icon

Ktoré mesto vybrať na život: Senec, Pezinok alebo Bratislava?

eliskaondrusova
21. jún 2026

Dobrý večer, už dlhšie premýšlam ktore mesto si vybrať a nazor od ľudí ktory tam žijú. Poprípade ktore by ste odporucili v tejto blizkosti

Senec
Pezinok
Bratislava

Senec mám rada bola som 10 mesiacov u sestry len teraz nejako niesme v kontakte ( je to na dlho) nebola som tam dlhsi čas a čo čítam veľa ľudí nadavaju že je tam veľa feťakov atď

Pezinok- zopar krat som tam bola mam tam svoje ALE.

Bratislava- chodievam tam častejšie len tie najmy čo si budeme...

Strana
z2
anonym_5b3fde
22. jún 2026

@eliskaondrusova za mňa Bratislava

anonym_bde3e5
22. jún 2026

@eliskaondrusova My sa budeme sťahovať z Bratislavy do Senca. Zatiaľ sme tam boli len 2x na obhliadke bytu, a teda sme ešte nemali veľmi čas všimnúť si nevýhody mesta (napr. feťákov), ale zato sme si všimli najväčšiu výhodu - tým, že je Senec malý, budeme mať všetko blízko. Pešo sa dostaneme do dvoch obchodov, na polikliniku, do lekárne, na MiÚ, knižnice; za naším blokom je MŠ, kdesi o pár metrov ďalej ZŠ. V Bratislave sme 4 roky a myslím, že najmenej polovicu z toho sme precestovali v autobuse.

13uzivatelka11
22. jún 2026

A prácu máš kde?

zmrzlinka2021
22. jún 2026

@eliskaondrusova podľa prace

natalka13
22. jún 2026

Podla toho co pises ani jedno.
A netusime co ti vadi na Pezinku.
Byvam v BA skoro cely zivot, ale vybrala by som si Pezinok.
Nejdes kupovat ale prenajimat, odides jednoducho podla zmluvy.

motylik2559
22. jún 2026

@eliskaondrusova Ako rodena bratislavcanka ti poradim jedine bratislavu z tychto moznosti. Ja som tu cely zivot velmi spokojna🙂

anonym_cd616c
22. jún 2026
@motylik2559

@eliskaondrusova Ako rodena bratislavcanka ti poradim jedine bratislavu z tychto moznosti. Ja som tu cely zivot velmi spokojna🙂

@motylik2559 ja ako rodena bratislavcanka som stastna, ze som z toho hluku a mnozstva ludi vypadla 😁

evkamotka
22. jún 2026

Ja som z pk a paci sa mi tu. Ake mas ale?

kacena4
22. jún 2026

záleží od toho kde máš prácu, ja bývam v Pezinku a som spokojná, do Bratislavy je štvorprúdovka, úplne bezproblémov sa dostanem do ba, horšie je to od Senca tam bývajú zápchy. z Bratislavou sa to samozrejme nedá porovnať, či už cena nájmov alebo lokalita, proste malé mesto s hlavnym mesto neporovnáš

motylik2559
22. jún 2026
@anonym_cd616c

@motylik2559 ja ako rodena bratislavcanka som stastna, ze som z toho hluku a mnozstva ludi vypadla 😁

@anonym_cd616c Ved ok, kazdemu vyhovuje nieco ine a aj v Ba su tichsie lokality🙂😉

tilly
22. jún 2026
@anonym_cd616c

@anonym_cd616c ja, ako rodená bratislavčanka som bola chvíľu šťastná, že som z toho hluku vypadla a potom som bola veľmi šťastná, že som sa tam mohla vrátiť a nestáť v zápchach a nerobiť deťom taxi

anonym_cd616c
22. jún 2026
@tilly

@anonym_cd616c ja, ako rodená bratislavčanka som bola chvíľu šťastná, že som z toho hluku vypadla a potom som bola veľmi šťastná, že som sa tam mohla vrátiť a nestáť v zápchach a nerobiť deťom taxi

@tilly ja napriklad nestojim nikde v zapchach 🤣. Som podnikatelka, nepotrebujem dochadzat do BA. A taxik detom clovek robi ci zije v BA alebo nie. Aj v BA treba dieta vozit do skolky

tilly
22. jún 2026

ja sa pridám k tým, čo sa pýtajú, kde máš prácu. Ak ešte prácu nemáš, tak najprv nájdi tú a potom nájom, ak máš HO, tak podľa toho, čo máš rada. Ak roviny, tak SC alebo niečo v okrese DS, Šamorín je momentálne celkom dobrá voľba, ak ľúbiš trošku lesy a kopce, tak by som išla PK alebo Stupava. Ak musíš chodiť denne niekam do práce 9-5, tak by som brala jedine BA a štvrť takú, aby mala električku, alebo dobré spojenie.

tilly
22. jún 2026
@anonym_cd616c

@tilly ja napriklad nestojim nikde v zapchach 🤣. Som podnikatelka, nepotrebujem dochadzat do BA. A taxik detom clovek robi ci zije v BA alebo nie. Aj v BA treba dieta vozit do skolky

@anonym_cd616c ja tiež v zápchach nestojím, nechodím na ôsmu, ale aj tak, už musíš sadnúť do auta vždy, keď chceš ísť do mesta a ideš tým autom minimálne 15-30 minút, mňa toto prestalo baviť po pár rokoch. Taxi v meste nerobím, veď majú MHD. A aj puberťáci, keď sú večer vonku, prídu MHD alebo taxíkom domov za pár minút z centra, ich kamoši, s ktorými sa lúčia na nivách to majú domov ešte hodinu. O to dlhšie môžu byť moji s kamošmi, namiesto času stráveného v autobuse alebo vo vlaku, alebo, ak sú to decká z úplných dedín, tak pre nich musia chodiť rodičia a toto by som ja nedávala.

sisska96
22. jún 2026

Podľa toho čo sa ti páči. Ja by v BA nežila ani zadarmo, nie ešte tak draho ako je teraz 😂😂😂

anonym_b6267b
22. jún 2026

Ja som rodenená pezinčanka, a do PK by som nešla ani zadarmo bývať. Buď BA alebo SC. V PK skapal pes, nič tu nemáš. Cez víkend ísť na kávu na terasu alebo niekam sa najesť okrem číňana je umenie. Tých pár podnikov čo tu máš cez víkend otvorených je plných a si rada ak si nájdeš miesto na sedenie. Skús sa ísť v sobotu alebo nedeľu prejsť po meste, nikde nikoho, okrem tých pár terás čo sú otvorené a tam sú ľudia. Obchody, lekári všetko riešim v BA, v PK nula bodov. Kultúrne podujatia nič, okrem Vinobrania, kde sú aj tak stále tí istí speváci. Aspoň, že je Šimák a tam sú koncerty, lebo mesto ako keby zabudlo, že tiež by mohlo niečo organizovať. Si pamätám, ako decko, že na amfiku bolo stále niečo, nejaký koncert. V poslednej dobe dosťahovalcom vadí aj amfik. A vlastne, ako sa v PK rozbehol boom dosťahovalectva, tak to išlo dolu vodou so všetkým. Ale ich stačí opiť rožkom a dať na námestie ľadovú plochu a teraz v lete nejaké vodné prvky a sú spokojní. Ak ti nevadí kvôli všetkému dochádzať do BA, tak kľudne poď do PK. Ale inak nie je to už to pekné mestečko, čo to bolo voľakedy. Príroda je pekná, ale to nie je všetko. Navyše v posledných mesiacoch sa na našom sídlisku objavilo kopec feťákov a rôznych iných podivínov. Keď si na materskej a nič nepotrebuješ k životu môže byť PK fajn, ale inak nula bodov. Veď len cez leto sa nemáš kam ísť okúpať. Buď na preplnené kúpalisko kde je ľadová voda a milión detí, alebo ísť inde, napr. do SC.

anonym_fddaa5
22. jún 2026
@sisska96

Podľa toho čo sa ti páči. Ja by v BA nežila ani zadarmo, nie ešte tak draho ako je teraz 😂😂😂

@sisska96
Ti garantujem ze toto nevies kolko zelene jje v Bratislave
AMSTERDAM. Islandské hlavné mesto Reykjavík obsadilo prvé miesto v rebríčku "najzelenších" miest" pre turistov.
Je tam totiž najviac zelenej plochy na hlavu zo všetkých 50 skúmaných miest, oznámil v utorok holandská online cestovná kancelária TravelBird, ktorú cituje agentúra Reuters.
Na druhom mieste skončil novozélandský Auckland, na treťom slovenská metropola Bratislava. Prvú päticu zozname Green Cities Index dopĺňa na štvrtom mieste švédsky Göteborg a na piatom austrálske Sydney.

anonym_4e948d
22. jún 2026

Som rodená Bratislavčanka, za mňa jedine BA zo Slovenska.

anonym_9d90f2
22. jún 2026

velmi zavisi od prace a stylu zivota

mandzula
22. jún 2026

Sme pristahovalci do BA a ja si to tu neviem vynachvalit.

tilly
22. jún 2026
@anonym_fddaa5

@sisska96
Ti garantujem ze toto nevies kolko zelene jje v Bratislave
AMSTERDAM. Islandské hlavné mesto Reykjavík obsadilo prvé miesto v rebríčku "najzelenších" miest" pre turistov.
Je tam totiž najviac zelenej plochy na hlavu zo všetkých 50 skúmaných miest, oznámil v utorok holandská online cestovná kancelária TravelBird, ktorú cituje agentúra Reuters.
Na druhom mieste skončil novozélandský Auckland, na treťom slovenská metropola Bratislava. Prvú päticu zozname Green Cities Index dopĺňa na štvrtom mieste švédsky Göteborg a na piatom austrálske Sydney.

@anonym_fddaa5 tak toto by som nikdy nepovedala. Ale asi veľkú rolu hrá horský park, koliba alebo lužné lesy, ktoré sú na území BA

eliskaondrusova
autor
22. jún 2026
@13uzivatelka11

A prácu máš kde?

@13uzivatelka11 pracujem z domu na plný uväzok a popritom ešte chodím brigádovať😊

bosorkabb
22. jún 2026

Žila som v Bratislave aj v Pezinku a momentálne v Senci.
Pravdaže ak máš dostatok finančných prostriedkov tak vyber si Bratislavu.
Pezinok mne osobne sa nepáči. Neprišla som mu na chuť.
V Senci som spokojná, bývam v centre všetko mám blízko. Aj tu sa nájdu rôzne problémy ale nič hrozné.
Do Bratislavy chodím len občas keď idem na Kramáre max do Avionu ešte.

anonym_c28dbd
22. jún 2026

Tak záleží od Životného štýlu. 5 rokov som žila v Bratislave (4 blízko Horského parku) a 1 na Vlčom Hrdle. Blízko Horského parku to bolo super, pekná príroda, blízko do centra, ale do práce som to mala MHD asi 40 minút a prestupmi. Vlčie hrdlo bol otras, tam som to neznášala, aj keď do prace to bolo iba 20 minút MHD. Bratislava je vhodná pre aktívnych ľudí, ktorí majú radi ruch mesta, vybehnúť do obchodu, na kávu, atď. SC a PK je podľa mňa skôr pre ľudí, čo majú radi kľud a pokoj a hlavne nepochádzajú za prácou do BA. Ja žijem v Senci 12 rokov a tu je hlavný rozdiel, či žiješ v Dome alebo byte a či si priamo v meste alebo v Satelite. Za mňa - ak v Bratislave, tak pekný byt novostavbu s parkovacím miestom, na dobrom mieste s pekným okolím. Ak BA okolie - asi iba dom, nevidím zmysel bývať v SC/PK v byte.

eliskaondrusova
autor
22. jún 2026
@tilly

ja sa pridám k tým, čo sa pýtajú, kde máš prácu. Ak ešte prácu nemáš, tak najprv nájdi tú a potom nájom, ak máš HO, tak podľa toho, čo máš rada. Ak roviny, tak SC alebo niečo v okrese DS, Šamorín je momentálne celkom dobrá voľba, ak ľúbiš trošku lesy a kopce, tak by som išla PK alebo Stupava. Ak musíš chodiť denne niekam do práce 9-5, tak by som brala jedine BA a štvrť takú, aby mala električku, alebo dobré spojenie.

@natalka13
@tilly hej, pracujem HO

eliskaondrusova
autor
22. jún 2026
@anonym_c28dbd

Tak záleží od Životného štýlu. 5 rokov som žila v Bratislave (4 blízko Horského parku) a 1 na Vlčom Hrdle. Blízko Horského parku to bolo super, pekná príroda, blízko do centra, ale do práce som to mala MHD asi 40 minút a prestupmi. Vlčie hrdlo bol otras, tam som to neznášala, aj keď do prace to bolo iba 20 minút MHD. Bratislava je vhodná pre aktívnych ľudí, ktorí majú radi ruch mesta, vybehnúť do obchodu, na kávu, atď. SC a PK je podľa mňa skôr pre ľudí, čo majú radi kľud a pokoj a hlavne nepochádzajú za prácou do BA. Ja žijem v Senci 12 rokov a tu je hlavný rozdiel, či žiješ v Dome alebo byte a či si priamo v meste alebo v Satelite. Za mňa - ak v Bratislave, tak pekný byt novostavbu s parkovacím miestom, na dobrom mieste s pekným okolím. Ak BA okolie - asi iba dom, nevidím zmysel bývať v SC/PK v byte.

@anonym_c28dbd premýšlala som nad novou teheľnou...

klotildabazarik
22. jún 2026

@eliskaondrusova taka otazke ze fetaci tych mas pomaly vsade urcite by som si vybrala mesto podla toho kde budem mat pracu, nie potom sa drbat v zapche do ba😂

eliskaondrusova
autor
22. jún 2026
@klotildabazarik

@eliskaondrusova taka otazke ze fetaci tych mas pomaly vsade urcite by som si vybrala mesto podla toho kde budem mat pracu, nie potom sa drbat v zapche do ba😂

@klotildabazarik pisala som ze pracujem HO tak si treba pozrieť.

tilly
22. jún 2026
@eliskaondrusova

@natalka13
@tilly hej, pracujem HO

@eliskaondrusova tak potom záleží na tebe, čo máš radšej. Hľadáš nájom, tak môžeš byť rok tam, rok inde... nie si viazaná na hypotéku a konkrétne miesto.
Ja mám rada všetky tie miesta, každé má niečo do seba, každé má aj svoje hnusné stránky

anonym_fddaa5
22. jún 2026
@anonym_c28dbd

@anonym_c28dbd
Mas pravdu 😄 ja mam tendencny pohlad na zivot v Bratislave mam dom vedla Horskeho parku

Strana
z2