Ako zvládnuť prácu a dve deti?
Ahojte som zúfalá, mám dve deti 3 a 5 chodia do škôlky bola som ešte na úrade práce polroka lebo som si nevedela nájsť prácu s pracovnou dobou do 16:00. nemám starkú ani nikoho kto by ich poobede postrážil. Dostala som ponuku práce najskôr som sa veľmi potešila. ja naozaj chcem ísť veľmi pracovať len práca by bola doobeda od 5tej do 13tej a poobedna aj do 22:00. Ako nájsť prácu len na jednu smenu ? Dá sa to vôbec ? Skúšam už aj práce z domu ale zatiaľ sa mi nikto neozval. Mám prax v administratíve, VS, predtým som robila vedúcu predajne, teraz to veľmi nepripadá do úvahy.
Inak ja som si kvôli tomuto počas RD urobila DPŠ, nemohla som sa vratit do povodnej prace kvoli smenam. Síce neučím, ale nasla som si inú pracu súvisiacu s mojou odbornosťou. Mam pohyblivu pracovnú dobu (príchod do prace 6.00-9.00, odchod z prace 13.00-20.00), nikto nerobí problém s P-čkami, OČR-kami, PN-kami, e0 dní dovolenky, 2x sickday a iné benefity. Plat však mám tabuľkový, no stojí mi to za to. Môj muž má takú istú pracovnú dobu ako ja, no chodí casto sluzobne aj do zahranicia.
@mamina7070 ja by som chcela niečo robiť ...nechcem veľmi od neho peniaze, ale chápem ako to myslíš, ďakujem pekne.
@b_a_m_b_i ďakujem pekne za správu viem ako to myslíš, chcela by som žiť ale samostatne a nespoliehať sa na neho. Ber má ako matku samoživiteľku 😉 len sa všetci pýtali na muža tak som napísala, ale nechcem sa naňho spoliehať. Chcem sa postupne postaviť na vlastné nohy ,začať odznova. Hoci by som musela niečo nové úplne začať robiť. Tak ma zaujímalo či niekto riešil podobne. Že od nuly s dvomi detmi
@anny1234 zabezpečuje vás manžel aspoň finančne? Posiela výživné? Pravidelne? Ako a kde bývate? Nebolo by riešením presťahovanie sa bližšie k rodine? Z jedného platu opatrovateľku na večery nenájdeš. Tiež od piatej potrebuješ niekoho, kto zavezie deti do škôlky... Máš VS, hľadaj prácu na úradoch, v inštitúciách, školách.... Skúšaj aj toho pedag. asistenta.
@anny1234 tak chod byvat k rodicom a zober napr nocne a od muza ziadaj riadne vyzivne
@anny1234 môj muž je má kamióne cca 4 dní v týždni .mám tri deti .najmladšia má 2,5 r najstarší 13 . Pracujem na dva skrátené úväzky .jedna práca je z domu a jednu mám v Kauflande ( predtým vedúca sk jedálne) . Striedam sa s mužom a z času na čas využijem služby jednej pani na postrazenie .pracujem od cca 1,5 roku dcéry .no nikde nie full tíme . Hoci platovo si dva čiastočne vyskladam tak ,že to ako FT mám.
Chce to veľa organizovania a mať dobrý multitasking,ale
To nám mnohym ženám vo všeobecnosti ide 😊
@anny1234 a tie penize nie su pre teba ale na vyzivu aj jeho deti 😉
@anny1234 na smeny sama s tak malými detmi určite nie, to je bez šance, o 5 ráno je aj tak škôlka zatvorená a ziadna opatrovateľka ti ich nepride strážiť … Toto si môže dovoliť tak mama s pubertakmi 🤷🏼♀️
Chapem ze je to tazke sa po toľkých rokoch zaradiť do prace, ale nepodcenuj sa. Mas VS, celkom fajn pracovne skúsenosti, ked sa trochu rozhybes pôjde to. Niesi ani prvá ani posledná co sa potrebuje trochu zorientovať po rokoch doma. Tazke životne situácie nás väčšinou dokážu posunúť vpred , začať myslieť ako sa hovorí out of box.
Mňa napríklad nakopla podobne zúfalá situácia. Sama s malou dcerou, sla som do prace na čiastočný úväzok ked mala 1,5 roka, dieťa v súkromnej škôlke, pohoda. A potom mala dcéra 3 roky, rodicak mi skončil, do štátnej skolky mi ju nevzali, súkromnú som z jedného platu bez výživného nedokázala zaplatit, starý rodičia v práci. A teraz bábo raď🤷🏼♀️.
Musela som dať výpoveď v práci a vymyslieť co ďalej a ako neskončiť pod mostom. Odvtedy som na voľnej nohe, aj ked začiatky boli masaker postupne sa to vykristalizovalo a dnes robím to co ma bavi, zarobím dosť a som sama sebe pánom. Vzdy je nejaká cesta, len si musíš rozmyslieť co ďalej. Kým si na úrade prace rýchlo si pozri nejaký kurz, porozmyslaj kam sa chceš v živote posunúť. Ako samozivitelka potrebuješ lepší príjem a co najviac flexibilnú pracovnú dobu, potom to už ide ….
@zuzanockamt dobrý deň toto ma celkom zaujíma, ze robíte to?
@domiklik Nie, nerobím.
Ty nechceš od neho peniaze? Tak naco zarába?
@anny1234 Na jednu smenu teda od 7 do 15 hodiny sú práce na pošte ako dorucovatelka,v škole škôlke na kuchyni ako kuchárka alebo pomocná sila v kuchyni,vo výrobe dá sa tiež robiť na jednu smenu.V mojom okolí po RD ženy robia tieto práce.
@anny1234 musis hladat v statnej sprave, verejnej sprave, nejaku administrativu, mestske urady, samospravne kraje, administrativni pracovnici na skolach (zs, ss, vs, sekretariaty, tajomnici, ini odborni pracovnici) tam mas pracovnu dobu cca aku potrebujes. Ja som mala muza na tyzdnovkach, 2 male deti, prac. dobu od 7:30-15:30 a v pohode som vsetko zvladala
Nejaký nenáročný home office potrebuješ…
@anny1234 otvor si profesiu a hladaj.Je tam dost ponuk.A ked nie dnes, tak zajtra bude.Vystup z konfortnej zony a hľadaj robotu v inej sferr.Nehladaj dovod ako sa to neda.ale hladaj sposob ako sa to da
@madielilly boze,take dristy mam najradsej 🤣autorka ma 2 male deti a je na nich sama
Ahoj, ja som začala nedávno v kuchyni (reštaurácia), pomoc s prípravou obedového menu + výdaj jedál. Pracovná doba 6.30 - 15.00 Máme 2 deti, stíhame všetko.
Žiaľ iné miesto som nemala, tak som brala aj toto a som vďačná, hoci je to fakt makačka.

Ahoj ,ja som mala ten istý problém, rodicia MT,manžel už rodičov nemá, pol roka na úrade, deti 5 a 3r ...manžel robí na smeny ,problém nájsť prácu aby som vedela deti odniesť a ísť pre ne do škôlky ale nakoniec som našla prácu od 7:30 / 16.00 ,makacka ale vydržím,prvý mesiac mam.skoro za sebou
Práca ktorá sa ti črtá, podľa mna nebude to prave orechove
Drzim ti palce nech sa aj tebe postasti ❤️a ešte keď sa zamestnas nevzdaj sa , prvý týždeň som chodila domov akoby som v bani robila ,úplne k.o a nic som nestihala...😁