icon

Prečo prenajímatelia majú problém s dočasným hosťom?

Včera o 07:11

Mám otázku na prenajímateľov, kedže veľa z vás píše že prenajímate byty
Prečo má prenajímateľ problém s nasledovným?
Nájomca poctivo platí nájomné, ale nastane niečo neočakávané. Rodinný príslušník/matka sa smykne a doláme sa, nájomca by rád zobral s k sebe na nevyhnutne obdobie (cca 2m) z dôvodu že mama má byť na dedine bez výťahu a vaňou, a tento byt je v meste blízko nemocnice, s výťahom a so sprchovacím kútom.Toto všetko vysvetlí prenajímateľovi, že ide len o dobu kým sa vyrieši jej mobilita.

sense
Včera o 09:50
@anonym_autor

@sense ale ja nechcem doživotne bývať s mamou, ani by prenajímateľ nemusel nič prerábali. Načo.
Písala som o prerabke kúpeľne v byte mamy aby sa vo vani už nešmykla.

@anonym_autor veď aj len to dočasne sa dá poriešiť zmluvou k spokojnosti oboch stran

anonym_0ca066
Včera o 09:50
@anonym_autor

@eeffka ja 27 mama 50+, za chvíľu sa dá dokopy.

@anonym_autor prenajímali sme byty. Nemali by sme s tým problém, pokiaľ by bol nájomník normálny, slušný.

anonym_8c3c9c
Včera o 09:51
@anonym_autor

@anonym_8c3c9c tak výpoveď je už napisaná. Iná možnosť nie je. Ale otázka nebola či môžem nemôžem mám nemám podať výpoveď
Doktor povedal že kritické sú prvé dva mesiace. A kezde bola operovaná, hojenie bude rýchlejšie a jednoduchšie. Tak som chcela iba dva mesiace s bola som ochotná zaplatiť naviac
Nedá sa tak nedá.

@anonym_autor tvoja otazka bola, preco ma prenajimatel problem. Odpoved si uz dostala - pretoze v zmluve je uvedene, ze tam ma byt len jedna osoba. Hotovo

autor
Včera o 09:57
@anonym_339f8e

Akceptuj to,ze ti povedala razne NIE,tu uz su potom len domnenky,aky dovod.Pre teba uplne nepodstatne,ako aj cela diskusia.K nicomu ti nepomoze.

@anonym_339f8e akceptujem, len mi to nevyhovuje a preto som napísala výpoveď

autor
Včera o 09:59
@anonym_a5b377

tak ak mas raz v najomnej zmluve ze tam byva jedna osoba tak tam ani na 2 mesiace nebyvaju dve. prenajimam byt a na vykend alebo noc nemam problem dlhodobemu najomcovy dovolit navstevy ale teda 2 mesiace ani nahodou to by bolo na novu zmluvu a novu vysku najmu

@anonym_a5b377 na čo by som bez problémov pristúpila keby bola taká možnosť, ale nie zloť mobil a bloknut

anonym_339f8e
Včera o 09:59
@anonym_autor

@anonym_339f8e akceptujem, len mi to nevyhovuje a preto som napísala výpoveď

@anonym_autor super si spravila,a mozes sa odstahovat k mame do bytu a tam jej pomahat.Tolko jej pomozes do vane.

autor
Včera o 10:01
@anonym_b1bc80

Pre toto by som nikdy nebývala v podnájme. Ani deň.
Nemôžeš nič a mnohokrát dôležité veci závisia na tom, ako sa rozhodne pre teba cudzí človek.

@anonym_b1bc80 ty si dostala zrejme všetko hneď hotové a na strechu nad hlavou si nemusela zarobiť.
Zbytočný koment....

autor
Včera o 10:02
@rozculena

@anonym_autor je úplne zbytočné,že tu budeš vypisovať čo a ako.My tu to nezmeníme,nám to nevysvetľuj.

@rozculena a ty si komu pomohla s komentárom?

autor
Včera o 10:08
@anonym_339f8e

@anonym_autor super si spravila,a mozes sa odstahovat k mame do bytu a tam jej pomahat.Tolko jej pomozes do vane.

@anonym_339f8e a ešte budem musieť platiť za prázdny byť, volať taxík lebo sa nedostanem do práce, ešte niesť dole z druhého poschodia mamu po rukách? Či?

anonym_339f8e
Včera o 10:12
@anonym_autor

@anonym_339f8e a ešte budem musieť platiť za prázdny byť, volať taxík lebo sa nedostanem do práce, ešte niesť dole z druhého poschodia mamu po rukách? Či?

@anonym_autor ved si uz dala vypoved z najmu,tak bud do konca mesiaca,alebo teda nech sa to plati z depozitu.

anonym_3a7617
Včera o 10:24

Oplatí sa ti odísť?

autor
Včera o 10:28
@anonym_339f8e

@anonym_autor ved si uz dala vypoved z najmu,tak bud do konca mesiaca,alebo teda nech sa to plati z depozitu.

@anonym_339f8e ? Prenajímateľ niekedy v septembri prevezme výpoveď a výpovedná doba je podľa zmluvy tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. To je 31.12. toľko nebol depozit, tak som dosť v mínuse.

petrao2
Včera o 10:36
@anonym_autor

@anonym_2d7096
@anonym_84e109 odpoveď bola- rázne nie, a pani zložila mobil.
Preto sa pýtam iných..... snáď je dovolené sa pýtať?
Prenajimaš? Mala by si s danou situáciou problém?

@anonym_autor my ked sme s tým problém nemali
Zaplatil sa nájom aj za mamu za to obdobie a bolo všetko ôk
Prenajímateľ nemal problem

anonym_2b73ff
Včera o 10:43

@anonym_autor lebo kazdy chce byt nasilu sam a potom to pride ze mi nema kto pomoct s detmi, moja rodina je v nudzi a podobne, pritom byvat maju kde ale idu nasilu do extremne predrazenych najmov alebo rovno do kupy nehnutelnosti ktora nema v ziadnom pripade taku cenu, ze sa v byte dlhodobo byvat neda dokazuju dnesne cisla arogantnosti susedov(nevrazivost) tak pristup rychlych podnajomnikov z Azie, byt je len kutica.

mogaa
Včera o 10:43
@anonym_autor

@anonym_2d7096
@anonym_84e109 odpoveď bola- rázne nie, a pani zložila mobil.
Preto sa pýtam iných..... snáď je dovolené sa pýtať?
Prenajimaš? Mala by si s danou situáciou problém?

@anonym_autor ono je bezpredmetné že ďaľších 100 prenajímateľov by s tým problém nemalo, ak tvoj s tým problém má....automaticky sa spotrebuje viac vody, energií, takže môže vzniknúť nedoplatok, problém môže byť aj s väčším opotrebením napr.pračky, či ostatných elektrospotrebičov....proste ak to nechce povoliť, tak s tým neurobíš nič....je to jeho byt a prenajal ho 1 osobe, nie 2....

autor
Včera o 11:09
@anonym_2b73ff

@anonym_autor lebo kazdy chce byt nasilu sam a potom to pride ze mi nema kto pomoct s detmi, moja rodina je v nudzi a podobne, pritom byvat maju kde ale idu nasilu do extremne predrazenych najmov alebo rovno do kupy nehnutelnosti ktora nema v ziadnom pripade taku cenu, ze sa v byte dlhodobo byvat neda dokazuju dnesne cisla arogantnosti susedov(nevrazivost) tak pristup rychlych podnajomnikov z Azie, byt je len kutica.

@anonym_2b73ff ???

anonym_b1bc80
Včera o 11:09
@anonym_autor

@anonym_b1bc80 ty si dostala zrejme všetko hneď hotové a na strechu nad hlavou si nemusela zarobiť.
Zbytočný koment....

@anonym_autor ... Práveže musela. A preto by som nikdy nedávala peniaze do vačku niekomu inému a mala problém, že či vôbec môžem mať návštevu. Radšej by som bývala v karavane u rodičov na záhrade ako v podnájme.

autor
Včera o 11:15
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Práveže musela. A preto by som nikdy nedávala peniaze do vačku niekomu inému a mala problém, že či vôbec môžem mať návštevu. Radšej by som bývala v karavane u rodičov na záhrade ako v podnájme.

@anonym_b1bc80 tak ma uč majstre.
Ako sa dá prísť k peniazom hneď po skončení školy , aby mal človek na vlastné bývanie? Lebo samej nasporiť sa za pár dní nedá,

anonym_b1bc80
Včera o 11:18
@anonym_autor

@anonym_b1bc80 tak ma uč majstre.
Ako sa dá prísť k peniazom hneď po skončení školy , aby mal človek na vlastné bývanie? Lebo samej nasporiť sa za pár dní nedá,

@anonym_autor ... Prečo nebyvas s mamou napríklad?

autor
Včera o 11:22
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Prečo nebyvas s mamou napríklad?

@anonym_b1bc80 a prečo nečítaš s porozumením?

anonym_b1bc80
Včera o 11:24
@anonym_autor

@anonym_autor ... Že matka býva na dedine a ty v meste? No bohužiaľ, kým budeš bývať podnájme a nebudeš mať nadštandardný príjem, tak si nic nenasetris. Sama určite nie. Predpokladám že väčšina tvojho príjmu ide na nájom. Hypotéka, spotrebak nič?

anonym_b1bc80
Včera o 11:25
@anonym_autor

@anonym_autor ... No dala si výpoveď z nájmu. A teraz čo? Tak či tak musíš ísť bývať k mame, všakže. Prečo taxík? Vodičák nemáš?

autor
Včera o 11:29
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Že matka býva na dedine a ty v meste? No bohužiaľ, kým budeš bývať podnájme a nebudeš mať nadštandardný príjem, tak si nic nenasetris. Sama určite nie. Predpokladám že väčšina tvojho príjmu ide na nájom. Hypotéka, spotrebak nič?

@anonym_b1bc80 keď budem musieť dať denne na taxík 25-30€, a mame by som tiež prispievala, a ešte som nikam nešla ani s kamošou do kina, tak sa lepšie šetrí ....či?

miskakyblik
Včera o 11:31

@anonym_autor ja som s hosťom navyše nikdy nemala problém avšak vždy som upozornila že si neželám žiadne prestavby bytu a spísali sme dodatok k zmluve žeberie na na seba zodpovednosť za správanie ( keby to bol kamarát a robí párty alebo čo ) a že sa zaväzuje zaplatiť aj navýšenie energií ako je v zmluve ak také vznikne a navýšila som im sumu depozitu ktorú si doplatil a po odchode ,,návštevy,, som depozit vrátila / o to menej zaplatili jedno nájomné a podobne a v neposlednom rade, do dodatku sa uviedol aj dátum dokedy návšteva zotrva..lebo raz som mala nájomníka čo tiež dočasne vzal k sebe vraj sestru kým jej vraj pridelia intrak. A boli z toho 4 mesiace kedy si ale sestra zmyslela že chce v izbe krikľavo fialové steny .... Skoro ma obrátilo, depozit mi na premalovanie ledva vyšiel...odvtedy som sa poučila...tak skús ponúknuť dodatok , mozno sa boji..alebo je ešte možnosť že to prenajíma na čierno a nechce aby nájomníci boli nápadni...a keď pribudne ďalší človek , možno by si susedia všimli...bohvie ...

anonym_b1bc80
Včera o 11:31
@anonym_autor

@anonym_b1bc80 keď budem musieť dať denne na taxík 25-30€, a mame by som tiež prispievala, a ešte som nikam nešla ani s kamošou do kina, tak sa lepšie šetrí ....či?

@anonym_autor ... Strata času s tebou. Ty nechceš nájsť riešenie, ty chces len pindat.

autor
Včera o 11:36
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Strata času s tebou. Ty nechceš nájsť riešenie, ty chces len pindat.

@anonym_b1bc80 keď nevieš odpovedať na jednoduchú otázku tak áno, úplne zbytočne minaš čas vypisovaním

anonym_b1bc80
Včera o 11:37
@anonym_autor

@anonym_b1bc80 keď nevieš odpovedať na jednoduchú otázku tak áno, úplne zbytočne minaš čas vypisovaním

@anonym_autor ... Však ale rozmýšľaj a rataj. Koľko zarábas a koľko platíš teraz nájom? Prečo taxík? Vodičák máš? MHD ? Autobus? Vlak? Nič?

autor
Včera o 11:41
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Však ale rozmýšľaj a rataj. Koľko zarábas a koľko platíš teraz nájom? Prečo taxík? Vodičák máš? MHD ? Autobus? Vlak? Nič?

@anonym_b1bc80 na dedinu v takom čase nechodí nič. Nemám auto v meste ho nepotrebujem,keď do práce mám pár sto metrov. To si nasporených peňazí, ktoré sú odkladám na byť, mám kúpiť starú šunku ktorá sa bude kaziť každú chvíľu?
To je už finančná gramotnosť na Ntú gratulujem

anonym_27c830
Včera o 11:42
@doriiis

Lebo z 2 mesiacov môže byť pol roka. Lebo minimálne 2 mesiace bude bývať v byte o jedného viac ako je v zmluve a o jedného viac bude odoberať vodu, elektrinu, atď. A nikomu sa nechce prerábať zmluva a prepočítavať. Lebo za tým chorým môžu chcieť prísť návštevy alebo kontrola zo sociálky. Lebo, lebo, lebo. Dôvodov je milion

@doriiis presne preto. Ako prenajimatel potvrdzujem. Potom pride vyuctovanie a najomnici pozeraju, odkial sa zobrala taka spotreba, napr.

autor
Včera o 11:45
@anonym_27c830

@doriiis presne preto. Ako prenajimatel potvrdzujem. Potom pride vyuctovanie a najomnici pozeraju, odkial sa zobrala taka spotreba, napr.

@anonym_27c830 ešte koľko krát mám opakovať,že u mňa by nebol problém so zmenou nájomnej zmluvy, navýšením ....
Asi každá v vás bývala do 35ky s mamou však?