icon

Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma

kaporka
18. sep 2018

Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne

dai
20. sep 2018

@malinajahoda cize je to u teba o peniazoch🙂 tak ano... ked su prednejsie ako rodina tak potom to asi inak neide...
Inak byty su aj velke, aj krasne, aj lepsie ako domy etc. 😉
@malinajahoda tak ja nestaviam svoj pocit spokojnosti a financnej istote na mojom muzovi - vzdelavam sa, pracujem - standard aky zijeme by som zabezpecit sama nedokazala ale velmi slusny s peknym byvanim a dovolenkami ano... nerozumiem preco si v takom veku nebola na dovolenke , mas asi svoje dovody ( dovolenkovat sa da aj velmi lacno )

baaambulkaa
20. sep 2018

@dai jasne ze sa nevedia prikryvat takou perinou na aku maju... Ked tu vidim fotky nepotrebnych blbosti z pepca na ktore minu pol vyplaty, v lidli kazdy pondelok davove sialenstvo, na vianoce kamion kolacov a podobne nepochopotelne veci tak jasne ze takym ludom je vzdy malo a potom sa tvária ako je tu zle a treba odist von, lebo tu sa neda zit... (nenarazam tu na nikoho konkrétneho)

brckava36
20. sep 2018

@tova normalne som sa na tebe zasmiala 😂😂😂😂 evidentne nevies ani citat alebo si vobec neprecitala, co som napisala. Esteze mam tvoj nazor 👎 v p....

maciatkolulu
20. sep 2018

@eva112014 vies co by som jej poradila? Aby riesila svoje problemy a pocity so svojim manzelom..... a svojimi blizkymi. Tu ma kazdy iny nazor,inu skusenost,ine potreby,priority,co vyhovuje tebe,jej,nemusi mne. Niekto pottebuje pomoc k jednemu dietatu a to aj od pracujucej matky,niekto zvlada sam aj dve,tri deti po sebe atd.... ale realita dnesneho sveta je taka,ze aj otcovia co robia normalne vo svojom.meste chodia domov velakrat tak,ze deti uz spia a rano odchadzaju ked este spia a cez vikendy je hotovy.... tazko radit. Musi vyskusat a musia sa rozhodnut oni sami. Staci ti to takto? 😉

baaambulkaa
20. sep 2018

@malinajahoda nechces zit v 3 iz tak radsej budes sama v dome a nikdy si nebola na dovolenke.. Naozaj super

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa tak sa poď pozrieť na východ Slovenska keď si nevidela rodiny čo živoria.... už zrazu akoby niekomu vadilo, že niekto je šťastný vôbec tu na MK, kde ženám krachujú vzťahy pre nevery, preto že chlap žene nepomáha, že serie na deti, alebo je despotický. A to je prosím pekne pajtáš doma s nimi, nie vonku. Jaj aha..... príde domov vysmiaty muž, to má isto milenku :D To je určite tak, lebo robí vonku..... :D Áno moja milá sú lokality, kde je ťažké si nájsť prácu, kde je ťažké mať aspoň taký zárobok, aby si dostala v banke hypotéku a kde je ťažké mať viac ako jedno-dve deti. Sú rodiny, kde chcú rodičia domček a v okolí lesy, nie výrobné haly, komíny a 1500 áut. Sú rodiny kde chcú mať pocit istoty finančnej. Nie pernamentný strach z toho že sa bude prepäšťať a čo ďalej...... Ja som písala, my sme si pár rokov vyskúšali aj pracovať na SVK. Nevládal by môj muž fyzicky a psychicky tu robiť 30 rokov aby splatil hypo. Je mi fakt ľúto všetkých rodín kde muž si založí rodinu keď má 30-35 rokov a zaťaží sa hypotékou na ďaľších 30 !!! Mne otec zomrel ako 50 ročný a mama ako 65 ročná. A to mali ešte istotu toho, že neprídu o prácu. Chcem aby môj manžel nemusel drieť ako nápomocný so všetkými zdravotnými problémami 30 rokov na hypo. Aby si poplatil poistenia, sporenia, a splatil hypo rýchlejšie.

brckava36
20. sep 2018

@malinajahoda
@6mia6 baby, vo vsetkom s vami suhlasim. A rozhodne po vsetkych strankach mame lepsi zivot ako predtym. Ved on robil 320h mesacne!!!! deti skoro nevidal. Boli fixavane len na mna. A tu kde byvame nie je vela prilezitosti na pracu, to by sme sa museli prestahovat.Ale som rada, ze su tu na MK aj rozumne baby 👍😘😘😘

brckava36
20. sep 2018

@ineeez ja to poznam. Vsetko. Aj to kurenie. Akurat starsia dcera mala 1,5r,ked sa narodila druha, takze mam medzi nimi kusok vacsi rozdiel. Ale aj ked robil tu v okoli, mal odrobenych mesacne 320h, takze ako keby ani doma nebol.Chodieval domov neskoro v noci a odchadzal este po tme. To nebol zivot. Nam je zas teraz lepsie, ked je ten tyzden, niekedy viac len s nami. ALe preto ti vlastne pisem, ze viem presne, co si zazivala,lebo som to mala rovnake a ze aj to je pravda, ze casom sa vsetko zmeni a postupne sa na tych veciach clovek len smeje a spomina,ako to bolo.....

dai
20. sep 2018

@brckava36 sama pises ze keby sa prestahujete tak v sr je moznost zarabat... ale vy volite byt od seba aby ste sa stahovat nemuseli ( teda ty a deti, muz chudak sa stahuje neustale ...)

Nic zeny, same ste si vybrali - tak vam prajem stastne manzelstva, aby ste raz tie premarnene roky nelutovali ( samozrejme z mojho pohladu premarnene )

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat ak by som zila na vychode sr, zdvihla by som rit a isla s muzom, kdekoľvek, na stred, na západ sr, alebo von... Nie, moj muz nerobi od rana do večera, a co ti je luto? Ze ma niekto hypo na 30 r? Ak ju dokáže bez problémov splacat co je ma tom na ľútosť? Mne je ľúto ludi ktori musia zit oddelene, kde muz a zena spolu nezdielaju radosti a starosti bezneho života... Som rada ze pohladim muza vzdy ked mam chut, ze je pri mojich detoch vzdy ked to potrebuju, ze sa onho mozem opriet kazdy vecer.... To je zivot... Vdaka bohu ze mam muza ktory sa o nas dokáže postarat tak, ze nemusí odchadzat prec!

lizardd
20. sep 2018

Mňa v tejto diskusii zaráža jedna vec. Manžel odišiel do zahraničia preto, "aby sme mali vlastný domček". Na SR je to asi nejaká prestíž, mať dom. Keď sa v zahraničí tak super zarába, tak prečo si ich väčšina rodín nepostaví cash ? Ľudia si zoberú zbytočne vysoký úver, ktorý nedokážu splácať so slovenskými platmi, tak odchádzajú do zahraničia na niekoľko rokov. Preto sa kapitalizmu tak darí, lebo nenažranosť a mamon vládnu svetom.

malinajahoda
20. sep 2018

@silvike nie, to som nenapísala, nevyvodzujte si z toho niečo iné! Ale keď vidím v obchode, že dieťa niečo chce a pán rodič povie, nemôžem ti to kúpiť lebo nemáme peniaze, tak o com to je?!!! A myslím nejaké unavené lízatko alebo žuvačku.

brckava36
20. sep 2018

@dai zas dalsi clovek,co ma rozosmial 😅 nevies o nas nic, tak nejdi sudit. Ja napr by som sa stahovala a furt kvoli tomu aj hudiem do manzela, ale predstav si to, ze on nechce. Uz ho prehovaram roky. Ale zas je tu niekto chytrejsi ako nasa rodina 😂 ano,chudak manzel chodi prec,lebo on sa tak rozhodol a on to tak chce. Ja Vas nechapem zeny, o co vam ide a preco furt riesite ine rodiny 😖👎👎👎 a neda sa hovrit o takychto rodinach ani v globale,lebo kazdy chlap je iny.

dai
20. sep 2018

@malinajahoda prepac... predpokladam ze mame viac penazi ako vy podla toho co pises... a moje deti casto ked boli male tuto hlasku poculi lebo som im to kupit nechcela, teraz ked su vacsie tak im vysvetlim preco nie... takze si zas nenamyslaj a nevyvodzuj z jednej vety zavery.
O domceku a unavenom 3izbaku si pisala ty - cize pani je aj 3izbak pod uroven, treba chlapa vyhnat na prace lebo Ja chcem domcek aj ked nan nemame🙂

dai
20. sep 2018

@brckava36 hm... to mi pride este smutnejsie - ze tvoj chlap nechce byt s vami ...

malinajahoda
20. sep 2018

@baaambulkaa ja nie som sama, mám malú. A muž nám príde na víkend a dovolenku domov. A ty sa akože čím pýšiš? Že máš 3 izbový byt? Alebo si bola na dovolenke? To už je len čo za chvastanie? Veru mne to nechýba. Nebuď smiešna. Takýto život ako ty, má väčšina ľudí. Nemáš viac ako ja. A vieš veľký prd ako my žijeme.

brckava36
20. sep 2018

@dai takeho zvlastneho cloveka ako ty som este nevidela. Som rada,ze ta nepoznam osobne, asi si neni uplne v poriadku. Inak podla mna je logicke,ked sa dvaja daju dokopy, najprv postavit dom a az potom si zakladat rodinu. Ti,ktori ziju tak z ruky do ust a nemaju vlastne byvanie asi nie su moc zodpovedni rodicia. Alebo ked musia dietatu povedat,ze nemoze ist v skole na taky vylet alebu kupit mu taku bundu,lebo na to nemaju.

malinajahoda
20. sep 2018

@dai haló ja som písala o tom, že je treba SPLÁCAŤ HYPOTÉKY!!! A Z RODIČAKU 200€ SA NEDÁ BOHVIEAKO PÍSKAŤ!!! Už rozumieš konečne?!

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai príspevok od Evy som si prečítala a moja zlatá, tá tvoja snaha vykoľajiť a zneistiť človeka, že ak to muž nemá 3-4x do týždňa tak končí pri milenke je úsmevná. :D V podstate ste také tie typické husy, ktorým vadí, ak niekto napíše že je šťastný a že má s manželom pekný vzťah a že nemá existenčné ani vzťahové problémy. :D Tie vaše zúfalé snahy ako spraviť so všetkých chlapov vonku návštevníkov bordelov, zo všetkých žien mamonárky a z detí chúdence je viac ako úbohá. Čiastočne to zaváňa závisťou. Môj chlap je doma plnohodnotne počas roka častejšie s nami, ako možno tí vaši chlapi. Píšem PLNOHODNOTNE. Niektoré rodiny nemajú ani spoločný víkend - keďže práca na smeny apd.

spachtosko5
20. sep 2018

Ja som na tom asi podobne. Ja s dvoma drturencami 2,5a 5 r. Doma a manžel na 6 mesiacov na misii. Neni to ľahké. Ale jednoducho sa to musí zvladat. Inak sa nedá. A hlavne netreba sa ľutovať a rozmýšľať nad tým.

brckava36
20. sep 2018

@malinajahoda ja uz jej @dai ani neodpise,podla mna neni v poriadku. Keby sme ju stretli, je to zena,za ktorou sa ani neotocis, nema poriadne kde byvat a asi ma velmi tazky zivot, tak nam tu zavidi.

malinajahoda
20. sep 2018

@brckava36 aj ja som s vami. Nemajú odskúšané, nevedia kde je sever a budú nám tu ukazovať aký majú ony úžasný život?! A tu v okolí u nás to tiež nie je Boh vie čo. Bývame na dedine a v okolí nič moc.

baaambulkaa
20. sep 2018

@malinajahoda ja sa pysim niecim? :D no ano moj 3 iz byt v centre mi je viac ako nejaka barabizna na lazoch a ano mame aj pozemok kebyze chceme dom mame ale nechceme takže nie tym sa nepysim, kazdy zije tam kde je spokojny 🙂 a ty sa pysis cim? Ze si sama v dome, pardon, s dcérou a ani na tej dovolenke si nebola, tak mi povedz o com je ten zivot muža v zahraničí

brckava36
20. sep 2018

@malinajahoda my tiez na dedine a este aj na kraji slovenska. Ja ich nejdem riesit. Ja zas nechapem,ked stretnem styridsiatnika a povie mi,ze byva stale na byte v podnajme. My sme chceli mat vlastny dom,aj ho mame, sme spokojni, splnili sme si sen. A roboty sa nebojim,preto sme chceli aj zahradu a vsade mam vela kvetov a vely moj zivot ma naplna. Takze ma nemoze rozhodit jedna zavistliva zena z netu 😝 pozriem sa okolo seba, co mam, usmejem sa na deti a idem dalej.

baaambulkaa
20. sep 2018

@malinajahoda a z tvojich príspevkov to znie tak ze ti co ziju tu su chudaci, preto ti pisem tak ako ti pisem...

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa bo všetky domy sú na lazoch..... o môj Bože. Chceš byt, si v byte. My sme chceli dom, máme dom. Pozemok ste kupovali, alebo zdedili ty expertka? Isto ste ho nekupovali, keď o dom nestojíte. My sme nezdedili ani hovno a máme dom v krásnej lokalite v lone prírody, kde sa sťahujú papalaši z miest. Za 5 rokov som tu nemala migrénu, ktorou som trpela od 12tich rokov v meste. Za 5 rokov sa zdravotný stav môjho syna zlepšil tak, že je raz do roka NACHLADENÝ a druhý, narodený tu, má vynikajúcu imunitu. Ale ty to nazveš globálne "lazy". Áno je smutné že na SVK ľudia chodia po podnájmoch. Končí sa im zmluva a so stiahnutou riťou sa boja či im bude predĺžená, alebo či ich čaká sťahovanie a hľadanie ďaľšieho podnájmu. A áno je to smutné, že sa 30 roční ľudia keď sa usadia zaviažu splácať hypo 30 rokov! Keď budú mať po 50tke budú radi za prácu vrátnikov a upratovačiek niektorí. A niektorí budú radi že sú aspoň zdraví, alebo že žijú.

silvike
20. sep 2018

Pre pana jana ja ked vidim toto tu trapne sutazenie....kto co ma a a nema a co Vy nemate a my hej, a my tak a vy tak...no hruuuza...horsie jak deti v skolke...dospele zeny...co vychovavaju deti...bodaj by sa deti v skolach nepredbiehali ked toto vidia a pocuju doma...jedine co...porovnavat sa a sutazit v tom co kto ma, zazil a pod....
A este ma tak napada k tomu...kazda si myslim ze sa vydava preto lebo chce byt s tym svojim vyvolenym...ze chcu byt skratka spolu a nie ze spolu nebudu...

marina24
20. sep 2018

bud rada, ze je ta het, este raz ho budes vybalovat s usmevom ..toto mi povedala jedna znama,a plati to stopercentne !) no stress zvyknes si,aspon to nebude rutina a ponorka medzi vami

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat vies ale ty sa stale porovnavas s tymi co sa majú horsie :D tym sa utesujes 🙂 vsak ak vam to takto vyhovuje a si spokojna... Ale nerob zo seba pani kde TY mas dom, v lone prirody a tak... Nie o dom momentálne nestojime, ked ho budeme chciet, tak si ho tam postavime, zatial nam staci chalupa...ja mam strasne vela kamaratov, nik nechodi po podnajmoch, naozaj, nik nezije tak hrozne ako to opisujea, neviem co za cudnych znamych to mas.... Nie nepoznam ludi co ziju z ruky do ust, ziju spokojne vo svojich nehnuteľnostiach ako kompletná rodina... Tak sa na to nepozeraj tupym zadubenym pohladom ze my sa mame super a vy ostatni nie lebo ked nemas muza von zijes zle 🙂 ako pisem nastastie moj muz sa o nas dobre postará aj tu... Pardon OBAJA!

zuzanapjat
20. sep 2018

@silvike asi že bola téma, ako to zvládame keď máme mužov vonku. Odpovedali sme, tie ktoré máme mužov vonku a začalo sa útočenie, ako sa máme v skutočnosti zle, ako máme mužov neverníkov, deti vraj nevedia čo je rodina a sme mamonárky. Tak to je troška nemiestne si myslím. Takže áno obhajujeme sa. Píšeme čo všetko pozitívne v tom vidíme. Ale ešte sme aj hlupane, keď máme dom, aj keď máme staršie domy, ktoré prerábame. Tak teda fakt neviem, kto sa tu predbieha.