V akom veku ste kúpili prvú nehnuteľnosť?
V kolkych rokoch ste kupovali svoju prvú nehnuteľnosť?
@natalka13 Trochu ti to nacrtnem - v roku 2010 bola priemerna cista mzda v Bratislave okolo 900€ a male garzonky v sirsom centre sa pohybovali okolo 70-80 tis. Teda asi 6 rocnych priemernych platov, plus banky nepytali nasetreny zaklad, pripadne ak, tak do 10%. S rovnakou matematikou, ak ten isty byt dnes stoji 200tis., by si musela mat cisty plat okolo 3000€, aby sa to vyslo do tych 6 rokov. Teda vysoko vysoko nad priemer. Uz chapes, ci stale tma?
@zorienka28 v tých rokoch nebol plat 900 eur a nezabúdaj aké boli úroky.Aj teraz môžu dať babky a rodičia peniaze😉splietas dve na tri.A v tých časoch kto išiel do zahraničia za pár rokov našetril na dom teraz ani tam sa už nezarába dobre.Anglicko úplne kleslo.Moj otec zarábal v tých rokoch minimálnu mzdu v Rakúsku a to bolo okolo 1100 eur

@anonym_ff132d na druhej strane ked vidim ako niektori mladi ( mladsi odomna .mam 38 ,stale sa citim mlado ) , cestuju a uzivaju si zivot ..ja som z domu odisla v 19tich , a platila si sama podnajom . S muzom sme chodili na vylety ,turistiky ,kde sme nemuseli minat vela penazi ,vtedy este slovenskych korun . Nasa dovolenka bola v kempe v Podlesku v Slovenskom raji. Milionkrat nas volali kamosi na koncerty ,ci do baru ..no my sme ich pozvali rafsej k nam domov ,kde som nachystala pohostenie a zabavili sme sa u nas doma napr alebo na chate. Setrili sme kazdu korunu ,aby sme si kupili projekt domu , ,vysporoadali pozemok a neskor za nasetrene auto a zalliali pivnicu a platnu pod dom . A potom pomohla hypov 26 sme sa stahovali do takmer dokonceneho domu . Dnes o 12 rokov neskor mame este 30 tis eur splatit . No dom narastol na hodnote ,postupne sme ho "vylepsili " , studna ,vlastny welnes ako samostantna stabva a pod .. teda hodnota je pomerne slusna . Dnes ked moj pubertak uvazuje co o 4 roky ..kam a za co .tak poviem ,ze to ma omnoho zlozitejsie ,ak by sme mu nepomohli ..a to radi pomozeme ,lebovieme ,ako je to tazke ked sme na to boli sami .
@zafir01 ja velmi podobme. v 19 tich som odisla za pracou a byvala som v podnajme s dalsimi osobami z vyplaty do vyplaty...teraz je problem tych 20% z nehnutelnosti nasetrit... keby som sa nevydala a nebola by 100% hypo...tak nemam nic....byt ma tiez po rokoch vysoku hodnotu.