Ako definujete jednorodiča?
Prosim Vas, samozrejme som definiciu nasla na nete, avsak ako vnimate jednorodica vy? Je podla vas jednorodic matka, u ktorej ma dieta trvaly pobyt, vobec netusim, ci je to nejako automaticky, ze dieta je zverene do osobnej starostlivosti jej (nikdy neprebehol sud, dohodli sa uste), otec plati vyzivne, plus pomimo vsetky veci na polovicu, ma z jeho strany podporu, ci uz pre seba alebo pre dieta, starostlivost o dieta je 50/50. Pripadne co ine by ste dali este bod do definicie jednorodica? Dakujem
@veverkaa2 ked ste sa chceli bavit na urovni kamosiek, jednorodic a samozivitel je kazdy rodic, kde absentuje druhy rodic....
ked ste to chceli z pohladu zakona, ten hovori ale nieco uplne ine..
subjektivne si mozem mysliet co chcem, nie je to vsak nad ramec toho , co hovori zakon
a mozes sa na mna hnevat, aj ma mat za neempaticku, tiez o mne nevies viac ako to, co si si precitala v tejto teme...
@autorka vies, nikdy nebude v nicom spravodlivosť... Slovač je národ vysoko kreatívny, za peniaze navyše by pokojne zapreli aj svojich rodičov. Tak napr.pri materských nemajú niektoré problém deklarovať, ze su osamelé matky, aby mali dlhšiu matersku a zrazu potom ide na matersku aj otec dietata? Jaj, ci vlastne sa potom dáku zázračné dokopy, ze?
Co sa tyka prijmu, to je tiež veľmi diskutabilna vec. Lebo môžeš mat vyšší príjem ale aj vyššie výdavky oproti tej, co ma síce prijem nizsi, ale reálne ma penazi viac. A potom ako? Tej das a tej nie?
@lienka.7 bohuzial ale presne tak, preto su naroky plosne a neadresné, často idú tam, kde vobec nemajú. každá vie špekulovať vo svoj prospech, žial aj v mojom okoli z detí spravia , čo spravia, aby ho nakoniec dali do skolky a brali aj tak rodicovsky... ale kazdy podla svedomia
nie, ak sa staraju obidvaja, nie je tam ani jeden jednorodic. Ale ked uz si zacala, kolko matiek je v konecnom dosledku jednorodicom, lebo aj ked ziju v domacnosti s otcom dietata, tak ten sa ani symbolicky nezucastnuje na vychove a sarostlivosi o dieta. A ze takych "spolubyvajucich" s matkou su cele davy.
A kedze navrh je este len v mediach, nechajme sa prekvapit ako zakon definuje jednorodica. Nasi zakonodarcovia su nekonecna studnica genitalnych napadov, takze aj toto bude len "tak" aby sa nepovedalo, ale politicky kapital z toho vytlcu tak ci tak, aj ked nakoniec to bude podpora na dve veci...
@viestta rozumiem, ja si tiez myslim, ze ona v tomto pripade nie je jednorodic, a tym, ze som sa to snazila vygooglit - definiciu, a v podstate som nenasla nic fixne, ze je to tento a tento rodic, tak ma zaujimalo, ako to vnimaju ostatni. Lebo nas trosku zmiatlo, ze ona zdielala nejaky prispevok o jednorodicovstve s popisom akoby k nim patrila. Ale tak neriesime, otec sa stara nadstandardne.
@veverkaa2 definíciu jedmorodica, ktorú ste dali je uplne mimo. Lebo to potom každá nezosobasena žena, hoci žije s mužom normalne v domacnosti, delia si výdavky a pod.je potom jednorodic. Aj moja suseda napr. Stačí, že si teda oficiálne požiada o (symbokicke) vyzivne? No pekne👌 tak to budeme mat tých jednorodicov ako húb po daždi.
V tom prípade ziaden. Lebo sa starajú spolicne. Dieta je v striedavej starostlivosti
@veverkaa2 a ako v reali overis ci s nim žije alebo nie? Podľa TP sa to nedá, lebo si ho účelovo necha chlap u rodičov a veselo žije ďalej so ženou a dieťaťom. Keby dačo, povie ze došiel iba navštíviť vlastne dieta a je to. Hm?
Jednorodic je proste ten, kto zije s dieťaťom sám a to dieta zaroven nema druhého rodiča (mohol napr.zomriet). Sam, to znamená, že nemá nikoho iného, ďalšieho partnera. Lebo zase sú aj prípady, že žena sa druhý krát nevydá, lebo by prišla o vdovský a sirotský. Ako toto zase overis?
A je jedno ci je ti muz alebo žena, aby sme tu teraz nediskriminovali mužov.
ja som precitala jednorozca 🙈
@veverkaa2 to je celé blbosť .
Mne dáva výživné 70 eu na dieťa. Mám 2 synov ..starostlivosť ?
Aká pre boha raz za dva týždne ? .všetko platim sama na dve deti z môjho platu
Oblečenie cyklistiku športy školy. To je čo .či sa nám s nimi vadiť ??
Tak potom nech nám sakra vyšší plat .ako môže človek z jedným platom. Na dve deti 140 eu to považovať za vybavené ?
Veď musím celý byt hradiť sama. Školy
Ako môže niekto povedať výživné 70 eu
Nech ti čo si múdri hovoria že daná žijúca ma výživné nech z toho využijú .
Dam im 70 eu a nech žijú .
@dusika11 obdivujem Vás ako to zvládate. Ja som písala o tom, že podľa mňa keď matka platí všetko sama, všetky výdavky súvisiace so starostlivosťou o dieťa/ deti tak je rodnorodič, samozivitel. Keď tu niektoré písali, že akonáhle je určené ( súdom) výživné tak už nie je matka jednorodič, podľa ma to je toho blbosť a jednorodič ( samozivitel) určite je takáto matka. Myslím, že nemá mať súvis či na dieťa / deti je alebo nie je výživné. Akože matky, ktoré majú výživné už nie sú jednorodičia/ samozivitelia? Keď sa ten otec nezaujíma nijako?.
A to máte podľa mňa málo 70 eur na dieťa.
Co nie je na papieri ako keby ani nebolo
Za mna aj keby mali byt najlepsimi priatelmi na svete- vsetko dat na papier
Nesúhlasím, že by jednorodic bol len ten kto nedostáva výživné alebo nemá druhého v rodnom liste.. jednorodic je ten kto nežije s druhom v jednej domácnosti a hoci dostáva výživné alebo sirotské, vychováva deti sám..

@veverkaa2 vy ma nemusite na nic upozornovat... 500€ vyzivne bola fikcia...
este raz, lebo naozaj nechcete pravdu a drzite sa iba vlastnych pocitov... vam patri kazdy cent, na ktory si narokujete... ale nedostanete ho len preto, ze my si to myslime, hadam v tomto suhlasite... a pokial sa narok na jednorodicovsky prispevok , tak ako aj ine naroky budu posudzovat plosne a nie od pripadu k pripadu, zial... pravda je na mojej strane a od statu nedostanete kvoli podmienkam nic... nikde som netvrdiela, ze od neziskovky nemozete dostat, a nikde nepisem , ze ani nemate dostat... nikoho neurazam, zial ale fakty hovoria jednoznacnejsie ako pocity.. a to sa tu nikomu nemusi pacit...
nie , nemame striedavu starostlivost. dieta je vo vylucnej starostlivosti matky