icon

Narúša prenajímateľ naše súkromie počas neprítomnosti?

andy12188
28. sep 2026

O čo ide, máme na videozázname ako nám majiteľ vošiel do prenajatého bytu - a jednoducho tam niečo robil. Na videozázname je vidieť ako presúva nejaké veci a urobil škrabanec na stene. Je to priamo na videozázname :D

Domôžeme sa v našej krásnej krajine spravodlivosti - alebo títo prenajímatelia žijú stále v ilúzii - že keď prenajali byt stále majú právo na užívanie a absolútneho vstupu?

anonym_3eec90
•
28. sep 2026

Ja by som sa v prvom rade poradila s pravnikom, akym sposobom a kedy by bolo najvhodnejsie ten zaznam pouzit tak, aby sa to neotocilo proti Tebe.

anonym_71b6de
•
28. sep 2026

Práve dnes som videla v novinách, ako sa takto jeden dostal pred súd. Určite by som to tak nenechala. Za mňa je to neakceptovateľné a porušenie zákona.

domkakvet
•
28. sep 2026

@andy12188 ak mate v zmluve, ze tam nemoze prist, tak to treba riesit za tie peniaze co pytaju, ale urcite sa treba poradit, lebo kamerovy system sa tiez nemoze pouzit hocijako.

anonym_6f519e
•
28. sep 2026

Mne to tiez robila prenajimatelka bez akehokolvek oznamenia. A rozhodla som sa odist. Pokial vas najom nie je posledny v dojazdovej vzdialenosti do prace/skoly tak tiez by som to riesila najdenim noveho a budes mat skor pokoj ako cakat na spravodlivost prostrednictvom sudu a este k tomu platit navyse pravnika.

anonym_d01aae
•
28. sep 2026

Mám kľúče od bytov a ani vo sne ma nenapadlo. Normálne ako je to uvedené v zmluve, za prítomnosti oboch strán, ale nikdy sa to nepreháňali s tými kontrolami

patrike
•
28. sep 2026

Vnutro bytu mozes natacat, ak to nevadi tam byvajucim. Pravo na domovu slobodu mas aj voci majitelovi, ten moze prist len po predoslom avize, nie hocikedy. Poziadaj pravnika, aby mu napisal vyhrazny list, ale priprav sa na vypoved zmluvy. Zatial vymen zamok.

anonym_1242fe
•
29. sep 2026

@andy12188 z vnutornej strany vchodovych dveri by som nalepila tabulku. Dobry den prajem, prosim informujte ma v zmysle nasej platnej zmluvy kedy chcete vstupit do bytu. Pod to datum kedy vstupil do bytu a poznamku - majitel vstupil bez informovania najomnika.
Ak by vas konfrontoval tak by som nevytiahla hned kamerovy zaznam ale povedala by som ze to viem od susedov a ze je to v rozpore so zmluvou.

natalka13
•
29. sep 2026

Aku spravodlivost ocakavas?
Povedz mu ze vies ze tam chodi a ukonci najomnu zmluvu.

anonym_f7f706
•
29. sep 2026

zalezi co mate v zmluve, standardne ram byva ze majitel smie prist skontrolovat byt vo vasej pritomnosti ale co je vo vasej konkretnej to neviem.

mirkava
•
29. sep 2026

@andy12188 Prenajímala som byt. V živote by ma nenapadlo tam ísť bez vedomia nájomcu. Máte to ošetrené aj v zmluve? Zaujímalo by ma, čo by robil ak by ste ho tam akože "náhodou" vymákli 🙂

mandzula
•
29. sep 2026

Vobec nejde o to, co mate v zmluve, tu je nadradeny zakon a ten neumoznuje vstupovat hocikedy, len v presne stanovenych pripadoch - krajnej nudzi, a, samozrejme, ked da vediet a budete pritomni.

natalka13
•
29. sep 2026
@mandzula

Vobec nejde o to, co mate v zmluve, tu je nadradeny zakon a ten neumoznuje vstupovat hocikedy, len v presne stanovenych pripadoch - krajnej nudzi, a, samozrejme, ked da vediet a budete pritomni.

@mandzula ked sa dohodnu nepotrebuje byt najomca pritomny.

mandzula
•
29. sep 2026
@natalka13

@mandzula ked sa dohodnu nepotrebuje byt najomca pritomny.

@natalka13 Ano, tak.