icon

Ako riešiť konflikt s babkou slobodnej mamičky?

15. jan 2025

Ahojte mamičky idem si ku vám pre radu..
V prvom rade som slobodná mamička zijuca s dieťaťom (10r) sama mám taký problém keďže som sama nemám mamu ktorá by pomáhala s dieťaťom otec žije v zahraničí takže dosť ďaleko odomna ťažké začalo to tak môj syn chodil babke (ex)skoro stále lebo nebola ina možnosť ťažké chodil aj cez týždeň a aj víkend keďže pracujem ako čašníčka do 20hod iba ,5dni v týždni a proste poviem vám to takto babka si už na to zvykla že je malý stále tam ale zmenila som to lebo napísala že ho berie ako syna nie ako vnuka čo má dosť nahnevalo keďže snou nemám dobrý vzťah ale z dedom áno ona je proste taký človek čo dokáže hodiť spinu a nájsť si všetko na mňa len aby ublížila už sa to tak párkrát stalo áno vážim si že ho beru že neni sám doma ale už to presahuje dosť hlboko a to nechcem kebyže syn je veľmi veľmi zodpovedný tak som sa snim porozprávala že bude najlepšíe keď ostane celý týždeň sám a že iba víkend bude chodiť ku babke teraz tak momentálne fungujeme a malý teda veľký už si to veľmi chváli je spokojný ide von s kamošmi a potom je asi 2hod sám doma stým že mu volám píšem mám aplikácie kde je čo robí atď a a on dokonca umyl aj riad doma porobil čo on vôbec nemal nakazane. Iba písala som babke že teda bude chodiť iba víkend ku nim a ona stále prečo prečo že ja že toto chodí von a potom je sám hneď na to odpoveď x nebojís sa ja že nie lebo mu verím a viem že kebyže není na to zrelí tak ho nenechám samého doma šak to je normálne iba tu je ten problém že ona ho má za ho má za malého chlapca pritom má už 10r čo viem možno som zlá mama neviem ale viem x je zodpovedný a verím mu a proste keď som jej toto napísala sa jej to nepáčilo a proste neviem či zasa niečo nebude skúšať že má napríklad dá na súd že nezodpovedá alebo niečo podobné pritom kebyže sa dá inak všetko jasné že není sám ale musím platiť byt a musím chodiť do práce neviem inak ako to mám spraviť..proste mám strach z toho lebo ako hore som písala že je schopná všetkého a už aj hygiena bola raz u mňa že má nahladila že chcem otráviť svoje dieťa že som mu dala niečo zjesť pokazené pritom to tak nebolo vôbec 🤦🏼‍♂️ale ona skúša čo môže a proste si pletie role babka a mama aj keď bol malý tak povedala že si ho osvoji a takéto veci malý mne nepovie také že babka na mňa hovorí zle veci on je ticho takže to svedčí o Tom všetkom že áno rozpráva na mňa a proste chcem má zničiť..takže chcem sa opýtať môže mne niečo spôsobiť keď je takto malý sám ale proste je samostatný. Preto píšem sem tie litánie Lebo chcem byť pred ňou o krok než príde na to najhoršie čo snáď nie .. ďakujem za každú odpoveď a čítanie tejto litánie iba neviem kde si mám ísť pre radu.. ďakujem 🙏🏼

Strana
z4
domkakvet
15. jan 2025

Ked povedala, ze ho berie sa syna a nie za vnuka nemusela to mysliet doslovne, mozno tym chcela povedat, ze ho ma tak rada, pride mi to ako keby kvoly tejto jej poznamke si radsej nechavala dieta doma same, ano napisala si, ze celkovo nemate dobry vztah, ale nechavat dieta casto same doma tiez nie je dobry napad, este v takom veku, aj ked je sikovny.

earlgrey
15. jan 2025

Len aby babka nezavolala sociálku na teba a potom si ho neosvojila...si normálna? 10 ročného nechávať samého?

zanka777
15. jan 2025

Tiež si myslím že nechávať ho samého 5 dní v týždni doma s tým že ešte chodí hore dole s kamošmi to si neviem ani predstaviť...keby to bola nejaká surna situácia a jednalo by sa o pár dní...ok ale takto?že dlhodobo ma ostávať doma sám celý týždeň???čosi.... Čo tak nájsť si prácu s lepšou pracovnou dobou aby si bola so synom viac???ja si to nedokážem predstaviť...mám syna presne v Tom veku a dokonca som tiež čašníčka ale hľadala som si prácu tak aby som po škole so synom mohla byť.....ma 10 nie 15 a to je rozdiel....po prvé to nie je vôbec bezpečné nikdy nevieš čo sa môže stať a po druhé je to ešte stále dieťa ktoré potrebuje mamu a nie sa celý týždeň flakat s kamošmi ako pubertak a večer doma sám čakať na mamu.... Vždy sú aj iné riešenia...vždy len treba chcieť

dzulli1980
15. jan 2025

10-ročné DIEŤA nechávať doma samé? ... len pre Tvoje ego? ... to, že babka povie, že ho berie ako za syna znamená, že ho ľúbi ... fakt nechápem, namiesto toho, aby si bola rada, že mu v podstate nahrádza otca sa takto sprosto zachováš ... aby Ťa fakt nakoniec nenahlásila sociálke.

autor
15. jan 2025

@dzulli1980 to není moje ego!!!

zanka777
15. jan 2025

Tak keď to nie je ego tak buď aspoň zodpovedná matka pre boha....on nemá 15 ale ešte stále len 10!

autor
15. jan 2025

@zanka777 áno to sa povie nájsť prácu inu a akú od 10-15 hod napríklad čo zarobím príklad 400-500e a byť stojí 420e a nehovorím ďalšie výdaje a co ďalej HM? Ale on není doma 5dni v týždni on je iba 3dni sám doma v piatok ide na celý víkend babke

autor
15. jan 2025

@zanka777 ťažké ona by mala byť celý týždeň snim áno ? Od utorka az do soboty ? Každý deň každý týždeň áno ? Dobre to chápem

earlgrey
15. jan 2025

To je jedno...kedykoľvek ti môže sociálka zaklopať na dvere...a otvorí 10 ročný chalan, ktorý je sám doma...potom budeš na súde vyplakávať, keď o dieťa prídeš...

zanka777
15. jan 2025

Počuj..... Ja chápem čo píšeš ale teraz je to taký citlivý vek že si síce povieš že už je "veľký"ale je to stále dieťa ktoré ťa potrebuje potrebuje byť s tebou....ten čas už späť nevrátis... Aby sa to potom celé neotocilo proti tebe.... Tak sa pozri po inej práci....časovo lepšej... Mám známu čo takto fungovala syn mal vtedy 8 dokonca a to dlhodobo až do jeho 17 tich kupovala mu všetko na také dovolenky chodili že by druhí závideli....mal všetko čo chcel.... Lebo mu tým kompenzovala čas ktorý mu nedávala....ale pre neho to neznamenalo nič..... Lebo teraz nemajú dobrý vzťah vyčíta jej že tu pre neho nikdy nebola atď atď..... Síce mal všetko ...materiálne...ale najviac čo svojmu dieťaťu môžeš dať je tvoj čas a pozornosť .... Nič iné...

autor
15. jan 2025

A za druhé on nebehá po celom meste je na ihrisku alebo ide ku nim domov a potom vonku zasa a potom kde domov a zapne si hry a hraje hry a potom prídem domov a som snim ..inak akože neviem ako to mám spraviť tie 3dni ja nemám nikoho okrem nich a oni stále nemôžu už raz malá takto narážky

zanka777
15. jan 2025

Veď doteraz to tak bolo nie?že s ním bola ona tak čo mne píšeš že tak by to malo byť..... Veď takto ste fungovali doteraz ako píšeš

autor
15. jan 2025
dzulli1980
15. jan 2025

Nemáš so synovou babkou dobrý vzťah, ale využívala si ju na parádu ... kus zvláštne, či? ... buď rada, že sa Ti má o dieťa kto postarať , kým zarábaš ... je mnoho takých, čo si musia poradiť sami ... bez babiek a dedkov.

autor
15. jan 2025

@dzulli1980 nevyužívala

dzulli1980
15. jan 2025

Nie, nevyužívala si ju? ... a čo to teda podľa Teba bolo? ... veď sa starala o Tvoje dieťa ... starý rodič nie je povinný starať sa o vnúčatá, je to jeho dobrá vôľa.

brendaa
15. jan 2025

Nikde v zákone nie je spomenuté od akeho veku môžeš nechávat dieťa samé...ani na aký dlhý čas...
Pracujem v soc.oblasti 😉.
Ak by ti zaklopali soc.pracovníčky, skontrolovať môžu či má vyhovujúce podmienky na bývanie... Teplo, strava....alkohol, drogy, násilie...
Takže je to na zvážení rodiča v prípade nejakej "nehody" v domácnosti si nebola prítomná, vtedy ťa vyšetruje polícia.... zanedbanie starostlivosti o maloletého....
Skús nájsť vhodné riešenie a príjmi pomoc od babky, veď má ráda. Inak by sa určite nestarala.

autor
15. jan 2025

@dzulli1980 áno je ich veľa takých poznám a tiež má napríklad 11r a necháva ho doma ale ona robí napríklad aj nočné a to ja napríklad nerobím že do rána je sám a to ja malého zasa nechávam je vlastne od 15hod ide von s chalanmi je snimi na ihrisku alebo u nich doma potom ide domov a je 2hod doma a potom prídem ja ťažké není od rána sám doma že 9hod v kuse

20erika07
15. jan 2025

Ja by som chcela mať dieťa pod dozorom aj napriek takym vzťahom medzi dospelymi. Všetky dni keď si v práci by bol u babky do 20h ,a všetky tvoje voľné dni by tam nechodil .

janickacrazy
15. jan 2025

No ja neviem teda, ja som bývala sama doma od 6 rokov a vtedy to bolo úplne bežné. 10-rocny zase nie je taký malý, aby nemohol byť 2 hodiny doma sám. Prípadne by si mu mohla nájsť nejaké krúžky v škole, aspoň 2-krat do týždňa, aby nebol stále teda sám doma.

dota6
15. jan 2025

Nie, nie nerob to. Chápem ako to myslíš, že ťa to škrie a najradšej by si s ním bola ty sama. Ale uvažuj racionálne, nie citovo.
Nikdy, naozaj nikdy nevieš, čo sa môže stať. Takto máš syna u zodpovednej babky. Syn si buduje vzťahy so starými rodičmi. Píšeš, že syn je vyspelý. Tak chápe. Babka je babka, ty si jeho mama. Postupne príde do toho veku, do puberty a nebude vás až tak potrebovať ani jednu :D. Ja by som to nechala tak, ako to bolo. S pomocou starých rodičov.

autor
15. jan 2025

@brendaa On má všetko od tepla až po jedlo koláče atď vždy navarené každý deň dostane aj peniaze takže viem že toto všetko má aj krúžok má na ktorý ho veziem ..

gladys_07
15. jan 2025

1. Bodky a ciarky na MK nie su spoplatnene, kludne ich pouzivaj
2. Nechapem, ze maly cez tyzden, ked to realne potrebujes, k babke nemoze, ale cez vikend uz ano?
3 10rocny sam je velmi zly napad.

autor
15. jan 2025

@20erika07 no tie dni ktoré mám som snim keďže mám iba 2dni voľná to je nedeľa a pondelok to som snim ale utorok robím iba do 15 hod takže není doma iba tento mesiac robím aj utorok do 20hod. Na ďalší mesiac zasa bude že utorok do 15hod a vlastne doma bude streda a štvrtok a piatok po škole príde babka pre neho a vlastne ja idem pre neho v nedeľu

loliki
15. jan 2025

Buď rada, že ti je niekto ochotný dozrieť na syna. Babka to myslí dobre, ale ty to nevieš pochopiť. Nie je to dobré, ak syn je sám. Tu niet o čom diskutovať. Ty sa snaž o to, aby si mala dobré vzťahy s babkou a nenechávaj dieťa samé.

zanka777
15. jan 2025

Kedy ho vozis na krúžok keď sa môžem opytat?keď robíš do večera do 8?a po ďalšie chces rady ale stále si ideš svoje...ty si čítala vôbec čo som ti písala.... Ma všetko teplo jedlo koláče peniaze to ako fakt???!to je základ pre neho si myslís???radšej by teba mal pri sebe to nie je nejaké zviera sorry ale už mi to nedá lebo neznášam také názory že dám mu jesť piť peniaze teplo a ži..... Je to tvoje dieťa preboha !!! Tvoj syn..... A keď bude veľký už bude neskoro niečo napraviť ....môžeš to zmeniť teraz ale ty žiadnu radu ani žiaden názor neberies zakaždým si dávaš nejaké svoje nezmyselné argumenty!... Je to tvoj syn ktorý ťa potrebuje....nie len kamarátov a jedlo a koláče a už vôbec nie peniaze....... Potrebuje aby si bola pri ňom a venovala mu čas.... Nie len hodinu pred spaním.....

autor
15. jan 2025

@janickacrazy
A ja zasa viem že napríklad malého bratranec má 13r a nemôže byť sám aj keď je sám a vždy sa niečo stane buď sa zamkne atd.moj malý ten je vonku a doma a prídem a úplne spokojný sám povedal že sa mu to páči byť samému doma.. a ja že šak tento mesiac to tak je a ďalší už aj utorok budem doma a on že dobre mama

zanka777
15. jan 2025

Ty absolútne nečítas čo ti píšeme.... Skús si prečítať čo som písala vyššie o tej známej mojej ako dopadla..... Jasné teraz povie že mu je to dobré že súper je to také že má slobodu atď ..ale dlhodobo sa to otočí proti tebe....ver mi

autor
15. jan 2025

@zanka777 v pondelok má krúžok A utorok keď robím do 15hod ale ja nehovorím že mu stačí dať toto iba akože veci píšete že ku babke babke ale teraz si napísala že chce mamu snažím sa mu dávať vždy všetko keď jeho otec nemá záujem vždy to tak bolo a vždy to tak bude je to môj syn ktorého najviac milujem..a myslím si že aj to je dosť dôležité aby mal všetko zabezpečené teplo atď nemyslíš..?

autor
15. jan 2025

@zanka777 ja som to čítala ako dopadla

Strana
z4