icon

Ostala som sama s 3-mesačným dieťaťom

kvetka1396
22. okt 2025

Ahojte , ani neviem ako začať
Z krásnej rozprávky z radosti z tehotenstva, z narodenia dieťaťa je teraz krutá realita. Priateľ- otec dcéry nás opustil vraj ma inú známosť . Poslal nás z domu preč ( žila som unho) a mne sa svet zrútil. Nevladzem psychicky to nedávam neviem sa tešiť , jesť a žiť normálne ako predtým, neviem čo mam robiť kam ísť ako ďalej, o dcéru nemá záujem. Všade ma zablokoval nedá sa s ním nijako spojiť. Viem že niesom jedina s takým prípadom ale
Píšem tu možno sa tu nájde žena s podobným prípadom na povzdbudenie , radu
Dakujem 🙂

zuzana76
22. okt 2025
@sissy27

@zuzana76 s tým súhlasím - v prvom rade sa zabezpečiť tak, aby som to zvládla aj sama, ak sa chlap pominie... a je jedno, či utečie za inou alebo sa stane nešťastie. Len žiaľ ženy si často myslia, že ten sobášny list a prsteň na zabezpečenie stačí.

@sissy27 lepsie ako priatelka, ale nestaci, pokial je muz hajzlik, tak ak zena nic nema a je odkazana na jeho milost a nemilost, tak je to velmi zle. Bohuzial mnohe zeny su nepoucitelne. Tym, ze dieta zostane zvacsa im, tak tahaju za kratsi koniec, chlap velmi lahko odide a opusti aj dieta. zena, co ho nosila v brusku nie.

anonym_e4c78b
22. okt 2025
@biba_18

@sissy27 nemohol by jej zo dňa na deň povedať zbaľ si švestky a vypadni ...

@biba_18
@pribinak
ženy nič v zlom, vy ste na pn-ke? Chodím sem málo, ale kedykoľvek otvorím ktorúkoľvek diskusiu, všade ste vy dve v akúkoľvek hodinu

anonym_146aa8
22. okt 2025
@anonym_e4c78b

@biba_18
@pribinak
ženy nič v zlom, vy ste na pn-ke? Chodím sem málo, ale kedykoľvek otvorím ktorúkoľvek diskusiu, všade ste vy dve v akúkoľvek hodinu

@anonym_e4c78b súhlasím, obúvajú sa tu stále ľudia do viesty, ale tieto dve sú všade

biba_18
22. okt 2025

@anonym_e4c78b teba do toho nič. ale áno, som doma

zmrzlinka2021
22. okt 2025
@sissy27

@zuzana76 s tým súhlasím - v prvom rade sa zabezpečiť tak, aby som to zvládla aj sama, ak sa chlap pominie... a je jedno, či utečie za inou alebo sa stane nešťastie. Len žiaľ ženy si často myslia, že ten sobášny list a prsteň na zabezpečenie stačí.

@sissy27 tu nejde o žiadnu záruku, ale o mieru pravdepodobnosti. Dnes sa muži už nehrnú do sobášu, aby im mal kto variť a upratovať. Teda druhá mama. A veľmi dobre rozmýšľajú, či vstúpiť s dotycnou do manželstva. A nazveme to tak, je to určite sito, ktoré značnú časť toho trashu oddelí. Áno, časť trashu príde aj do toho manželstva, ale znižuje sa ťa pravdepodobnosť.
Je možné, že keby autorka trvala najprv na manželstvoe a vyriešení spoločného bývania, až potom dieťa, nemusela byť tam, kde je teraz

biba_18
22. okt 2025

@anonym_146aa8 ďalšia. ak by som prispievala ako ty ako anonym, houby by si vedela že prispievam ... hrdinka ...

kp7333
22. okt 2025
@anonym_054b1d

@michaelam2 Ale prosim ta prestan.Hned som vedela ze tie prvoplanove z vas takto zareaguju.Tu ide o nieco ine.Ze manzelka ma svoje prava.Priatelka ma tak velke gulove.

@anonym_054b1d
@zmrzlinka
v com by to bolo ine, kebyze su zosobaseni? Akurat by mala o starost navyse = riesit rozvod.

kp7333
22. okt 2025
@zmrzlinka2021

@sissy27 tu nejde o žiadnu záruku, ale o mieru pravdepodobnosti. Dnes sa muži už nehrnú do sobášu, aby im mal kto variť a upratovať. Teda druhá mama. A veľmi dobre rozmýšľajú, či vstúpiť s dotycnou do manželstva. A nazveme to tak, je to určite sito, ktoré značnú časť toho trashu oddelí. Áno, časť trashu príde aj do toho manželstva, ale znižuje sa ťa pravdepodobnosť.
Je možné, že keby autorka trvala najprv na manželstvoe a vyriešení spoločného bývania, až potom dieťa, nemusela byť tam, kde je teraz

@zmrzlinka2021 aha, tak preto mame 50% rozvodovost
A spolocne byvanie mohli riesit aj ako nezosobaseni. Akurat by to bolo podielove vlastnictvo, nie BSM. Pokial by on nadobudol byvanie pred manzelstvom, nemala by narok ani ako manzelka.

belllinka
22. okt 2025
@anonym_b5a5da

@belllinka ty mas velku averziu na manzelstvac co? stale si ta ten tvoj kamarat nechce zobrat tak si akoze hejterka??? Vsetci ludia tu ta maju za chuderu, cakas na kazdy prispevok kde mozes okopirovat tieto tvoje mindraky, tam si ries svoje deti ktore nmas kazde s inym a zacni brat antiku konecne.

@anonym_b5a5da A čo píšeš ako anonym? 🙂 Sa hanbíš za svoj názor? Áno, úplne som zúfalá a na dne lebo sa už 2x nechcem vydávať. A áno, striehnem asi tak ako tie čo striehnu na každý príspevok, ktorý píše nejaká nevydatá žena.

beronsche
22. okt 2025
@anonym_054b1d

Zeny sorry,ste blbe ze si vobec robite deti s priatelom.Manzelstvo ma svoj logicky zmysel.

@anonym_054b1d čiže manželstvo by mu zabránilo odísť?
Naivná predstava...
v čom presne by mala ako manželka výhodu? Nehnuteľnosť je jeho, ak bola získaná pred manželstvom, nemala by na ňu nárok tak či onak..

pribinak
22. okt 2025
@sissy27

@pribinak dieťa má 3 mesiace teraz, kým sa k niečomu rozkýve, tak bude dávno po materskej. A vymáhanie výživného - pobavilo. Je to samozrejme cesta, ale tiež to nie je tak, že dnes začneš riešiť a zajtra máš peniaze na účte. Že on má nehnuteľnosť je pekné a vieš ako to funguje? Najprv tú nehnuteľnosť treba speňažiť (a to tiež nie je len tak, že hodíš na nehnutelnosti.sk a ideš) aby bolo z čoho uspokojiť veriteľov. Ale ona potrebuje platiť účty a jesť teraz, nie o rok či dva...
A ano, má tieto možnosti, len je to všetko na dlhé lakte, takže spoliehať sa na to je také trošku krátkozraké...

@sissy27 rozhybe sa to pomerne rýchlo. Neodkladným opatrením

pribinak
22. okt 2025
@biba_18

@anonym_146aa8 ďalšia. ak by som prispievala ako ty ako anonym, houby by si vedela že prispievam ... hrdinka ...

@biba_18 píše mi anonym? Ani nereagujem

sissy27
22. okt 2025
@zmrzlinka2021

@zmrzlinka2021 stačí si prečítať tie diskusie tu - čím väčší zbytočník, tým ochotnejšie sa ožení, lebo taký nemá čo stratiť, môže si len a len polepšiť.

sissy27
22. okt 2025
@pribinak

@sissy27 rozhybe sa to pomerne rýchlo. Neodkladným opatrením

@pribinak ty si ešte asi nikdy nič nevymáhala cez súd, že ? 😀

pribinak
22. okt 2025
@sissy27

@pribinak ty si ešte asi nikdy nič nevymáhala cez súd, že ? 😀

@sissy27 ale no…nebud zbytočne dramatická

mira0611
22. okt 2025

@kvetka1396 ahoj autorka, velmi ma mrzi tvoja situacia. Po porode pracuju hormony poriadne a ked sa este dostanes do takejto situacie.

Baby ti tu dobre poradili, vyzivne ma seba, na malu, zverenie do osobnej starostlivosti + este zakonne zastupitelstvo.

Ale na toho psychologa nezabudni, potrebujes sa teraz vyrozpravat, pochopenie potrebujes a mozno aj nejake slabsie antidperesiva, aby si dokazala fungovat a videla aj svetlu stranku zivota, resp.aby si ju aspon zacala hladat.
Tvoja psychika je teraz chora, co je uplne normalne a potrebujes sa uzdraviet, aby si bola tu pre dcerku.

Co sa tyka tvojho ex, jeho este osud dozenie musis si pockat.

Drzim ti palce!

anonym_cf49da
22. okt 2025
@mira0611

@kvetka1396 ahoj autorka, velmi ma mrzi tvoja situacia. Po porode pracuju hormony poriadne a ked sa este dostanes do takejto situacie.

Baby ti tu dobre poradili, vyzivne ma seba, na malu, zverenie do osobnej starostlivosti + este zakonne zastupitelstvo.

Ale na toho psychologa nezabudni, potrebujes sa teraz vyrozpravat, pochopenie potrebujes a mozno aj nejake slabsie antidperesiva, aby si dokazala fungovat a videla aj svetlu stranku zivota, resp.aby si ju aspon zacala hladat.
Tvoja psychika je teraz chora, co je uplne normalne a potrebujes sa uzdraviet, aby si bola tu pre dcerku.

Drzim ti palce!

@mira0611 Antidrepresiva od psychologa nedostane. Ale inak suhlasim.

pribinak
22. okt 2025
@mira0611

Drzim ti palce!

@mira0611 antidepresíva jej predpise psychiater nie psychológ

anonym_bf713d
22. okt 2025
@anonym_054b1d

@anonym_10666d Gratulujem. 1.Lenze teba zatial nema zaujem vyhodil alebo opustit.Potom by mohla byt situacia pre teba narocnejsia a prenho jednoduchsia.. 2.Ak si ty stastna bez manzelskeho zvazku iba ako partnerka a citis sa v tomto vztahu 100% bezpecne po kazdej stranke,tak potom super.Ja by som teda ako priatelka spokojna nebola.Ma to viacero pravnych vyhod,ma to skutocne zmysel...a mat na prste diamant a obrucku tiez nie je na zahodenie.

@anonym_054b1d ked som bola mlada vsade sa hovorilo "papier nie je dolezity".Teraz mam vyse 40 a mozem povedat,ze je maximalne dolezity.Bez neho je zena nic.Na druhej strane treba mat ten papier s normalnym chlapom-lebo ak so zavislakom alkoholikom, gemblerom ci narkomanom,taha samozrejme ta zena pri nom dole brehom,stiahne ju so sebou taky chlap vdaka sobasu velmi rychlo.Hlavne financne..Ale sak to vie kazda😃

anonym_054b1d
22. okt 2025
@anonym_bf713d

@anonym_054b1d ked som bola mlada vsade sa hovorilo "papier nie je dolezity".Teraz mam vyse 40 a mozem povedat,ze je maximalne dolezity.Bez neho je zena nic.Na druhej strane treba mat ten papier s normalnym chlapom-lebo ak so zavislakom alkoholikom, gemblerom ci narkomanom,taha samozrejme ta zena pri nom dole brehom,stiahne ju so sebou taky chlap vdaka sobasu velmi rychlo.Hlavne financne..Ale sak to vie kazda😃

@anonym_bf713d Ja uplne suhlasim.Tu sa do mna hned nevydate naviezli podla poctu reakcii,ako svadba neprinasa stastie a podobne.Nie svadba nie je zarukou stastia,je to o niecom inom.Ale mna to nebavi ani citat,a ani nebudem,nieto reagovat.Kazda z tych slobodnych by dala cokolvek za prsten a svadbu alentonuz nepriznaju.Ale suhlasim,nie s debilom,to sa na to rovno vykaslat.Ale 100x radsej budem legitimna manzelka ako nejaka priatelka,ktoru si otec jej deti nechce vziat a este sa tvaria ako su s tym "v pohode".No iste...

anonym_755f39
Odpoveď bola odstránená
viera012345
22. okt 2025

@kvetka1396 Smútok, rozčarovanie, znechutenie je normálne, lebo sa cítite oklamaná a zároveň vznikli pre Vás a Vaše dieťatko existenčné problémy.Zacnite riešiť tie a to úradne s pomocou UPSVaR.To,ze otec dieťaťa hrá mrtveho chrobáka, neznamená,ze nemá povinnosti voči Vám a dieťatku.Prave kvôli dieťaťu naberte sily, prekonajte sklamanie a bojujte.Verte mi, časom sa dostaví aj radosť.Budete sa tešiť z dieťaťa ako rastie, budete spokojná sama so sebou, že ste zvládli aj ťažkú životnú situáciu.Pro jedno kviti slunce nesviti.

mira0611
22. okt 2025
@pribinak

@mira0611 antidepresíva jej predpise psychiater nie psychológ

@pribinak a @anonym_cf49da este som nemala to stastie ani u jedneho 🙂

mira0611
22. okt 2025

Mne je normalne zle, ze autorka je na dne a tu jej este nadavaju niektore, ze si to zasluzila, lebo bola hlupa a bez papiera porodila dieta.

Toto je take slovenske, ze niekto lezi na zemi a este donho kopneme, namiesto toho, aby sme danu osobu pozdvihli a pozbudili.

Prosim Vas, ak povzbudit a poradit neviete, aspon nekopajte do autorky, myslim si, ze sa aj tak citi dost nap.cu! A vini samu seba, aj za to, za co nemoze.

Sme matky, velmi dobre vieme, ze s 3 mesacnym babom to nie je jednoduche, hormony, novopecena mamicka, vela veci este nevie, mnoho veci sa teraz nauca k materstvu, dieta sa meni zo dna na den, je vo velmi zlozitej zivotnej situaci, ktora by dala kazdej z nas zabrat, tak majte k nej aspon trosku sucitu.

Budte vdacne za to, ze mate pekny zivot a dobreho manzela a nie tu nakladajte tomu, kto je na dne.

sissy27
22. okt 2025
@anonym_bf713d

@anonym_bf713d fiha, ty si z ktoreho storocia prisla? Ze zena je bez papiera nic. Wau. Schvalne, co si myslis, ze mas s tym sobasnym listom viac alebo lepsie ako ja? 😃 🍿🥤

anjelik44
Autor odpoveď zmazal
enmery
22. okt 2025
@anjelik44
Odpoveď bola zmazaná

@anjelik44 "Ostatné sa potom vyrieši" ju paradoxne dostalo do tejto situácie. Rada jak sviňa. A pripájajú sa všetci exekútori, ešte sa nikdy nič na svete nevyriešilo "nič samé".

terina25
22. okt 2025
@anonym_755f39
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_755f39 si mozno manzelka ale pre mna si ty chudera. Co pises ako anonym? Hanbis sa za svoj skvely nazor? Je mi z teba na grc.
Bud rada,ze nie si v autorkinej situacii. Nezabudni,ze teraz si mozno manzelka,ale aj to sa moze zmenit.

anonym_d4a6c1
29. okt 2025
@zmrzlinka2021

@kvetka1396

Sorry ale co si cakala ked si sa spravala rizikovo:
- nastahovat sa k frajerovi
- sexovat s nim bez ochrany - a teda tehotenstvo s frajerom

Chlap si uzil a ked prisiel potencialny zavazok, tak frajerku poslal do kelu - rýchlo sa zbavil akéhokolvek problému. Takto ti bude mesacne posielat pár smiesnych eur a má vybavené.

Pouč sa a snád si vystraou aj pre iné zeny.

To ze ten chlap je debil a chrapun nemá zmysel tu rozoberat, tu ide vzdy o zivot zeny, ktorá na to doplatí

@zmrzlinka2021 vies lahko takto odsudit
Ja som bola s otcom mojho dietata roky, zili sme spolu , svadba naplanovana, prsten na prste
Roky neplodnosti, hop a zrazu som ostala tehotna, dieta malo 7mesiacov ked ho zrazu jedneho dns nebolo, vraj si ti predstavoval inak, rodicovstvo je tazke, treba sa starat, chce sa venovst praci, konickom, kamaratom, dieta vidi minimalne kludne prejde aj niekolko mediacov bez kontaktu..presli 3 roky a stara sa o cudzie dieta namiesto svojho…takze nie vzdy je to “chyba” tej zeny

beronsche
29. okt 2025
@anonym_bf713d

@anonym_bf713d to je ako hlaska z filmu Pásla kone na betóne.. : "nemáš chlopa, nemáš pravdy"
Rozmýšľam, čo zo mňa ten "papier" urobil.. 🤪 môžeš mi to napísať? Akosi to momentálne neviem oceniť..

Čo oceniť viem, je zodpovedný a milujúci partner, s ktorým sa dá budovať vzťah. A toto ti fakt papier nezaručí.
Áno, manželstvo prináša nejaké práva, ale keď je uzavreté s debilom, je skôr na škodu, ako na úžitok.

Na druhej strane kecy o tom, ako je žena bez chlapa (manželstva) nič, má vedia pekne nasrdiť..
Ženy, autorka tohto výroku a všetky, čo jej to lajkli, kde je vaša sebaúcta? Fakt vás definuje len chlap a manželstvo s ním?