icon

Prečo prenajímatelia majú problém s dočasným hosťom?

Včera o 07:11

Mám otázku na prenajímateľov, kedže veľa z vás píše že prenajímate byty
Prečo má prenajímateľ problém s nasledovným?
Nájomca poctivo platí nájomné, ale nastane niečo neočakávané. Rodinný príslušník/matka sa smykne a doláme sa, nájomca by rád zobral s k sebe na nevyhnutne obdobie (cca 2m) z dôvodu že mama má byť na dedine bez výťahu a vaňou, a tento byt je v meste blízko nemocnice, s výťahom a so sprchovacím kútom.Toto všetko vysvetlí prenajímateľovi, že ide len o dobu kým sa vyrieši jej mobilita.

Strana
z4
anonym_b1bc80
Včera o 11:45
@anonym_autor

@anonym_b1bc80 na dedinu v takom čase nechodí nič. Nemám auto v meste ho nepotrebujem,keď do práce mám pár sto metrov. To si nasporených peňazí, ktoré sú odkladám na byť, mám kúpiť starú šunku ktorá sa bude kaziť každú chvíľu?
To je už finančná gramotnosť na Ntú gratulujem

@anonym_autor ... Moja finančná gramotnosť mi zabezpečila bývanie bez hypotéky a podnájmu. To sa neboj. No a teraz keď si dala výpoveď z nájmu chces robiť čo? Keď nenájdeš nový podnájom? Za dva mesiace sa mama ledva tak pozviecha.

doriiis
Včera o 11:46
@anonym_27c830

@doriiis presne preto. Ako prenajimatel potvrdzujem. Potom pride vyuctovanie a najomnici pozeraju, odkial sa zobrala taka spotreba, napr.

@anonym_27c830 ... Je mi to jasné. A každému je to jasné, že toto bude dlhšie ako 2 mesiace. To je nonsens. A s pribúdajúcim vekom matky to bude ešte horšie, hlavne ak nemá nikoho iného, iba autorku

anonym_0b32f8
Včera o 11:49
@anonym_b1bc80

@anonym_autor ... Moja finančná gramotnosť mi zabezpečila bývanie bez hypotéky a podnájmu. To sa neboj. No a teraz keď si dala výpoveď z nájmu chces robiť čo? Keď nenájdeš nový podnájom? Za dva mesiace sa mama ledva tak pozviecha.

@anonym_b1bc80 keď máš byt bez hypotéky tak si ho zdedila alebo dostala. Nikto si nevie v dnešnej dobe kúpiť bývanie bez hypo. Alebo ty bývaš na Marse?

autor
Včera o 11:51
@anonym_b1bc80

@anonym_b1bc80 a stále si neodpovedala na jednoduchú otázku? Kde si nabrala toľko peňazí?

autor
Včera o 11:52
@anonym_0b32f8

@anonym_b1bc80 keď máš byt bez hypotéky tak si ho zdedila alebo dostala. Nikto si nevie v dnešnej dobe kúpiť bývanie bez hypo. Alebo ty bývaš na Marse?

@anonym_0b32f8 tu je každý debil len ona helikoptéra

anonym_0b32f8
Včera o 11:54
@anonym_autor

@anonym_0b32f8 tu je každý debil len ona helikoptéra

@anonym_autor hádam jej to neveríš. Ved je ľahké nakecať blbosti na mk, len neviem kto by tomu veril? 🙄A na otázku kde nabrala toľko peňazí neodpovie, alebo bude klamať. Čo iné

autor
Včera o 11:55
@doriiis

@anonym_27c830 ... Je mi to jasné. A každému je to jasné, že toto bude dlhšie ako 2 mesiace. To je nonsens. A s pribúdajúcim vekom matky to bude ešte horšie, hlavne ak nemá nikoho iného, iba autorku

@doriiis pre boha živého má krátko po 50ke, . doteraz riadne chodila do práce, doktor vidí liečbu pozitívne, prečo by sa nemala dať do poriadku, zas chodiť do práce?

doriiis
Včera o 11:57
@anonym_autor

@doriiis pre boha živého má krátko po 50ke, . doteraz riadne chodila do práce, doktor vidí liečbu pozitívne, prečo by sa nemala dať do poriadku, zas chodiť do práce?

@anonym_autor ... Ja netvrdím, že nebude chodiť znova do práce. Ja len vravím, že to bude podľa mňa na dlhšie ako 2 mesiace. Aj bez komplikácií. Nedajboh nejaké komplikácie vzniknú a vybavené. Len rehabilitácie trvajú 4- 5 týždňov. S týmto vek nemá nič spoločné.

eternity24
Včera o 11:59

@anonym_autor pokiaľ by si bola doteraz ukážkový, bezproblémový nájomca, ja by som dovolila.

autor
Včera o 12:03
@doriiis

@anonym_autor ... Ja netvrdím, že nebude chodiť znova do práce. Ja len vravím, že to bude podľa mňa na dlhšie ako 2 mesiace. Aj bez komplikácií. Nedajboh nejaké komplikácie vzniknú a vybavené. Len rehabilitácie trvajú 4- 5 týždňov. S týmto vek nemá nič spoločné.

@doriiis ja som jasne napísala, že doktor povedal že kritické budú prvé dva mesiace.
Ja som chcela iba dva mesiace ani o deň viac. Rozpráva som sa na túto tému a pár odborníkmi. Za dva mesiace sa dá doriešiť prerábka kúpeľne alebo predaj bytu. Po týchto dvoch mesiacoch by pomalí mala začať zaťažovať a hýbať sa. Bude treba oveľa menej pomoci. Mama ma kancelársky prácu, netreba jej byť na nohách celý deň
Rehabko sa dá vybaviť obdvoz dovoz, sanitkou adokou a pod. Netreba ju držať za ručičky

namornicka
Včera o 12:06
@doriiis

@anonym_autor .... Sroby v nohe a v ruke budú na viac ako dva mesiace. Už len rehabilitácie zaberu toľko. A to musí byť predtým úplne zahojene.

@doriiis podla mna nebudu viac ako 2 mesiace, lebo ked mas zlomeninu zosrobovanu tak nemusis tak davat pozor aby sa to neposunulo. A potom rehabky si uz pani bude riesit sama zo svojho byvania. Dedukujem podla mojich deti, ked mali nieco zlomene tak plus minus mesiac boli odkazani na asistenciu a potom uz zacali fungovat, uz sa to zrasta.

doriiis
Včera o 12:06
@anonym_autor

@doriiis ja som jasne napísala, že doktor povedal že kritické budú prvé dva mesiace.
Ja som chcela iba dva mesiace ani o deň viac. Rozpráva som sa na túto tému a pár odborníkmi. Za dva mesiace sa dá doriešiť prerábka kúpeľne alebo predaj bytu. Po týchto dvoch mesiacoch by pomalí mala začať zaťažovať a hýbať sa. Bude treba oveľa menej pomoci. Mama ma kancelársky prácu, netreba jej byť na nohách celý deň
Rehabko sa dá vybaviť obdvoz dovoz, sanitkou adokou a pod. Netreba ju držať za ručičky

@anonym_autor .. och. Ja ti želám, aby to takto optimisticky vyšlo. Len sa mi zdá, že si predstavuješ všetko príliš jednoducho. Prerobiť kúpeľňu za dva mesiace sa dá. Predať byt tiež, len musíš mať šťastie.

autor
Včera o 12:11
@doriiis

@anonym_autor .. och. Ja ti želám, aby to takto optimisticky vyšlo. Len sa mi zdá, že si predstavuješ všetko príliš jednoducho. Prerobiť kúpeľňu za dva mesiace sa dá. Predať byt tiež, len musíš mať šťastie.

@doriiis
@doriiis tak sa stávame ku všetkému negatívne že sa nedá a nedá , tak preto je SVK tam kde je a všetci moji súrodenci v UK a de

doriiis
Včera o 12:12
@anonym_autor

@anonym_autor .. no dobre, teraz je to jedno v podstate. Vzťah nájomca - nájomník je proste obchod. Keď jednej strane niečo nevyhovuje tak sa buď dohodne niečo alebo sa vzťah ukončí. Ty sa dala teda výpoveď z nájmu ako čítam. Čo budeš teraz robiť?

doriiis
Včera o 12:14
@anonym_autor

@doriiis
@doriiis tak sa stávame ku všetkému negatívne že sa nedá a nedá , tak preto je SVK tam kde je a všetci moji súrodenci v UK a de

@anonym_autor ... Ako chápem, že si nasrata. Ale nájomca má na to právo. A to chápem tiež.

doriiis
Včera o 12:16
@anonym_autor

@doriiis

@anonym_autor ... Tak prerabala som aj kúpeľňu v živote, aj byt predávala aj o človeka po 50 tke so zlomeninou a srobikmi v ruke starala. Stará korcula som. 😀 A preto viem, že plány sú jedna vec a realita je druhá.

minutka
Včera o 12:18

Nastahuj sa k mame a pomoz jej. Usetris na najme a mama bude rada pomoci

anonym_0b32f8
Včera o 12:24
@minutka

Nastahuj sa k mame a pomoz jej. Usetris na najme a mama bude rada pomoci

@minutka ja neviem vy tu necitate? Ved autorka už 100x napísala prečo nemôže byť ona u mamy. Zbytočný koment.

anonym_5ab655
Včera o 12:30

@anonym_autor
Prepáč, si mladá a naivná, takže v tvojom prípade buď riskuješ a spravíš to ilegálne, alebo, ako vidíš, spraviť to legálne znamená prekonať strašne veľa prekážok.

beronsche
Včera o 12:34
@martinmmartin

@anonym_autor to je uplne jedno. Prenaimazel vidi nevladnu osobu hnijucu na lozku obkllpenu telesnymi tekutinami a najomcu co sa stara onu namirsto aby sa staral o najomne.... to vidi prenajimatel a nic s tym nespravis
otazka bola preco - preto

@martinmmartin .. hnijuci na lôžku obklopený telesnými tekutinami?
Ty máš odkiaľ takúto predstavu nevládného človeka? Z hororu?

anonym_5ab655
Včera o 12:40
@anonym_autor

@doriiis

@anonym_autor
Vonku ešte horšie. My sme prenajali byt gayovi, potom z toho boli dvaja gayovia. Po večeroch robili párty a susedia sa sťažovali. Keď sme chceli zrušiť zmluvu, tak to otočili a udali nás, že sme homofóbovia a rasisti. Byt bol zničený a skončili sme na súde. Odvtedy prenajímame len cez agentúru.

abbey1
Včera o 13:46
@anonym_autor

@doriiis

@anonym_autor Tak ešte len v UK by si videla, aká práca je zohnať slušný byt do prenájmu a koľko by stál. Viem, o čom hovorím.

minutka
Včera o 13:56
@anonym_0b32f8

@minutka ja neviem vy tu necitate? Ved autorka už 100x napísala prečo nemôže byť ona u mamy. Zbytočný koment.

@anonym_0b32f8 necitam 4 strany

anonym_3dbeb1
Včera o 15:28
@anonym_1e028c

@anonym_3dbeb1 Je fajn, že to takto berieš. Ja som viac krát bola v podnájme v mladosti a vždy tam boli požiadavky, ktoré som rešpektovala a majiteľ po mne určite nepotreboval vymaľovať, ani kupovať riešiť poškodený nábytok , ošťatý koberec, dodriapanú , prešťanú sedačku a podobné delikatesy. Zmluva bola pre dvoch a to sme brali ako fakt. Odpovedať jej mohol slušne majiteľ, na jej mieste by som hľadala druhý nájom, ale nie preto, že jej nevyhovel, ale preto, že sa s ňou baví ako s nulou.

@anonym_1e028c samozrejme to pohrdanie je na facku..

rozculena
Včera o 17:02
@anonym_autor

@rozculena a ty si komu pomohla s komentárom?

@anonym_autor a ostatné komentáre ti ako pomohli??

anonym_52f07d
Včera o 17:12

Byty prenajímam a určite by mi to nevadilo. Poznám žiaľ ale veľa prípadov otrasného správania od prenajímateľov. 😶

sissy27
Včera o 17:38
@anonym_autor

@anonym_8c3c9c tak výpoveď je už napisaná. Iná možnosť nie je. Ale otázka nebola či môžem nemôžem mám nemám podať výpoveď
Doktor povedal že kritické sú prvé dva mesiace. A kezde bola operovaná, hojenie bude rýchlejšie a jednoduchšie. Tak som chcela iba dva mesiace s bola som ochotná zaplatiť naviac
Nedá sa tak nedá.

@anonym_autor mna by zaujimalo, ze ako si teraz vyriesila problem so starostlivostou o mamu, ked v septembri das vypoved, do konca roka ti plynie vypovedna lehota a dva podnajmy asi neutiahnes aj keby si nejaky nasla hned zajtra? Ci akoze zrazu to pocka do januara?

anonym_c3e5f2
Včera o 19:09
@sissy27

@anonym_autor mna by zaujimalo, ze ako si teraz vyriesila problem so starostlivostou o mamu, ked v septembri das vypoved, do konca roka ti plynie vypovedna lehota a dva podnajmy asi neutiahnes aj keby si nejaky nasla hned zajtra? Ci akoze zrazu to pocka do januara?

@sissy27 výpovedná lehota môže byť aj mesiac.
@anonym_autor odid odtiaľ...

sissy27
Včera o 20:38
@anonym_c3e5f2

@sissy27 výpovedná lehota môže byť aj mesiac.
@anonym_autor odid odtiaľ...

@anonym_c3e5f2 autorka to sama pise, ze podla zmluvy ma 3mesacnu vypovednu, a doruci vypoved az v septembri (hoci to moze spravit este v auguste pri troche snahy). Ale keby aj mesiac, tak moja otazka je rovnaka - ako by jej to vyriesilo sucasnu situaciu s mamou, ved sa o nu potrebuje starat teraz a este do toho zhanat rychlo novy podnajom? Len sama sebe robi problemy.

Strana
z4