icon

Manžel v zahraničí a ja s dieťaťom doma

kaporka
18. sep 2018

Ahojte baby mate niekto podobnu situaciu? Ze manzel musel ist do zahranicia pracovat kvolk financnej situacii a vy ste s dietatom doma? Podotýkam s malým do 1 roka... ak hej ako to zvládate?? Ja asi vobec citim sa hrozne

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat ty mna neposielaj liecit sa a hned nebud vzťahovacna moja... Ja píšem o zenach, ktore su ak tu v diskusii ze sa s muzom vidia 4 x za rok o tom vravim... To fungujúce manželstvo nie je

6mia6
20. sep 2018

@0silvia0 akurát že ti stavbári, ktori vycestovali to odborné vzdelanie majú + cudzí jazyk. Nebavíme sa o podaj podrž. Môjho prosili chlapi aby ich zobral do roboty ale bohužiaľ to nešlo lebo robili pohovor v nemčine. Môj môže robiť stavbyvedúceho, majstra a neviem co ešte ale nemá povahu voziť sa po ľuďoch. Uvidíme možno vekom na to dorastie...

0silvia0
20. sep 2018

@6mia6 všade je to asi inak, ja mám iné skúsenosti. Môj manžel robí v stavebnej firme, kde nepotrebujú ani jazyk, sú radi, že majú dosť ľudí ochotných pracovať a jazyk sa učia za pochodu. Nikto z nich nemá stavebnícke vzdelanie, učia sa praxou...

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa písala si všeobecne. A nemáš najmenšie právo hodnotiť iné manželstvá... ktoré klapú... koniec koncov, možno ich manželia o 10 rokov budú spokojní doma, zabezpečení, už im bude stačiť len klasická práca za 650€ lebo budú mať poplatené všetko... hypo, pôžičky a pod. Ty MOŽNO o 10-15-20 rokov budeš musieť čeliť takej situácii, ktorou si tieto ženy dávno prešli.

jana_eyre
20. sep 2018

prekvapuje ma, kam debata smeruje.. dolezite je ako je kto spokojny, ci uz ma muza doma, alebo vonku - tak ako je kazdy iny, tak aj rodiny funguju rozdielne.. myslim, ze z vonkajsieho pohladu nikdy nebudeme vediet ako a preco nieco funguje v cudzich vztahoch.. a tak je to dobre..

brckava36
20. sep 2018

@dai coze? No tak to vam je dobre. Moja babka ma dochodok 320e. A ked sme tu chlapovi hladali robotu, viac ako 550e by nedostal.A to bola len jedina ponuka taka vysoka. Ostatne len s minimalnou mzdou. Nebyvame vo velkom meste na juhu slovenska. A to je pre nas ako rodinu s hypotekou a dvoma malymi detmi velmi malo.

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat vies co si cenim? Zeny, ktore maju muza v zahraničí a prizanaju si, ze je to na prt... Ze im to zivot inak neumoznil, ale nehraju sa na hrdinky, ako im to OBOM vyhovuje... Ziadna sa nevydavala s tym, ze svojho muza bude videt parkrat rocne, kazda jedna by ho chcela mat radsej doma, aj ty! Ak tvrdíš opak, je to divne.... A ano, vybrali ste si tuto cestu lebo doma zarobit nedokaze, ale neprezentuj to ake je to super... Hlavne co sa tyka emocionálnych veci, nemam rada neuprimnost a tvoje príspevky uprimne nie su...

eva112014
20. sep 2018

@0silvia0 Silvika - Vitaj v diskusii. 😃 Už ma minule napadlo, že si v ktorej diskusii, lebo som Ťa nevidela. A ja tvoje príspevky veľmi rada čítam! Tá tvoja asertívna komunikácia, nemá chybu! !!!

dai
20. sep 2018

@brckava36 moja mama je mlada - ma 62... a robila dobru pracu pred dochodkom, tak ma aj pekny dochodok...
Nad spolocnym prestahovanim ste neuvazovali? V sr je teraz fakt vela prace ...

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa pozri sa.... napíšem ti, čo máme na prd my. Aby si bola spokojná :D V pondelok mám utz a budem už pár dní po termíne.... manžel príde lietadlom 8:15, ja mám utz 9:00. Takže s malou dušičkou riešim, či vydržím do pondelka, alebo odrodím dnes/zajtra/víkend ... a on chce byť pri pôrode, aj ja ho chcem pri pôrode. To jest - NEVÝHODA. V čom vidím výhodu? ŽE bude doma 3 týždne s nami a dokonca bude mať dostatok voľna i v čase Vianoc. Z toho vyplýva milá baaambulkaa, že nič nie je len čierno-biele. A že šťastný človek je ten, ktorý vidí aj to dobré, nie len to negatívne a to v takmer každej situácii. Či veríš, či nie, momentálne si neviem spomenúť na nič iné. Lebo toto je čerstvé/aktuálne. Za 5 rokov fakt ma nič nenapadá. Určite takých situácii bolo viac, ale tým, že sa to zmáklo ma nezaťažujú a beriem ich že život priniesol prekážku, ktorú sme prekonali.

janka0808
20. sep 2018

Chuda zakladateľka tejto diskusie, chcela, len nestranný názor na vec a musí mať už teraz dobrý guláš v hlave z niektorých nazorov. Najviac sa mi páčia ženy co sú z mužom doma každý deň a sú vymudrovana ako keby žili životom ženy bez muža a usilovne budú presviedčať ostatné ako sú nešťastne a nemôže to fungovať za kazdu cenu. Véd je to každého vec a osobný život aj co si s ním každý spraví!!!

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa ale predsalen ma niečo ešte napadlo. Je veľmi nepríjemné keď prichádza a odchádza, lebo si to vyžaduje 12-14 hodín šoférovania a tak prirodzene kontrolujem mobil a modlím sa, aby sa mu nič nestalo. Iné ženy toto neriešia, neboja sa, keď im chlap ide do práce cez mesto a pritom sa im tiež domov vrátiť nemusí. A prirodzene že rada by som bola keby bol doma, aj on by bol veľmi rád, ale ideálne keby mal taký zárobok, ako má vonku, za rovnakú prácu, alebo ešte väčší ideál by bol keby vyhral Lotto, splatil všetko a už by sme si len užívali rodinný život :D Ja sa napr. na dôchodok, resp. na čas kedy bude všetko poplatené teším, pretože máme spoločné aktivity a tak ak budeme zdraví, jednoznačne sa ako párik nudiť nebudeme ani keď deti opustia domácnosť.

brckava36
20. sep 2018

@dai inak aby si nas mohla hodnotit,musela by si o nas vediet vsetko a to sa nedozvies z dvoch prispevkov v diskusii. Moj sen bol vzdy odist odtialto,niekam na juh slovenska,aby som si nasla dobru pracu. Lenze ked som koncila SS,mesiac predtym som stretla terajsieho manzela, ktory je tiez z tejto dediny a sny sa rozplynuli,lebo som chcela byt s nim a on inu moznost,ako ostat v dedine,nepripustal,Kedze sme pri hraniciach,mame moznost hladat pracu len jednym smerom. Od odchadzal do zahranicia uz ked sme spolu chodili,stavali dom. Potom sme zistili, ze to je aj tak financne nevyhodne,lebo mal zlu pracu a uz sme chceli deti,tak som mu povedala,ze ak sa rozhodneme pre babatko,musi ostat nejake roky doma. Tak aj bolo. Ostal doma, urobili sme si dcerky a bolo treba dorobit dom. Pricom tu zo 600e vyplaty sa to neda. A moja chlap je z tych,co chce mesacne zarabat vela,a kedze tu to tak nebolo,rozhodol sa v aprili odist prec. Moznost odstahovania neprichadza pre neho do uvahy. Takze aj ked si mi napisala,ze odchadza od nas,lebo nechce byt s nami, dost sa ma to dotklo,kedze vsetko nevies a sudis. A nemozem za to,ze mam chlapa, ktory chce mat vela penazi.

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat vieš, všetko vzniklo z toho, že tu pár žien napísalo, aj ja, že ja si tak neviem predstaviť fungovať rodinu...práve z príspevkov cítiť, že my, ktoré máme mužov doma sme nešťastné, lebo s nimi trávime nonstop času, že žijeme v byte v zlom prostredí, že v 40 budeme v podnájme a v 50 robiť upratovačku či vrátnika...prve preto ma to naštartovalo....ja ti to naozaj neverím, že by si ho nemala radšej doma sorry....pretože každý človek čo miluje by to chcel....a áno, ja rozumiem, že ste to tu finančne nepotiahli, že musel odísť, nerozumiem, prečo ste neodišli všetci...ked je vám tu zle...každá sa sťažuje ako je na svk zle a bude tu ako taká korka sedieť...čo bráni takým ženám zdvihnúť kotvy a nasledovať svojho manžela....mne muž chýba po pár hodinách čo je preč a nie takto....

baaambulkaa
20. sep 2018

@brckava36 nehnevaj sa, ale toto čo píšeš je celkom zarážajúce, že ty si ochotná odísť za ním a on to odmieta a radšej je preč? toto asi nebude celkom ok

0silvia0
20. sep 2018

@eva112014 Ďakujem

sticker
zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa preboha načo by sme odchádzali niekde do Nemecka. Neviem nemecky ani prd, ani 14 ročný syn. Máme radi náš domček, prostredie okolo, máme tu koníčky, priateľov, rodinu. Manžel robí po celom Nemecku. Aj keby sme tam šli - si treba uvedomiť, aj tak by bolo bežné, že my na východe Nemecka a muž niekde v p*** na západe. Dokonca by mohol skončiť i v Belgicku, keby sa firma rozhodla, že musí ísť na rok tam. Ty proste nemáš absolútne tušáka ako niektorí muži fungujú v zahraničí. Že každú chvíľu vybavujú ubytko v inom meste. Samozrejme že si chýbame.... ale aj sme skutočne často spolu.

baaambulkaa
20. sep 2018

@zuzanapjat vy ste spokojní takto, my takto, hentí tak 🙂 autorka zjavne spokojná nie je, pretože nie vždy je to také super ako tvrdíš ty 🙂

6mia6
20. sep 2018

@baaambulkaa nebudem si priznávat, že je to na prt keď ty to chceš počuť a nič iné nepripúšťas. Každá sme iná a bodka. Každá mame inú situáciu. Tie čo tak žijeme sme k tomu napísali ako nám to ide. Vyplakávat, že je to na hov.. len aby si ľudia mohli povedať, že mali pravdu je tiež divné.

brckava36
20. sep 2018

@baaambulkaa asi preto,lebo jeho odchod je dočasný a tam kderobi,nie je reálne byt s deťmi a ani by som ich nesla stresovať tým,že im zmenim krajinu aj jazyk,ked tam nechceme zit. jednoducho svoju rodnu dedinu nechce opustiť a po pravde by to stalo peniaze,ktoré nemáme

6mia6
20. sep 2018

Pripomína mi to tu tie reči pri pive, vine alebo len tak:
Ten tvoj Jano robí v (doplň co chceš) zahraničí.
Vy sa ale máte.
Len sa usmievam a pritakávam.
To proste nevysvetlis, načo o tom mliet dookola. Tí ľudia proste nič iné, ako sú naučení nepripúšťajú.

zuzanapjat
20. sep 2018

@baaambulkaa áno nie vždy... rovnako ako nie vždy je to také super robiť na SVK ... asiže keď viem, ako je to tu s prácou na východe a keď viem a poznám dosť 50tnikov ktorí dostali výpovede a ostala im práca za minimálku v SBS, alebo u žien upratovanie, alebo keď sa 50tnička zdravotná sestra rozhodne na "staré kolená" trepať do Rakúska privyrobiť, tak je zrejmé že nie všetky majú také šťastie, že majú byt v centre a muža ktorý zarobí dostatočne. Aj autorka príspevku je v takej situácii že odísť muž musel! Nie že chcel. Poznám dosť mužov pomaly po 50tke, 60tke, ktorý skončili ako vrátnici, alebo SBS-ári, alebo nevedia vyžiť z dôchodku a to majú vlastné byty čo odkúpili od družstva a nie hypotéky! Takže sme mysleli dopredu. Chceme mať hypo splatenú skôr, kým manžel vládze robiť. Chceme mať našetrené keby sa niečo stalo aj do dôchodku a pre deti. Chceme mať našetrené, keby sa nejaká závada vyskytla na dome, alebo keby prišiel o zamestnanie, alebo ochorel. Ty akoby si chodila slepá. Všetci predsa musia zarobiť dostatočne, všade predsa je práca na každom rohu, dokonca všetci si môžu asi dovoliť mať byt v centre mesta a pozemok len tak do plusu. A neviem čo ešte. A všetky by sme sa mali odsťahovať za mužom, aj keby to bol čistý nezmysel a trápenie pre celú rodinu.

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat tak ono zalezi od cloveka - mam znamu ktorej muz je vysielany do celeho sveta - vzdy na rok/dva... onj tu maju obrovsky dom, aj tak zbali rodinu a pekne za muzom - muz rovno pri prijimani ponuky upozornuje ze ma rodinu a ta ide s nim - takto precestovali pol sveta - deti hovoria viacere reci, chodia na medzinarodne skoly v zahranici, zamestnavatel im preplaca najom. On napr. By tu pracu neprijal keby rodina nemohla ist s nim...
Moj muz ma tiez sem tam ponuky do zahranicia, on ale dobre zaraba aj tu ( a hlavne tu ma dalsie aktivity) takze to nie je otazka dna - musela by prist ponuka co sa neodmieta aby isiel - ale teda jasno mame v tom, zeby sme isli vsetci - a to tu mame nadherny len '3izbovy ' byt🙂 ten by sa prenajal na ten cas a hotovo - nehnutelnost poriesena...

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai áno na rok dva... nieže je mesiac v Berlíne, 2 týždne v Mníchove, polroka vo Wiesbadene apd. Mňa osobne neláka zahraničie. Nie som jazykovo zdatná. Syn je už dosť veľký na to aby sa stresoval po celom Nemecku bez jazykovej znalosti. Manžel je tiež rád doma na Slovensku.

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat jazyk je to najmenej - ked tam zijes, naucis sa... a v nemecku je super socialny system, dobre vysoke skoly pre syna... ako nase deti hovoria nemecky, kedze sme blizko rakuska prislo mi to vhodne im tu nemcinu dat darom, zacinaju anglicky - tvoj syn urcite anglicky hovori...
Ono by stacilo byvat niekde na zapade uprostred - po dialniciach sa v de lahko presuvas..
Ale presviedcat ta neidem, ja som v nemecku bola 6 mesiacov sluzobne a na zivot mi to prisla v pohode krajina...

zuzanapjat
20. sep 2018

@dai socialny system ako mysliš rodinne pridavky, alebo rodičovsky napriklad? lebo to mi z Nemecka chodí pekne krásne na SVK. Mne nemčina nejde ani sa ju netúžim učiť. Syn ani na krúžku nemčiny nevydržal, zato v angline je na vysokej úrovni. Nás Nemecko NELÁKA. Ale ty si myslíš, že bez jazyka niekde mimo priateľov a rodiny by som sa mala dobre niekde uprostred Nemecka v cudzom svete, strčila syna ktorý má plány už tu na strednú školu, ktorú si vybral niekde do nultého ročníka, nech sa učí "Ich bin" a zúfalo čakala kým sa mi manžel rozbitý z práce dotrepe niekde večer či v noci domov a ráno kým ešte budeme spať sadne do auta a pôjde sa trepať po dialnici pár hodín tam, kde má práve prácu. Proste neviem prečo je nepochopiteľné, že každý žije život ako mu vyhovuje, podľa svojich predstáv, že nie každý chce odcestovať z SVK a nechať tu všetko a začínať odznova v cudzom svete. Že máme plány ostať a tu žiť a že sme spokojní a vyrovnaní.

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat ty si argumentovala synom a jaxykom... a to v tom nemecku zas tahas do extremu🙂 socialny system vseobecne, skoly, zdravotna starostlivost.
Jasne, zi ako chces...

6mia6
20. sep 2018

@dai píšeš ze tvoj muž nejakú tú ponuku mal a predstav si ze sú ľudia po ničom inom neprahnu a tu ponuku by vzali okamžite. Tvoj muž ju nevzal a je to jeho rozhodnutie, kôre mu nikto neberie. Druhý si ťuká po čele prečo to preboha nezobral. Chápeš ten rozdiel?

dai
20. sep 2018

@zuzanapjat inak ta znama co som spominala absolutne nezacina odznova - jej deti sa kazdym pobytom v inej kulture posuvaju v porozumeni, v reciach, ona sama sa zdokonaluje... tu je normalne zamestnana, zamestnavatel jej dava neplatene volno na dany cas

dai
20. sep 2018

@6mia6 nikto si netuka po cele kto pozna mojho muza... opat- on tu zaraba velmi pekne a silne sa obciansky angazuje - od charity po komunalnu politiku... cize pre neho aj pre nas ponuka nie je len o peniazoch ale musela by byt komplexne zaujimava...
Chapem ze ludia su rozni😉