icon

Šanca nájsť si bývanie s piatimi deťmi

2. jan 2023

ahojte,nie je mojim úmyslom vyplakávať,no skutočne potrebuje. poradiť,možno od niekoho,kto bol v podobnej situácii,alebo kto sa vyzná a vie poradiť.
napísala som si žiadosť o rozvod,po 15rokoch manželstva.
mame spolu 5 deti.Aku mám šancu s toľkými deťmi nájsť si bývanie?asi najskôr nejaký podnájom,na kúpu vlastného bytu by som určite nemala.
pochadzam z väčšieho mesta,mám tu prácu,kde zarobím 900e.
rada sa porozprávam o možnostiach,ak by naozaj niekto vedel poradiť.
ďakujem vám veľmi pekne.

lucopeda
3. jan 2023

Vsetko sa da ak sa chce a teda aj najst si byvanie s tolkymi detmi. Drzim palce 🙂

cicuca
3. jan 2023

Podľa mňa je reálne, aby si si niečo našla, len treba hľadať 🙂 5 deti, to je tak na trojizbový byt a nájmy idú teraz dole. Požiadaš výživné a to máš ďalšie peniaze k dobru plus sa idú zvyšovať rodinné prídavky. Kým sa zladide bude to všelijaké, ale určite to zvládneš. A čím skôr začneš hľadať bývanie, tým lepšie. Skús sa obrátiť na upsvar oddelenie sociálnej kurately a tiež si skús požiadať o mestský alebo sociálny byt

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
3. jan 2023

Nečítala som komentare.Ale čo tak nejaký prenájom staršieho domu v blízkosti mesta kde pracuješ. U nas na východe je v takom prenájme brat a je to lacne. Nemáš niekoho známeho kto by mal neobyvany dom.?

soldi
3. jan 2023

@cecilia29 ja som zo stredneho slovenska a prenajat dom (maly bungalov) v blizkej dedine stoji 800€ mesacne

jana_eyre_2
3. jan 2023

@marca12 alkohol alebo drogy môžu zmeniť akéhokoľvek úžasného človeka.. a nikto nevie či jeho partner raz neprepadne takýmto veciam..

cecilia29
3. jan 2023

@soldi hovorím o staršom domčeku. Nové, prerobené domy sú drahé. U nas v dedine , veľkej dedine sa tie stare domy poprenajimali za lacno. A to nie je zapadakov - blízko diaľnica, mensie mesto, zdravotné stredisko a školy. Neviem teda ale v akej lokalite býva autorka. Je tu veľa komentárov, nečítala som.

cecilia29
3. jan 2023

@soldi ja len uvažujem, že v takej situácii by som hľadala kvoli deťom niečo väčšie. Dom a dvor. A cena za prenájom bytu v meste je zrejme vyssia ako prenajom staršieho domu v dedine .Samozrejme záleží od lokality . Veľké mestá majú určite drahé prenájmy aj v blízkom okolí

soldi
3. jan 2023

@cecilia29 kolko znamena lacno? Lebo tie starsie domy maju zas vacsinou vysoke naklady na energie. U nas byt 3 izbovy stoji 600, takze ten dom je oproti tomu relativne lacny. Ale stale je to hromada penazi

soldi
3. jan 2023

@cecilia29 ale urcite je s piatimi detmi ist lepsie do domu nez do bytu. Hlavne ked su tam pubertaci. My teraz delime bsm, tiez sa budem musiet stahovat a presne toto riesim. Ci zhanat mensi dom alebo ist do bytu

letfenixa
3. jan 2023

@soldi áno, aj pre takú.

marca12
3. jan 2023

@jana_eyre_2 ale ved prave o tom pisem,ze sa moze stat cokolvek a preto by zena nemala mat velky pocet deti,ak ich sama nevie uzivit.

jana_eyre_2
3. jan 2023

@marca12 reagovala som na tvoje včerajšie príspevky o 17tej..

bazarica
3. jan 2023

Ak on zarába okolo 3 000, na toľko detí dostaneš výživné min. 1000 (vlastná nedávna skúsenosť) + tvoj plat, to dáte. Mne dali minulý rok aj hypotéku (VÚB banka akceptuje výživné v plnej výške) a pôjdeme do domu. Držím palce ❤️ smelo do toho. Neľutujem, len to že som to neurobila už dávno

cecilia29
3. jan 2023

@soldi brat ma za cca 100, menší dom.

slavomira236
3. jan 2023

@cecilia29 dom za 100eura? My sme malé mesto zapadakov a prenajatie garáže stojí viac...

cecilia29
3. jan 2023

@slavomira236 Áno cca tak a k tomu energie už samozrejme. Ale preto som písala ze ci nepozná niekoho kto ma starší nevyužitý dom. Ideálne je také niečo riešiť "po znamosti"

morgane1975
3. jan 2023

V prvom rade by som este pred rozvodom dala zrusit bsm aby neprehajdakal dom. Kedze rozvod moze trvat dlhsie a alkoholizmus je dovod na zrusenie bsm ak sa nemylim. A na deti sa da vyzivne vysudit aj pred rozvodom predbeznym opatrenim. Treba to urcite riesit s pravnikom. Drzim palce.

loginexistuje
3. jan 2023

ries to s pravnikom je nezmysel any si ty s detmi odchadzala ked maju tam svoje zazemie zbieraj dokazy odloz sobasny list rodne listy ak sa dostanes k vypisom z uctov vsetko odkladaj ak zautoci volaj policajtoc pohotovost zaznam vulgarne prejavy nahrat prazdne flase ak ma poschovavane vi plne fot dokumentuj
najlepsie by ti bolo ak by on opustil dom a hned poziadaj o vyzivne da sa aj pocas manzelstva
hlavne s dobrym pravnikom to das

neboj sa a deti ti pomozu 😉

mamka34
3. jan 2023

Navštívte MU a požiadajte o urgentné pridelenie mestského bytu. Za trojizbový byt v Žiline by ste platili možno 350 eur. Ak si spočítate prídavky a výživné na deti, zistíte, že môžete normálne žiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
matabb73
3. jan 2023

@elizabet173 veď jej nemusí zostať majetok, ani nezostane. Po rozvode môžu dom predať a vyrovnať sa a ona si kúpi vlastné bývanie. Teraz ide skôr o to, aby ona s deťmi nezostala na ulici a on sa bude opíjať v dome. Ak je agresívny, môžu ho vykázať z domu a ona zatiaľ môže riešiť rozvod.

vulka
3. jan 2023

Normálne požiadaj mesto o pridelenie sociálneho bytu.Ako argument použi fakt, že v danom meste pracuješ. Bývala som v takej bytovke. Normálne sme tam mali rodinu so 4 deťmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
matabb73
3. jan 2023

@elizabet173 prečítaj si čo hore písala Soldi. Jej ex vykázali na dlhodobo a potom riešila rozvod a teraz riešia vysporiadanie BSM. Problém je totiž nájsť ubytovanie pre ženu a 5 detí.

soldi
3. jan 2023

@elizabet173 3 dni vykazanie z obydlia uz davno neplati. Na 10 dni vylucuju policajti, v tom case sa moze podat neodkladne opatrenie na sud, to plati 30 dni a v priebehu tych 30 dni sa musi podat zaloba. Neodkladne opatrenie plati po celu dobu, kym neprebehne sud, co napr v mojom pripade trvalo takmer 1,5 roka. Sud sme ukoncili dohodou, ze ostava v platnosti aj zakaz priblizenia aj zakaz vstupu do obydlia a ze naklady na dom ako smeti, koncesionarske poplatky, dane atd platime pol na pol

mira0611
3. jan 2023

Ahoj, 0szilvia0 ti dobre poradila, tak isto aj zmrzlinka ohladne tich policajtov a pravne sa da manzel zo spolocneho majeku vynat, najma ak pije a tym utraca aj majetok. Sud prihliadne na teba a na deti, a nie na manzela. Pozri sa, mas 5 deti, mas za co bojovat, musis bojovat, aby si im zabezpecila strechu nad hlavou! Nech si ide on sam byvat!

Autorka, z 900 euro zabezpecit 5 deti a seba je velmi tazke.

Aj ja som sa rozviedla, z podobnych dovodov a ver mi keby som nemala dieta, nebojovala by som, nechala by som mu tam byt, auto, zariadenie a zacnem novy zivot a to bez rozmyslu, ale potrebovala som zabezpecit syna.

Nebojuj za seba, ale za svoje deti!

mira0611
3. jan 2023

Autorka pises, ze roky bol normalny a mohla si nanho spolahnut. Pozri u nas to bolo tak isto, potom zacal drogovat uz po 3x a povedala som dost bude rozvod. Ked sa to dozvedel plakal a prosikal sa, ked videl, ze je to beznadejne, tak ma najprv chcel uskrtit, ale to sa mu nepodarilo, preto ma chcel podrezat. Bolo to najhorsia noc v mojom zivote, a fakt som si myslela, ze neprezijem. Zavolala som policiu odviedli ho, bol tam 5 dni. Po prepusteni sa prosikal, aby sme to skusili este raz zlozi drogy...ja som uz nechcela, rozviedli sme sa, ale potom uz agresivny nebol, lebo nechcel byt znova vo vazbe. Inac dostal podmienku 18 mesiacov, a ked pocas toho by nieco vyviedol tak 9mesiacov vazba. Pocas tych 18 mesiacov som sa rozviedla a spravila vyporiadenie majetku... skus mozno aj tebe to pomoze.

apolka77
3. jan 2023

Veľmi Ti držím palce a máš môj obdiv.
Čo sa týka mestských bytov alebo sociálnych , väčšinou sú viazané že žiadateľ nemoze vlastniť nehnuteľnosť, no v tvojom prípade keďže máš 5 deti by sa mohla spraviť výnimka...aj keď prečo by si ty mala odchádzať keď pije a je agresívny on.???
Páči sa mi, ako to vyriešila cez právničku
@soldi že bol vykazany z miesta bydliska.
Nahrávaj si dôkazy keď je agresívny volaj policajtov.
Hneď zajtra zháňaj dobrú právničku.
Pri jeho prijme máš veľkú nádej vysúdiť aj 1000 na alimenty.
To, že niektoré dostávajú min.alimenty je skôr chyba právnika či absencia schopného právnika. ..ja dostávam na 2 deti 750 eur,,,ex príjem do 2000 eur..takže daj si záležať kto ťa bude zastupovať.
Si silná žena dáš to!

mira0611
3. jan 2023

@apolka77 no apolka posli kontakt na pravnika 😄😄. Asi si bude musiet zriadit call centrum, fakt musi byt dobry! Moj mazel mal prijem 1600-2200 a ledva mi chcela sudkyna dat 300 euro. A popritom nemale peniaze mesacne minam na synatora.