icon

Koronavirus- manželova ex mu nechce dať dcéru.

26. mar 2020

Ahojte mamicky, potrebujem vas nazor...moj manzel ma dceru s byvalou zenou...ma 8 rokov... jeho byvala nechce pustit k nam malu kvoli virusu...dodam riadne sa o nu starame, platime vyzivne...vzdy ked potrebuje pomoc sme tu pre nu...byvame 3 km od nej...no jeho byvala teraz si vymislela, ze pokial je virus mala nemoze ist nikam ani na ulicu, ani k nam...ja si myslim, ze nema na to pravo, kedze aj manzel ma pravo byt s dcerou...nazor?

maminuska
26. mar 2020

ťažko s tebou , naozaj . Keď t napíšem že zákon o rodine jasne hovorí že manžel rodiča žijúci s deťmi v spoločnej domácnosti má participovať na výchove , tak mi napíšeš že ok , tvoj názor , dávaš mi tu palce , koľko máš prosím ťa rokov ? Je to priamo v zákone uvedené. Jej matka je rozumná že ju k vám nepustí , má jedno malé dieťa , má manžela a má dcéru . Normálne s chráni svoju rodinu , to je tak ťažko pochopiteľné ? Tvoj muž ak je rozumný , tak by to mal chápať a svoje akože právo ponížiť nad momentálny záujem dcéry . A mal by to robiť aj v tvojom záujme.

malasandrika
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
maminuska
26. mar 2020

dobre ale treba zvyšovat riziko ? Stačí že ho prináša nevlastný otec , musí ho prinášať aj vlastný otec a nevlastná matka ?

maminuska
26. mar 2020

Je potrebné to riziko znásobovat ?

autor
Autor odpoveď zmazal
maminuska
26. mar 2020

určite ? Však chodíš do obchodu , a tam predsa nelevituješ . Tvoj manžel nemusí ochorieť ale môže byť prenášač a takí sú najhorší . Vykašli sa na to , nechaj to tak , zober do ruky dobrú knihu .

vamajka
26. mar 2020

Autorka je zakomplexovany primitiv vyhlasovat o matke, ktora si chrani dieta ako u hlupej no nemam slov. Je mi jej luto

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
andrea_ff
26. mar 2020

Hlupou matkou???? Pre boha, je to jej matka!!! A urcite ju mala lubi..... 🤦‍♀️

simca06022011
26. mar 2020

Vyzivne sa neplatí, aby ste mali právo ju mať, resp ty si ju mohla mat.. Keď to čítam, až ma dvíha... Prepáč že to musím takto napisat: ty si neplatís hračku/dieťa , ale tvoj manžel platí na dieťa... Aj keby vôbec nechodila ku vám, tak by to dievčatko muselo z niečoho žiť.

A hádam bezpečnosť je teraz prvoradá. Co aj otec môže pochopiť.... Moje dieťa napr dostalo pokyn v škole ani z domu nevyliezt, max do prírody a ani to neplánujem porušiť. Ako mama by si to pochopila. tak by si to pochopila. Moje dieťa by tiež nikam nešlo. S ockom si môže volať napr... A pol roka to trvať nebude.. A aj keby? Lepšie o pol roka sa vidieť, ako nikdy. Nie? Ak do teraz nebol problém, teraz je vhodné byť trpezlivý a opatrný...

simca06022011
26. mar 2020

Inak k tvojmu názoru na imunitu manzela😂 to ze niekto ma imunitu, neznamená ze neprenasa vírus... Iba sa to neprejaví!

autor
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
26. mar 2020

@agimami podľa mňa ona s tým má väčší problém ako chlap... 😔

simca06022011
26. mar 2020

Bezpečnosť dieťaťa je nad zákonom... Môžeš mi veriť. Ci si vezmeš ty na zodpovednosť ak sa niečo stane? Alebo tebe? Alebo partnerovi? Asi nie... Áno Doma ma tiež možno nejaké riziko, ale neprenesie ho do ďalšej domácnosti a potom zase späť.. Plus je so svojou mamou. Ta najlepšie vie, čo mala potrebuje.

horalka1986
26. mar 2020

Take sprostosti tu trepes, az sa mi rozum zastavuje. Moj muz tiez nesuhlasi aby deti isli k otcovi a to su s mojim ex dost za dobre. Nikdy mu na prieky nerobil, no raz je to človek ktory ich zivi a vychovava takze ma právo co to do toho povedat.

pandorra
26. mar 2020

Nemá právo zneužívať situáciu a nedávať otcovi dieťa. Ak sa s ňou nebude dať dohodnúť, môžte požiadať o súdny výkon rozhodnutia.

kiki9871
26. mar 2020

Preco by ste mali platit ked ju nevidite? Pre boha, ved to nie je zviera v zoo ale dieta🙏prepac ale strasne skaredo si to napisala..tvoj partner je povinny platit vyzivne, ci sa ti to paci alebo nie..je jej otec a je to jeho povinnost.. tebe by sa pacilo keby sa takto niekto vyjadruje o tvojom dietati? Mne ako matke teda rozhodne nie...a dnes to prave davali aj v tv novinach neviem ci Markiza..pracovnicka z UPSVaR vravela, ze je to na dohode rodicov, ale maju konat hlavne v zaujme o zdravie dietata a ak je s nou matka na OCR, ma byt dieta u daneho rodica

autor
Autor odpoveď zmazal
agimami
26. mar 2020

@simca06022011 ja som s ex tiez dohodnutá ze syn tam nepôjde povas tejto situacie zobral to v pohode a jeho partnerku ani len nenapadne nam do toho kecat, proste by si to nedovolila... Tak neviem o čo jej tu ide... Sa mi rozum pozastavuje nad takymito ľuďmi... Este napise ze ma na nu pravo a basta.... Tu jej nejde o dobro dietata ale asi ahy si niečo dokazala... A basta proste.. Co tam po okolnostiach..

maminuska
26. mar 2020

Veď ano , chodí jej matka do obchodu to je jedno riziko, musíš pridať ty druhé a je otec tretie?

matejko18
26. mar 2020

Keby sprostosť nadnasala tak tá "macocha" by tu lietala ako holu.icka.... a BASTA!!!!

autor
Autor odpoveď zmazal
matejko18
26. mar 2020

Už sa správaš ako sliepka🐔

autor
Autor odpoveď zmazal
tslobik
26. mar 2020

Zdá sa mi, že pre vás všetky je riziko už aj z okna pozrieť.

autor
26. mar 2020

@tslobik ja si myslim, ze ten koronavirus napada aj mozog ludi

nikpa
26. mar 2020

Právo na to asi nemá ale v danej situácii by som konala rovnako. Rozvedení rodicia by sa teraz mali prestať naťahovať a uznať, ze je momentálne naozaj bezpečnejšie aby dieťa nechodilo medzi domacnostami a stretávalo sa s čo najmenej ľuďmi. Mame internet, telefón, viem ze to nenahradí osobný kontakt ale chvíľu sa to vydržať dá a je to predsa pre dobro našich detí...