icon

Ostala som sama s 3-mesačným dieťaťom

kvetka1396
22. okt 2025

Ahojte , ani neviem ako začať
Z krásnej rozprávky z radosti z tehotenstva, z narodenia dieťaťa je teraz krutá realita. Priateľ- otec dcéry nás opustil vraj ma inú známosť . Poslal nás z domu preč ( žila som unho) a mne sa svet zrútil. Nevladzem psychicky to nedávam neviem sa tešiť , jesť a žiť normálne ako predtým, neviem čo mam robiť kam ísť ako ďalej, o dcéru nemá záujem. Všade ma zablokoval nedá sa s ním nijako spojiť. Viem že niesom jedina s takým prípadom ale
Píšem tu možno sa tu nájde žena s podobným prípadom na povzdbudenie , radu
Dakujem 🙂

janka1224
22. okt 2025
@anonym_054b1d

@anonym_10666d Gratulujem. 1.Lenze teba zatial nema zaujem vyhodil alebo opustit.Potom by mohla byt situacia pre teba narocnejsia a prenho jednoduchsia.. 2.Ak si ty stastna bez manzelskeho zvazku iba ako partnerka a citis sa v tomto vztahu 100% bezpecne po kazdej stranke,tak potom super.Ja by som teda ako priatelka spokojna nebola.Ma to viacero pravnych vyhod,ma to skutocne zmysel...a mat na prste diamant a obrucku tiez nie je na zahodenie.

@anonym_054b1d ??? ale aj manžel môže opustiť manželku , nárok na výživné pre dieťa má ako priateľka

zmrzlinka2021
22. okt 2025
@belllinka

@zmrzlinka2021 no lebo v manželstvách sa takéto veci nestávajú...

@belllinka To kde pisem?

zmrzlinka2021
22. okt 2025
@michaelam2

@zmrzlinka2021
este ze ziaden manzel nikdy neopustil zenu s dietatom …
@anonym_054b1d

@michaelam2 To ani nepisem, len urcite pravdepodobnost takehoto spravania je vyrazne vyssia pri muzoch, co maju iba frajerky a nechcu sa viazat, minimalne s dotycnou. Hovorim, nema zmysel tu rozoberat takych muzov. Podstatne je to, ze vsetko padne na tu zeny, nehovoriac o chybajucom otcovi pre dieta.

beata_k
22. okt 2025
@zmrzlinka2021

@kvetka1396

Sorry ale co si cakala ked si sa spravala rizikovo:
- nastahovat sa k frajerovi
- sexovat s nim bez ochrany - a teda tehotenstvo s frajerom

Chlap si uzil a ked prisiel potencialny zavazok, tak frajerku poslal do kelu - rýchlo sa zbavil akéhokolvek problému. Takto ti bude mesacne posielat pár smiesnych eur a má vybavené.

Pouč sa a snád si vystraou aj pre iné zeny.

To ze ten chlap je debil a chrapun nemá zmysel tu rozoberat, tu ide vzdy o zivot zeny, ktorá na to doplatí

@zmrzlinka2021 Tvoj komentar bol ozaj uuuplne zbytocny a k nicomu nepomohol.

zuzana76
22. okt 2025

A tak isto manzelstvo, ak ta zena nic nevlastni a pride do manzelovho. Nepochopim taketo konanie, hrr brr urobit si dieta bez ekonomickej istoty. A tiez bez moralnej.

michaelam2
22. okt 2025
@anonym_054b1d

@michaelam2 Ale prosim ta prestan.Hned som vedela ze tie prvoplanove z vas takto zareaguju.Tu ide o nieco ine.Ze manzelka ma svoje prava.Priatelka ma tak velke gulove.

@anonym_054b1d no napriklad co take by jej teraz pomohlo keby bola manzelka? Vyzivne dostane na dieta a aj na seba tak ci tak, dom by bol aj tak jeho kedze by ho mal este pred manzelstvom a v jednej domacnosti by aj tak neostali byvat…

anonym_68fa1d
22. okt 2025

verim, ze si este najdes charakterneho a verneho muža, ries nahradne vyzivne v tomto chod ako po udenom, co najviac mu zneprijemnit zivot ak sa da, neviem ci si vies uplatnit aj na seba asi ste neboli manzelia, ale vsetko si prezisti, nech to ten uboziak nema lahke

anjelik44
22. okt 2025

@kvetka1396 ahoj , ak by si potrebovala nejaké veci pre malú kludne mi napíš správu 🥰

sissy27
22. okt 2025
@anonym_054b1d

Zeny sorry,ste blbe ze si vobec robite deti s priatelom.Manzelstvo ma svoj logicky zmysel.

@zmrzlinka2021 ako keby manželstvo niečo zaručovalo ...
@anonym_054b1d ak by takáto situácia nastala v manželstve, aké konkrétne výhody by z toho mala? Pouč ma prosím.

anonym_b5a5da
22. okt 2025
@belllinka

@zmrzlinka2021 no lebo v manželstvách sa takéto veci nestávajú...

@belllinka ty mas velku averziu na manzelstvac co? stale si ta ten tvoj kamarat nechce zobrat tak si akoze hejterka??? Vsetci ludia tu ta maju za chuderu, cakas na kazdy prispevok kde mozes okopirovat tieto tvoje mindraky, tam si ries svoje deti ktore nmas kazde s inym a zacni brat antiku konecne.

anonym_841e20
22. okt 2025
@michaelam2

@anonym_054b1d no napriklad co take by jej teraz pomohlo keby bola manzelka? Vyzivne dostane na dieta a aj na seba tak ci tak, dom by bol aj tak jeho kedze by ho mal este pred manzelstvom a v jednej domacnosti by aj tak neostali byvat…

@michaelam2 taký nezodpovedný tĺk by do manželstva nešiel, je to preňho záväzok do ktorého dobrovoľne nechce ísť
tak by vedela že s ním nemá budúcnosť

biba_18
22. okt 2025

@michaelam2 lenže manželku nemôže muž vyhodiť z domu len tak lebo si to zmyslel aj keď je to jeho dom... zaváňa to týraním blízkej alebo zverenej osoby ... možno aj u priateľky to tým zaváňa, vzhľadom na dieťa, ale u manželky je to prekázateľnejšie ...

michaelam2
22. okt 2025
@anjelik44

@kvetka1396 ahoj , ak by si potrebovala nejaké veci pre malú kludne mi napíš správu 🥰

@anjelik44 pripajam sa, autorka ak by si potrebovala mam toho dost 🙂 kludne napis

biba_18
22. okt 2025

@sissy27 nemohol by jej zo dňa na deň povedať zbaľ si švestky a vypadni ...

michaelam2
22. okt 2025
@biba_18

@michaelam2 lenže manželku nemôže muž vyhodiť z domu len tak lebo si to zmyslel aj keď je to jeho dom... zaváňa to týraním blízkej alebo zverenej osoby ... možno aj u priateľky to tým zaváňa, vzhľadom na dieťa, ale u manželky je to prekázateľnejšie ...

@anonym_841e20 ano ale na nieco ine som sa pytala

@biba_18 neviem ako to je vzhladom na dieta…v kazdom pripade takto bezcharakterny chlap by tak ci tak nasiel sposob ako ju vyhodit…aj sama by odisla

biba_18
22. okt 2025

@michaelam2 ťažšie by si tam nasáčkoval novú frajerku napr ...

sissy27
22. okt 2025
@biba_18

@biba_18 získa pár týždňov, možno mesiacov navyše, ktoré jej znepríjemní tak, že sa aj sama pobalí a odíde...

anonym_841e20
22. okt 2025
@sissy27

@anonym_054b1d ak by takáto situácia nastala v manželstve, aké konkrétne výhody by z toho mala? Pouč ma prosím.

@sissy27 snažiť sa o dieťa bez manželstva si pripodobni ako sa uchádzať o zamestnanie bez dokončenej strednej školy

povieš že škola je len papier a uchádzač môže byť pracant, to áno môžu byť prípady ktoré tak dopadli že boli úspešný zamestnanci aj bez školy a papiera

môže mať aj červený diplom a ho vyrazíš v skúšobnej dobe, lebo sa neosvedčí

ale je tu oveľa väčšie riziko že to nedopadne dobre a daný človek nie je schopný úspešne dokončiť veci, ani sa riadiť autoritami, že bude "problémový"

tak prečo sa dobrovoľne snažiť ísť do rizika komplikácií v živote s nestabilným/nerozhodným jedincom?

anonym_c1c7c5
22. okt 2025

taký chruňo musel byť už dávno predtým, len ty si pred tým zakrývala oči.

sissy27
22. okt 2025
@anonym_841e20

@sissy27 snažiť sa o dieťa bez manželstva si pripodobni ako sa uchádzať o zamestnanie bez dokončenej strednej školy

povieš že škola je len papier a uchádzač môže byť pracant, to áno môžu byť prípady ktoré tak dopadli že boli úspešný zamestnanci aj bez školy a papiera

môže mať aj červený diplom a ho vyrazíš v skúšobnej dobe, lebo sa neosvedčí

ale je tu oveľa väčšie riziko že to nedopadne dobre a daný človek nie je schopný úspešne dokončiť veci, ani sa riadiť autoritami, že bude "problémový"

tak prečo sa dobrovoľne snažiť ísť do rizika komplikácií v živote s nestabilným/nerozhodným jedincom?

@anonym_841e20 ale prosím ťa, ja stále hovorím, že ženy sa často nadchnú pre úplné hovno a dokonca sa chcú zaňho aj vydať. A potom plačú, lebo si mysleli, že po svadbe sa zmení, nebude piť, nebude behať za inými, bude zodpovedný otecko, milujúci partner - a NIČ. A zrazu zistia, že nemajú kam ísť, že im ten ich zákonitý narobil dlhy, ktoré budú aj po rozvode splácať do konca života... nie je pravda, že nezodpovední chlapi sa manželstvu vyhýbajú, je im to úplne u prdele, pretože si naďalej budú žiť tak ako uznajú za vhodné a nejaká obrúčka či sobášny list im v tom nezabránia. A žene ten sobášny list žiadnu výhodnejšiu pozíciu nedáva v takýchto prípadoch.
Takže moralizovanie o tom, ako sa mali najprv vydať a potom mať deti je vieš k čomu.

anonym_b76991
22. okt 2025
@sissy27

@sissy27 v tomto prípade jedine to, že by ju nemohol vyhodiť zpó svojej nehnuteľnosti a mohôĺa by získať výživné na seba do troch rokov, nie do dvoch, ináč nič. Ja si myslím, že je to o zodpovednom výbere partnera a finančnom zabezpečení, kým sa vrhnem plodiť a nie o tom, či mali sobáš alebo nie. V manželstve je zase riziko, že manželove dlhy sú aj tvojími dlhmi a nemusíš ani vedieť, že si nejaké narobil

anonym_b76991
22. okt 2025
@biba_18

@biba_18 to je síce pravda, ale mohol by jej znepríjemňovať život tak, že by odišla radšej sama

sissy27
22. okt 2025
@anonym_b76991

@sissy27 v tomto prípade jedine to, že by ju nemohol vyhodiť zpó svojej nehnuteľnosti a mohôĺa by získať výživné na seba do troch rokov, nie do dvoch, ináč nič. Ja si myslím, že je to o zodpovednom výbere partnera a finančnom zabezpečení, kým sa vrhnem plodiť a nie o tom, či mali sobáš alebo nie. V manželstve je zase riziko, že manželove dlhy sú aj tvojími dlhmi a nemusíš ani vedieť, že si nejaké narobil

@anonym_b76991 to výživné na exmanželku / nevydatú matku je veľmi diskutabilné, je to možnosť, ale nedostane to automaticky. Podmienka je, že sa z objektívnych príčin nemôže sama živiť - a ako vieme, tak rodičák nie je povinnosť a ani nebráni v zamestnaní. Takže na toto sa naozaj spoliehať nemôže. A ak ho aj vysúdi, zase sa na to spoliehať nemôže, lebo pošle-nepošle-pošle neskoro-pošle len časť... a čo sa týka toho, že ju nemôže vyhodiť z nehnuteľnosti - ak je dom/byt jeho, tak jej to vie veľmi znepríjemniť a vo finále sa dá aj s tým vybabrať keby veľmi chcel. Ak sú niekde v podnájme, tak proste vypovie zmluvu a ona nech si tam zostane, za nájomné na ktoré nemá...

anonym_b6aeea
22. okt 2025

Zenske, ale ste zle. Starsim,skusenejsim sa lahko hovori. Kazdy robi chyby, a skusenost je neprenosna. To,ze niekto je obozretny od zaciatku je jedna vec. Druha vec je, ze tuto uz nema zmysel lamentovat,ze co mala/nemala urobit. Takze moja rada: ano, je to tazka situacia,najma ked si to necakala. To,ze sa vas zbavil len tak, smahom ruky, hovori o jeho charaktere. Ale ty v sebe musis najst tu levicu,ktora v tebe je,len mozno o nej nevies. Mas male dietatko,ktore ta potrebuje, to je najdolezitejsie. Viem,se to teraz boli, ale ono to raz pominie. Dolezite je len to,aby si sa pomaly vzchopila, nedufala,ze sa vrati. Usporiadala si zivot a zacala od znova. Takze v prvom rade prijat realitu, poziadat o vyzivne na dieta a na seba a ist postupne dalej. Bohuzial nie si prva,ani posledna . A kto sudi, bude raz sudeny. Hlavu hore, vsetko sa deje pre nieco. Ale ty to zvladnes,aj ked to nebude jednoduche. Ale mas pre co bojovat. Drzim palce a nepocuvaj hlupe reci 😉

telusikk
22. okt 2025

Prajem veľa síl ♥ Zvládneš to, nie si prvá ani posledná. Každopádne nech sa oňho postará súd, platiť ti bude musieť či chce alebo nie.

betulinka1
22. okt 2025

@kvetka1396 neviem ci ti pomoze, ked ti napisem, ze nie si prva a ani posledna. Musis sa zmobilizovať. Co byvanie, rychlo vyzivne a zverenie neodkladným opatrením spolu s návrhom na vyzivne na UPSVaR ti pomozu. Toto je ta ekonomická mobilizácia. Potom sa duševná. Zmier sa s tym. Najdi si nejake pocasty na Yt na tuto temu. Niekedy sa ti moze zdať, ze sa ti stalo to najhorsie na svete ale casom pochopis, ze je to to najlepsie. Daj si cas, poplac si ale potom sa postav a bud tu pre dceru. Tvoj zivot nezávisí od chlapa a ani tvoje stastie. Ty to zvladnes. Nebude to lahke ale zvladnes !!!!!

pribinak
22. okt 2025
@sissy27

@anonym_b76991 to výživné na exmanželku / nevydatú matku je veľmi diskutabilné, je to možnosť, ale nedostane to automaticky. Podmienka je, že sa z objektívnych príčin nemôže sama živiť - a ako vieme, tak rodičák nie je povinnosť a ani nebráni v zamestnaní. Takže na toto sa naozaj spoliehať nemôže. A ak ho aj vysúdi, zase sa na to spoliehať nemôže, lebo pošle-nepošle-pošle neskoro-pošle len časť... a čo sa týka toho, že ju nemôže vyhodiť z nehnuteľnosti - ak je dom/byt jeho, tak jej to vie veľmi znepríjemniť a vo finále sa dá aj s tým vybabrať keby veľmi chcel. Ak sú niekde v podnájme, tak proste vypovie zmluvu a ona nech si tam zostane, za nájomné na ktoré nemá...

@sissy27 dieťa má 3 mesiace. V niektorých regiónoch je obtiažna nájsť jasle a ak aj nájde budú tak finančne náročné že sa jej ani neoplati ísť do prace

Ak jej výživné nepošle, tak to vyrieši exekútor. Otec dieťa má nehnuteľnosť, takze exekútor má na čo siahnuť

zuzana76
22. okt 2025
@sissy27

@biba_18 získa pár týždňov, možno mesiacov navyše, ktoré jej znepríjemní tak, že sa aj sama pobalí a odíde...

@sissy27 nerobit si deti vo vztahu, kde byvam u niekoho a nic nevlastnim

sissy27
22. okt 2025
@pribinak

@sissy27 dieťa má 3 mesiace. V niektorých regiónoch je obtiažna nájsť jasle a ak aj nájde budú tak finančne náročné že sa jej ani neoplati ísť do prace

Ak jej výživné nepošle, tak to vyrieši exekútor. Otec dieťa má nehnuteľnosť, takze exekútor má na čo siahnuť

@pribinak dieťa má 3 mesiace teraz, kým sa k niečomu rozkýve, tak bude dávno po materskej. A vymáhanie výživného - pobavilo. Je to samozrejme cesta, ale tiež to nie je tak, že dnes začneš riešiť a zajtra máš peniaze na účte. Že on má nehnuteľnosť je pekné a vieš ako to funguje? Najprv tú nehnuteľnosť treba speňažiť (a to tiež nie je len tak, že hodíš na nehnutelnosti.sk a ideš) aby bolo z čoho uspokojiť veriteľov. Ale ona potrebuje platiť účty a jesť teraz, nie o rok či dva...
A ano, má tieto možnosti, len je to všetko na dlhé lakte, takže spoliehať sa na to je také trošku krátkozraké...

sissy27
22. okt 2025
@zuzana76

@sissy27 nerobit si deti vo vztahu, kde byvam u niekoho a nic nevlastnim

@zuzana76 s tým súhlasím - v prvom rade sa zabezpečiť tak, aby som to zvládla aj sama, ak sa chlap pominie... a je jedno, či utečie za inou alebo sa stane nešťastie. Len žiaľ ženy si často myslia, že ten sobášny list a prsteň na zabezpečenie stačí.