Mám ísť do vzťahu s mužom, ktorý je o 13 rokov starší?
Dobrý večer. Som v rozvodom konaní, 3 malé deti. Som strašne osamelá a cítim sa sama. Stretla som teraz jedného muža, ktorý je odomňa o 13 rokov starší. Bojím sa ísť do toho vzťahu jednak z toho dôvodu , že rany ešte nie sú zahojene a jednak má odráža ten vekový rozdiel.
Je tu niekto s takým rozdielom, že im to funguje?
@0silvia0 ved hej,len zena vekom starne zato muzi cim starsi,tym pritazlivejsi vo vatsine,okrem toho po menopauze to ide dole vodou a rychlo,zato muz moze dobre vyzerat aj v 55 @janickacrazy
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-je-o-17-rokov-starsi/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/starsi-partner-o-27-rokov-2/
@sivypegas My máme dobrú genetiku, moja mama má 70 a stále jej všetci hádajú o 10 rokov menej. Postavu má ako modelka. 😉
@sivypegas Svedčí o tom aj táto príhoda: moj syn sa ma opýtal, prečo je babka taká mladá a dedo už taký starý? Moj otec je o 2 roky starší od mamy. 😂
Tak zas aj muži prechádzajú andropauzou a majú svoje problémy. Pokles testosterónu , zníženie libida až impotencia ..zas všetky svoje negatíva nevypapala len žena 🙂 Tak a čo s takým chlapom v 55 tke , keď on má 68 ?
Skutočne ja vo svojom veku ( nedávno 43 ) si neviem pri sebe predstaviť 56 ročného muža , ako 30 tnička 43 ročného muža určite áno ..
@maminuska no jasné že si nevieš predstaviť pri sebe 56 ročného muža keď si zvyknutá na to, čo máš doma 😀 Ja si zasa pri sebe (tiež mám 43 rokov) neviem predstaviť rovesníka, nakoľko už 16-rokov som vydatá za muža o 11-rokov staršieho, teraz má manžel 54 rokov 🙂 Tiež som na tento vekový rozdiel zvyknutá, sestra má tiež o 13- rokov staršieho manžela a ďalšia sestra len o 7 rokov mladšieho. Neviem prečo sme takto všetky zaťažené na obstarožníkov 😍
@janickacrazy no moje deti tiež hovoria aká je babka mladá, ale mladá je len pokožkou na tvári, lebo po menopauze veľmi pribrala tak nemá vrásky. Ale je nepohyblivá, unavená... dedko je vráskavý, lebo je to ten typ človeka, ktorý sa vekom zosušuje, ale pritom je pohyblivý, akčný, pri sile, nuž ale vráskavý, s tým nič neurobí. Takže deti to tiež posudzujú podľa svojho uhla pohľadu 🙂
Mozno je starsi muz prave to co potrebujes, doteraz si mala doma rovnako stareho a vidis ako to dopadlo, ak vidis v tom vznikajucom vztahu nejaky potencial a on je pripraveny na to, ze mas tri deti tak preco to neskusit?
@0silvia0 áno máš pravdu ,neviem lebo nemám doma . V tom plne s tebou súhlasím .
Keď som mala 18 rokov tak sa mi veľmi páčil jeden Rasťo , bol o 10 rokov starší , aj sme čosi kdesi spolu mali, ale potom on sa niekde na nejakej chate vyspal s svojou rovesníčkou a bolo z toho bejby. V tom čase aj samozrejme svadba.
Videla som ho len nedávno po xxx rokoch , vek 53 rokov , šedivý , zostarnutý usadlý dedo . Verím že sú aj 54 roční srnci a kanci , ale aj tí prejdu okolo 50 tky andropauzou , často im ešte v 50 že zašvitorí 🙂 a chcú byť ešte in s nejakou 30 tničkou . Sú veci ktoré jednoducho neodrbkáš ani smerom nahor ani smerom nadol , aby to zas nevyzeralo že si zastávam len vzťahy kde je staršia žena a mladší muž.
https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/c...
ešte niečo k tej andropuaze--- aj muži v nej priberajú a pupkatejú .
@0silvia0 No nehovoria to len deti, moja mama naozaj vyzerá o 10 rokov mladšie aj od otca, pritom otec bol kedysi veľký feši. Mama je štíhla, akčná, behá ako srna. Otec za posledné roky veľmi zostarol, ešte tak do tej 65 vyzeral v pohode, teraz už tak na ten svoj vek, možno aj na viac. Takže ked idú spolu, tak vyzerá, že má nejakú mladicu. Ale samozrejme je to veľmi individuálne u každého.
@maminuska ale samozrejme aj chlapi majú svoje úskalia staroby, záleží veľmi od genetiky kto ako vyzerá.
Ale keby som mala analyzovať u mňa preferenciu starších mužov, asi je to tým, že vo veku výberu partnera som bola vážnejší introvertnejší typ a rovesníkov by som pomenovala ako rozjuchaných prekacovačov (išlo im len o jedno). Starší muž na mňa pôsobil pokojne a rozvážne. Asi som pri rovesníkoch natrafila na blbú vzorku 🙂
Ďakujem za pripomienky, som rada za každú
@hipuska a koľko máš rokov,ak môžem vedieť?vždy je to lotéria.Ak v ňom cítiš oporu, prijme tvoje deti v pohode len, aby to nebolo tak, že teraz si veľmi nešťastná a zavesis sa na prvého blba, lebo po rokoch v manželstve všetko iné je zrazu zaujímavejšie vieš ako to myslím, aby deti nemali chaos
@ema234 priznala ze rany nie su zahojene okrem toho su tam tri deti, tak lam sa ponahla....je to moj nazor, ...ak je pre teba o.k ze jratko po rozvode ma ineho akonaplast o.k. , pre mna by to o.k nebolo aj kvoli dcere....a sama autorka zrejme presvedcena o.novom vztahu nie je ked to ma potrebu riesit a hlada rady a riesi aj taku vec ako je vek, bud mi s niekym dobre je alebo nie je....
@janickacrazy vidis a ja mam v okoli presny opak zeny co su rovesnickami s muzmi a vypadaju ako ich matky
Môžem len toľko povedať, že vekový rozdiel by som až tak neriešila. Uzavri si najprv jeden vzťah, až potom rieš ďalších mužov. To píšem z vlastnej skúsenosti. Žila som dlho v nefunkcnom vzťahu, môj muž má prestal ľúbiť. Fungovali sme už len ako spolubývajúci a snažili sme sa fungovať pre deti (už boli veľké) . Ten vzťah som si musela odsmutit, uzavrieť v sebe. Tiež mi bolo smutno, bola som osamelá. Pár krát som skúsila zoznamku, ale vždy som to stopla, lebo som cítila, že nie som pripravená na vzťah. Trvalo mi cca 5 rokov, kým som bola schopná nadviazať nový vzťah. Pokial ste sa zoznámili cez net, buď ostražitá a opatrná. Nepotrebuješ v ťažkej situácii zbytočné traumy a sklamania.
@prasiatko30 hihi, ja som optimistka, tak dúfam, že to nebude moj prípad 😂
@prasiatko30 žena ktorá je rovesníčka mužova a vypadá ako jeho matka, je jednoducho ťažko zanedbaná .
Aj ja mám skoro 20 ročný rozdiel a ziaden problém v tom nevidím. Mala som mladého ,s tým to nevyšlo a so "starým" funguje,tak prečo nie ?
A to že nemáš rany zahojene? Možno on ti najlepšie pomôže ich zahojiť,samej ti to pojde ťažko,nechaj tomu voľný priebeh,uvidis ako vám to pôjde 🙂
Ahojte.Ja tiež riešim niečo podobné.Som po rozvode a tiež som spoznala muža ktorý je odolný mňa 11 rokov starší.Par krát sme sa stretli vieme sa porozprávať o všeličom len si neviem akosi predstaviť byť z niekým iným a začínať odznova a ako by zareagovali deti.Viem že by som sa s ním mala dobre ale stále sa neviem odhodlať na nový vzťah.Tak neviem asi ostanem sama 😃
U nás je 10 ročný vekový rozdiel a nemenila by som. Ženy du zodpovednejšie aj rozumnejšie už v mladom veku a neviem si predstaviť žiť s rovesníkom veď to sú ešte deti 🙂 Starší muž ťa bude posúvať v pred je skúsenejší,rozumnejší a viac si váži život.

Ak to citis tak, ze si sa este nespamatala z rozvodu a zo vztahu s byvalym muszom, tak by som do toho nesla. Ale inak cislo nie je smerodajne. co je to vek? Ak si dvaja ludia rozumeju, tak je tych 13 rokov nic 🙂