icon

Je možné zvládnuť financie rozvedenej matky so školákmi?

15. jún 2025

Vie v dnesnej dobe rozvedena matka s dvomi skolopovinnymi detmi (10, 13r) vyzit z prijmu 2100/2200€ ( je v tom vyzivne). Pricom len hypo bude minus 450-500€. Vdaka

Strana
z4
sara07
15. jún 2025

začnu ti pisat že si máš hladat dalšiu pracu, zvyšit vyživne ,šetrit neutracat
začnu ti tvrdiť že chyba je v tebe
nie nie je uplne chyba v tebe, chyba je v zvyšení dph, daní, odvodov, ceny prace a celkového neadektvatneho zataženia od štátu a hlavne tejto vlady ,ktora sice na jednej strane konsoliduje ale na druhej neadekvatne rozhadzuje a rieši kraviny typu dvoch pohlavi , máme tu odvody ale nedostavaš nič skor , za všetko v podstate ešte doplacaš takže zase máš menej na učte

pribinak
15. jún 2025

Vie, ale mnohe ženy žijú s deťmi aj s z menšej sumy.

autor
15. jún 2025
@sara07

nie nie je uplne chyba v tebe, chyba je v zvyšení dph, daní, odvodov, ceny prace a celkového neadektvatneho zataženia od štátu a hlavne tejto vlady ,ktora sice na jednej strane konsoliduje ale na druhej neadekvatne rozhadzuje a rieši kraviny typu dvoch pohlavi , máme tu odvody ale nedostavaš nič skor , za všetko v podstate ešte doplacaš takže zase máš menej na učte

@sara07 nenapisla som ze je mam dve prace jednu plny uvazok a jednu taku tabulky/ analyzy doma za pc. Nie je v mojich silach mat uz tretiu. Vyzivne mam 400€

balerina2025
15. jún 2025

podla mna vyzit sa da. kolko maju tiez taky prijem a robia obaja, vela zien robi len na 1/2 uvazky ci kratene uvazky tak ten plosny rodinny prijem nemusi byt hned velky. my mame tiez cca 2000 eur dokopy a vyzijeme, a este aj usetrime. mam jedno dieta.
takze mi vychadza ze mas velmi dobre peniaze na to ze si sama, a neboj vyzijete, len treba rozmyslat ekonomicky.

balerina2025
15. jún 2025

mnohe rodiny ziju z ovela mensich penazi.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
44janica44
15. jún 2025

Kolko budú komplet povinné platby za byvanie vrátane školy a krúžkov... je rozdiel platiť za krúžok 20 eur a 200 eur mesačne. Keď odratas vsetky povinné platby zistíš kokkovti ostane na stravu, oblecko, lieky, lekára, cestovné, dovolenky, výlety, šetrenie....

lenkakravcova
15. jún 2025

Keď máš na hypotéku, tak určite. A keď nie, tak pôjdete do nájmu.
Ale osobne si myslím, že sa ti tak 300€-500€ mesačne ešte bude zvýšať.

autor
15. jún 2025
@sara07

@sara07 uplne s tebou suhlasim, ked prechadzam obchodom zazivam vsetko od pocitov zlosti, hnevu, frustracie, sklamania zo seba, ze nemozem si dovolit viac az depky.

sara07
15. jún 2025

ja viem , my sme na tom podobne, viac pracovat sa nedá už, domace učtovnictvo čo si roky vedieme , už nemáme priestor, strava detto , už máme aj záhradu
tento rok ani dovolenka na sk, neriešim či niekto iny nejde alebo kam ide , mám v paži, štve ma tento rok to nevidá ,musim mysliet na september a na zimu že bude treba veci kupovat
máme rezervu ale tu ako fakt na dovolenku nejdeme oplieskat
danovy bonus citime a riadne, aj všetko zdražovanie , keby aspon človek videl že vlada aj ona niekde šetrí ale oni len huba kecov a nič viac, koncerty oslavy šafarenie , papalašizmus

sara07
15. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova nie je pravda, lebo na najom potrebuješ kauciu a tie najmy su rovnaké ako hypoteka a hlavne raz bude aspon vo svojom

sara07
15. jún 2025
@pribinak

Vie, ale mnohe ženy žijú s deťmi aj s z menšej sumy.

@pribinak zaleží kde v takej blave ani nie ,na vychode alebo pri lučenci je kralovna

ada_alica
15. jún 2025

Dá ja som na tom podobne aj keď občas to chce čarovať

denkabemommy
15. jún 2025

Vyžijete aj s dovolenkou 1x do roka, ak si budeš strážiť fixné výdavky do 1200€ a zvyšok do 700€ strava, drogeria, oblečenie,zábava… tak aj 300-400 odložíš 🙂.

terezia74
15. jún 2025

Žijem tak už 10rokov, ibaže vtedy cena nehnuteľnosti bola podstatne nižšia ako teraz. Ale čím su deti starsie, tým potrebujú viac, a aj zjedia. A chyba daňový bonus od januára, ale nejako to stále vychádza, s peniazmi, resp na úkor mňa.

anesim
15. jún 2025

Myslim,ze uplne v pohode. Este sa da aj celkom usetrit, tyxh 300 € urcite. Teda ak nemaju deti nejake extra drahe kruzky

ukgirls
15. jún 2025

ved v dnesnej dobe to mas prijem 2 ludi dokopy ..takze v pohode s tym vyzijete .. naucis sa varit na viac dni popripade jedlo zmrazovat na neskor a co viac treba..

sara07
15. jún 2025
@terezia74

Žijem tak už 10rokov, ibaže vtedy cena nehnuteľnosti bola podstatne nižšia ako teraz. Ale čím su deti starsie, tým potrebujú viac, a aj zjedia. A chyba daňový bonus od januára, ale nejako to stále vychádza, s peniazmi, resp na úkor mňa.

@terezia74 podobne, ten danovy bonus chyba a povedz dvom pubertakom že už nemaju čo jest ked su ako kobylky
a to sa pečie chleba, vari, kolače ..

rejka7
15. jún 2025

Vôbec na tom nie si zle, žijú ľudia( a vôbec nie málo) aj z menších peňazí.

pieksamaki
15. jún 2025
@sara07

@autorka. Ano..samozrejme je to možné.....
@sara07 ano.....výstižne si to napísala......

rachel36a
15. jún 2025

Jasne ze sa da, to zas nie je tak maly prijem...nie na dovolenku v Dubaji, ale na bežný život je to dost

bonboniera
15. jún 2025
@sara07

@lenkakravcova nie je pravda, lebo na najom potrebuješ kauciu a tie najmy su rovnaké ako hypoteka a hlavne raz bude aspon vo svojom

@sara07 naozaj porovnávaš hypotéku kde mas xy podmienok vrátane nutnej vstupnej čiastky (ktorá je xy tisíc) s najmom kde je potrebná JEDNOmesacna vratna kaucia a nič ine?

mdse
15. jún 2025

Dá sa z toho vyžiť.

tenerifka
15. jún 2025

Ano, sice skromne, ale das to. Bud rada, ze mas svoje vlastne byvanie a nekrmis draka (prenajom), raz to splatis a budes mat vacsiu financnu slobodu. Deti tiez rastu, conevidiet to starsie moze mat v lete brigadu a prispiet do rozpoctu. Pri dobrom planovani a rozumnom nakupovani to pojde.

dadis
15. jún 2025

Ahoj, ja som na tom podobne, som rozvedena s 2 detmi (18,16)..hypoteku mam 520, vyzivne 500 (teraz mi bolo zvysene zo 400), danovy bonus 0. Zarabam TPP 2200 v cistom, a tiez mam druhu pracu, zavisi kolko odrobim - ale v priemere 400 mesacne. No a v tomto nastaveni, som ako tak v pohode, bez tej druhej prace som natesno, nic by som si neusetrila. Aj ked to vyzera na pekny prijem a ine splatky ako hypo nemam - ale tie peniazky sa kazdy mesiac minaju velmi rychlo. Ale teda mam starsie deti a mam s nimi dost vydavkov v tomto obdobi: sportuju, vodicak, jazykovy pobyt, lyziarske, vylety, stale rastu este, vela jedia.. takze s mensimi detmi este chvilku budes v pohode.

sara07
15. jún 2025
@bonboniera

@sara07 naozaj porovnávaš hypotéku kde mas xy podmienok vrátane nutnej vstupnej čiastky (ktorá je xy tisíc) s najmom kde je potrebná JEDNOmesacna vratna kaucia a nič ine?

@bonboniera zaleží od mesta u nás su to 3 mesačné kaucie vopred + po prepočitani sa ti oplati viac hypoteka ako nájom , u nás nech to akolkovek prepočitaš je to rovnaké alebo rozdiel 50 € čo je zanedbatelne , ked si zoberieš že raz to bude tvoje
osobne keby sme tu mali najomné byty ma ani nehne niečo riešit ako hypoteka na nehnutelnost

autor
15. jún 2025
@dadis

Ahoj, ja som na tom podobne, som rozvedena s 2 detmi (18,16)..hypoteku mam 520, vyzivne 500 (teraz mi bolo zvysene zo 400), danovy bonus 0. Zarabam TPP 2200 v cistom, a tiez mam druhu pracu, zavisi kolko odrobim - ale v priemere 400 mesacne. No a v tomto nastaveni, som ako tak v pohode, bez tej druhej prace som natesno, nic by som si neusetrila. Aj ked to vyzera na pekny prijem a ine splatky ako hypo nemam - ale tie peniazky sa kazdy mesiac minaju velmi rychlo. Ale teda mam starsie deti a mam s nimi dost vydavkov v tomto obdobi: sportuju, vodicak, jazykovy pobyt, lyziarske, vylety, stale rastu este, vela jedia.. takze s mensimi detmi este chvilku budes v pohode.

@dadis maa moj velky obdiv

tilly
15. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova trošku si sa sekla. Nájom ju vyjde drahšie, ako hypotéka

abbey1
15. jún 2025

Myslím, že z toho sa dá krásne vyžiť.

Strana
z4