Názory na slobodné matky
Ahojte akurát som čítala na jednej stránke na fb takýto článok a dosť ma zarazilo ako to muži niekde vo svete berú. Výrok znel takto - skutočný muž si buduje vlastnú rodinu žiaden si nezaslúži prevziať bremeno iného muža... Že teda bude sa venovať dieťaťu a kupovať veci pre dieťa ktoré ani nie je jeho.. Som aj ja single mama a nečakám ze môj partner bude deťom suplovat peňaženku a neviem co beriem ze je to moja zodpovednosť dopriať im výlety zážitky školské pomôcky oblečenie jedlo atď. Ale ze až tak?? Akoby deti iného muža boli odpad? Lebo muž nebude na prvom mieste u ženy slobodnej matky?? Moje deti otca nepoznali. Staršia áno ale už zabudla. Keď bola malička a bola som tehotná s mladšou utiekol za inou a s ňou si urobil ďalšie dve. O tieto sa nezaujíma. Platí ale to je celé. Zo začiatku som mala nejakú snahu nech teda majú kontakt ale vzdala som to. Viem ze deti otca nikdy nebudú poznať jeho lásku jeho výchovu pocit mat otca. No mrzí ma ze je to pre mužov takýto problém. To už si hľadať len neplodného asi ktorý vlastne nemôže mať a dobre budú aj cudzie 🤦♀️ (brať s nadhľadom nehľadám nič)
Problem je skorej ze mas na cele napisane cervenou fixkou ze si urobila obrovske rozhodnutie mat (viacero) deti s clovekom ktory na to nebol vobec vhodny. Takze mas na cele precedens ze tvoja rozhodovacia schopnost vo velmi dolezitych veciach je nekvalitna az zla. A tym padom mas potencial svojou schopnostou pokazit zivot dalsiemu partnerivi tiez v nejakom rozhodnuti co treba robit spolu.
@martinmmartin aký by bol život pekný, keby sme sa všetci vždy rozhodovali správne, že? Vyselektovalo by sa to samé, slabé kusy by sa nemnožili, a to z radov ako žien, tak aj mužov, na svete by boli len dokonalí ľudia, dokonalí partneri, dokonalé manželstvá s dokonalými deťmi.. nikomu by nikdy nepreplo, nikdy by nikto neskĺzol k alkoholizmu či gamblerstvu, nikdy nikto nič. Iba silné, zdravé kusy s dobrým úsudkom..
No.. pekný svet by to veru bol....
Je to nazor jednej osoby. Casto zakomplexovaneho cloveka, ktoremu v zivote nieco nebolo dopriane.
A ten vyrok prave podla mna nenapisal skutocny muz. Niekolko z najlepsich a najschopnejsich muzov, co okolo seba mam, ma za partnerku slobodnu matku. A to, ako to cele beru, im u mna na muznosti pridava a nie naopak.
Či sa nám to páči,alebo nie,cudzie deti nie je možné milovať tak,ako vlastne.Postarat sa postaráme ale ľúbiť naozaj asi ťažko budeme.
A problém je aj v tom,že v prípade single mám a otcov si potencionálny budúcu partner berie do vzťahu aj ex svojho partnerka/ ky.Lebo kvôli deťom tam to spojenie vždy bude. A to je vec,ktorá sa prekusava iba ťažko a nie každý na to ma
su muzi a muzi ... niekomu ovadi inemu nie... samozrejme ak si muz najde zenu s dietatom musi pocitat ze uz nebude na prvom mieste .. ze vylety nebudu vo 2jici ale 3jici.. ja napr nemam kam malu odlozit nemam rodinu takze ak somnou niekto chce byt hold musi byt aj s nou .. jeden to nedal a druhy sis nou sadol az moc- maju asi rovnakumentalnu "poruchu" ked sa spolu santia bavia nahanaju .a to mala je uz skoro pubertiak ...
Problem je skorej ze mas na cele napisane cervenou fixkou ze si urobila obrovske rozhodnutie mat (viacero) deti s clovekom ktory na to nebol vobec vhodny. Takze mas na cele precedens ze tvoja rozhodovacia schopnost vo velmi dolezitych veciach je nekvalitna az zla. A tym padom mas potencial svojou schopnostou pokazit zivot dalsiemu partnerivi tiez v nejakom rozhodnuti co treba robit spolu.
@martinmmartin fuha cize ty vies 10-20 rokov dopredu co sa stane? on utiekol az ked jej spravil druhe dieta. dovtedy mohlo byt vsetko v poho. ako mala vediet ze sa to stane? to nebolo jej rozhodnutie ale jeho. vobec to nedava logiku.
Ale prosim ta, neber vazne vsetko co vidis na fb… je vela muzov, ktori sa nedokazu / nechcu postarat o vlastne dieta a rovnako tak je dost muzov, ktori maju dost velke srdce na to, aby milovali dieta svojej vyvolenej ako vlastne bez rozdielu.
Môj názor je ze si majú hľadať slobodne matky slobodných otcov a bezdetne bezdetnych.
Ja by som si už nikdy v živote nezačala s mužom ktorý už má dieťa. Nikdy. A dúfam ze takúto chybu nikdy neurobi aj moja dcéra.
Nie je to len o peňaženke. Je to o tom ze tie deti najprv nechtiac a potom schválne komplikuju životy a ničia druhé manželstva
Oni sú najväčšími obeťami rozvodu, preto to s nimi nikdy nebude ľahké. Ani ako s cudzími ani ako s vlastnymi
Ale prosim ťa..akysi nazor na fb tu riesiť...ži si svoj život ako najlepsie vieš a pôjde to.
@martinmmartin fuha cize ty vies 10-20 rokov dopredu co sa stane? on utiekol az ked jej spravil druhe dieta. dovtedy mohlo byt vsetko v poho. ako mala vediet ze sa to stane? to nebolo jej rozhodnutie ale jeho. vobec to nedava logiku.
@tairyx @pralinka25 nejdem sa ho teraz zastávať - ale názor čo napísal je podľa mňa pravdivý - tak sa na to ľudia pozerajú 🤷♀️
@martinmmartin dobre už 😃🤣to je na pobavenie. Aká rozhodujúca schopnosť sakra? Inak sa človek rozhoduje keď má 20 inak keď 30. Či ty si z tých co robia len správne rozhodnutia?
Skus si to zobrat z druhej strany. Chcelo by sa ti vychovavat male deti inej zeny? Volny cas travis s detmi, ktore vas obmedzuju a nemas cas na svojho partnera. Popripade partner chce svoje dieta a ty nemas energiu, financie, cas, aby si porodila dalsie. Ci chces, ci nechces, musis financne prispievat aj na cudzie deti. Spolocna domacnost a nedaju sa financie rozdelit uplne po spravodlivosti.
Ja by som slobodneho muza s malymi detni nechcela, musela by som byt maximalne financne zavisla alebo nemat vlastnu strechu nad hlavou. Tie zeny to robia, lebo nemaju ine vychodisko. O laske k bliznemu sa da hovorit v mizivych percentach.
Skus si to zobrat z druhej strany. Chcelo by sa ti vychovavat male deti inej zeny? Volny cas travis s detmi, ktore vas obmedzuju a nemas cas na svojho partnera. Popripade partner chce svoje dieta a ty nemas energiu, financie, cas, aby si porodila dalsie. Ci chces, ci nechces, musis financne prispievat aj na cudzie deti. Spolocna domacnost a nedaju sa financie rozdelit uplne po spravodlivosti.
Ja by som slobodneho muza s malymi detni nechcela, musela by som byt maximalne financne zavisla alebo nemat vlastnu strechu nad hlavou. Tie zeny to robia, lebo nemaju ine vychodisko. O laske k bliznemu sa da hovorit v mizivych percentach.
@spongebob1 ja som typ čo deti miluje. Svoje vlastné už mať nemôžem. Kľudne by som brala otecka hoci aj s malými detmi a mohla si to zažiť znova v kompletnej rodine 🥹 ja to mam v tomto inak preto ma ten názor prekvapil
Na FB nájdeš kvantum hován, čo sa tvária ako silné filozofické úvahy - hlavne mizogynnych hován ako toto. Mimochodom - moja babka vdova sa vydala aj s dvoma deťmi, bratranec má rozvedenu priateľku s dieťaťom a idú sa brať, strýko dokonca osvojil syna svojej ženy z predchádzajúceho vzťahu. V súčasnosti sme už snáď mentálne inde, toto na FB sú len povýšenecké výkriky slabocha
Neboj, ja som sa vydala aj s dietatom z predchadzajuceho vztahu a vztah manzela k dcere je 100x lepsi ako moj a manzelov s nasimi bio otcami. Nikto by nepovedal, ze nie su "vlastni" a dcera, ked hovori o otcovi, tak je nim otcim a nie bio otec. Ale ano, kto na to nema gule a vidi za tym zlyhanie zeny pri vybere, moze ist "o dum dal", kazdy ma moznost slobodneho vyberu.
@tairyx @pralinka25 nejdem sa ho teraz zastávať - ale názor čo napísal je podľa mňa pravdivý - tak sa na to ľudia pozerajú 🤷♀️
@biba_18 tak ale je kvantum pripadov kedy tomu jednemu prepne az neskor. ze roky vsetko ok a zrazu pride niekto treti. ci uz muz alebo zena. je tu kopec takych pripadov ze si zili dobre. tam sa proste neda predvidat a rozhodnut sa inak. nevieme dopredu. kazdy ide do vztahu s nadejou ze to vyjde. ja poznam prave par pripadov aj nazivo ze chlapovi preplo az neskor a uplna otocka ze sme nechapali uplne vsetci vratane jeho primarnej rodiny (matka surodenci)
mne nejako nikdy nenapadlo takto vidiet toho single rodica. jasne niektore vztahy su take ze od sameho zaciatku je vsetko zle milion varovnych signalov, vsetci su proti ale su aj take kde to klape a potom nie. tazko sudit. nastastie su aj ludia co zvladaju pozliepane rodiny. ale ano aj taki co nie. kazdopadne zlepena rodina je narocnejsia to je fakt
Áno, muž si má budovať svoju rodinu. To je fakt. Ale rovnakým faktom ostáva, že sa môže starať aj o cudzie deti. Ja som tiež nebola vychovávaná biologickým otcom a nikdy som od nebio otca nemala pocit, že by ma mal menej rád ako môjho brata, ktorý je aj jeho vlastný syn. 🙂 takže záleží od samotného chlapa.
Nechcem to prirovnavat k zivotu v prirode lebo ma tu za to ukamenuju ale je len tazke vinit muzov za cosi, co im je do velkej miery geneticky dane.
Ak najdete mlada v prirode, odporuca sa aby ste sa ho nedotykali pretoze existuje riziko, ze ho matka opusti. Adopcie nie su prirodzene u zvierat a u ludi to bohuzial nie je ine.
Kazdy clovek, ci uz muz alebo zena ma dane zachovat svoj geneticky potencial skrz vlastneho potomstva. Ak by tomu tak nebolo tak by zrejme boli detske domovy davno prazdne.
Ja osobne by som za toto muzov neobvinoval a plne chapem, ze pre mnohych z nich je to zrejme neprirodzene. Najdu sa vynimky, ale drviva vacsina muzov chce vlastneho potomka 🙂.
Nechcem to prirovnavat k zivotu v prirode lebo ma tu za to ukamenuju ale je len tazke vinit muzov za cosi, co im je do velkej miery geneticky dane.
Ak najdete mlada v prirode, odporuca sa aby ste sa ho nedotykali pretoze existuje riziko, ze ho matka opusti. Adopcie nie su prirodzene u zvierat a u ludi to bohuzial nie je ine.
Kazdy clovek, ci uz muz alebo zena ma dane zachovat svoj geneticky potencial skrz vlastneho potomstva. Ak by tomu tak nebolo tak by zrejme boli detske domovy davno prazdne.
Ja osobne by som za toto muzov neobvinoval a plne chapem, ze pre mnohych z nich je to zrejme neprirodzene. Najdu sa vynimky, ale drviva vacsina muzov chce vlastneho potomka 🙂.
@bu_bu_bubak a v prípade, že muž je rozvedený a už detí má z predošlého vzťahu? Nie je to potom zväčša tak, že ďalšie už nechce?
Facebook je hnoj. Hocikto si tam môže dávať hocičo a preukazatelne algorytmus zobrazuje to čo naštve ludi pretože to ma potom viac interakcii. Neber si to.
Ja to beriem s rezervou celé socialne siete. Ľudia na internete a hlavne anonymy len súdia, poukazuju prstom ale pri tom v realnom živote by ti nepovedali nič a maju sami posrane životy.
Moja mama sa vydala druhy krát a v prvom manželstve mala moju sestru. A som rada že môj otec sa postaral aj o moju sestru a mali sme všetko pekne. Úprimne takú sebeckost ako niektory ludia v tejto dobe si pestuju, je to chore.
Ja to odsudzujem. Všetci len byť pohodlny a nechcu nič urobit pre svet aby bol o niečo krajši.
Ano zobrat si slobodnu mamičku alebo otecka s dietatom je naročnejšie. A?? Všetko čo za niečo stojí v živote je náročne. Dieta, rodina, komunita, kariera, firma, škola...
Je mi ľúto, že si verila takému človeku. Tieto hlúpe názory hádž za hlavu.
Ľudia si radi kopnú, ty buď silná.
Ja osobne obdivujem ženy, ktoré to zvládajú samy.
A nie som sama. Drž sa, uvidíš, nájdeš takého s ktorým budeš šťastná. Dnes, a som za to vďačná, väčšina už nerieši, slobodné matky, rozvedených...
Su muzi pre ktorych su ich vlastne deti bremeno nie to este cudzie ( vid tvoj ex ) su otcovia ktori svoje deti miluju hlboko a nic to nezmeni ., a su muzi co ked miluju zenu beru aj jej deti do tej bubliny lasky … tvoj ex je ten typ co ma vztah k detom len kym ma vztah k ich matke .idealne by bolo pre teba hladat muza co zazil nieco podobne ako ty co uz dieta ma a Staci mu to jeho no nemal by problem prijat aj tvoje deti .kto hlada ten najde. Nehladas ale nie je nic zle na tom Keby si hladala. To ze mas deti nie je neprekonatelna prekazka. Treba mat svoje naroky a byt este narocnejsia ako ked si bola single bezdetna.
Moj muz ma kolegu, kt deti nemoze mat a nasiel si babu s 2mi malymi detmi a je najstastnejsi a stara sa o ne ako o vlastne. Boli sme s nimi na dovolenke a ja by som odprisahala, ze sa na neho este aj podobaju :D
Ja si myslim, ze pre kazdeho niekde tam vonku caka ta druha polovicka.
V rodine máme párik, kde sa dali dokopy dvaja rozvedení s deťmi a aj po rokoch im to funguje. Sú zobratí a deti sú už teraz dospelé, oboch prijali dobre. Niekedy to jednoducho nevyjde, alebo sa ľudia zoberú moc mladí a nezrelí. Prečo si nedať druhú šancu?
@martinmmartin Ženy nerobia zlé rozhodnutia. Len sa niekedy nechajú nachytať zlými mužmi 😁
Podľa štatistík každý 10ty muž vychováva dieťa ktoré nie je jeho biologické. A ani o tom nevie a celý život sa to nedozvie. Napriek tomu sa o to dieťa stará, vychová ho až do dospelosti a zomrie v sladkej nevedomosti. Takže povedať, že človek nemôže milovať cudzie dieťa ako vlastné je sprostosť. Koľkí tak vychovávajú, milujú a ani o tom nevedia. Všetko sú len predsudky, a internet zvlášť fb znesie veľa.
@martinmmartin škoda,že ten muž nemal červenou fixou na čele napísané,že opustí vlastné deti....autorka tam teda nemá nič a ak áno,tak len to ,že je dokonalá mama
@biba_18 tak ale je kvantum pripadov kedy tomu jednemu prepne az neskor. ze roky vsetko ok a zrazu pride niekto treti. ci uz muz alebo zena. je tu kopec takych pripadov ze si zili dobre. tam sa proste neda predvidat a rozhodnut sa inak. nevieme dopredu. kazdy ide do vztahu s nadejou ze to vyjde. ja poznam prave par pripadov aj nazivo ze chlapovi preplo az neskor a uplna otocka ze sme nechapali uplne vsetci vratane jeho primarnej rodiny (matka surodenci)
mne nejako nikdy nenapadlo takto vidiet toho single rodica. jasne niektore vztahy su take ze od sameho zaciatku je vsetko zle milion varovnych signalov, vsetci su proti ale su aj take kde to klape a potom nie. tazko sudit. nastastie su aj ludia co zvladaju pozliepane rodiny. ale ano aj taki co nie. kazdopadne zlepena rodina je narocnejsia to je fakt
@pralinka25 mňa osobne také niečo netrápi, myslím že proste sa stáva aj to čo vravíš ty. môj príspevok bol ale o tom ako to vidia iní ľudia.
raz sme na workshope hrali takú hru, niečo na princípe 5 proti 5 - mali sme písať odpovede na otázky - ale nie čo si myslíme my - ale čo si myslíme že odpovedia ostatní členovia skupiny…
v liberálnejšej spoločnosti by som sa priklonila k tvojmu postoju, že si to bude myslieť vačšina - na svk si ale myslím že prevláda ten prvý názor 😒
Podľa štatistík každý 10ty muž vychováva dieťa ktoré nie je jeho biologické. A ani o tom nevie a celý život sa to nedozvie. Napriek tomu sa o to dieťa stará, vychová ho až do dospelosti a zomrie v sladkej nevedomosti. Takže povedať, že človek nemôže milovať cudzie dieťa ako vlastné je sprostosť. Koľkí tak vychovávajú, milujú a ani o tom nevedia. Všetko sú len predsudky, a internet zvlášť fb znesie veľa.
@tairyx pointa toho čo píšeš je nevedomosť. a to je niečo iné ak tú vedomosť už máš…