Ako nabrať energiu pred prázdninami, ktoré strávime doma?
AHojte. Posledné týždne mám pocit, že idem na autopilot. Všetko robím, fungujem, starám sa… ale vo vnútri som unavená tak, ako ešte nikdy. Nevládzem, nemám čas ani priestor pre seba. Nie som v depresii, len už neviem, kde dobiť baterky. Idú prázdniny, nejdeme nikam - nie sú financie. Čiže len práca a deti, to budem padať dolu hubou ešte viac. Neviem, všetci naookolo len lietajú, cestujú, ja som totálne nemožná matka troch deti, ktoré nemajú šancu ísť nikam.
Milujem takéto vyplakávanie. Myslím, že každá jedna z nás prežíva denný stereotyp. žiaľ dali sme sa na rodinný život a presne obnáša tu starostlivosť. Čo sa týka financií, myslím, že momentálne sme sa ocitli v čase, keď má každý z nás nejakú tu krízu. Ani my nikam neideme, respektívne neboli sme nikdy ďalej ako je Chorvátsko a to sa písal rok 2018. Ale beriem to tak ako je. Vždy investujeme do domu , alebo okolo domu a pekne mi to lezie na nervy, no momentálne nie je iná možnosť. Muža o chvíľu čaká operácia, kde bude minimálne 6 mesiacov PN, ale nemyslím si, že sa kvôli dovolenke svet zrúti. Prioritou je zdravie a dovolenka sa dá užiť aj na SK stačí bicykel a nosič a každý deň niekde vyraziť.
Kazda mame rovnake povinnosti a viacere si vieme priznat ked nevladzeme. Ja teda dostatocne, aj preto nemam viac ako 1 dieta 😄. Ako mala som nebola na dovolenke s rodicmi nikdy a tu som. Nie nelietaju a necestuju vsetci... nelutuj sa, ak ste zdravy ,mate vsetko. To ale vacsinou realne pochopi len clovek kt. To zdravie nema
Chápem, ale byt tebou, vezmem týždeň dovolenky a deti do stanu do kempu k vode. Mimo telky, mimo panelákov, mimo nákupných centier. Uvidíš ako si oddýchnete všetci. A nie je to vôbec financne náročné, je to retro zábava, ja to milujem a odporúčam každému kto žijú uponahlanym životom. 🥰
Máš pravdu, si totálne nemožná matka troch deti, ktoré nemajú šancu ísť nikam. Počúvaš sa vôbec? A že nie si v depresii? Sú toto slová ktoré by si povedala svojej mame? Nerobíš náhodou najlepšie ako vieš, podľa možností aké máš? Ja som s mojou mamou obehala celý svet, mohla sa aj roztrhať aby som všetko videla a aj tak si málo z toho pamätám a najviac milujem si vybehnúť tuto za barák do lesa a vyčvachtať sa v potoku. Čo tým tvojim deckám chýba? Ideš dušu vypľuť, jazyk vláčiš až po kolená a ešte si ideš robiť výčitky? No prdlajs. Len si pekne sadni na balkón alebo na dvor ak máš, vezmi deku a choď niekde do parku, pošli decká nech sa chvíľu hrajú samé alebo s inou mamičkou či deťmi, alebo nech sedia pri tebe a študujú si kvietky, ty si vezmi knihu, háčkovanie, pastelky alebo čokoľvek máš rada a aspoň 2 hodiny tam len seď a rob čo baví teba, občas len kukni očkom či nelezú na nejaký strom. A toto sprav niekoľkokrát a sama uvidíš ako leto rýchlo prejde a všetci spokojní a tvoja energia bude na maxime.
Milujem takéto vyplakávanie. Myslím, že každá jedna z nás prežíva denný stereotyp. žiaľ dali sme sa na rodinný život a presne obnáša tu starostlivosť. Čo sa týka financií, myslím, že momentálne sme sa ocitli v čase, keď má každý z nás nejakú tu krízu. Ani my nikam neideme, respektívne neboli sme nikdy ďalej ako je Chorvátsko a to sa písal rok 2018. Ale beriem to tak ako je. Vždy investujeme do domu , alebo okolo domu a pekne mi to lezie na nervy, no momentálne nie je iná možnosť. Muža o chvíľu čaká operácia, kde bude minimálne 6 mesiacov PN, ale nemyslím si, že sa kvôli dovolenke svet zrúti. Prioritou je zdravie a dovolenka sa dá užiť aj na SK stačí bicykel a nosič a každý deň niekde vyraziť.
@irusa nemyslim si, ze kazda jedna zaziva s detmi stereotyp a je povinna si nieco odriekast.
aké staré máš deti? ja som tiež po rozvode mala pár rokov zlé finančné obdobie, a keď píšem zlé, tak bolo zlé. cez prázdniny som si nemohla dovoliť nič, popravde od januára som si odkladala vždy keď som mohla aspoň pár eur, a mali sme bicyklovanie na hrádzi, jazerá cez deň, filmové večery doma, stanovačku na záhrade, pozorovanie hviezd o druhej v noci, kino niekoľkokrát, pizza večer, výlet do aquaparku (na to som musela šetriť 😒 a teraz po rokoch som šťastná, že sa mi podarilo dostať sa z toho a môžem v podstate dať deťom čokoľvek chcú a potrebujú). a vieš čo na tieto "chudobné prázdniny" majú asi najtrvalejšie spomienky, dokonca dnes už dospelá dcéra sa pýtala, či by sme mohli zase mať cez leto pozorovanie hviezd (ale teraz si už k tomu môžem dať pohár vína) 🙂
Jasné úplne všetci cestujú na Maledivy len vy jediný budete sedieť doma.
Zober si dovolenku, decká pobal a choďte na týždeň k starým rodičom. Alebo s kamarátmi a deckami na výlet. Možností máš milión aj zadarmo len sa stačí zamyslieť a nezávidieť iným.
nepíšeš, ako veľké máš deti, ale vždy sa dá ísť niekam. ja som mala jeden rok taký, že som si nemohla ich dovoliť vziať na žiadne veľké výlety. paradoxne, spomíname na to ako na jedny z najkrajších prázdnin. urobila som si prehľad o zaujímavých miestach u nás v okolí, chodili sme do prírody, kde som si pre nich vymyslela rôzne súťaže. stálo ma to max lístok za mhd a nejaké to občerstvenie. potom sme sa previezli busom k babke a dedkovi na chalupu, potom sme šli na kúpalisko. potom sme si spravili tour de ihriská - prešli sme v jeden deň niekoľko ihrísk a zakaždým sme si tam dali "piknik" - veci som zobrala z domu. spravili sme si piknik v prírode, kde sme si čítali, hrali sa hry... proste dá sa všeličo aj skoro zadarmo, len záleží od tvojho nastavenia. ak uvidia, že ty taký program vnímaš ako zlyhanie, tak to tak budú vnímať aj oni.
teraz už si nemôžem dovoliť byť tak veľa doma, vtedy bolo také pokoronové obdobie, kedy sme mohli mať aj homeofficy. aj ja budem veľa v práci a žiaľ, budú musieť byť sami doma alebo u babky a dedka. ale napriek tomu už premýšľam, že je dlho svetlo, dá sa vymyslieť kdečo. a nič to nemusí stáť.
ale teraz som si uvedomila, ze som ti neodpovedala na otazku. pytas sa, ako dobit baterky? skus si vecer precitat knihu, prejst sa sama. mozno trosku zredukovat povinnosti, ktore nemusia nutne byt hotove hned. drzim palce
nemozna matka?
tvoje telo dalo zivot 3 detom !!!!! to nedokazeme kazda.
nie kazdy lieta a cestuje, neboj sa.
staci sa len prestat porovnavat a bude ti lepsie a mozno najdete dake riesenie ako travit leto.
aké staré máš deti? ja som tiež po rozvode mala pár rokov zlé finančné obdobie, a keď píšem zlé, tak bolo zlé. cez prázdniny som si nemohla dovoliť nič, popravde od januára som si odkladala vždy keď som mohla aspoň pár eur, a mali sme bicyklovanie na hrádzi, jazerá cez deň, filmové večery doma, stanovačku na záhrade, pozorovanie hviezd o druhej v noci, kino niekoľkokrát, pizza večer, výlet do aquaparku (na to som musela šetriť 😒 a teraz po rokoch som šťastná, že sa mi podarilo dostať sa z toho a môžem v podstate dať deťom čokoľvek chcú a potrebujú). a vieš čo na tieto "chudobné prázdniny" majú asi najtrvalejšie spomienky, dokonca dnes už dospelá dcéra sa pýtala, či by sme mohli zase mať cez leto pozorovanie hviezd (ale teraz si už k tomu môžem dať pohár vína) 🙂
@som_realistka si super. Presne toto je pre deti dôležité.
Autorka.Najkrajsie zážitky cez prázdniny máš zadarmo,respektívne za malú sumu.
Bicyklovanie,korčuľovanie,bazén,miestne kúpalisko,stanovacka,opekacka,grilovanie s rodinou.Vsetky môžne športy sveta.
Kazda mame rovnake povinnosti a viacere si vieme priznat ked nevladzeme. Ja teda dostatocne, aj preto nemam viac ako 1 dieta 😄. Ako mala som nebola na dovolenke s rodicmi nikdy a tu som. Nie nelietaju a necestuju vsetci... nelutuj sa, ak ste zdravy ,mate vsetko. To ale vacsinou realne pochopi len clovek kt. To zdravie nema
@ivik4 spravne slova. ludia sa len porovnavaju. ale preco sa neporozvanavaju s tymi , co umieraju co maju rakovinu? preto sa porozvanaju len stymi co si dovolenkuju a lietaju po svete?
mozte aj sadnut na vlak, minuly rok som mala taky cestovatelsky za 6 eur sme isli vlakom do Madarska, paradne mestske kupalisko za 3,50 e, jedlo drinky kava polovicne ceny ako u nas, este aj lacnu drogeriu som si nakupila
nejdeme pre financie na dovolenku
ale to neznamená že sa neda oddychnut
skorej vstat a dat si kavu/čaj na balkone , vonku pod stromom
vlakom máš deti zatial zdarma , tak blizky vylet ..máš tu kopce, vybehnut niekde do okolia , vyšlapat si kopec
rano sadnut na vlak, večer sa vratit aspon v sobotu , cez dovolenku tiež takto zliezt na okoli,
flašu vody s citronom do batohu, nejaka horalka, opiect špekačky , čast z domu zobrat jedenie ... dá sa aj z malička vytlct
ano rada by som šla k moru alebo do kupelov ideálne tatry ale nie su prachy ... tento rok nie .. a nevidim to optimistickejšie ..
Neviem aké veľké máš deti. Zober si dva dni dovolenky, (štvrtok, piatok alebo pondelok utorok) a máte 4 dni na výlet v okolí. Ak máte bicykle, niekam na lúku, alebo pri jazere, rozprestri deku, do košíka alebo ruksaku zober vodu, niečo na jedenie (keksy, koláčik, pizzu) . Oddych, vôňa lúčnych kvetín vás nabije energiou. Zoberte i loptu. Alebo do zoo, poobede na zmrzlinu. Prechádzka v lesíku. (nie hlboko v lese). Ak vás zaujímajú hrady, zámky, pozrieť na nete kedy majú otvorené. Alebo túra na nejaký hrad. Orava, Čierny Balog-železničkou . Cyklo-Horehronie. (minulý týždeň to dávali v telke).
Necestujú všetci k moru. Využívajú i výlety na SK
Alebo zoberte loptu na ihrisko a loptové hry , badminton.. Pri strome.. čapalapa bum.. Kde je viac stromov blízo sebe na hnilý syr. Doma si skladajte kocky, kartové hry, štvorčekový papier a kto bude mať viac štvorčekov začiarknutých..... meno, mesto, zviera , vec... Alebo kto vie viac básničiek, pesničiek- bu´d v porote a postupne sa každý ukloní a prednesie báseň alebo pieseň..
Autorka toto je už tretia téma ohľadom tohto ktorú si založila,ja chápem že si sklamaná, ale nechápem že čo ti pomôže keď zaloziš ohľadom toho toľko tém.
Minuly rok sme neboli na ziadnej dovolenke a pritom na to mame. Ja som nastupovala akurat v lete po RD do prace, manzel svoju dovolenku vyuzil, aby bol s detmi. Mladsia este nenastupila do skolky, tabory by nezvladli. Jasne, bolo mi luto, ale tak co sa zabijem? Boli sme 2x na 1 noc blizko (v CR). Ja som nam tolko roznych veci naplanovala, ze dodnes na to spominame ako na super dovolenku a pritom to boli 2 dni. Okrem toho sme detom vymyslali rozne aktivity, na kazde rocne obdobie urobim detom taky bucket list, ze co chceme zazit a odskrtavame. Z obycajnej zmrzliny alebo cyklovyletu spravime mega udalost. Vytlacila som listky do kina, domace pukance dala do takej tej krabicky ako v kine a urobila im movie night. Zoberte deku, kosik, upecte toasty a spravte si piknik v parku. Pocas celeho leta zbierajte kvetinky a urobte si herbar. Nejaku vodu naokolo tiez isto mate. Kupte kilo malin a urobte si domace nanuky. Ak mate zahradu, tak im urob hru na hladanie pokladu. Na nete najdes vela inspiracii, len netreba plakat a zufat si.
A otec detí je v tomto príbehu kde?
Počuvaj to že maš tri deti si úžasná a v dnešnej dobe je to uuuplne pochopitelne že pri troch deti nemate financie na dovolenku... Spravte si dovolenku doma, sami, alebo na slovensku 🙂 Je strane vela krasnych miest kde môžete isť aj tu na slovensku 🙂 neviem odkial si ale my ked ideme na senecke jazera fuu ja si tam tak oddychnem 🙂 dovolenka neznamena vzdy zahranicie
Určite, že vykryť prázdniny s 3 deťmi a pracovať je zahul a denne riešiť obedy, program je zahul Ako sú veľké?treba narábať s takými kartami ako máš.Aj prechádzky, Kofola, malé výlety v okolí les, jazero, hrať karty, pexeso zmrzlina môže byť oddych prestaň sa bicovať, ze nemáš na more.
Nemáš rodinu, sestru, kamarátku, susedy kde by ste sa mohli trocha odreagovať?
@som_realistka 🥹 až ma to tak dojalo. Obdivujem také ženy!
ked mali moje kamaratky male deti, tak to ciastocne risili aj tak, ze vzdy mala jedna z nich "sluzbu" a mala u seba deti ostatnych - takto maii o deti postarane a nemuseli mat vela dovolenky v lete - co by aj tak prazdniny nevykrili.
decka sa zabavili uz len rym, ze boli spolu - nejake spolocenske hry, ihrisko, zmrzlina...aj taka zo supermarketu...lebo ist so siestimi-siedmimi detmi na zmrzlunarnbe - 40 eur ani nevie, ako je fuc.
k jazeru a na ku[alisko s anechodili, jedna z nich mala na dvore bazen - to bol de luxe pobyt 😀
Paradoxne je s takym vacsim poctom deti menej starosti, ako s vlastnymi dvoma.
aj mne sa uz parkrat usiel plny pocet na niekolko dni, hoci sama deti nema. pre mna to bola super zabava a dodnes super spominame na tie casy 🙂
Niektoré veci sú zadarmo alebo za minimálne penaize. Prázdniny ešte ani nezCali a už ti je ťažko. Deťom stačí málo, skôr sa zameraj na to, aby doma nemali odutu matku.
ked mali moje kamaratky male deti, tak to ciastocne risili aj tak, ze vzdy mala jedna z nich "sluzbu" a mala u seba deti ostatnych - takto maii o deti postarane a nemuseli mat vela dovolenky v lete - co by aj tak prazdniny nevykrili.
decka sa zabavili uz len rym, ze boli spolu - nejake spolocenske hry, ihrisko, zmrzlina...aj taka zo supermarketu...lebo ist so siestimi-siedmimi detmi na zmrzlunarnbe - 40 eur ani nevie, ako je fuc.
k jazeru a na ku[alisko s anechodili, jedna z nich mala na dvore bazen - to bol de luxe pobyt 😀
aj mne sa uz parkrat usiel plny pocet na niekolko dni, hoci sama deti nema. pre mna to bola super zabava a dodnes super spominame na tie casy 🙂
@nyusika tiež sme to tak robili a bolo to fajn
@nyusika paradoxne je naozaj lepsie mat na starosti viac deti, nez doma jedneho jedinacika. suhlasim co si napisala , detom staci malo, to len my dospeli sa vkuse porovnavame s inymi
👀👀👀 bože už zas matka čo po večeroch plače do vankúša,lebo jej deti nepôjdu k moru... čo akože od mk čakáš??...keby mám tri deti som rada, že som rada, že sú zdravé a šťastné a druhí môžu lietať aj na Mars... čo Ťa po druhých...sa zameraj na seba a prikrývaj takou perinou na akú máš a nemusíš tu zakladať pomaly každý týždeň rovnakú temu...

nemas moznost vziat si aj ty dovolenku ? ved nemusite nikam cestovat...niekedy su tie dovolenky dokonca este aj psychicky narocnejsie, ako veger niekde na luke/jazere/doma...