Keď manžel nepomáha
Dobrý deň,
veľmi by ma zaujímali názory a skúsenosti ostatných mamičiek, kedže mam prvé dieťa a s manželom sme svoji iba rok a pol. V podstate som zistila, že odkedy sa mi narodila malá nič nestíham,pretože ju vychovávam a starám sa o nu prakticky sama. Manžel mi s nou nepomáha. Naša malá bude mať už rok ale do dnesného dňa ju nevie okupať, nenakŕmi ju, neprebalí (zvlášť ked je pokakaná lebo to sa mu hnusí), keď plače v postielke nevšíma si ju,podla neho je normálne že vreští, vraj každé dieťa vreští (pritom vo väčšine týchto prípadov ide o hlad alebo prečúranu plienku). zistila som že už rok odkedy sa narodila malá moj deň vyzerá úplne rovnako, proste každý deň ten istý ritual. Nemám vobec čas na veci ktoré som mala predtým rada, to je pochopitelné ked sa žena stane matkou, ale je normálne aby ste nemali aspon dve hodiny týždenne pre seba? Pomáha Vám manžel s detmi? Môžete si aspon odbehnuť kaderníkovi na 15 minutove podstrihnutie vlasov alebo nebodaj s kamarátkou na kávu? Som už skutočne zúfala, cítim sa ako slobodna mamička, vždy som si myslela že ked su rodičia dvaja tak by sa mali pri staraní o dieťa striedať,ale toto je ako nočná mora. Som psychicky zničená a vyčerpaná, nevládzem už absolútne nič spraviť a ráno sa mi nechce ani vstávať z postele...ved načo...zase to isté dokola..Rozmýšlam nad rozvodom, pretože toto "spolužitie nikam nevedie, my ako manželia ani nežijeme, nehovoriac o tom že on sa vobec nechova ako otec...Keď mu poviem že nemám vobec cas na nič tak mi odvrkne že ani on...neviem čo robiť, je to normálne že sa jeden otec takto chová? Myslím že to dieťa si takúto ignoráciu a nezáujem z jeho strany nezaslúži, nechcem sa dožiť dňa kedy si začne uvedomovať veci a opýta sa ma prečo hu jej otec nemá rád.
@mijo53 tolko nenavisti k neznamemu cloveku a odsudenia som uz dlho nezazila... Vasa dcera ma zrejme milujuceho partnera, tak neporovnavajte neporovnatelne.
@kralovahola Ja som nečítala nikde ani nenávisť ani odsúdenie. Ona písala len ako je to u ich a svoj názor. Nechápem.
@natalym Tak mozno ten uplne prvy prispevok...ten sa nepacil ani mne 😄 Ale kedze sme ludia civilizovani, tak si to vieme vydiskutovat, vsakze😎
@kralovahola moja dcéra má manžela, ja necítim nenávisť k žiadnej prispievateľke, len nehuckajte autorku na rozvod, lebo všetko sa dá napraviť, myslíš si, že ak niekto nevie prejaviť svoje city, tak nemá rad svoje dieťa alebo manželku? , možno viac ako ten, čo stále nosí kytice, aby zakryl svoje neduhy, možno v srdci viac miluje ako ten, čo stále pozýva na večeru, ako ten, čo nosí deťom darčeky, je to proste človek, ktorý má rad, ale nevie to prejaviť, v takom prípade musí byť žena tá, ktorá manžela naučí, ako prejaviť city, žiaľ alebo chvála Bohu je to tak
Super si to napisala. Suhlas.
Dievcata, ja vam len k tomu len tolko poviem: na MK su vsetky mamicky bud dokonale alebo napisu pravdu a potom ich tu vsetky lutuju.
A ked citam prispevok od tej starsej pani, na ktoru tu reagujes, tak si minimalne 25% odmyslim, pretoze tu sa vzdy pise len to, co sa v danej chvili hodi.
Komu tu pomozu ody na vlastne deti, ked sa autorka pyta na ine?
Pekne, ozaj pekne, co si tu napisala. Len skoda, ze si uplne mimo. Bud si nepochopila temu, alebo zlahcujes tazku situaciu mladej rodiny, kde chyba otecko. On existuje iba na papieri, inak je na h.... otec. Takze to nie je o sikovnosti autorky ale o tom, ze jej partner o rodinu nestoji.
Ak si ozaj veriaca, tak sa za nich pomodli, lepsie spravis.
@mijo53 joj, ty ani netusis aka som v skutocnosti a kolko som sama dokazala ci zvladla. Ale nepotrebujem tu zo seba robit super zenu. Tvoja dcera ma svoje peniaze??? Ok, nech ma, aj ja som mala, teraz mame nase peniaze, kebyze sa chcem hrat na superdokonalu, tak sa nevydam, ja mam muza ako svoju druhu polovicku, preskakali sme si toho spolu strasne vela a stali sme pri sebe
Mumichodom ja som nikde nenapisala, ze moja svokra je mrcha, tak mi nevkladajte slova do ust. Moja svokra je exot, ale nebudem tu o nej pisat nuc zle, je aka je, vdacna je mozem byt len za to, ze muza porodila, ostatne je o inom.
A prosim Vas nehovorte mi modleni a viere v boha, mam naozaj za sebou tazky zivot ako sirota od 16 a 18, spravila som dve VS, obe UK v Ba a tazke odbory. Kebyze v neho neverim, tak som v blazninci.
A co tyka rozvodu, do kelu, na co jej je taky chlap? Pomoc ziadna, zaujem ziadny, peniaze ziadne. Cu len kvoli sexu? Ten mize mat aj bez neho.
@mijo53 Pravdaze bol Problem na svete kvoli mycke, pretoze to uz boli len tie posledne kvapky v pohari. Predtym to boli ine a omnoho podstatnejsie veci....to bolo napr.to, ako aj autorka spominala, ze ked sa nemate o koho opriet, bojite sa, aby ste neochorela a nedajboze neprisla o pracu, nedajboze by ochorelo moje dieta....aku podporu by som mala? To bolo xy veci predtym. A verte, v tomto byte ani mycku nemame. Ale mam muza, ktory mi zoberie tanier z ruky, ktory povysava, kym ja beham po uradoch, ktory pozrie na jeho nevlastne dieta, ked musim k lekarovi, ktory mi poda vodu a ktory mi zoberie tanier zo stola...mozno malickosti, Ale o to viac su dolezite. Pretoze viem, ze ma respektuje ako zenu, matku, matku jeho buduceho dietata, ktora ma byt pravo unavena, ma pravo na slzy, na zlyhanie a vzdy tu stoji pri mne....
@mijo53 jaj, a este, to o tvojom zatovi vyplnulo z tvojich od na dokonalu dceru, zabudla si ho do toho genialeho obrazka zaradit, vsetko len tvoja dcera, ona toto, ona hento, ona tamto. A nakoniec manzel maka doma, nacvaka vyplatu a vlastne robi, co tvoja dcera chce. A autorku mas odvahu kritizovat??? A zaco? Ze chce ti, co ty berues ako uplnu samozrejmost u svojej dcery? Ci zakladatelka je horsia ako tvoja dcera a nezasluzi si?
nuz, co ti poviem, u nas to bolo prve mesiace viacmenej uplne na mne, teraz ked ma maly 20mesiacov, je to kustik lepsie, sice vela nepomoze, ale predsa len sa nieco najde... drobec ho uz sam zapaja :D :D :D niekedy mi je az smiesne, lebo tato pride na obed na hodku ,dve domov a maly dojde za nim, odtiahne ho do izbicky a nosi mu knizky a musia spolu citat, alebo auta a tak :D :D :D takze mam trosku klud a mozem dovarit a pod... kupat ho ale napr.nekupe, to podla neho chlapi nerobia, pokakanu plienku mi len oznami (aj ked raz uz aj tu nutene prebaloval, ale to bol drobec mensi, ked sa nemykal), nachova ho (tiez skor dobrovolne nasilu v tom zmysle, ze nie vzdy chce maly to svoje, ale papa z tatovho taniera, aj ked aj tam je to iste) :D tak jedia spolu :D takze mozem povedat, ze aj ked nepomoze vela, ale uz je do toho prirodzene zapajany nielen mojimi urgenciami, ze co ma spravit, ale hlavne vdaka malemu :D drzim prsty, aj u nas to neni vzdy ruzove, casto vela ciernej, ale to je vsade :D
@katka253111 joj, dievcata, kam na tych chlapov chodite😃 moj muz kupal, sz kym sme si nepovedsli, ze uz velka. Prebaloval pokakane plienky hlavne on, nosil cele vecery v klokanke, ked jej isli zubky, von s nou sice malokedy, ale to bola zas moja parketa aj nakrmit. Mali sme to podelene, teraz ju vodi zo skoly 4 krat do tyzdna a hra sa s nou, kym ja cvicim. Upratovat tiez pomaha a starostlivost o zvieratka je vylucne jeho. Tak isto umyvanie wc aj kupelne. Dokonca on je sef zehlicky, zehli vylucne on, ja len v akutnom pripade😃. No ak muz chce a vazi si zenu, urobi vsetko, co jej na ociach vidi.
@mijo53 no neviem, ci je prave prejavom velkej lasky voci manzelke a dietatu nezaujem a ignoracia. Ano, nie kazdy vie prejavovat city tak, ze robi dennodenne romanticke gesta, nakupuje kytice, spieva serenady pod oknami...ale tie city prejavuje prave tak, ze sa s rocnym dietatom pomojka, pohra ( aj ked trebars nevymeni pokakanu plienku ), manzelku trosku odbremeni, ze urobi nieco v domacnosti - zajde na nakup, donesie pizzu na veceru, ked vidi, ze nestiha varit, postrazi dieta na chvilu aj cez tyzden, aby mohla ist aj ona ku kadernicke alebo s kamoskou von, zabehat, zacvicit, trosku sa povenovat aj sama sebe...
Urcite existuju aj zeny, ktore su doma, maju jedno dieta a okolo seba upratovacku, opatrovatelku, dve babky, manzela, co donesie kopu prachov a este sa stazuju...ale to zjavne nie je pripad zakladatelky...
Zakladatelke by som este zopakovala to, co jej tu uz vela zien napisalo, nie, nie je to v poriadku a nie je to normalne. A to Ti pise baba, ktora ma tiez skoro celu domacnost na svojich pleciach - lenze s tym rozdielom, ze moj muz nema 8 hodinovy pracovny cas a z nas dvoch som urcite ja ta, co ma viac casu na vsetko ako on. Za najvacsi problem by som ani tak nepovazovala to, ze Tvojmu muzovi sa do starostlivosti o male dieta moc nechce ( moj tiez priznava, ze ked bola nasa dcerka babatko, tak ho to moc nebavilo ). Proste su chlapi, ktori sa dokazu o dieta postarat rovnako ako matka a vobec im nepride, ze by to tak nemalo byt. Potom su chlapi, ktorym sa do toho nechce, ale z lasky ku svojej rodine sa do aspon akej- takej pomoci premozu. Vacsinou si tito chlapi zacinaju otcovstvo uzivat az pri trochu vacsich detoch, s ktorymi sa da uz vystrajat. A potom su chlapi ako Tvoj, ktori myslia len a len na svoje pohodlie. To, ze Ty musis financovat vsetko okolo Vasho spolocneho dietata, je nielen nepochopitelne ale aj neospravedlnitelne. Normalny otec sa ide svojim detom rozdat, rozhodne na nich nesetri. Ani sa Ti necudujem, ze uz ani nevies, ci ho vobec milujes, mne by sa rovno zhnusil.
Žienky ja som nikdy neriešila že mi manžel nepomáha S detmi,ani neviem prečo,mam dve dievčatá 3 a 6 rokov,moj muž ich nikdi neokupal,neprebalil,nakrmil len vtedy ak jedol on a nahodov sa k nemu prikmotrila dcérka,preco som to nikdy neriešila? Ja sa len plasim a suseda ma každý deň na chodbe napominat že si infarkt privolam,mne ako mohlo byť dobre keby som myslela viac na seba? Teraz je už neskoro,vcera mi môj muž povedal že nič nerobím celé dni a to som si sadla na 10 minút aby som vypila kavu a fungovala som ďalej,dnes ma dcéra zobudila o tretej ráno,a ked som to povedala môjmu tak mi odvrkol že môj spánok nieje vôbec dôležitý,takze žienky vycvicte si mužov kym sa to dá lebo oni si velmy ľahko zvyknú že nič nemusis a potom S tým už ťažko pohnete
Baňu...nie vaňu
@kikikat presne. Ale daj mu okusit, ake to je, ked nic nerobis. Ja som mojmu raz, este sme boli cerstvi manzelia urobila. V byte bordel aako v tanku, chladnicka prazdna. Kukal na mna, ze to ako co? A zdvihol zo zeme moju spinavu ponozku a strkal mi ju pod nos, ponozku sim vzala a polozila vedla jeho pri kresle a sadla som si spat😃😃😂😂😂 pohlad pre bohov😂😂😂 a hovorim mu: v noci neupratuju skriatkovia, ani neperu ani nenakupuju. ...pochopil velmi rychlo, asi za 10 minut sme sedeli v aute, smer obchod a potom zistil na co je jar a vysavac😃😂😂😂 len to chce pevne nervy a milujuceho muza.
@nyusika no momentálne už skoro nič,nemam žiadnu rodinu ktorá by mi pomohla keby som odisla ale keďže mi už obe dievčatá pôjdu do skolky tak budem môcť ísť do práce,neviem ako to bude ďalej vyzerať lebo on je dosť agresívny a labilny,on je podnikateľ,ake k peniazom prišiel až potom ako sme sa spoznali,vlastne mojou pomocou,kedze on bol nezamestnaný a ja som este aj obrovským bruchom chodila do práce,ked prišiel k peniazom tak mu asi stúplo ego,myslim že keď ho nechám nedá nám pokoj
@trdelnik234 stalo sa, aj ty nezabudni aj keď si neveriaci, modliť sa môže hoci kto
Vazne si niekto myslí že boh vám pomôže,bez toho aby ste sa o to pričinili sami? Takze kľudne dakujte bohu,ale ak sa o nič nepokazíte sami boh vám nepomoze
Nepokúsite nie nepokazite
@lucyls
@lucyls Ahoj, no poviem ti moj pribeh 🙂
Pri prvom dietati to u nas vyzeralo uplne rovnako, manzel sa nestaral o nic, neprebalil, nenakrmil, nedajboze, aby ostal so synom sam, dokonca ani na prechadzky s nami nechodil, vsade sama s kocikom. Lubit ho lubil, sem tam sa s nim pohral, ale to bol koniec, nic viac, nic navyse.... Prichodom druhej dcerky sa to trosku zlepsilo, aj ked zo zaciatku - prvych 9 mesiacov nas videl dokopy 2,5 dna do tyzdna, kvoli sluzobkam, tyzdnovkam. Ked mala asi tak rok a pol doslova som si vydumala hodinu a pol tyzdenne bez deti, proste som povedala, ze idem prec a nech robi, co chce (chodila som cvicit). Toto trosku s nim pohlo, zlepsilo sa to. Pri tretej dcerke som ho od zaciatku akoze potrebovala, pretoze stihat tri deti sa neda (samozrejme, ze sa da).... Ale proste som si opat vydupala vsetko, ze ho proste potrebujem, lebo inak to nepojde. Od 7-8 mesiacov najmladsej je pravidelne doma 5-6 hodin s dvomi dcerkami, starsia ma 3, mladsia mala rok, nastupila som na dohodu do prace v januari, takze to musel akceptovat a hotovo. Teraz sa bez vacsich komplikacii postara o obe.
Moja rada - vydupat si aspon hodinku tyzdenne, kedy sa jej bude venovat len on sam, aj ked napr budete vsetci doma, ale proste tu hodinku ma na starosti malu on, zacni ho nepriamo nutit, ze ju musi prebalit, lebo ty to proste neurobis a hotovo, ze jej musi dat par lyziciek kase, lebo ty to neurobis a hotovo, kupanie - moj manzel deti nikdy nekupal, ale starsie pravidelne sprchuje, niektori muzi s tym proste maju problem do isteho veku...toto by som mozno nenutila az tak,a le ostatne veci - no preco nie? je taky isty rodic ako ty, len si mysli, ze nemusi, lebo ty si porodila a mas pudy - aj on ma, len si neprizna, ked je raz otec, tak je otec.
drzim prsty, dupat, dupat, dupat ,musi, musi, musi!!!! aspon trosku!
@jajka257 presne ked moj muz v case krize prestal mat zaujem o domacnost, a proste vsetko lebo tak to robi udajne 90perc muzov som sa nasrala doslova , ospravedlnujem sa za vyraz a jedneho dna som mu rano o piatej ked sa dcera zobudila oznamila ze dnes robim to co on poslednu dobu robi,ked ja nerobim nic a total nezaujem , v posteli do pol desiatej potom som vstala sa najedla , pomaznala s dcerou ked chcela ist von povedala som volaj tatina tak pre pokoj v rodine a hlavne mala sa v tomto neda odbit siel sadla som si za net, ptom som spravila nieco rychle k obedu , sla si lahnut s malou a poobede som sla s malou prec a nech sa paci , kym sme prisli aj barak bol vyluxovany....a vsade poriadok na veceru prestrete a vecera na sporaku....a nevraviac o tom ze ked si nemal co obliect aj si ozehlil kedze som ho totalne odignorovala a ked povedal ze slovenske zeny zvladaju aj domacnost aj pracu aj dieta a ja som stale unavena (mam urcite zdravotne problemy a nepravidelnu prac. dobu) tak som mu ukazala dvere ze som sice slovenka, zijeme v zahranici a ked chce taku zenu moze si ju ist najst....mozno nie najlepsi prikladd a mozno sa dozijem teraz konikovskeho ukamenovania, ale zabralo....aj kriza pominula aj sme sa vratili do starych kolaji ze domacnost je spolocna.....
@jajka257 No podľa teba je môj zať pod papučou, ale to si na veľkom omyle, to čo píšeš to je úplne od veci, že :nakoniec manžel maká doma, nacváka výplatu a vlastne robí, čo tvoja dcéra chce, to si kde toto nabrala, ha? spomenula som dcéru preto, že som reagovala na worker-falcon, ktorý napísal autorke: "ty máš jedno dieťa? a nemáš čas na nič iné okrem neho? hm, hm, hoď rozhovor s mamičkami, čo majú 3+ deti"
Nikde autorka nepíše, že jej manžel nepracuje, alebo koľko zarobí. Chcela som jej ukázať, nech nezúfa ale dúfa, lebo rodiny majú aj viac ako jedno dieťa a na manželstve nech popracuje, dá sa to určite napraviť a nie hneď rozvod. Toť vsjo, ja nie som žiadna tetuška, ja som mentálne mladica. Problém vidím v tom, že niektoré ženy by asi chceli, aby muži rodili a kojili
Jasné, že chlap sa dá zmeniť, chlapi nerozmýšľajú ako ženy, treba mnohým všetko povedať, ukázať, oni nevedia robiť viac činnosti naraz, ktorí to vedia, tak všetka česť im
Dobrú noc

@natalym obidve po 30-tke