nie, ale platili sme proviziu jednomesacny najom maklerke, cize len to.

ja by som tu macku dala na ten cas rodicom alebo znamym.

ak mate tolko penazi, tak mi pride, ze ste si predali byt a tieto peniaze mate na dokoncenie domu tak?
neboli kupujuci ochotni este pockat tych par mesiacov a vy by ste im platili najom?

lienka9
Včera o 08:11

@anonym_autor ja som takto hladala dom na prenajom len na 2m..stalo to vela telefonatov ale podarilo sa mi najst..kludne obvolaj nehnut.co sa ti pozdavaju ,povedz im vasu situaciu,ze das aj vyssi depozit ak chcu (to dost zabera)..moja znama mala tiez takto,prerabali byt a na par mesiacov isli do podnajmu.

patrike
Včera o 08:12
@anonym_autor

@anonym_b9555a

@anonym_autor Lebo dieta a macka.

chocolate_cake
Včera o 08:21

My sme povedali dopredu, že len na 8 mesiacov, aby to bolo fér. Tiež kvôli rekonštukcii domu, do ktorého sme sa mali sťahovať. Prvý podnájom nám kvôli tomu nedali, ale druhý áno. Je to o šťastí.

patrike
Včera o 08:24

Toto bol plan od zaciatku alebo sa len veci zvrtli inak, nez ste chceli ?

autor
Včera o 08:27
@patrike

Toto bol plan od zaciatku alebo sa len veci zvrtli inak, nez ste chceli ?

@patrike Kupujúci nášho bytu, sa musia náhle urgentne vysťahovať z ich aktuálneho bývania. Pôvodný plán bol, že za odplatu zostaneme bývať v byte kým dokončíme dom. Bohužiaľ nevydalo 🫠

autor
Včera o 08:29
@anonym_95335d

nie, ale platili sme proviziu jednomesacny najom maklerke, cize len to.

ja by som tu macku dala na ten cas rodicom alebo znamym.

ak mate tolko penazi, tak mi pride, ze ste si predali byt a tieto peniaze mate na dokoncenie domu tak?
neboli kupujuci ochotni este pockat tych par mesiacov a vy by ste im platili najom?

@anonym_95335d Bolo to tak v pláne ale nakoniec sa im zmenila situácia a potrebujú sa nasťahovať čím skôr. Verím, že nájdeme niečo aj s mačkou, ona je dosť naviazaná, naposledy tyzden nejedla kým sme boli na dovolenke 🙈

autor
Včera o 08:30
@chocolate_cake

My sme povedali dopredu, že len na 8 mesiacov, aby to bolo fér. Tiež kvôli rekonštukcii domu, do ktorého sme sa mali sťahovať. Prvý podnájom nám kvôli tomu nedali, ale druhý áno. Je to o šťastí.

@chocolate_cake skúsim obvolat aj také kde píšu, že minimálne rok. Možno povolia. Len ja sa zas obavám toho aby nám vrátili depozit, lebo viem, že sú rôzni špekulanti a na tejto strane brehu.

anonym_95335d
Včera o 08:33

staviate dom a peniaze vam asi nechybaju, tak by som sa vykaslala na nejaky depozit, ked nemate kde byvat, obetovala by som aj dva najmy v pohode.
a stale sa moze stat, ze sa vam dokoncovanie predlzi, cize nemas istotu, ze sa jedna o sest mesiacov. kazdy, kto staval dom sa ti asi pod to podpise, ze veci nejdu vzdy podla planu.

chocolate_cake
Včera o 08:33
@anonym_autor

@chocolate_cake skúsim obvolat aj také kde píšu, že minimálne rok. Možno povolia. Len ja sa zas obavám toho aby nám vrátili depozit, lebo viem, že sú rôzni špekulanti a na tejto strane brehu.

@anonym_autor No jasné, určite sa spýtaj. Posledný mesiac platiť nájom nemusíš, to sa práve splatí z toho depozitu.

anonym_15c6b5
Včera o 08:34

Pozri byty na airbnb, a obvolaj tých majiteľov. Tam skôr nájdeš prenájom, keďže sú tam práve byty na krátkodobé bývanie, možno ti niektorý dovolí aj pol roka užívať byt.

autor
Včera o 08:38
@anonym_95335d

staviate dom a peniaze vam asi nechybaju, tak by som sa vykaslala na nejaky depozit, ked nemate kde byvat, obetovala by som aj dva najmy v pohode.
a stale sa moze stat, ze sa vam dokoncovanie predlzi, cize nemas istotu, ze sa jedna o sest mesiacov. kazdy, kto staval dom sa ti asi pod to podpise, ze veci nejdu vzdy podla planu.

@anonym_95335d toho pol roka je práveže aj s rezervou. Ja nemám problém vyplatiť celý ten nájom aj naraz o to nejde, len aby to nebol nejaký špekulant, že bude nám zálohové platby nastavené na 50€ a nakoniec nás bude naháňať pre nedoplatky a pod. Ale to už asi veľa pozerám Občana za dverami 🤣

autor
Včera o 08:39
@anonym_15c6b5

Pozri byty na airbnb, a obvolaj tých majiteľov. Tam skôr nájdeš prenájom, keďže sú tam práve byty na krátkodobé bývanie, možno ti niektorý dovolí aj pol roka užívať byt.

@anonym_15c6b5 Inak toto je super nápad. To mi príde také najpravdepodobnejšie.ďakujem 🙏🏻

viktoriaandrascik
Včera o 08:40

Skús osloviť ubytovatelov z airbnb a booking, ja mám takto apartmány v bytovkach a sem tam ma niekto oslovil že by potreboval na 3,4 či 5 mesiacov, samozrejme sme tomu prispôsobili cenu

anonym_d1a9b7
Včera o 08:41
@anonym_autor

@anonym_95335d A nenechali si depozit ako nejakú pokutu? Nad tou mačkou som už aj rozmýšľala, že ju nepriznám prinajhoršom 🙈 Lebo to nie je typ mačky, že sa škriabe po závesoch 🤣 Nám v živote nič nezničila, je to papierová lenivá mačka, žiadny divoch z ulice 🤣

@anonym_autor toto by bolo hrube porusenie zmluvy a mohol by vas (formalne) vykopnut "okamzite"... takze to by som nerobil...

autor
Včera o 08:51
@anonym_d1a9b7

@anonym_autor toto by bolo hrube porusenie zmluvy a mohol by vas (formalne) vykopnut "okamzite"... takze to by som nerobil...

@anonym_d1a9b7 To si plne uvedomujem 🥲 Aj keď na 99,99% by ani nevedel, že tam mačka je ale chápem.

autor
Včera o 08:52
@viktoriaandrascik

Skús osloviť ubytovatelov z airbnb a booking, ja mám takto apartmány v bytovkach a sem tam ma niekto oslovil že by potreboval na 3,4 či 5 mesiacov, samozrejme sme tomu prispôsobili cenu

@viktoriaandrascik Už aj idem na to, je to super napad 🙂

viktoriaandrascik
Včera o 08:53
@anonym_autor

@viktoriaandrascik Už aj idem na to, je to super napad 🙂

@anonym_autor držím palce, určite niečo nájdete 🙏

rachel36a
Včera o 09:09

Popravde, nám nevadí aj krátkodoby prenájom, len si dávame vyššiu sumu, ani dieta. Ale s mačkou by som tiež byt nikomu neprenajala. A zatajiť ju ako niektoré radia, nie je moc dobrý nápad. Aby ste sa neocitli na ulici zo dna na deň, za porušenie zmluvy

anonym_de0a63
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_b9555a

@anonym_autor mačka a dieťa

zuzanaete
Včera o 09:32
@chocolate_cake

@anonym_autor No jasné, určite sa spýtaj. Posledný mesiac platiť nájom nemusíš, to sa práve splatí z toho depozitu.

@chocolate_cake Depozi nesluzi ako platba posledneho najomneho. Najomne treba riadne platit aj za posledny mesiac. Depozit sluzi na pripadne skody a riesi sa po odovzdani bytu.

zuzanka.zuzu
Včera o 09:41
@anonym_d1a9b7

@anonym_d1a9b7 nemohol 😀 okamžite neexistuje. to je na tom najhoršie. a obzvlášť keď majú dieťa, to už vôbec nejde 🤷

Strana
z3