icon

Kto pomôže slobodnej mamičke v núdzi?

katuska825
13. jan 2013

Mam dve deticky.Dnteraz som nemala problem ani z byvanim,ani s platenim.Mam prenajaty domcek na dedinke.Som na materskej dovolenke,takze dostavam RP a pridavky,chodili mi aj alimenty ale naraz prestali a to mam vybavene cez exekutora.On mu moze zastavit ucet atd.ale to ma tiez svoj postup a cas a zatial sa mozu deti past.Aj nahradne vyzivne vybavite,ale musite cakat tri mesiace a co mam teraz za tie tri mesiace nezaplatit najom,alebo plyn?Nemam nikoho kto by mi pomohol a domacemu uz aj tak dlhujem.Dostanem RP 194,RP×2=43 t.j.237 najom platim 200+plyn 15.Takze mam 237-215=22eur na mesiac.Neviete niekto pomoct alebo poradit co mam robit?Dakujem

Strana
z4
lilitela
13. jan 2013

@katuska825 Dlhy si urcite nerob. Pokial mozes vrat sa k rodicom aj ked docasne a zacni pracovat deticky by to mohli uz zvladnut.

kikatko
13. jan 2013

známa má vybavené prispevky aj na nájom, účty( vody, plyn a elektrika). nie je to moc( 250E)ale aj to pomože. skus ist na urady a popýtat sa. poprípade na mesto či kraj

sisaha
13. jan 2013

@katuska825 presne tak, zajdi na UPSVa R a pokus sa vybavit prispevky v hmotnej nudzi, skus poziadat o pomoc rodicov, svokrovcov

katuska825
autor
13. jan 2013

Svokrovci?nie.Nasi ziju sami skromne z dochodku a prestahovat sa k nim nemozem.A na urade mi povedali,ze nemam nanic na rok kedze mi alimenty rataju a ja tym padom niesom v hmotnej nudzi,ze si ich mam vybavit.Oni mi tie peniaze daju aj spetne ale musim cakat 3mesiace a co dovtedy?A neviete ako je to s tou jednorazovou pomocou od mesta?

kacena4
13. jan 2013

@katuska825 aj pojdes na mestky (obecny) urad na odbpor socialnych sluzieb urcite ti budu vediet pomoct. treba podat ziadost o jednorazovy financny prispevok, potom na UPSVaR kde si mozes vybavit hmotnu nudzu nie je to vela ale da sa to. popr. teraz ma napadlo obec ked dodava osamelym dochodcom stravu tak by vam tym vedela helfnut a mali by ste mat (asi) narok aj na jedno teple jedlo denne. skus sa na to spytat. hlavne treba ist na socialny odbor. ak si vybavis tu hmotnu nudzu co chvilku trva tak by si mala narok aj skolku a stravu v skolke popr. ked pojde mala do skoly 😉

adrianka1712
13. jan 2013

@katuska825 Tiez som si chcela tu jednorazovu pomoc vybavit, ale povedali mi, ze uz v roku 2005 to zrusili, ale kamoska si to vybavila v roku 2007. skor asi zalezi od mesta. este mi nukali, ze ked donesiem blocky z obchodov, tak mi ich do nejakej vysky preplatia, ale to mi bolo nanic kedze som tiez potrebovala zaplatit byvanie...

kacena4
13. jan 2013

@katuska825 hlavne sa na urade nepytaj, tety uradnicky VZDY DAVAJU ZO SVOJHO 😔 😔 😔 NEVIES? nie zo statnych penazi pre nudznych. treba si podat ziadost a oni ti musia odpovedat do nejakej lehoty a v ramci zakona ti odpovedia ci mas alebo nemas narok!!! 😉 😉 a skus tu obec oni sa staraju o svojich obyvatelov maju na to mat fonky v pripade nudze co je tvoj pripad ked ti nechodia alimenty. napr. by ti mohli zobrat deti do skolky aby si sa mohla zamestnat aspon u nas to tak funguje. mne tiez tvrdili ze nemam narok, ze nema vyznam nieco podavat a totho narok mam 😨 😵 😵 preco by si tety uradnicky pridavali robotu ked ta mozu odhovorit
popr. sa skus dohodnut s najomcom ze nech ti da splatkovy kalendar na chvilu

katuska825
autor
13. jan 2013

Takto ja mam RP194+R.PR+43+alimenty132=372 aj z centami a niesom ani v hmotnej nudzi ani nemam narok na stravu vo skolke,pretoze presahujem ziv.minimum.este raz citujem slova uradnicky'ich to nezaujima ze nemam vyplatene alimenty!

kacena4
13. jan 2013

@katuska825 mas pravdu, hmotna nudza sa pocita za predchadzajuce mesiace nie vopred, neviem ako dlho nedostavas alimenty ale urcite by som si ziadost podala aj zasla na mesto riesila to pisomne, hoci aj obycajnym listom, napr. "ziadost na preklenutie tazkej zivotnej situacie" ALEBO nieco v tom zmysle hlavne podat a oni musia odpovedat tiez mozes ziadat sud o zdvihnutie alimentov (do buducna ak sa da) - hlavne vsetko na papier treba dat nie ustne

kacena4
13. jan 2013

pomoc mozes hladat aj tu:
http://www.pomocjedendruhemu.sk/
http://peniaze.pravda.sk/obcan-a-stat/clanok/25...
napr. petrzalka ma taketo uznesenie http://www.petrzalka.sk/oblasti/socialne-veci/z... takze skus sa popytat odkial si ze ci ti vedia pomoct

katuska825
autor
13. jan 2013

Ja viem ale ja chcem vyriesit otazku terajsej situacie.No a po druhe ja sice byvam na dedine,nemam ani prechodny ale trvaly mam v meste,a do skolky dcerka chodi uz je predskolacka,ale maleho mi vziat nemozu lebo pani ucitelka mi povedala,ze nemozu mat dve male deticky,lebo tam chodi starostova dcera

stuplicek33
13. jan 2013

@katuska825 a z kadial si??

katuska825
autor
13. jan 2013

Z Levoce,ale byvam v buglovciach,

stuplicek33
13. jan 2013

@katuska825 a z kadial si??ja som bola tiez najskor slobodna mamicka,tak viem ake je to komplikovane:(

stuplicek33
13. jan 2013

@katuska825 no a vedela by si si predstavit,ze by si byvala aj niekde inde?da sa povedat,ze je to z Levoce dost daleko

katuska825
autor
13. jan 2013

No dost tazko som shanala najom,ale viem si to predstavit,lebo aj nad tym som rozmyslala,lebo tu dochadzat do prace je komplikovane

stuplicek33
13. jan 2013

@katuska825 ak by si si chcela,mozes mi poslat spravu,ja to este moc tu neovladam,ale bude to asi lepsie🙂))))) 😉

stuplicek33
13. jan 2013

@katuska825 posli mi tvoje cislo,porozpravam sa s manzelom,

mariosmykal
14. jan 2013

@katuska825, ahoj! Odporúčam ti prečítať si náš článok, ktorý informuje o tom, ako požiadať o pomoc na našej stránke: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/...

Pekný deň

katuska825
autor
14. jan 2013

DAKUJEM

adry1975
18. jan 2013

Ahoj Katka aké staré máš detičky?Možno by som ti mohla aspoň nejakým oblačením pomôcť. 😉

strawberry17
18. jan 2013

Ked ma clovek RP nema narok na ZIADNE prispevky
bohuzial

marcelasandrika
19. jan 2013

@sisaha daavka v hmotnej nudzi jej nepomože?sama mam 4deti jedno je 6mesačne a som na materskej som sama rodicou nemam ani nikoho ktoby mi fin pomahala byvame v najomnom soc byte ktory treba platiti aj elektrinu mne ostane len 44,7+e na stravu a všetko ostatne a tieš som na socialke bola a doslova ma vyhodily pisala som aj do markizy čo jojky a ziadala som o pomoc a do dnešneho dna sami nik neozeval:viem ako sa citite jeto všetko vtom state zle skusam teras si tak finančne pomoct ze po dcertke predavam aspon vybavu vecičky ktore su jej male,aby sme mali aspon niečo nedavno som sice dala len inzerat sem ale človek akje sam jeto velm zle!citim svami. 🙂 a modlim sa aby sa aj nam niečo stalo aby bolo lepsie rada bysom išla do prace ale nemam mi kto povarovat malinku a inzerat zebysom tieš opatrila dieta aby som si finančne polepsila zatial beznadejne aj toje ale iz mi bežia ddufam zesa mi pošťati inak neviem sama čo bude dalej.....

marcelasandrika
19. jan 2013

@strawberry17 sveta pravda sama doslova mam skusensti stym toje šťat ale niektory cigani beru potom začo tolko vela penazi!!!toby ma strašne zaujimalo!že ale škoda no ze mame taku vladu aku mame naj ani nechcem komentovat čobysom snima urobila ja!

sisaha
19. jan 2013

@marcelasandrika a ja som niekde pisala, ze jej davka v hmotnej nudzi nema pomoct? Este raz si precitaj moj prispevok.
A k tvojmu problemu. Pises,ze mas 4 deti, z toho jedno 6 mesacne. Nedostavas vyzivne na deti? Si sama na deti? Kde je otec/otcovia deti? Najlepsie je narobis si deti a potom nadavat na stat.... Netvrdim, ze si sa vo svojej situacii ocitla vlastnou vinou, kedze ta nepoznam, ani tvoj pribeh. Nejdem preto ani hodnotit.

aurelkan
19. jan 2013

@katuska825 Ahoj Katka, skus oslovit taketo organizecie o docasnu podporu http://vypestujdobro.sk/ a
http://kreativnabrana.sk/ , su tu prave pre taketo pripady.
A daj sem cislo uctu, poslem ti co dostanem na meniny 🙂

marcelasandrika
19. jan 2013

@sisaha jasom omylom tebe pisala ale chcela som inej ale takto.nam sa zilo fajn teda sice nie na vysoko ale zily sme pekne kym sa manzelovi teda druhovi sktorym sme zily 16,5roka nestala nehoda ked som bola v 7mom mes tehotna so 4spolocnym dietatkom,sice sme nevedeli setrit kedze sme si zaplatily ucty atd strava skola,a pod,kedze sa nam stalo doma nestastie som si mislela ze neviem čo radily mi kedze vraj dotanem niejaku pomoc od soc uradov.alee neni tak nie vlastnou vinou som prisla o manzela alebo deti o tca!teras sanam sice zije trocha na prd.len som chcela poukazat nato ze ked sa ocitne rod na kraji dolu.tak stat nepomoze a nerobily sme si deti ak ty pišeš aby sme stat nadavali,jalen poukazujem nato ze aksa niečo naozaj stane a rodina potrebuje pomoc lebo jenatom zle tak vtedy nepomahaju nase socialne urady:aspon mna odbili vsade ako sa len dalo.jemi to luto aj ludi ze naozaj ked potrebuju určite bysa zišla rad čo nejaka podpora.

jarhal
19. jan 2013

mas moznost poziadat obecny urad o jednorazovu financnu pomoc ...je to nenavratne..teda nemusis vracat.....bolo by fajn ak by si niekoho z poslancov poznala a oslovila...ale ani to nestaci...musis napisat ziadost o pomoc ze si vo fin.nudzi....tuto ziadost o pomoc poslat alebo doniest na obecny urad....
na najblizsom zastupitelstve sa tvoja ziadost musi riesit...bude dobre ak ich upozornis ze sa chces zasadnutia zucastnit a mali by ta oboznamit kedy o ktorej bude
jasne ze ak neprides tvoja ziadost bude zamietnuta
ak im osobne vysvetlis popripade zdokladujes ako si na toma ze sa nemusia obavat ze tam budes chodit ako na klavir tak by ti mali vyhoviet......
mala by si vediet ze obec je zo zakona povinna pomoct v vynimocnych pripadoch ...soc.nudze.....pohromach...a pod...
jasne ze ak je rozpocet maly tak sa starostovia a poslanci obavaju aby si to ludia nemylili a automatickou pomocou
ak by zamietli ..co si nemyslim tak poziadaj o nahliadnutie do rozpoctu na tento rok ..musia tam mat aj VZN / vseobecno- zavezne nariadenie/a tam je suma vyclenena na pomoc v nudzi....
nemj obavy na dedinach maju ludia k sebe blizsie a mozno skor pomozu ako na mestskom urade.. 🙂

sisaha
19. jan 2013

@marcelasandrika to ma mrzi, ale tak ako pise jarhal, treba na urady chodit a otravovat ich..

marcelasandrika
19. jan 2013

@sisaha Dakujem vam ale poviem vam pravdu od augustra som tam bola kasdych tyšden aj ters naposledy 7.1.2013 ale uz mato nebavi jasom tam naozaj uz len zo zufalstva cchodila lebo naozaj zo 4čezr sa vyžit neda ,ale ich to vraj mrzi ale ze naozaj nemam narok nanič,lebo mam rodičovsky prispevok 194,e nejake centiky a rod pridavky na deti 90e.sila ale neviem no už že čoa kam,dakujem inak a pekny večer želam 😉

Strana
z4