Je slobodná matka terčom pre vydieranie?
Stretli ste sa s tým, že akonáhle ľudia a okolie zistili, že ste na dieťa sama, začali si na vás a na dieťa dovoľovať a nepriamo vydierať?
Ak sú to také slovné ataky, tak si ľudia potrebujú dokazovať, že sú lepší ako ty. Ono, možno ti to.pride ako klišé, ale ak posobis ako lahka korist, tak sa k tebe budú ako k ľahkej koristi a obetí správať. Pomôže iba práca na sebe a svojom sebavedomí. Chvíľu to trvá, ale ide to.
Ako fakt som to myslela, vidím to " u nás v bytovke" ako sa pseudo "nadriadení " typu domovník či správca bytovky správajú k samoživiteľkám a ako ku klasickým rodinám :D ale nemyslím si, že by to bolo nejak osobné, resp. je to len ich nejako trápne zoradený rebríček. Najviac sa bratríčkujú ku otitulovaným mužom a najmenej k matkám samoživiteľkám :D (Odpozorované z bytovky 130 bytov ) :D
Najviac ma pobavila hláška od domovníka, že by jedna matka samoživiteľka mohla poupratovať okolie bytovky lebo ona aj tak nemá čo robiť a s deťmi by to bola CITUJEM ,, super zábava vo voľnom čase "a netreba im nikde cez víkend ísť keď nemá rodinný program :D
Áno. Zažila a je to tak. Hlavne v škole. Ak je nejaký problém, tak učiteľ si určite viac dovolí k chlapcovi, o ktorom vie ze jeho tatko nenabehne do riaditeľne, že čo si to učiteľka dovoľuje.
Jednoznačne sú slobodne mamičky a ich deti zranitelnejsie a častejšie obeťou nespravodlivosti.
@laurita285 na takýchto zmrdov presne narážam.
Mne celkovo táto stigmatizácia samoživiteliek pije nervy a pri tom sa ma to absolútne nijak netýka. Ale vždy keď je žena sama tak sa to prezentuje ako zlyhala že neudržala rodinu, tiež spoločnosť takéto ženy považuje za socky a úplne za sociálny prípad. Často sú v kolektíve vyčleňované lebo čerpajú viac "benefitov". Vo všeobecnosti sa stále traduje, že tým že žena vychováva dieťa bez muža tak je to nezodpovedné lebo dieťa nebude mať mužský vzor a nebude prosperovať..
Zamestnávatelia sa o samoživiteľky netrhajú. Majú menšiu šancu na povýšenie v práci kvôli samoživiteľstvu. Často ich aj rodina odsudzuje, aj komunity, nakoľko sa chcú spájať s klasickými "tradičnými" rodinami aby posúvali správny vzor....
Do toho často negatívne komentáre, zazeračky, ktoré vedú k chronickému stresu u takýchto rodičov. Deti takýchto rodičov majú sťažené podmienky v škole často z pocitu menejcennosti, stretávajú sa s posmeškami. No mala by som toho kvantum a je smutné, že to väčšina spoločnosti nevidí, ale to je zas len znak toho, že je to pravda :D
@simona20201309 sama som z rozvedenej rodiny a s tvojím pozorovaním plne súhlasím. Vytrpeli sme si to ako deti a teraz je to pre mňa neznesiteľné zažívať znova z pozície matky a jej dieťaťa.
@laurita285 všetko popísané a ešte oveľa oveľa viac denne zažívame a aj ako dieťa som si tým prešla. Hlavne na základnej škole nás rýchlo odpratali do neviditeľnej zóny z ktorej nebola vôbec žiadna možnosť vyniknúť. Zažila som osočovanie od učiteľov, ponižovanie, marenie úsilia, zhoršovanie mi zmámok o niekoľko stupňov, nerovnaké a zťažujúce podmienky k výskedkom, cielené prehliadanie ma. Videli to rodičia spolužiakov, ktorí mi vraveli, aby sa moja mama śla sťažovať (bola), videli to na strednej škole kde učiteľky nechápali prečo ma zle hodnotili (3 učiteľky na SŠ, 2 na ZŠ).
Ja len toľko dievčatá samoživiteľky, ja vás veľmi obdivujem a som úplne šokovaná, že sa stretávate s takýmto správaním (vedela som len o práci, kde pozerajú na ženu, že kto sa jej bude starať o deti, keď nemá muža), ale inak som si to fakt nemyslela.
Ja mám voči takým ženám obrovský rešpekt a vždy sa im snažím pomôcť ako sa dá.
Držím vám palce a všetkých tých *** poslať niekde ďaleko do teplých krajín.
Prosím ta, a ako ľudia vôbec vedia, že so slobodná matka?
Ja teda vôbec netuším, či niektoré ženy majú muža a mnohí ľudia zasa ani netušia, či mám manžela ja.
Mnohokrát si ľudia len paranoidna domýšlajú veci a toto mi príde tiež tak.
Nie?
Tak s takými ľuďmi by som sa nebavila a vyhýbala by som sa im normálny človek niečo takéto nespraví práve naopak sa snaží pomôcť
Ked som bola tehotna, stala som v mhd v nitre a drzala za ruku 4 rocneho syna.autobus bol plny robotnikov z plastiky a nr strojarni a kukali jak puci.nakoniec to nevydrzala jedna stara babicka a ponukla mi miesto.nebola som slobodna mamicka, to ze ti v buse nikto nepomoze s kocikom nie je o tom, ze si slobodna mamicka, ale tym, ze vela slovenskych muzov su burani.vela nie vsetci 🙂.
@laurita285 tak to sú riadni dusevni mrzaci.
Vždy maj pripravený nejaký odfajč: "Radšej sama ako s takým tĺkom, čo máš doma ty, Sorry, nechce mi teraz s tebou vybavovať, potom sa cítim taká prázdna a osprostievam, Načo by mi bol chlap, ledva stíham dvoch milencov...."
Ja si myslim, ze take blbe poznamky maju muzi, co su vseobecne zaujati proti zenam, len voci vydatym si netrufnu, lebo mozu poslat na nich muzov.
Nie. Som slobodná matka a ešte sa mi to nikdy nestalo. Možno záleži aj na tom, v akom prostredí bývaš, teda, akými ľuďmi si obklopená. U nás skôr si dovoľujú na dôchodcov, ktorí žijú samí. Skúšali to aj na moju mamu, ale keď som sa ozvala ja, hlasnejšie samozrejme, tak s tým prestali. A čo sa týka "benefitov" pre slobodné matky, neviem, kto to tu spomenul. Aké preboha benefity? ja dostávam len 60€ rodinné prídavky 🤣 a to dostáva každý rodič, bez ohľadu na to, či je slobodný alebo v manžslstve 🤷♀️
@laurita285 No ale to je chyba aj vás ostatných čo sa neozvete a takéto správanie tolerujete. Keby boli ľudia normálni a zastali sa seba navzájom tak by si takéto individuá toľko nedovoľovali.
O kde byvas? A ked sa prezentujes ako znicena a upachtena, tak niektori si este radi kopnu.
Treba zmenit nastavenie mysle
@laurita285 To máš tak ako keď ti budu ľudia (chlapi ale aj ženy) tvrdiť že čo sa ženy sťažujú na nižšie platy ze však máju rovnaké možnosti si zarobiť.
Elektrikárovi bez mihnutia oka dajú 2 litre ale budú sa rozčuľovať keď si krajčírka vypýta 20cku za skrátenie nohavíc. Keď to preratas na približne hodinovú mzdu a spýtas sa prečo tej krajčírke nie sú ochotní dať ani tú nižšiu mzdu začnú tvrdiť ako je elektrikarcina ťažšie, vyžaduje ťažšie štúdium, viac zodpovednosti, bla bla bla.
"Ženské" povolania sú záhadné považovane za menej hodnotné.
@nenne27 Ono tých buranov z nich vychovali sprosté mamky a babky čo ich obskakovali, lietali im za ritou a robili im sluzky. Ked ideš niekam kde sú "normálne" dvere pozri sa ako sa správajú rodiny. Koľko synov 6+ mame podrží dvere? Koľkokrát vidíš v MHD 8-10 ročného chlapca ako sedí hra sa na mobile a mamička stojí pri ňom a ešte mu drží školskú tašku.
Ano stretla
Neverim, ze sa s tym bezne stretavas. Mozno si len frustrovana zo spravania blizkych, mozno rodiny. Taketo posudzovanie slobodnych matiek bolo naposledy za socializmu. V dnesnej dobe, ked je pomaly kazda tretia zena slobodna matka, neverim, ze ti to niekto dava pocitit. Skor sa stava standard byt slobodnou matkou. Nie je to tvoja rodina, kto ti to dava pocitit?
@nenne27 4 rocne dieta je dost velke na statie v Mhd. Ak si chcela, mohla si poziadat. Ja som s dietatom od 3 roku nepovazovala za nutne sediet. 3 rocne zvladne postat v mhd.
@stanulienkat píše, že bola tehotná a navyše s malým dieťaťom a nik sa jej nepostavil. Malé deti by mali sedieť kvôli bezpečnosti. Keď zabrzdí autobus prudko, dieťa poletí k šoférovi.
To kde žijete,k môjmu decku a aj ku mne sa vždy každý pekné a slušne správal a ak nie povedala som,moje dieťa v škole bolo vždy chvalene a reprezentovalo školu a to bolo na cirkevnej škole .Nikdy mi nikto nedal najavo , že som bola sama s dieťaťom
@stanulienkat nie je to od rodinných príslušníkov. Nie. Je to z blízkeho okolia od ľudí, s ktorými som v dennom kontakte, alebo od ľudí, ktorí nás sledujú spoza záclon (tiež som si myslela že takýneexistujú).
To s tehotnou som nevidela, sorry. Ak sa neurazis-si z nejakej mensej dediny?
Dnes je toľko slobodných matiek,že nemá zmysel sa nad tým pozastavovat, hoci blbci sa vždy nájdu
Nie nestretla, ty sa zrejme pohybujed medzi zvláštnymi exemplármi
@simona20201309 tak o toto sa pokúsil tatko dievcata, čo sikanovalo moju dcéru, , upratala som ho aj s druzinarkou, že nevedeli kde je sever. A to bol známy môjho ex, ešte aj tomu sa posťažoval, že mu vyrábam priblemy

Autorka, riesis pocity z ludi, co pre tvoj zivot nic neznamenaju. Prestan ich riesit a budes spokojnejsia a stastnejsia. A ked mozes, vyhni sa im. Tym by si asi mala zacat, ked si ich privelmi pripustas, nie k telu ale do hlavy.