Čo jedia vaše deti v reštauráciách?
Robim si taky maly prieskum. Pri malych detoch, ktore si este nevedia vybrat( teda vyberate vy) - a pri vacsich ktory vedia co chcu a vyberu si sami.
Budem vam velmi vdacna
@anonym_2dccaa zopakujem ti to na čo si reagovala: “ ja doma fakt nevyprážam - a preto si dám ten vyprážaný syr vonku”. tak ako ja si dám niečo vonku, tak si to dá aj dieťa 🤷♀️ a presne tak na to príde - vidí u iných detí, na lyžovačke, na dovolenke, ochutná moje hranolky…
@biba_18 a ako to dieta pozná? Ci dieta dajme tomu 5r si povie, ze hmm dám si nugetky, to sice vobec nepoznám a netusim co to je, ale dám si to? Ci ako?
@anonym_2dccaa tiez nechapem 🙂 Tak doma sa dieta tlaci iba zeleninou, strukovinami a celozrnnou ryzou a v restike sa potom ide utlct za hranolkami a nugetami? Neverim 🙂
@biba_18 a ako to dieta pozná nugetky/hranolky atd, ked to nepozná z domu? Zo škôlky?
@anonym_2dccaa no moja 5r by muslea byt retardovana, aby nejake jedlo nepoznala, aj ked ho nejedla.. a to nemyslim v zlom, to nie je batola... chodi po svete a nie je zavrete doma to dieta, vidi, skusa a pozna...
NUGETA je maly rezen zvacsa v restikach lepsich, ziaden vyprazeny mlety polotovar a co je zle na hranolkach prosim ta? zelenina :D a na hranolkach a nugetach 2x do roka v restike napriklad ?? kasli na to co ine deti jedia, tvoje to nejedia, tak bud spokojna :D
@anonym_2dccaa tiez nechapem 🙂 Tak doma sa dieta tlaci iba zeleninou, strukovinami a celozrnnou ryzou a v restike sa potom ide utlct za hranolkami a nugetami? Neverim 🙂
@belllinka preco by sa mali ist utlct za tym?
@anonym_2dccaa no moja 5r by muslea byt retardovana, aby nejake jedlo nepoznala, aj ked ho nejedla.. a to nemyslim v zlom, to nie je batola... chodi po svete a nie je zavrete doma to dieta, vidi, skusa a pozna...
NUGETA je maly rezen zvacsa v restikach lepsich, ziaden vyprazeny mlety polotovar a co je zle na hranolkach prosim ta? zelenina :D a na hranolkach a nugetach 2x do roka v restike napriklad ?? kasli na to co ine deti jedia, tvoje to nejedia, tak bud spokojna :D
@simca06022011 kde si nasla, ze je na hranolkach a nugetach nieco zle? V ktorom z mojich príspevkoch je to napísané?
@anonym_2dccaa A potom v skupinach o vareni su to iba same vyprazane rezne a pecene kacice s knedlou. A ked niekto zalozi temu, ze ako vyprazit dobry rezen, tak to je na 3 strany. 🙂
Slížiky? Pre boha to čo je za názov? V ktorej časti Slovenska sa používa tento názov? Evokuje to vo mne sliz, slizký 🙈
@anonym_26f76b my tiež tak hovoríme ze slizikova polievka 😄
Podla tohov akej restauracii napr.svievkovu, bryndzove halusky, rezen s ryzou, bolonske cestoviny, carbonara, sushi a polievky rozne.
@anonym_2dccaa nie, nepozerame, ale ked sedime pri stole so spolocnostou, tak dieta vidi co ini maju na tanieri. Tak sa moje dieta v restauracii naucilo jest kapustu, lebo videlo, ze jeho stryko ma na tanieri cervenu kapustu, tak aj on chcel. Pred tym doma kapustu nedal ani do ust, bolo uplne jedno aka a ako bola upravena. Od babky obkukal plnenu papriku, co tiez odhodlane a statocne odmietal jest niekolko rokov aj ked sme ju doma bezne mali. A ani my doma nugetky nerobime, ale rezne ano, tak raz za 3 mesiace. (a teraz neviem ci kvoli tomu sa mam ist hanbit do kuta...)
Moje deti z reštaurácie zjedli len pizzu, častokrát tam ani neni čo si vybrať. Radšej si uvarím doma aj chutnejšie aj lacnejšie. Hamburger a podobne my nejeme vôbec.
@anonym_2dccaa nie, nepozerame, ale ked sedime pri stole so spolocnostou, tak dieta vidi co ini maju na tanieri. Tak sa moje dieta v restauracii naucilo jest kapustu, lebo videlo, ze jeho stryko ma na tanieri cervenu kapustu, tak aj on chcel. Pred tym doma kapustu nedal ani do ust, bolo uplne jedno aka a ako bola upravena. Od babky obkukal plnenu papriku, co tiez odhodlane a statocne odmietal jest niekolko rokov aj ked sme ju doma bezne mali. A ani my doma nugetky nerobime, ale rezne ano, tak raz za 3 mesiace. (a teraz neviem ci kvoli tomu sa mam ist hanbit do kuta...)
@viestta nikde som nenapísala, ze je to nieco zle, netreba si hned domyslat
@pataja chcela by som vidiet dieta, ktore by si vybralo zelerovy salat miesto hranolkov a nugetiek. 😉Raz za cas sa im nic nestane ani z hranolkov ani z vyprazaneho syra
@viestta tak moja dcera do 5 rokov ked si jej ponukla kyblik cherry paradajok a brumika ci inu sladkost si vybrala paradajky... Takze su aj take deti.
@majkamajusqa kuraci rezen, nugetky, spagety pizza hranolky vyprazany syr
Dakujem vam baby za vase komentare. A nehadajte sa baby, ci slizikova ci nugetky 😁 a inak poznam velmi vela lidi co doma nerobia vyprazane jedla a ja im to vobec nezazlievam 😁 niekomu sa s tym nechce serinkat, niekto neznesie ten pach pri vyprazani ❤ ideme pisat jedalny listok pre deti tak som rada ze ste sa zapojili ❤
Vyvar s cestovinou, bez zeleniny a masa. Idealne teply, nie vriaci.
Maso na prirodno a ryza (hranolky nema rada)
Cestoviny
Palcinky - ciste, max. s cerstvym ovocim (nezje s dzemom ani nutelou)
Pizza
@sisaka tak ale teraz píšeš o správaní, predtým o gurmánskom zážitku. celkom nerozumiem…
@biba_18 nerozumieš? Tak potom nerozumiem ja, prečo nemôžeš mať gurmánsky zážitok so 4 ročným dieťaťom za stolom. Myslela som si, že sa za tým stolom nevie správať a nedokážeš si koli tomu vychutnať jedlo. Odpovedaj zrozumiteľne a nebudem tým pádom ja odpovedať od veci.
Keď bol malý, vyberali sme mu my...nejakú polievku a omáčku s cestovinou, alebo niečo na prírodnom...teraz si vyberá sam a vzdy ma vyvar s rezancami, vypr.syr alebo bryndzové halusky....málokedy si dá niečo iné...
@sisaka so 4-ročným dieťaťom nepôjdem na gurmánsku večeru so steakom, vínkom, pohoda, ale ak ty máš také chute tak v pohode 🤷♀️ len fakt na steaku neviem čo by jedlo 4-ročné dieťa aj keby neviem ako sa správalo…
@biba_18 tak ja som išla aj s mojimi deťmi, aj s vnučkou ideme a dáme si aj steak, aj vínko, nechápem kde je problém? A prečo by 4 ročné dieťa memohlo jesť steak?
Stále nechápem, v čom vidíš problém?
Uplne male deti jedli z nasich tanierov. Samym som im zacala objednavat az od 4-5 rokov a nie detske porcie (lebo tie jedla by mi deti nezjedli). U nas istota bola hranolky, kuraci rezen, salat a chlieb. Ako vacsie mi zjedia kazdy individualne, ale takmer ziadne z tu spomenutych jedal😀na 1000% zjedia vsetky deti tak akurat grecky salat, co je u nas must have pri jedle....
My máme dieťa ktoré zje fakt všetko (nemá rada akurát hranolky ale už keď neni na výber tak zje aj tie) ale vyvar je taká klasika ktorá ju vždy poteší alebo maso s ryzou. Rada skúša aj aj nové veci ktoré nepozná a naozaj ochutna všetko.
Minulý rok sme boli v Brne tak si s mužom hovoríme ze pôjdeme do KFC lebo u nás nie je a naše dieťa išlo odtiaľ zdute lebo nemali fazulovú polievku 😀 (mala vtedy necelých 5 rokov)

@biba_18 a ako to dieta pozná? Ci dieta dajme tomu 5r si povie, ze hmm dám si nugetky, to sice vobec nepoznám a netusim co to je, ale dám si to? Ci ako?
@anonym_2dccaa vies si predstavit, ze to mohlo vidiet jest ine deti? Pri rovnakom stole, pri inom stole? Ked nie nugetky, tak hranolky urcite.