Prenájom bytu a trvalý pobyt bez súhlasu majiteľa?
Prenajimam byt podnajomnicka Si prihlasila trvaly pobyt bez mojho suhlasu.Moze na mestkom urade SA nahlasit aj bez mojho suhlasu?
Prepáč, ale nerozumiem čo znamená: prišlo mi smetné
@huxy Poplatok za komunal.odpad
Prislo Mi platit za komunalny odpad aj ked som ich nenahlasovala na mestkom urade. Naurade Mi tvrdia,ze som Tam bola a zahlasovala ich na urade.To nie je mozne nakolko uz rok som v zahranici
Prislo Mi platit za komunalny odpad aj ked som ich nenahlasovala na mestkom urade. Naurade Mi tvrdia,ze som Tam bola a zahlasovala ich na urade.To nie je mozne nakolko uz rok som v zahranici
@petulka1986 tak to je čudné. Tak treba to zrušiť.
Trvalý pobyt by jej nikto bez súhlasu majiteľa nehnuteľnosti nepotvrdil. Takisto aj prechodný pobyt musí byť podpísaný majiteľom bytu. My sme kedysi tak bývali.Dokonca majitelia šli s nami a na úrade podpísali papier. Vtedy sme si my platili sami za kom.odpad keďže sme tam žili. Neplatil majitel
@petulka1986 Tak choď na úrad a zruš jej TP a hotovo
Neverím že by niekomu dali TP bez súhlasu majiteľa,. poplatok za komunálny odpad je iná vec. Sú tam ? Sú. Produkuju odpad? Produkuju. Tam treba platiť.
Každý rok sa nahlasuje počet ľudí ktorí bývajú v byte a na základe toho by sa mali platiť poplatky aj smeti, nie od trvalého pobytu. Ale opravte ma ak sa mýlim
Neverím že by niekomu dali TP bez súhlasu majiteľa,. poplatok za komunálny odpad je iná vec. Sú tam ? Sú. Produkuju odpad? Produkuju. Tam treba platiť.
@anonym_62420e neviem, ako je to inde. Ale u nás platím poplatok za odpad za nahlásené osoby na trvalom pobyte.
Každý rok sa nahlasuje počet ľudí ktorí bývajú v byte a na základe toho by sa mali platiť poplatky aj smeti, nie od trvalého pobytu. Ale opravte ma ak sa mýlim
Je to presne ako píše
@anonym_f4d9f6 Poplatok za smeti a TP sú dve odlišné veci
Závisí to od mesta. V BA sa plati podľa počtu nahlásených osôb. V iných mestach to je podľa TP - moji rodičia to tak majú. A kym som mala u nich TP, museli za mňa platiť, hoci som platila aj ja v BA (po doneseni potvrdenia polovicu).
@petulka1986 Cca pred rokom si dočasne brat dával trvalý pobyt do bytu, ktorý je papierovo môj, boli sme obidvaja na mestskom úrade, pani si vypýtala od obidvoch občianske preukazy, podľa môjho zisťovala v počítači, či som naozaj vlastníkom bytu a potom som tam ešte podpisovala súhlas.
Pokiaľ To na úrade povedali, že si tam bola, tak by som žiadala k nahliadnutiu ten podpísaný súhlas.
Ďalšia vec, ak by tam podnajomnicka mala nahlásený pobyt, predpis na komunálny odpad by prišiel na jej meno.
Moja mamina býva a má trvalý pobyt v byte, ktorý je oficiálne môj, no predpisy na platbu komunálneho odpadu chodia priamo jej, na tú adresu a na jej meno.
@anonym_f4d9f6 Takto to funguje iba v BA.
@anonym_62420e neviem, ako je to inde. Ale u nás platím poplatok za odpad za nahlásené osoby na trvalom pobyte.
@huxy tak si predstav že sa presťahujete do domu a nechce sa vám meniť OP lebo sa vám nechce, a v dome žije šiesti, 6 ľudí produkuje odpad a keďže tam nikto nemá TP neplatili by ste za smeti a brali by ich zadarmo? Nepoznám takú obec kde by brali smetie zadarmo
Podla zakona musis platit komunalny odpad aj v byte, ktory ti patri, ale byva tam niekto iny, resp aby som bola presna pokial vlastnis alebo si opravnena uzivat nehnutelnost
@huxy tak si predstav že sa presťahujete do domu a nechce sa vám meniť OP lebo sa vám nechce, a v dome žije šiesti, 6 ľudí produkuje odpad a keďže tam nikto nemá TP neplatili by ste za smeti a brali by ich zadarmo? Nepoznám takú obec kde by brali smetie zadarmo
@anonym_62420e píšem, ako je to u nás, a tí ľudia (čo píšeš ako príklad) by predsa platili za smeti, aj keď inde.
@petulka1986 Cca pred rokom si dočasne brat dával trvalý pobyt do bytu, ktorý je papierovo môj, boli sme obidvaja na mestskom úrade, pani si vypýtala od obidvoch občianske preukazy, podľa môjho zisťovala v počítači, či som naozaj vlastníkom bytu a potom som tam ešte podpisovala súhlas.
Pokiaľ To na úrade povedali, že si tam bola, tak by som žiadala k nahliadnutiu ten podpísaný súhlas.
Ďalšia vec, ak by tam podnajomnicka mala nahlásený pobyt, predpis na komunálny odpad by prišiel na jej meno.
Moja mamina býva a má trvalý pobyt v byte, ktorý je oficiálne môj, no predpisy na platbu komunálneho odpadu chodia priamo jej, na tú adresu a na jej meno.
@caramellka prisiel na jej meno
@huxy možno by stačilo zistiť na meste, ako sa dá odhlásiť z odpdu, ak tam reálne nežiješ…
@anonym_62420e píšem, ako je to u nás, a tí ľudia (čo píšeš ako príklad) by predsa platili za smeti, aj keď inde.
@huxy čo ak.by mali všetci pobyt na obci? Tak by nikde nič neplatili?
@caramellka prisiel na jej meno
@petulka1986 Tak teraz úplne nerozumiem, vyššie píšeš "prislo Mi platit za komunalny odpad". Takže ak to prišlo teda na podnájomníčkine meno, ona Ti ten predpis posunula, či ako...?
Každopádne v prvom rade by som riešila s mestským úradom ten Tvoj údajný (podľa nich) súhlas s trvalým pobytom a chcela by som vidieť k tomu nejaký doklad, keďže Ty si dlhodobo v zahraničí a nič také si nenahlasovala.
A čo vlastne k tomu povedala pri konfrontácii podnájomníčka?
@anonym_f4d9f6 Takto to funguje iba v BA.
@zuzanaete nie len v BA, my mame dom, ktorý využívame ako chatu v dedine pri Modre, nikto tam nemá TP, a za smeti platíme.
@petulka1986 Platba za komunálny odpad nemá nič spoločné s trvalým pobytom. My sme v podnájme, nemáme tam TP, ale smetie si platíme my, nie majiteľka.

Nie, nemôže