icon

Diskriminácia pri hľadaní nájmu pre matku s dieťaťom

lenagawel
30. máj 2025

ahojte hladam teraz byt do podmajmu kde by som bola s malou na rok kedze sme zili v cesku a chceme si vybudovat nieco svoje na slovensku tak docasne hladam byt a tu je problem, vsade kde pisem tak ked spomeniem ze mam dcerku uz je problem… to ozaj sa takto diskriminuje?? dokonca jeden makler mi este pol hodinu rozpraval ze on potrebuje niekoho kto to bude platit ze je to vela penazi 🤣🤣🤣 normalne sa ma to dotklo tak asi by som nemala zaujem kebyze to platit nebudem a este take sukromne veci sa ma pytal to sa bezne takto robi?? normalne som rozcarovana…

Strana
z2
snowflakenel
7. jún 2025

Vies, poviem Ti to z mojho pohladu, kedze prenajimam byt.
3x som prenajala byt, zakazdym rodine s malym dietatom do 3 rokov. A vysledok?:
Ako vznikla ta ryha na dverach chladnicky? Akoby klincom vyryta.....to sa syn hral s vidlickou
Praskbute dvere na kuchynskej linke? To take bolo ked sme sa vratili z vychadzky. ....
Pukbute dvieraka na sprchaci? Maly sa hral v sprchovom kute....
Vyduta podlaha v obyvacke? To deti rozliali, ved to pekne uschlo, nevieme z coho sa vydula.....
Plesnivy sprchac? Odpoved, hadam som to nemala umyvat savom?!!!

pieksamaki
7. jún 2025

@lenagawel no z pohľadu svojich skúseností....my mame žiaľ iba negatívne s 3 rodinami....jedny vytopili, zničili byt, druhá slobodna mamička s 2 detmi sa vyhrazala pravnikom, a tretia rodinka si myslia ze odídu formou SMS.....do 7 dní...zmluvu asi ani nečítali.. ......a nie to este právne dôsledky.......ale všetko je to o zmluve...pýtaj si zmluvu na pol roka.....a osobne vykomunikovat, mozno doložiť aj referenciu

pieksamaki
7. jún 2025

@lenagawel a to som este nenapísala dlžne sumy......

bosorkabb
7. jún 2025

Veď v ČR je rovnaký problém. Sestra tam býva a s deťmi majú majitelia tiež problém.

ms_green
7. jún 2025

Tak ja sa sem pripnem hlavne pre tých, čo spomínajú zmluvu o krátkodobom nájme. Presne túto zmluvu sme mali, na dobu určitú. Vzali sme do bytu slečnu. Pár mesiacov na to sa prisťahoval priateľ a zrazu po 3 mesiacoch sme náhodne zistili, že je tehotná (zhodou okolností cez spoločnú známu). To že je tehotná na obhliadke zatajila, mne ani nenapadlo sa pýtať. Ja som jej volala a povedala som jej, že keďže zazajila dôležité skutočnosti (malo sme na to klauzulu v zmluve), dávam jej výpoveď z nájmu. Mala mesačnú výpovednú dobu. Zmluva bola o krátkodobom prenájme na dobu určitú, bola zam klauzula o tom, že ak nájomca zamlčí dôležité skutočnosti, ktoré by mohli ovplyvniť práva a povinnosti nájomcu tak sa zmluva môže vypovedať.
Ťahali sme sa 4 roky (áno počujete dobre 4 ROKY!!) po súdoch. Trvalo to 4 roky kým sme ich z bytu dostali. Oni proste povedalo, že neodídu a prestali platiť. Presne ako tu niekto písal, polícia od toho dala ruky preč, lebo je tam dieťa, absolútne ich nezaujímalo že máme zmluvu o krátkodobom prenájme. Mali sme právoplatný rozsudok zo súdu aj tak nič, nevedeli sme sa dovolať toho aby ich niekto vyhodil. A keby sa nestala šťastná zhoda okolnosti boli by tam dodnes. Byt mal vlastný plynový kotol, ktorý vypovedal službu a nehrial vodu ani kúrenie. Po 3 mesiach čo bolo v zime v byte asi 10° a susedia na nich zavolali políciu, že majú plynový kotol ktorý je v zlom stave a oni sa cítia ohrození sa to vyriešilo. Byt sme v momente predali. Takže asi toľko k slovenských zákonom.

filipsvk123
7. jún 2025
@ms_green

Tak ja sa sem pripnem hlavne pre tých, čo spomínajú zmluvu o krátkodobom nájme. Presne túto zmluvu sme mali, na dobu určitú. Vzali sme do bytu slečnu. Pár mesiacov na to sa prisťahoval priateľ a zrazu po 3 mesiacoch sme náhodne zistili, že je tehotná (zhodou okolností cez spoločnú známu). To že je tehotná na obhliadke zatajila, mne ani nenapadlo sa pýtať. Ja som jej volala a povedala som jej, že keďže zazajila dôležité skutočnosti (malo sme na to klauzulu v zmluve), dávam jej výpoveď z nájmu. Mala mesačnú výpovednú dobu. Zmluva bola o krátkodobom prenájme na dobu určitú, bola zam klauzula o tom, že ak nájomca zamlčí dôležité skutočnosti, ktoré by mohli ovplyvniť práva a povinnosti nájomcu tak sa zmluva môže vypovedať.
Ťahali sme sa 4 roky (áno počujete dobre 4 ROKY!!) po súdoch. Trvalo to 4 roky kým sme ich z bytu dostali. Oni proste povedalo, že neodídu a prestali platiť. Presne ako tu niekto písal, polícia od toho dala ruky preč, lebo je tam dieťa, absolútne ich nezaujímalo že máme zmluvu o krátkodobom prenájme. Mali sme právoplatný rozsudok zo súdu aj tak nič, nevedeli sme sa dovolať toho aby ich niekto vyhodil. A keby sa nestala šťastná zhoda okolnosti boli by tam dodnes. Byt mal vlastný plynový kotol, ktorý vypovedal službu a nehrial vodu ani kúrenie. Po 3 mesiach čo bolo v zime v byte asi 10° a susedia na nich zavolali políciu, že majú plynový kotol ktorý je v zlom stave a oni sa cítia ohrození sa to vyriešilo. Byt sme v momente predali. Takže asi toľko k slovenských zákonom.

@ms_green by som prišiel schytil ju a vytiahol aj na silu a zbohom... Naozaj dnešné matere to sú rakovina 🤮

snowflakenel
8. jún 2025

A wecko? To nebolo umyte hadam ako tam byvali. Po jednej rodinke sme museli skrabat celu plesnivu stenu a vyhodit aj nabytok, prerobit podlahu, lebo plesen sa tahala aj tam,lebo tam,susili pradlo a nekurili. Skoda vysoka, ........pritom som im jasne.przvukovala, ze je to severna.izba, treba kurit a vetrat.....hold smola......

sonula
8. jún 2025

Antirodinne zakony ohladom prenajmu? Pardon, ale to ze ma niekto dieta neznamena ze sa inemu potlaci prvo na ochranu vlastnickych prav. Decka ti to proste znicia, preplatky na energiach, tie peniaze uz neuvidis a v podstate ak aj prestanu platit, tak ich odtial nevystahujes. Preco by som mala niekoho dotovat len preto ze m dieta.

filipsvk123
8. jún 2025
@sonula

Antirodinne zakony ohladom prenajmu? Pardon, ale to ze ma niekto dieta neznamena ze sa inemu potlaci prvo na ochranu vlastnickych prav. Decka ti to proste znicia, preplatky na energiach, tie peniaze uz neuvidis a v podstate ak aj prestanu platit, tak ich odtial nevystahujes. Preco by som mala niekoho dotovat len preto ze m dieta.

@sonula halelujah konečne normálna žena čo sa nezastáva nevychovaných zasranov keby bolo viacej takých žien

snowflakenel
9. jún 2025
@filipsvk123

@sonula halelujah konečne normálna žena čo sa nezastáva nevychovaných zasranov keby bolo viacej takých žien

@filipsvk123 je to tak, ved to ich nie je, znicit mozu predsa....smutne

filipsvk123
9. jún 2025
@snowflakenel

@filipsvk123 je to tak, ved to ich nie je, znicit mozu predsa....smutne

@snowflakenel a toto potom ešte matere učia svoje deti... A že prečo sú také nevychované

snowflakenel
9. jún 2025
@filipsvk123

@snowflakenel a toto potom ešte matere učia svoje deti... A že prečo sú také nevychované

@filipsvk123 nehazdem vsetky do 1 vreca. Ved stane sa pri detoch kadeco. Ja mam tiez male deti, porobia neporiadok, no zas, aby demolovali vsetko okolo, to nie. Som sa poucila a chodim na kontrolu, dala som so to aj do zmluvy, kamoska detto.
Naposledy som mala vese 300 eur nedopatok, zaplatit nechceli, vraj to nie je v zmluve. Evidentne ani zmluvy niektori necitaju, kedze to tam mame jasne stanovene. 🙂🙂🙂

filipsvk123
9. jún 2025
@snowflakenel

@filipsvk123 nehazdem vsetky do 1 vreca. Ved stane sa pri detoch kadeco. Ja mam tiez male deti, porobia neporiadok, no zas, aby demolovali vsetko okolo, to nie. Som sa poucila a chodim na kontrolu, dala som so to aj do zmluvy, kamoska detto.
Naposledy som mala vese 300 eur nedopatok, zaplatit nechceli, vraj to nie je v zmluve. Evidentne ani zmluvy niektori necitaju, kedze to tam mame jasne stanovene. 🙂🙂🙂

@snowflakenel no keby ja prenajímam byt tak by som určite neriskoval žiadnu matku s deťmi ani za nič

taktotedanie
9. jún 2025

@lenagawel autorka nevzdavaj to
V okoli poznam vela samoziviteliek a bez problemov si nasli podnajom, ziadna neskoncila ani pod mostom ani na ubytovni
Jasne, neboli to nejake soc pripady, vysokolske vzdelane zeny s dobrym soc postavenim a pracou hold nie kazdy si hned moze dovolit byt kupit byt, pekne vyzivne, jedna dokonca vytrieskala 500€ od ex 👍🏻
Mali zmluvu na dobu neurcitu v praci atd ale mali vzdy len jedno dieta..najprv zmluva na prenajom na 6mes, potom predlzovali atd , na rok a dalsi rok takze bud v pohode, najdes len niekedy treba hladat dlhsie

Strana
z2