Prenájom bytu v Bratislave: Akú národnosť nájomcov vybrať?
Zdedil som 2 izbovy byt v centre BA.
Chcem ho dať do prenájmu a naivne som predpokladal, že nájomnici budú Slováci.
Prihlásilo sa mi tak 90% cudzincov a tých 10% Slovákov nakoniec odmietlo (pritom do prerábky bytu som vrazil vyše 6000 EUR, zdá sa, že Slováci sa orientujú na nižšie nájomné).
Z toho samí Ukrajinci, jeden Nigéričan (študent) a Ind.
Ktorú národnosť by ste si vybrali?
Ind - radšej nie, kvôli hygiéne.
Tak mi ostávajú tie zástupy Ukrajincov a Nigéričan.
Čo tak dať normálnu cenu a nájdeš normálnych nájomníkov? Inak nie som žiadny rasista ba naopak, ale skúsenosti s ukrajincami mám zle aj ako susedka
@anonym_autor s mužom sme prenajímali byt, Ukrajinci párik 50 rokov mali, 1 dieťa. Po pol roku prestali platiť. Z jedného dňa na druhý sa vyparili, všetky veci v byte nechali, aj kocúra. Nevymožiteľné. Prišli sme o prachy, nervy... Ukrajinci - NIE a ešte raz nie. Samá faloš, využijú a odkopnú. Tvárili sa dokonca ako priatelia... neviem, či som viac sklamaná, alebo nahnevana. Nemám len ja s Ukrajincami podobné zážitky.
@magdalienka11
No, my po Rusoch meníme chladničku a opravujeme sporák Ilve, ktorý stál 3 000 €. Po ich odchode sme zistili, že si z domu urobili pekáreň koláčov a výrobňu cukríkov, a navyše bol upchatý odpad.
@anonym_autor na akej škole študuje Nigerijcan?Prenajala by som to jemu, alebo ukrajincom.Najprv som si myslela, že ti v texte vypadla jedna nula za 6 t prerabaka to nie je hodne ani písať.Ja učím na VS škole a naši zahraniční študenti sú z bohatých rodín, ktoré si dovolia poslať deti po Európe do školy a dotujú ich stedro
Treba si normalne spravit "pohovory", troska sa s nimi porozpravat. Mame Rusky, dievcata, studentky na VS. Skromne, mile, sikovne. Treti rok ich mame a uplne super komunikacia s nimi. Urcite si treba urcit dopredu aj nejake pravidla. Napr. drobne opravy si hradia same, vacsie, pokazena pracka, mikrovlnka my. Kedysi sme byvali s Portugalcom a to bola katastrofa, furt vyvaral a bordel po nom vsade. Fin zase pil a vodil si roznych typkov do bytu, ale to sme boli podnajomnici. Ale byvali sme aj so Slovakmi a tiez alkoholik hlucny. Takze nezalezi si myslim na narodnosti, ale skor o tom, aky je ten clovek.
problem je ze si do bytu na prenajom dal 6000 euro a chces nejakeho slusneho , cele zle
@anonym_c2d76b
To len debil da na renovaciu vela co si to nevie spocitat
Z týchto moznosti nikomu
@katkaseiner Mali sme uz asi 40 uchádzačov. Skoro samí Ukrajinci. Tí Slováci (ktorych som chcel) mi to nakoniec odriekli, ze je na nich drahe. Ukrajinci sú schopní toľko zaplatiť.
@anonym_autor skus porozmýšľať nad výškou nájomného. A tiež asi niečo nebude ok s tým, ze Ukrajinci si môžu dovoliť platit najom a Slováci nie.
Nakoniec sme sa rozhodli pre Ukrajinky. Zlaté dievčatá.
Oni sú všetky zlate na začiatku 🤣
Kamaratka ma po ukrajincoch oci pre plac.

problem je ze si do bytu na prenajom dal 6000 euro a chces nejakeho slusneho , cele zle